-
Ας περιμενουμε να δουμε την τιμη του στην Ελλαδα πρωτα.
Αν δεν ειναι αρκετα πιο κατω απο τις τιμες τις Γαλλιας το βλεπω να πηγαινει άπατο.....ή να δημιουργειται κανιβαλισμος με το aygo ή για μια ακομα φορα ο Ελληνας να φερνει τουμπα τον ορθολογισμο-οικονομοτεχνικα κριτηρια για χαρη της ΤΟΥΟΤΑ που δεν χαλαει (οπως και της Αλφα ρομεο που εχει ψυχη της μερκεντε της φοκσβαγκεν κλπ κλπ) εχει το καλητερο αφτερ σέιλς κλπ κλπ.
-
Χμμ,το 500αράκι το βασικό (1.2 Pop) έχει τιμή καταλόγου 11.800. Αν το Iq έχει 13000,τα πράγματα θα είναι σαφώς δυσκολότερα για το Toyota,καθώς όσο και να ισχύουν αυτά που προαναφέρθηκαν (after sales,αξιοπιστία),δεν θα πουλήσει όπως υπολογίστηκε.
Με έκπτωση κανα 500-700άρι,έστω για ψυχολογικούς λόγους
,θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός. -
Προσωπικά δε νομίζω πως πρέπει να το βάλουμε στη σύγκριση με 500, Aygo, Panda, Picanto κλπ.
Είναι άλλο πράμα. Νομίζω πως μόνο με το Smart μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, έστω και μόνο από φιλοσοφία κατασκευής και διαστάσεις.
Μην ακούτε που λένε πως το μέγεθος δεν έχει σημασία..
Έχει και παραέχει. Τα Σμαρτάκια παρκάρουν π.χ. εκεί που οι αγαπητοί μας συμπολίτες αφήνουν 'χώρο' μπρός - πίσω για να μην τους 'κλείσουν'. Ένα 500αράκι όχι.
Και με την ακτίνα στροφής του, στρίβεις π.χ. στο στενάκι που το αγαπητό μας 'ζώο' έχει κλείσει τη γωνία.
Μικρολεπτομέρειες που μπορούν να σου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή όταν κινείσαι στην πόλη. -
Συμφωνώ...Οπως σ εμενα που είναι το μονο που χωράει ...διπλοπαρκαρισμένο στη μοναδικη θέση που εχω στο κλειστό parking -(πισω απο το αλλο που εχουμε)- και το μονο που βολευει πανω απο δύο επιβάτες...
-
http://www.worldcarfans.com/9081011.001 ... g-released
αν εξαιρέσουμε τα περι τιμής... εντύπωση μου προκαλεί ο πλήρης εξοπλισμός και η ασφάλεια!
-
τι να το κάνεις αν κοστίζει όσο 2 atos?
-
Στην Ιταλία πάντως η μοναδική έκδοση τιμάται 13,600 Ευρώ....
Στη τιμή περιλαμβάνεται:
VSC, 9! αερόσακοι (και αερόσακος για τις κεφαλές των πίσω επιβατών), ενεργά προσκέφαλα, 15άρες αλουμινίου, φυμέ (θα ήθελα να δω πως τα κατάφεραν με τους νόμους που ισχύουν στην Ιταλία), κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, a/c, πλήρες ηχοσύστημα καθώς και τα μεταλλικά χρώματα. Στη τιμή περιλαμβάνεται και το ΜΜΤ.
Με άλλα 1200 ευρώ πακέτο, τα ομίχλης (που στη Βορεία Ιταλία δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά), ηλεκτρικούς καθρέπτες (θερμαινόμενους), κλιματισμό, αισθητήρες βροχής και σκότους και τέλος κουμπάκι εκκίνησης....
Περισσότερα εδώ....
http://www.quattroruote.it/auto_novita/ ... ice=155960
Καθώς η Toyota Hellas έχει επιδείξει μία κοινή τιμολογιακή πολιτική με την αντίστοιχη της Ιταλίας μάλλον πολύ ξυνό θα μας βγει το καρπούζι.
Κρίμα γιατί σε μία τιμή περί τα 11,000 ευρώ θα μπορούσε να πουλήσει αξιοπρεπώς.
