-
Χρηστο μην τον ακους. το Τsi 122 ειναι οτι καλυτερο.
Το μονο αρνητικο ειναι οτι εχει λιγο ακριβοτερα service η VW
Kατα τα αλλα το Tsi ειναι κορυφη στις επιδοσεις,ποιοτητα,μεταπωληση.Αν παλι σκεφτεσαι κατι αλλο πιο κοντα στις 15000 ,προτιμησε το
toyota auris η yaris, η εστω suzuki,
μηδενικα προβληματα ,και δυνατοι ατμοσφαιρικοι κινητηρες.Με αλλα λογια σου προτεινω VW ή ιαπωνικα.!
Τη seat την εχει παραμελησει σε ποιοτητα και εξελιξη του group Vag
Οσο για ιταλικα και γαλλικα, απλα μακρια. -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Οσο για ιταλικα και γαλλικα, απλα μακρια.Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό ή απλά είδες/άκουσες/σου είπαν;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Οσο για ιταλικα και γαλλικα, απλα μακρια.
Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό ή απλά είδες/άκουσες/σου είπαν;
Απλα συμφωνα με την ερευνα κατοχων αυτοκινητων η οποια επιβεβαιωσε
αυτα που ηδη ειχα ακουσει ....τα ιταλικα αυτοκινητα παρουσιαζουν τις περισσοτερες βλαβες,σε καθε πιθανο τομεα
Να προσθεσω οτι 2 φιλοι κατοχοι fiat kai alfa romeο εχουν τραβηξει τα πανδεινα.Προσωπικα εχω ενα γερμανικο και ενα ιαπωνικο αυτοκινητο και ξερω καλα
που υπερτερει το καθενα σε σχεση με τα υπολοιπα.Γι αυτο προτεινω στο Χρηστο αν δεν θελει να κινηθει πανω απο την ζωνη των 15000 ευρω να αγορασει ενα ιαπωνικο
ειτε αυτο ειναι τoyota auris, yaris ειτε ειναι suzuki.Aντεχουν χωρις να παρουσιαζουν κανενα προβλημα για χρονια και με πολυ καλες επιδοσεις.
-
Χρηστο μην τον ακουςκαι να ακουσει εσενα...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μόνο αυτό δηλαδή πιστεύεις ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει?
Για να επανέλθουμε, Χρήστο τι ακριβώς ψάχνεις από το αυτοκίνητο σου? Δηλαδή, τι προτεραιότητες έχεις? Χώρους? Γκάζια? Ποιότητα? Μούρη? Βοήθησε μας για να σε βοηθήσουμε.
-
Απλα συμφωνα με την ερευνα κατοχων αυτοκινητων η οποια επιβεβαιωσε
αυτα που ηδη ειχα ακουσει ....τα ιταλικα αυτοκινητα παρουσιαζουν τις περισσοτερες βλαβες,σε καθε πιθανο τομεα
Να προσθεσω οτι 2 φιλοι κατοχοι fiat kai alfa romeο εχουν τραβηξει τα πανδεινα.Προσωπικα εχω ενα γερμανικο και ενα ιαπωνικο αυτοκινητο και ξερω καλα
που υπερτερει το καθενα σε σχεση με τα υπολοιπα.Γι αυτο προτεινω στο Χρηστο αν δεν θελει να κινηθει πανω απο την ζωνη των 15000 ευρω να αγορασει ενα ιαπωνικο
ειτε αυτο ειναι τoyota auris, yaris ειτε ειναι suzuki.Aντεχουν χωρις να παρουσιαζουν κανενα προβλημα για χρονια και με πολυ καλες επιδοσεις.
Aν αναφερεσαι στην 'ερευνα' του autotriti... παω πασο
Επισης, 2-3 φιλοι με fiat, alfa, lancia κτλ δεν νομιζω να αποτελουν δειγμα... -
Καταρχας να σας ευχαριστήσω όλους.
