-
Χάρη, το εφάπαξ αφορά ΜΟΝΟ τους Δημόσιους υπάλληλους.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χάρη, το εφάπαξ αφορά ΜΟΝΟ τους Δημόσιους υπάλληλους.Δεν το ξερα.
Και αντί να παλέψουμε για να το παίρνουν όλοι, θα το κόψουμε απ' αυτούς που το παίρνουν. Μ' αρέσει! -
Στις περιπτώσεις που ένα πρόβλημα φτάνει σε αδιέξοδο, αναγκαστικά πρέπει να υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις. Αν μια οικονομία έχει τα χάλια της, δεν μπορεί να το παίρνουν οι μισοί και οι άλλοι μισοί να μην το παίρνουν! Είναι άδικο!!!
Προσωπικά, το βρίσκω εντελώς ανήθικο. Πληρώνω πολλά περισσότερα στο ΙΚΑ και απολαμβάνω πολλά λιγότερα τοσο σαν υπηρεσίες όσο και σαν σύνταξη (αν πάρω, λέμε τώρα!)
Χάρη, όλος ο μηχανισμός έχει στηθεί γύρω από τους δημόσιους υπάλληλους. Οι του ιδιωτικού τομέα είναι κάτι σαν τους κωπηλάτες στις γαλέρες. Αυτοί κινούν το πλοίο, αλλά μένουν μέσα στα σκατά και τον ιδρώτα αυτών που βρίσκονται στο κατάστρωμα!!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν το ξερα.
Και αντί να παλέψουμε για να το παίρνουν όλοι, θα το κόψουμε απ' αυτούς που το παίρνουν. Μ' αρέσει!Ναι Χάρη να το κόψουμε και να αναδιαμορφώσουμε τους μισθούς όπως αρμόζει.
Και να μπούμε επιτέλους σε παραγωγική διαδικασία,γιατί δεν βγάζουμε ούτε σπίρτα, αντί να πριμένουμε απ το κράτος να μας διασφαλίσει το σπίτι των παιδιών μας,περνώντας μια ανέμελη καλοζωία σε βάρος του κράτους. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν το ξερα.
Και αντί να παλέψουμε για να το παίρνουν όλοι, θα το κόψουμε απ' αυτούς που το παίρνουν. Μ' αρέσει!Κι όμως. Εφ' άπαξ αποζημείωση δικαιούνται - όχι ιδίου μεγέθους βέβαια - και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από την τελευταία εταιρεία που βγαίνουν στη σύνταξη. Ελάχιστοι το ξέρουν και το λαμβάουν όμως. Σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστο το ποσό σε σχέση με αυτό των ΔΥ. Επιπλέον το να ζητήσεις εφ' άπαξ αποζημείωση - ίσηγ εννοώ - για όλους σημαίνει ότι οι ήδη αυξημένες κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιδ. υπαλλήλων θα ανέβουν και άλλο και αυτό δημιουργεί εκ νέου ανισότητα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στις περιπτώσεις που ένα πρόβλημα φτάνει σε αδιέξοδο, αναγκαστικά πρέπει να υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις. Αν μια οικονομία έχει τα χάλια της, δεν μπορεί να το παίρνουν οι μισοί και οι άλλοι μισοί να μην το παίρνουν! Είναι άδικο!!!Προσωπικά, το βρίσκω εντελώς ανήθικο. Πληρώνω πολλά περισσότερα στο ΙΚΑ και απολαμβάνω πολλά λιγότερα τοσο σαν υπηρεσίες όσο και σαν σύνταξη (αν πάρω, λέμε τώρα!)
Χάρη, όλος ο μηχανισμός έχει στηθεί γύρω από τους δημόσιους υπάλληλους. Οι του ιδιωτικού τομέα είναι κάτι σαν τους κωπηλάτες στις γαλέρες. Αυτοί κινούν το πλοίο, αλλά μένουν μέσα στα σκατά και τον ιδρώτα αυτών που βρίσκονται στο κατάστρωμα!!!
Επίσης Νίκο αγνούμε,(ειδικά οι δημόσιοι υπάλλοι μούγκα) πόσα δις δανείζετε το κράτος για να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων.
Κι αντι να προωθήσει τις ξένες επενδύσεις,αφού είμαστε που είμαστε για τα πανυγήρια,βγαίνει η εφορία κάθε χρόνο και πηδάει τον κόσμο.
