-
1-2
γειά σας κι αντίο σας. θα τα πούμε αύριο.
-
5h η θεση για τον Ροσμπεργκ!!!Αυτα ειναι ρε οδηγαρα!!!!
Ο Χαμιλτον σιγουρα εχει παραπανω καυσιμα...
πριν απο την εναρξη των δοκιμαστικων ξεραμε οτι η πιστα ευνοει τα φερραρι...
εγω παντως πληρωθηκα στο στοιχημα απο τον Κιμι... -
Ο χρήστης Koupris έγραψε:
πριν απο την εναρξη των δοκιμαστικων ξεραμε οτι η πιστα ευνοει τα φερραρι...Λαθος.Ειναι μια πιστα στην οποια η Φερραρι δεν εχει προβλημα,οπως η Monza..
-
Αν υπάρχει ΜΙΑ πίστα, που η Ferrari, ΔΕΝ έχει πρόβλημα αυτή ΕΙΝΑΙ η Μόντσα!!
-
Οι χρόνοι... (από formula1.com)
1 6 Kimi Räikkönen Ferrari 1:46.242 1:45.070 1:45.994
2 5 Felipe Massa Ferrari 1:46.060 1:45.173 1:46.011
3 1 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:46.058 1:45.442 1:46.091
4 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:46.437 1:45.132 1:46.406
5 10 Robert Kubica BMW 1:46.707 1:45.885 1:46.996
6 16 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:46.950 1:46.469 1:47.334
7 9 Nick Heidfeld BMW 1:46.923 1:45.994 1:47.409
8 15 Mark Webber Red Bull-Renault 1:47.084 1:46.426 1:47.524
9 12 Jarno Trulli Toyota 1:47.143 1:46.480 1:47.798
10 4 Heikki Kovalainen Renault 1:46.971 1:46.240 1:48.505
11 3 Giancarlo Fisichella Renault 1:47.143 1:46.603
12 11 Ralf Schumacher Toyota 1:47.300 1:46.618
13 14 David Coulthard Red Bull-Renault 1:47.340 1:46.800
14 7 Jenson Button Honda 1:47.474 1:46.955
15 18 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:47.576 1:47.115
16 17 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:47.522 1:47.394
17 19 Sebastian Vettel STR-Ferrari 1:47.581
18 8 Rubens Barrichello Honda 1:47.954
19 22 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:47.980
20 20 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:48.044
21 23 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:48.199
22 21 Sakon Yamamoto Spyker-Ferrari 1:49.577
Οι δηλώσεις πριν τον αγώνα.
RD: Πάμε στο SPA να κερδίσουμε κ.λπ.
JT: Γνωρίζουμε ότι σε πίστες που απαιτείται μηχανικό grip δεν είμαστε ανταγωνιστικοί (Monza κ.λπ.). Στο SPA θα είμαστε ανταγωνιστικοί.
Μέχρι στιγμής ο Γάλλος βγαίνει νικητής στις δηλώσεις. Οι διαφορές πάντως είναι μικρές αλλά ο FA δεν μου φαίνεται να του αρέσει ιδιαίτερη η πίστα αυτή. Περιέργος ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πίσω μέρος στην 1η προσπάθεια.
-
Fanis F1 εγραψε
Παντως λυπηθηκα που σημερα δεν κατεθεσες στο thread του αγωνα τις ''καλες-τεκμηριωμενες'' αποψεις σου...Ελπιζω να το κανεις αυριο...
pasxos εγραψε
ΣΥνηθιζω να το κανω εγω αυτο στα δοκομαστικα; Γιατι οχι παντως αυριο;Πως κι'ετσι βρε pasxo σημερα απο'δω...?
Γρηγορα τα σαλιγκαρια στις φωλιες τους...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν υπάρχει ΜΙΑ πίστα, που η Ferrari, ΔΕΝ έχει πρόβλημα αυτή ΕΙΝΑΙ η Μόντσα!!Όπως φαίνεται με τις επιλογές που έχουν κάνει στην αρχή της season η Monza δεν ήταν το δυνατό τους χαρτί.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν υπάρχει ΜΙΑ πίστα, που η Ferrari, ΔΕΝ έχει πρόβλημα αυτή ΕΙΝΑΙ η Μόντσα!!
Όπως φαίνεται με τις επιλογές που έχουν κάνει στην αρχή της season η Monza δεν ήταν το δυνατό τους χαρτί.