Παιδια να ξεκαθαρίσω ότι αν ειναι να διαθέσω πανω απο 20000+++ δεν θα πάω να πάρω golf.Τα θεωρώ πολλά λεφτά....δεν ειναι δυνατόν να έχει φτασει h vw να έχει όσα λεφτά έχει μια mercedes.Πχ την Α class που μαρεσει κιόλας.ΔΕΝ θα χρεωθω για ένα αμαξι που ναι μεν έχει πολύ καλή ποιότητα συμφωνω πολύ ωραίο αμαξι αλλά όχι ρε παιδια για ένα golf να δώσω 23000 .Aφήστε που καίει τα αντερα του.Εχει ένας φίλος μου το golf το 1,6.Εγω αν τα έδινα θα έπερνα την A class.Όπως δεν θα τα έδινα ουτε για το auris.Δλδ έλεος και με την vw και με την toyota.Να κοντευουν να έχουν τα ίδια λεφτα με mercedes kai bmw???(μιλαω για τα φτηνα μοντέλα τους)
Εκει που τείνω είναι να πάρω κατι μέχρι 15000 να το κρατησω κανα 3άρη χρόνια και μετα βλέπω κατι καλύτεροΑπαντω στον φίλο citastak το getz εχει μόλις 66 ιππους,Και ναι στανταρ η βενζίνη στα μεγαλυτερα κυβικα θα καίει αλλά αυτο-μεχρι καποιο όριο -δεν με πειράζει.
Στην κατηγορία των 15000 μαρεσει πολύ το grande punto και το opel corsa.Διλαβασα αρκετα στο τοπικ του grande και πήρα μια γεύση.Φυσικα πριν πω αποψη θα πάω και για τα δύο σε test drive.
Θέλω να μου ΄πειτε την άποψη σας για το grande kai to opel.Αλλ΄απαιδια παρακαλώ για αντικειμενικότητα.Όχι όλα καλά στο grande και το corsa xalia ή το αναποδο .
Υπάρχει μια κακη φήμη για το punto το παλιό και να πω την αλήθεια προτιμησα το getz αντι του punto τοτε.Θέλω λοιπον όσοι το έχετε¨ΟΧΙ φήμες κτλ κλτ, να μου πειτε τα αρνητικα και τα θετικα ειτε του corsa ειτε toy grande.Επισης μου χει κανει εντυπωση που δεν βλέπω στο δρόμο πολλά grande.Δεν ξερω αν η τιμη έχει σχεση -
Παιδια να ξεκαθαρίσω ότι αν ειναι να διαθέσω πανω απο 20000+++ δεν θα πάω να πάρω golf.Τα θεωρώ πολλά λεφτά....δεν ειναι δυνατόν να έχει φτασει h vw να έχει όσα λεφτά έχει μια mercedes.Πχ την Α class που μαρεσει κιόλας.ΔΕΝ θα χρεωθω για ένα αμαξι που ναι μεν έχει πολύ καλή ποιότητα συμφωνω πολύ ωραίο αμαξι αλλά όχι ρε παιδια για ένα golf να δώσω 23000 .Aφήστε που καίει τα αντερα του.Εχει ένας φίλος μου το golf το 1,6.Εγω αν τα έδινα θα έπερνα την A class.Όπως δεν θα τα έδινα ουτε για το auris.Δλδ έλεος και με την vw και με την toyota.Να κοντευουν να έχουν τα ίδια λεφτα με mercedes kai bmw???(μιλαω για τα φτηνα μοντέλα τους)
Εκει που τείνω είναι να πάρω κατι μέχρι 15000 να το κρατησω κανα 3άρη χρόνια και μετα βλέπω κατι καλύτεροΑπαντω στον φίλο citastak το getz εχει μόλις 66 ιππους,Και ναι στανταρ η βενζίνη στα μεγαλυτερα κυβικα θα καίει αλλά αυτο-μεχρι καποιο όριο -δεν με πειράζει.
Στην κατηγορία των 15000 μαρεσει πολύ το grande punto και το opel corsa.Διλαβασα αρκετα στο τοπικ του grande και πήρα μια γεύση.Φυσικα πριν πω αποψη θα πάω και για τα δύο σε test drive.