Αυτοί νομίζουν ότι τα μαγαζιά βγάζουν από κάνα 10 χίλιαρο το μήνα .
Με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν το ήδη λιγοστό χρήμα της αγοράς εξαθλιώνοντας τον εργαζόμενο και τον μικρομεσαίο.
Υγειής οικονομία σημαίνει παραγωγή και τα άλλα τα ακούω βερεσέ. -
Δεν υποστηρίζω τους χαραμοφάηδες δημ. υπαλλήλους (όσους κάααθονται, δεν είναι όλοι έτσι - είναι σίγουρα όσοι απ αυτούς εκλέγονται, όμως:shifty: ). Ας μείνουν οι άξιοι να δουλεύουν και να παίρνουν και το εφάπαξ.
Αν δεν μασουλούσαν κάποιοι τα χρήματα των ταμείων συστηματικά και παροχές θα υπήρχαν και εφ άπαξ.Το να πολεμάς μια αρρωστημένη κατάσταση με μια άλλη δε μου φαίνεται λύση.
Βέβαια αυτά δεν με απασχολούν στο παρόν θέμα, γιατί αν γινόμουν πρωθυπουργός δεν θα δινα δεκάρα γι αυτούς 'εκεί χάμω'.
-
Λοιπόν
-Θα έκανα αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
-Θα προσελάμβανα μερικές χιλιάδες συμβασιούχους
-Θα μείωνα τη θητεία κατά ένα μήνα
-Θα χάριζα τα χρέη σε ΠΑΕ, κανάλια κλπ
-Θα «βόλευα» όσους με στήριξαν για να εκλεγώ.
-Θα έβαζα νέους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί το κράτος έχει ανάγκες.
-Θα άλλαζα τα πρόστιμα του ΚΟΚ κλπ προς τα πάνω για τον ίδιο λόγο.
-Θα επέτρεπα αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης πάνω από τον πληθωρισμό αφού ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται άρα έχει να πληρώσει.‘Α θα έταζα και φτηνότερα αυτοκίνητα και φοροαπαλαγές γιατί αυτό πάντα πιάνει…
Όλα α υπόλοιπα θα τα έκανα στη δεύτερη τετραετία…
Γιατί οι άλλοι που τα κάνουν – και εκλέγονται τα τελευταία τριαντατόσα χρόνια είναι καλύτεροι? -
Θα εκανα τον δημοσιο τομεα ΜΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ για εργασια...
-
Θα τον συρικνωννα οσο το δυνατον περισσοτερο (ακομα και ιδιωτικη εφορια να χαμε... don't care)
-
Θα εκανα περικοπη των μισθων τους κατ ελαχιστο 20%
-
Αρση μονιμοτητας
-
Μετρηση των επιδόσεων τους και κρίση τους, εισαγοντας μετρησιμους παράγοντες και οχι λογια του αερα. Το δημόσιο θα αποκτουσε ISO, οπως επίσης και Customer Feedback (λεμε τωρα...)
-
Διεθνη Λογιστικα Προτυπα σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσιες και φυσικα... να λογοδοτουν ΤΙ και ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ.
-
Υποχρεωτικη συνταξη στα 65 αντρων-γυναικων
-
Δημιουργια Ασφαλιστικου ταμειου τους η ενταξη σε ηδη υπαρχων (ΙΚΑ) και ρυθμιση των απολαβων τους συμφωνα με τα οικονομικα του ταμειου (σε ρεαλιστικες βασεις δηλαδη)
Οσα λεφτα εξοικονομουνταν (που θα ηταν πολλα, παρα πολλα) θα πηγαιναν προς ενισχυση των εργαζομενων ιδιωτικου τομεα (ουσιαστικη αυξηση βασικου μισθου για αρχη).
Αποκλιεται εστω στο ακουσμα να εμενα για πανω απο 5 μερες σε διακυβερνηση, αλλα τελος παντων... Απλα ευχολογιο ηταν....
-
-
Θα μάζευα λεφτά από όλες τις τράπεζες του κόσμου και θα έκανα 'κοινωνική πολιτική'.
Θα ισοπέδωνα κάθε είδος αξιοκρατίας και ιεραρχίας στο όνομα της 'δημοκρατίας'.
Θα διόριζα αφειδώς στον Δημόσιο τομέα κάθε είδους κατατρεγμένο, ανίκανο και αμόρφωτο.