-
Ακριβό μεν αλλά έχετε δει πόσο κοστίζουν τα smart? Και πουλάνε σαν τρελά.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καθώς η Toyota Hellas έχει επιδείξει μία κοινή τιμολογιακή πολιτική με την αντίστοιχη της Ιταλίας μάλλον πολύ ξυνό θα μας βγει το καρπούζι.
Κρίμα γιατί σε μία τιμή περί τα 11,000 ευρώ θα μπορούσε να πουλήσει αξιοπρεπώς.
To smart τι παραπάνω έχει που πουλάει σαν τρελλό σε τιμή corrola?
-
το smart ειναι αλλη φαση.
μην το συγκρινετε με το τουοτα. -
Ο χρήστης christou έγραψε:
μην το συγκρινετε με το τουοτα.Τελικά τα αυτοκίνητα τα συγκρίνουμε με βάση την πραγματική τους αξία/ποιότητα/δυνατότητες ή με βάση το κύρος και το όνομα?
Να μη μιλήσω για τα χίλια μύρια προβλήματα και την έσαχατη αναξιοπιστία του smart.
Και πέραν τούτου δε βλέπω το λόγο να μην τα συγκρίνω μεταξύ τους,ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα είναι. -
Μου έκανε κακή εντύπωση το σχόλιο για το IQ που διάβασα στους 4τροχούς...
Ο ΣΧ λέει πως το Aygo δεν έχει καλή ποιότητα στο εσωτερικό, 'επιπέδου Toyota' λόγω της εμπλοκής της PSA, οπότε δεν μοιάζει με το 'ποιοτικό' Yaris, αλλά με τους 'μη ποιοτικούς' Γάλλους που θέλαν οικονομία...
To IQ λέει είναι ποιοτικό σαν το Yaris...Η απορία μου είναι: είναι το Yaris ποιοτικό και δεν είναι ποιοτικό το 207 δηλαδή;
Σε ποιο μοντέλο έχει κορυφαία ποιότητα η Toyota στο εσωτερικό; Μην μου πείτε για Land Cruiser, μιλώ για τα καθημερινά αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μην το συγκρινετε με το τουοτα.Τελικά τα αυτοκίνητα τα συγκρίνουμε με βάση την πραγματική τους αξία/ποιότητα/δυνατότητες ή με βάση το κύρος και το όνομα?
Να μη μιλήσω για τα χίλια μύρια προβλήματα και την έσαχατη αναξιοπιστία του smart.
Και πέραν τούτου δε βλέπω το λόγο να μην τα συγκρίνω μεταξύ τους,ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα είναι.Απο τα 600ρια στα 700ρια εγιναν αρκετες βελτιωσεις, στα 1000ρια τωρα τι παιζει?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μου έκανε κακή εντύπωση το σχόλιο για το IQ που διάβασα στους 4τροχούς...Ο ΣΧ λέει πως το Aygo δεν έχει καλή ποιότητα στο εσωτερικό, 'επιπέδου Toyota' λόγω της εμπλοκής της PSA, οπότε δεν μοιάζει με το 'ποιοτικό' Yaris, αλλά με τους 'μη ποιοτικούς' Γάλλους που θέλαν οικονομία...
To IQ λέει είναι ποιοτικό σαν το Yaris...Η απορία μου είναι: είναι το Yaris ποιοτικό και δεν είναι ποιοτικό το 207 δηλαδή;
Είδες και εσύ ΣΧ, δεν γύριζες σελίδα;;;
Σε ποιο μοντέλο έχει κορυφαία ποιότητα η Toyota στο εσωτερικό; Μην μου πείτε για Land Cruiser, μιλώ για τα καθημερινά αυτοκίνητα...
Νομίζω οτι τα Auris (παρά τα σκληρά πλαστικά) δεν είναι άσχημα, ούτε βέβαια τα Avensis. Το Yaris έχει βελτιωθεί (γιατί το προηγούμενο που έχουμε εμείς έχει χειρότερο φινίρισμα και από το Orion του 89 και ένα ντουλαπάκι που φοβάμαι να το ανοίξω μη μου μείνει στο χέρι) αλλά ακόμα είναι πολλά τα ανταγωνιστικά που το ξεπερνούν άνετα, το προηγούμενο Avensis ξέβαφε το ταμπλώ και από μέσα φαινόταν μαύρο, και οι προηγούμενες Corolla είχαν αρκετά προβληματική συναρμογή IMHO ειδικά στο πάνω μερος της κονσόλας και τα πλαστικά τους ήταν σαν ψεύτικα, αλλά επειδή ήταν Toyota όλα τα περιοδικά μιλούσαν για υλικά επιπέδου Audi (ειδικά το Drive το έγραφε και 5-6 φορές σε κάθε άρθρο να το πιστέψουμε)
@νδρέας
-
Οι τιμές για το χιλιάρι στην Ιαπωνία...