Θέλω να μου ΄πειτε την άποψη σας για το grande kai to opel.Αλλ΄απαιδια παρακαλώ για αντικειμενικότητα.Όχι όλα καλά στο grande και το corsa xalia ή το αναποδο .
Υπάρχει μια κακη φήμη για το punto το παλιό και να πω την αλήθεια προτιμησα το getz αντι του punto τοτε.Θέλω λοιπον όσοι το έχετε¨ΟΧΙ φήμες κτλ κλτ, να μου πειτε τα αρνητικα και τα θετικα ειτε του corsa ειτε toy grande.Επισης μου χει κανει εντυπωση που δεν βλέπω στο δρόμο πολλά grande.Δεν ξερω αν η τιμη έχει σχεση -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μόνο αυτό δηλαδή πιστεύεις ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει?
Για να επανέλθουμε, Χρήστο τι ακριβώς ψάχνεις από το αυτοκίνητο σου? Δηλαδή, τι προτεραιότητες έχεις? Χώρους? Γκάζια? Ποιότητα? Μούρη? Βοήθησε μας για να σε βοηθήσουμε.
Οσον αφορα αυτο φίλε μου, πρωτον ψάχνω ένα εμφανίσημο δλδ μαρεσουν τυπου γκολφ,αστρα,κορσα,πουντο δεν μ,αρεσει τυπου swift ,yaris, colt
Aπο 'γκαζια' δεν ειμαι αυτος πουα δειτε στα λιμανακια να τρεχει .Απλά θέλω να μπορω να πηγαίνω άνετα ταξιδάκια χωρις να ζορίζεται το αμαξι ένα 1,6 ας πουμε.Απο χωρους δεν με πειράζει αρκει να χωρανε 4-5(με ζόρια) άτομα.Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ να έχει καλα φρενα και να είναι ασφαλες.
-
Tι λεει η Ισμηνη για το Fiat GP...
...και για το Opel...Βεβαια, λαβε υπ'οψιν οτι πλεον με πολυ μικρη οικονομικη διαφορα εχεις τη δυνατοτητα να αγορασεις το punto t-jet, με 120 αλογακια. Νομιζω οτι με αυτον τον κινητηρα το GP ειναι πιο ολοκληρωμενο...
-
Koίταξε και το 207 με τον 1,6 στα 110 ή στα 120 άλογα. Συνολικά καλύτερο αμάξι από το γκράντε.
-
Με παιδια σορρυ αλλά για πεζο δεν τα διαθέτω.Ωραιο δεν λέω αλλά νομίζω ότι ειναι και πάλιο πιο μοντελο
Φιλε saxon σωστα τα λες αλλά νομίζω πως θα 'καίει' πολύ το συγκεκριμενο.Ενω το grande με τα 95 νομίζω θα ειναι πιο οικονομικο.Δεν ξερω αν το έχει κπ ας μα πει παρακαλω
-
Παρόλο που δεν σου αρέσει το γκολφ, εγώ θα στο προτείνω.
Ο φίλος σου με το 1600 λογικό είναι να καίει γιατί ο κινητήρας δεν είναι και ότι καλύτερο για το αυτοκίνητο λόγω βάρους. Προσωπικά θα σου πρότεινα το TSi με τα 122 άλογα & με το αυτόματο κιβώτιο DSG. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχεις μέση κατανάλωση γύρω στα 9-10l/100km που την θεωρώ πολύ καλή για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, ειδικά αν το έχεις στο τελείως αυτόματο θα δεις ιδιαίτερα μικρή κατανάλωση (τηρουμένων των αναλογιών) και σίγουρα μικρότερη από τα 1600.