Θα δημιουργούσα ένα κράτος υδροκέφαλο και 'δημοκρατικό' όπου όλοι θα ήταν υπεύθυνα ανεύθυνοι !
Θα εκμηδένιζα τις ιδιωτικές και ξένες επενδύσεις στη χώρα μου - γιατί το Κεφάλαιο είναι 'κακό πράγμα'.
Θα έπαιρνα στο γραφείο μου, στα υπουργεία, στις υπηρεσίες όλη μου την οικογένεια από 1ου μέχρι και 3ου βαθμού, για να μην ανησηχώ ότι θά χάσω την εξουσία.
Θα έκραζα σε μπαλκόνια μεγάλους λόγους για Πανίσχυρη Ελλάδα, Δημοκρατική και προ πάντων Σοσιαλιστική.
Θα διαβεβαίωνα τον Ελληνικό λαό ότι θα έδιωχνα τις Αμερικάνικες βάσεις, ενώ στην πραγματικότητα θα ενίσχυα την παρουσία τους.
Θα κατηγορούσα την Δεξιά, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ότι 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ , το ίδιο συνδικάτο!' και ταυτόχρονα με τα χρήματα που θα μου έστελναν θα έκανα 'κοινωνική' πολιτική,'έργα' και θα διασφάλιζα την 'εκλογή' μου για δεκαετίες.
Θα διέλυα εκ βαθρων τις Στρατιωτικές Δυνάμεις της χώρας.
Θα εισήγαγα τον Συνδικαλισμό στα Σχολεία, τις Δ.Υ., τον Στρατό, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τους Δικαστές κτλ κτλ
Θα έκανα 'δωράκια' σε στέλεχη και υπουργούς μου γιατί θα το δικαιούντο.
Θα προήδρευα εξ΄αποστάσεως - γιατί θα ήμουν και γαμώ τους Π/Θ.
Θα εμφυσούσα σε κάθε κοινωνική ομάδα και στρώμα, την έννοια της λαμογιάς, του βύσματος, της κλαδικής, του ρουσφετιού, της μίζας, της αρπαχτής, της αραχτής και της εξουσίας.Ετσι,
θα γινόμουν ο μεγαλύτερος Ηγέτης (και ο καλύτερος) πρωθυπουργός που θα γνώριζε η χώρα...Και όταν θα πέθαινα, θα με λέγαν και ...'αείμνηστο'!....
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Θα μάζευα λεφτά από όλες τις τράπεζες του κόσμου και θα έκανα 'κοινωνική πολιτική'.
Θα ισοπέδωνα κάθε είδος αξιοκρατίας και ιεραρχίας στο όνομα της 'δημοκρατίας'.
Θα διόριζα αφειδώς στον Δημόσιο τομέα κάθε είδους κατατρεγμένο, ανίκανο και αμόρφωτο.
Θα δημιουργούσα ένα κράτος υδροκέφαλο και 'δημοκρατικό' όπου όλοι θα ήταν υπεύθυνα ανεύθυνοι !
Θα εκμηδένιζα τις ιδιωτικές και ξένες επενδύσεις στη χώρα μου - γιατί το Κεφάλαιο είναι 'κακό πράγμα'.
Θα έπαιρνα στο γραφείο μου, στα υπουργεία, στις υπηρεσίες όλη μου την οικογένεια από 1ου μέχρι και 3ου βαθμού, για να μην ανησηχώ ότι θά χάσω την εξουσία.
Θα έκραζα σε μπαλκόνια μεγάλους λόγους για Πανίσχυρη Ελλάδα, Δημοκρατική και προ πάντων Σοσιαλιστική.
Θα διαβεβαίωνα τον Ελληνικό λαό ότι θα έδιωχνα τις Αμερικάνικες βάσεις, ενώ στην πραγματικότητα θα ενίσχυα την παρουσία τους.
Θα κατηγορούσα την Δεξιά, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ότι 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ , το ίδιο συνδικάτο!' και ταυτόχρονα με τα χρήματα που θα μου έστελναν θα έκανα 'κοινωνική' πολιτική,'έργα' και θα διασφάλιζα την 'εκλογή' μου για δεκαετίες.
Θα διέλυα εκ βαθρων τις Στρατιωτικές Δυνάμεις της χώρας.
Θα εισήγαγα τον Συνδικαλισμό στα Σχολεία, τις Δ.Υ., τον Στρατό, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τους Δικαστές κτλ κτλ
Θα έκανα 'δωράκια' σε στέλεχη και υπουργούς μου γιατί θα το δικαιούντο.