Διαιρέστε με 141,05 (η σημερινή μέση τιμή JPY/€) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ...EDIT : οι αντίστοιχες για το SMART. Σημαντική η διαφορά υπέρ του IQ (περίπου 11.340 € για το ακριβότερο IQ, έναντι 12.480 € για το coupe SMART for two)...
-
να επισημανω οτι ενω το 700 smart f2 καταναλωνε μεταχυ 5-7 λιτρα βενζινης ανα 100 μεσα στην πολη σε συνθηκες βαριας κινησης, το 1000 f2 καταναλωνει 8-10 λιτρα (εκδοση με τουρμπο), ενω το aygo 5-7 λιτρα...
-
το 700αρι Σμαρτ είναι αστέρι. Το έχει η κοπέλα μου. Καίει πολύ λίγο και είναι αξιόπιστο ή τουλάχιστον δεν σε προβληματίζει. Το 1000αρι το χει η μάνα μου. Και αυτό καλό αλλά προτιμώ το 700αρι.
-
έτυχε να οδηγήσω ένα Smart της προηγούμενης γενεάς φίλου.
Το κιβώτιο είναι λίγο για τα μπάζα (αντίστοιχο του AMT του Colt αλλά ακόμα πιο αργό) αλλά το όχημα μόλις μπει το τούρμπο στο παιγνίδι επιταχύνει δυνατά
Ο φίλος το πάει κομμάτια κατά δήλωση του (με κίνηση ως επί το πλείστον στην Α.Ο.) και βλέπει περί τα 6 λίτρα. Με την CLK έβλεπε περί τα 10. Περιττό να πούμε ότι η CLK είναι παρκαρισμένη στη θέση της τον τελευταίο μήνα...
Θέματα όπως ευκολία παρκαρίσματος και άλλα δεν τα λαμβάνουμε υπόψη. Απλά όπως δήλωσε στην αρχή τουλάχιστον έχεις δυσκολία να θεωρήσεις ως θέσεις στάθμευσης κάτι τρύπες μεταξύ δύο οχημάτων.
Επιστρέφοντας στο IQ. Η Toyota ήταν η πρώτη που τόλμησε να πάει σε οχήματα τσέπης. Διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τη Smart παράγοντας ένα αμάξι λίγο μεγαλύτερο (περί τους 30 πόντους) που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δύο κυρίες ένα πιτσιρίκι και τα ψώνια. Αυτό το ένα πιτσιρίκι λοιπόν είναι και το στοίχημα της. Καθώς προσφέρει σε θέματα ασφαλείας της Παναγίας τα μάτια βασίζεται στη λογική ότι με λίγα παραπάνω ευρώ από το Smart αγοράζεις ένα αμάξι που προσφέρει ανέσεις μικρομεσαίου στον οδηγό του με αντίστοιχη κατανάλωση. Σε συνθήκες φυσιολογικές για την οικονομία το συγκεκριμένο όχημα θα έσκιζε. Σήμερα τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά.
Αυτά...
-
Πόση διαφορά έχει το σύστημα τιμολόγησης της Αγγλίας απο την Γαλλία?
Γιατί στο UK, το IQ τιμολογήθηκε στα 11800 η βασική.Δεν είναι και κελεπούρι,αλλά ακριβό δεν το λες.Έχει κανείς πληροφορίες για το 1.33 l μοτέρ που θα τοποθετηθεί αργότερα?
-
Καλησπερα σε ολους ,
Οτι σχετικο εχετε ακουσει ή γνωριζετε για το επερχομενο ΤOYOTA IQ παρακαλω προσελθετε και καταθεστε το σχολιο σας .
Θα εκτοπισει αραγε το Σμαρτ φορ 2 ?
Γνωριζει κανενας με τι τιμη περιπου θα βγει στην αγορα ?
Toyota IQ