Χώρους έχει, ντάξει, μην φανταστείς τίποτα το εκπληκτικό αλλά μπορείς να μεταφέρεις 5 άτομα. Για τα φρένα του δεν έχω διαβάσει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, πιθανότατα όμως επειδή είναι ιδιαίτερα φρέσκο στην αγορά. θα πρότεινα λοιπόν να πας να το κάνεις ένα test drive για να βγάλεις και δικά σου συμπεράσματα. Πιστεύω ότι τιμολογιακά δεν θα φύγεις πάνω από τα 20-21Κ με το κλειδί στο χέρι.. -
Ο χρήστης christos έγραψε:
Θέλω να μου ΄πειτε την άποψη σας για το grande kai to opel.Αλλ΄απαιδια παρακαλώ για αντικειμενικότητα.Όχι όλα καλά στο grande και το corsa xalia ή το αναποδο .Aπο 'γκαζια' δεν ειμαι αυτος πουα δειτε στα λιμανακια να τρεχει .Απλά θέλω να μπορω να πηγαίνω άνετα ταξιδάκια χωρις να ζορίζεται το αμαξι ένα 1,6 ας πουμε.Απο χωρους δεν με πειράζει αρκει να χωρανε 4-5(με ζόρια) άτομα.Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ να έχει καλα φρενα και να είναι ασφαλες.
Απλα ξεχνα το corsa,ειναι ταφος,ποιο αργο και απο τη καθυστερηση,αν και μου αρεσει...Το punto tjet θα σου ταιριαξει γαντι,ειναι κουκλι και κινηται σβελτα(ΟΧΙ γρηγορα)και εχει νορμαλ καταναλωση,τιμη γυρω στα 17-17,5 στην καλη εκδοση με το κλειδι στο χερι,ακομα εδω εισαι?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Koίταξε και το 207 με τον 1,6 στα 110 ή στα 120 άλογα. Συνολικά καλύτερο αμάξι από το γκράντε.Καλο και αυτο...
Ακομα και το 1.4 με τα 90 αλογα μου αρεσε... -
Ο χρήστης christos έγραψε:
Με παιδια σορρυ αλλά για πεζο δεν τα διαθέτω.Ωραιο δεν λέω αλλά νομίζω ότι ειναι και πάλιο πιο μοντελοΦιλε saxon σωστα τα λες αλλά νομίζω πως θα 'καίει' πολύ το συγκεκριμενο.Ενω το grande με τα 95 νομίζω θα ειναι πιο οικονομικο
Δεν νομιζω...
H Fiat (μικτο κυκλο) δινει 6,6 λιτρα για το T-Jet και 6,1 για το ατμοσφαιρικο... -
Φίλε μου, δεδομένου ότι είσαι πολύ νέος (22 ετών) και λογικά δε μπορώ να σε φανταστώ με παιδιά πριν τα 30 πχ, θα πρότεινα να μην ανέβεις κατηγορία και χρήματα πχ πάνω από 14-15000 ευρώ. Στη θέση σου ο βασικός λόγος που ενδεχομένως θα έδινα το Getz θα ήταν επειδή δε θα τράβαγε όσο ήθελα σε ταξίδια, φορτωμένο κλπ. Σε μια τέτοια περίπτωση είτε θα πήγαινα πχ σε ένα 1400άρι Getz εφόσον ήμουν ευχαριστημένος κατά τα άλλα από το αμάξι, που παρεπιπτόντως το οδήγησα για 3 ημέρες σε νησί και μου έκανε πολύ καλή αίσθηση για την κατηγορία του (ως 1400 με τα 83 άλογα, όχι τα 97-ήταν μοντέλο 2004). Πιστεύω πως πέρα από πουλ μουρ είναι μια πολύ τίμια πρόταση και μάλλον το πιο ευρωπαικό ασιατικό σούπερ μίνι σε πολύ καλή τιμή. Το προτείνω αυτό και με βασική παράμετρο το οικονομικό όπου λογικά με ανταλλαγή του παρόντος θα χρεωθείς άλλα 5000-6000 ευρώ πάνω κάτω που με 24 δόσεις κάνει 200-250 ευρώ ανά μήνα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο λουσάτο, με καλύτερη ποιότητα κύλισης και