Θα προήδρευα εξ΄αποστάσεως - γιατί θα ήμουν και γαμώ τους Π/Θ.
Θα εμφυσούσα σε κάθε κοινωνική ομάδα και στρώμα, την έννοια της λαμογιάς, του βύσματος, της κλαδικής, του ρουσφετιού, της μίζας, της αρπαχτής, της αραχτής και της εξουσίας.Ετσι,
θα γινόμουν ο μεγαλύτερος Ηγέτης (και ο καλύτερος) πρωθυπουργός που θα γνώριζε η χώρα...Και όταν θα πέθαινα, θα με λέγαν και ...'αείμνηστο'!....
Ναι αλλά σε πρόλαβε ο Ανδρέας. Τώρα θα πρέπει να το ρίξεις στις ρεμούλες και στις μίζες σε πολύ βαθύτερο επίπεδο.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Ετσι,
Πολύ καλό!!!
Υ.Γ. Τρίζουν τα κοκκαλά του
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν το ξερα.
Και αντί να παλέψουμε για να το παίρνουν όλοι, θα το κόψουμε απ' αυτούς που το παίρνουν. Μ' αρέσει!Κι όμως. **Εφ' άπαξ αποζημείωση δικαιούνται - όχι ιδίου μεγέθους βέβαια - και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από την τελευταία εταιρεία που βγαίνουν στη σύνταξη. **Ελάχιστοι το ξέρουν και το λαμβάουν όμως. Σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστο το ποσό σε σχέση με αυτό των ΔΥ. Επιπλέον το να ζητήσεις εφ' άπαξ αποζημείωση - ίσηγ εννοώ - για όλους σημαίνει ότι οι ήδη αυξημένες κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιδ. υπαλλήλων θα ανέβουν και άλλο και αυτό δημιουργεί εκ νέου ανισότητα.
... ίση με το 40% της αντίστοιχης αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Θα αυτοκτονούσα....Σε έχει προλάβει ο Κορυζής 66 χρόνια πριν.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Απαγορευση κυκλοφοριας στα δικυκλα...
(απλα και δημοκρατικα!) -
Aπαγόρευση σε όλες τις μη εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή μετατροπές (μπούκες, κινητήρες, προφυλακτήρες, αεροτομές, μη εργοστασιακά xenon, προγράμματα, τούρμπο, λαμπάκια, μαύρα φανάρια, αφαίρεση αερόσακων, τατουάζ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aπαγόρευση σε όλες τις μη εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή μετατροπές (μπούκες, κινητήρες, προφυλακτήρες, αεροτομές, μη εργοστασιακά xenon, προγράμματα, τούρμπο, λαμπάκια, μαύρα φανάρια, αφαίρεση αερόσακων, τατουάζ). -
1.Xαμηλότερες χρεώσεις internet.
2.Υποχρεωτική αποκέντρωση υπηρεσιών και βιομηχανιών
(welcome on eparxia),γιατί σαν πολλοί έχετε μαζευτεί εκεί στην Αθήνα.
3. ,ας γίνω πρωθυπουργός και βλέπουμε! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aπαγόρευση σε όλες τις μη εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή μετατροπές (μπούκες, κινητήρες, προφυλακτήρες, αεροτομές, μη εργοστασιακά xenon, προγράμματα, τούρμπο, λαμπάκια, μαύρα φανάρια, αφαίρεση αερόσακων, τατουάζ).Ο pasxos θα σε ψήφιζε σίγουρα...
-
- Αύξηση μισθών [Συνεχή επιμόρφωση]
- Αρση μονιμότητας [Αξιολόγηση]
3.Κατάργηση εφάπαξ [ Άύξηση συντάξεων]
4.Ανοδος ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης...αναλογικά με το επάγγελμα.
5.Προσέλκυση επενδύσεων με πραγματικά δελεαστικούς όρους.
6.Συρρίκνωση του Κράτους στα απολύτως αναγκαία επίπεδα.
7.Άγριο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
8.Έμφαση σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες.
9.Αμεση αναδάσωση παντού...όπου είναι εφικτό τέλος πάντων.
10.Μείωση στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
11......και πολλά άλλα
Τώρα πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν αυτά και τι αντδράσεις θα έχω στην εφαρμογή τους είναι άλλο τροπάριο..
τι θα εκανες αν ησουν πρωθυπουργος..