ΑΚριβώς. Γενικά η Ferrari αποδείχτηκε γρήγορη σε όλες τις πίστες με πολλές 'αεροδυναμικές' στροφές.
Ο αγώνας βέβαια αύριο είναι μια άλλη υπόθεση, και μη έχοντας δει καμία περίοδο δοκιμών δεν έχω ιδέα για το ποιός έχει πιο καλό race pace.
-
φοβερος ο ροσμπεργκ αλλα μαλλον εχει λιγο καυσιμο θεωρητικα η πιστα αυτη ειναι η χειροτερη της γουιλλιαμς.
o wurz κουναει μαντιλι πλεονπολυ κοντινα δοκιμαστικα ισως αυριο να δουμε φοβερο αγωνα , αν και πιστευω οτι τα φερραρι ειναι μπροστα και θα τερματισουν ετσι οπως θα εκκινησουν μηπως και ο κιμι παει για το οδηγων.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν υπάρχει ΜΙΑ πίστα, που η Ferrari, ΔΕΝ έχει πρόβλημα αυτή ΕΙΝΑΙ η Μόντσα!!Κι ΟΜΩΣ εχει προβλημα λογω των κερμπς. Κι αυτο φανηκε σημερα που ειναι μπροστα απο τις μακλαρεν..
Fanis F1 εγραψε
Παντως λυπηθηκα που σημερα δεν κατεθεσες στο thread του αγωνα τις ''καλες-τεκμηριωμενες'' αποψεις σου...Ελπιζω να το κανεις αυριο...
pasxos εγραψε
ΣΥνηθιζω να το κανω εγω αυτο στα δοκομαστικα; Γιατι οχι παντως αυριο;Πως κι'ετσι βρε pasxo σημερα απο'δω...?
Γρηγορα τα σαλιγκαρια στις φωλιες τους...
Σαλιγκαρια; Σαλιγκαρια ειναι αυτα που δεν κερδιζουν ποτε και βγαινουν τη μοναδικη φορα που κερδιζουν να πανηγυρισουν.Βλεπω κρατας και αρχειο που σημαινει οτι οπωσδηποτε θες να μου την πεις.. Τεσπα,σαββατα μια φορα δεν συνηθιζα να σχολιαζω,δεν ηξερα οτι πρεπει να παρω και την αδεια σου..
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οι δηλώσεις πριν τον αγώνα.
RD: Πάμε στο SPA να κερδίσουμε κ.λπ.
JT: Γνωρίζουμε ότι σε πίστες που απαιτείται μηχανικό grip δεν είμαστε ανταγωνιστικοί (Monza κ.λπ.). Στο SPA θα είμαστε ανταγωνιστικοί.
Μέχρι στιγμής ο Γάλλος βγαίνει νικητής στις δηλώσεις. Οι διαφορές πάντως είναι μικρές αλλά ο FA δεν μου φαίνεται να του αρέσει ιδιαίτερη η πίστα αυτή. Περιέργος ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πίσω μέρος στην 1η προσπάθεια.
Υπαρχει καποιο βραβειο για την πιο ευστοχη δηλωση..?
Α,να υπενθυμισω οτι ο αγωνας αρχιζει σε 21ωρες47λεπτα&10δευτερα...φοβερος ο ροσμπεργκ αλλα μαλλον εχει λιγο καυσιμο θεωρητικα η πιστα αυτη ειναι η χειροτερη της γουιλλιαμς.
σιγουρα εχει λιγοτερα καυσιμα patro και βασιστηκαν στο γεγονος οτι ο Κubica θα εχανε 10 θεσεις...Μεχρι στιγμης η στρατηγικη παει καλα!
-
Ναι βλεπεις εχω καλη μνημη, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να εχω λογους να σου την πω...προβλημα σου αν το βλεπεις ετσι εσυ.
Αλλα παντως μερικα πραγματα παυουν να ειναι συμπτωσεις υστερα απο καποιο σημειο και μετα.
-
σιγουρα εχει λιγοτερα καυσιμα patro και βασιστηκαν στο γεγονος οτι ο Κubica θα εχανε 10 θεσεις...Μεχρι στιγμης η στρατηγικη παει καλα!
Το να ξεκιναει ο Rosberg απο την 5η θεση ειναι πολυ καλο αποτελσεμα και με εναν καθαρο αγωνα, ισως να βρισκεται για 2ο συνεχομενο GP στην 8αδα.
-
Το τετ-α-κε του Alonso στην είσοδο της Rivage οφειλόταν στο ηλίθιο bump (ανωμαλία οδοστρώματος) που υπάρχει εκεί.