ικανοποιητικότατες επιδόσεις και χώρους στα όρια της μεγαλύτερης κατηγορίας, μάλλον θα πήγαινα σε ένα Renault Clio 1.2 turbo με καλό εξοπλισμό και κόστος γύρω στα 15000 ευρώ. Νομίζω πως με απόλυτα κριτήρια είναι η καλύτερη συνολικά λύση στην περίπτωσή σου. Τη λύση του μεγαλύτερου αμαξώματος (golf, astra, focus κλπ) θα την απέκλεια στη φάση που είσαι όχι απλά για το κόστος (18-21000 ευρώ), αλλά κυρίως λόγω του ότι αν πάρεις τώρα στα 22 ένα αμάξι πχ των 20000 ευρώ που δε θα χρειάζεσαι ιδιαίτερα αυτά που προσφέρει, μετά από 6-8 χρόνια που πραγματικά η κατηγορία των μικρομεσαίων θα είναι μονόδρομος για σένα θα έχεις ένα παλιό μικρομεσαίο για το οποίο θα έχεις ματώσει ως τότε να συντηρείς και να εξοφλήσεις, το οποίο και θα πρέπει πάλι να αλλάξεις σκοτώνοντάς το. Άλλο είναι να σκοτώσεις τα σημερινά 15000 (που θα σε ικανοποιούν πλήρως για τουλάχοστον 5 έτη), κι άλλο να σκοτώσεις τα 20000 (που δε σου χρειάζονται τώρα ως αμάξωμα χώροι κλπ). Α, και να μη το ξεχάσω..Το clio ως 1200 κ.εκ. έχει 91 αντί 168 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας και σαφώς χαμηλότερα ασφάλιστρα από ένα 1400άρι ή 1600άρι (ειδικά αν κάνεις μικτή ασφάλεια που για μένα επιβάλλεται σε καινούριο αμάξι, η διαφορά στα ασφάλιστρα ανά έτος λόγω μικρότερου κυβισμού και μικρότερης αξίας αγοράς - 15000 ευρώ έναντι πχ 20000 ευρώ είναι τουλάχιστον άλλα 200 ευρώ ανά έτος). Έτσι συνολικά κερδίζεις γύρω στα 1500 ευρώ σε μια πενταετία αγοράζοντας πχ clio 1.2t έναντι golf 1.4tsi. To ζήτημα αγοράς ενός μικρομεσαίου με μέτριο εξοπλισμό έναντι καλού σούπερ μίνι με καλό εξοπλισμό νομίζω πως δεν πρέπει να σε απασχολήσει σοβαρά, γιατί απλά το θεωρώ βλακεία, που συν τοις άλλοις θα σου στοιχίσει ιδιαίτερα σε περίπτωση μεταπώλησης του μικρομεσαίου (πχ ενός φτωχά εξοπλισμένου golf). Προσωπικά βρέθηκα στο δίλημμά σου πριν 2 χρόνια (είχα το προηγούμενο clio 1.2 που ήταν ένα μικρότερο από το σημερινό clio αμάξι αφενός και σχετικά ασθενικό όταν ταξίδευε φορτωμένο αφετέρου). Προχώρησα στην αγορά μικρομεσαίου με φουλ εξοπλισμό (astra gtc 1.8 ) αλλά ήμουν 32 όταν έκανα την αλλαγή, δηλαδή σε ηλικία όχι μικρή, προ οικογένειας, με μεγαλύτερες απαιτήσεις χώρων κλπ. Αν ήμουν κάτω από 28 πχ, δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβω κατηγορία, ειδικά με τα σημερινά σούπερ μίνι (clio, corsa, grande punto, 207). To μόνο μικρομεσαίο που λόγω τιμής-εξοπλισμού θα κοίταζα ίσως, θα ήταν το Ceed 1.4 αλλά και πάλι μάλλον στο Clio θα πήγαινα...
-
Συμφωνω 100% με τον φιλο lazarefa.
Το ειπα κ εγω πιο πανω.Η καλυτερη προταση πλεον στα λεφτα που σκεφτεσαι ειναι το clio.Επιδοσεις,ασφαλεια,οικονομια σε ενα πακετο.Τι αλλο θελεις?? -
G.Punto TJET120
επιδόσεις, χώροι ,εγγύηση, φτηνή συντήρηση....
μονόδρομος!
-
If I was in your shoes...KIA CEED!
Aγορα νεου αυτοκινητου