Όλα τα αυτοκίνητα χοροπηδάνε σαν τρελλά, απλά έτσι όπως μπήκε ο Ισπανός στη συγκεκριμένη φάση επηρεάστηκε περισσότερο στην ισορροπία του turn in.Ιδιαίτερα ανησυχητικό σημείο, γιατί εκεί γίνονται αρκετές μονομαχίες τροχό με τροχό και θα είναι δύσκολο να μείνει σφιχτά μέσα κάποιος.
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Το να ξεκιναει ο Rosberg απο την 5η θεση ειναι πολυ καλο αποτελσεμα και με εναν καθαρο αγωνα, ισως να βρισκεται για 2ο συνεχομενο GP στην 8αδα.
Φανη , ο ροσμπεργκ 'θα' τερματισει για 4η συνεχομενη φορα στην 8αδα. 7ος ουγγαρια-τουρκια , 6ος μονζα.
στη στροφη που βγηκε ο αλονσο νομιζω οτι υπαρχει πανω στην αγωνιστικη γραμμη βουναλακι , γιατι ειδα σε πολλα μονοθεσια αποσταθεροποιηση.
edit:με προλαβε ο phaethon
-
Σωστος...ειχα μεινει στη Monza εγω...
Αντε μπας και περασει τον Wurz στην βαθμολογια των οδηγων, γιατι η 3η και 4η θεση σε Καναδα-Ευρωπη αντιστοιχα ειχαν ανεβασει αρκετα στην βαθμολογια τον Αυστριακο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Το τετ-α-κε του Alonso στην είσοδο της Rivage οφειλόταν στο ηλίθιο bump (ανωμαλία οδοστρώματος) που υπάρχει εκεί.
Όλα τα αυτοκίνητα χοροπηδάνε σαν τρελλά, απλά έτσι όπως μπήκε ο Ισπανός στη συγκεκριμένη φάση επηρεάστηκε περισσότερο στην ισορροπία του turn in.Ιδιαίτερα ανησυχητικό σημείο, γιατί εκεί γίνονται αρκετές μονομαχίες τροχό με τροχό και θα είναι δύσκολο να μείνει σφιχτά μέσα κάποιος.
Εμένα μου αρέσουν αυτές οι 'απρόβλεπτες' συνθήκες, όταν μάλιστα δεν είναι κάτι επικίνδυνο.
Το Spa είναι η μητέρα όλων των (σημερινών) πιστών, όσο κι αν οι αδύναμοι κινητήρες και η τρομερή αεροδυναμική κάνει την Eau Rouge - Raidillion και την Blanchimont να περνιώνται τέρμα γκάζι.
Όπως έχει πει ο Βιλνεβ(νομίζω), το Spa είναι η μοναδική πίστα σήμερα που σου δίνει την αίσθηση ότι 'πας κάπου' και δεν κάνεις κύκλο.
-
Υπαρχει καποιο βραβειο για την πιο ευστοχη δηλωση..?
Α,να υπενθυμισω οτι ο αγωνας αρχιζει σε 21ωρες47λεπτα&10δευτερα...Όχι απλά σημειώνονται αυτά γιατί οι δηλώσεις γράφονται και υπάρχει και κόσμος που παίζει στοίχημα. Δεν γνωρίζω για πόσους γύρους έχουν καύσιμα και οι 4 (το μόνον που φαίνεται είναι ότι ο LH είναι πιο βαρύς) αλλά γνωρίζω ότι αν ο FA είναι πιο βαρύς και δεν στρίψει 1ος ή 2ος τότε δεν βλέπει νίκη (κάτω από φυσιολογικές συνθήκες) ή βλέπει δύσκολα νίκη.
Μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα κατασκευαστών τελείωσε όπως τελείωσε και το μόνο που μένει είναι των οδηγών. Δεν θα έβλεπα από πλευράς στρατηγικής άλλο από τον FM να κινείται περί τα 8 δεκατα πιο αργά από τον KR ώστε ο τελευταίος να ανοίξει όση απόσταση χρειάζεται για να μείνει εμπρός μετά τις πρώτες αλλαγές ελαστικών.
Απλές σκέψεις...
-
Ξέρουμε σε ποιον γύρο θα μπει στα pits o Kimi?
@νδρέας
-
Coughlan Mode ON:
Στον 15 το πρώτο και στον 32 το δεύτερο...
Επίσημο thread: GP Bελγίου 2007