-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ακριβως εκει παει η ενσταση μου, και παραλληλα φαινεται οτι δεν εχεις ενημερωθει για το up!
Κατι που δεν ειναι κακο ουτε αυτο καθεαυτο αντικειμενο κριτικης. Ειναι ομως, οταν απο πανω, το βαζεις στον μεσο ορο απλα, ενω δεν ειναι. Συνοπικα θα σου πω, οτι συμφωνα με τις δημοσιευσεις των περισσοτερων ξενων δοκιμαστων, εχει εξαιρετικα σε αισθηση χειριστηρια (τιμονι, κιβωτιο, συμπλεκτη), εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης-ηχομονωση, ανωτερη του μεχρι στιγμης ανταγωνισμου, και επισης παροτι Minimal αισθητικη εσωτερικου, εντουτοις η ποιοτητα, εργονομια και φινιρισμα του εσωτερικου, ειναι οτι πιο ποιοτικο στην κατηγορια. Προσεθεσε παρομοιους χωρους με τα κορυφαια σε ερυχωρια twingo πχ, αλλα και λιγο μεγαλυτερο ομως πορτ-μπαγκαζ, παρομοια ή και λιγο χαμηλοτερη καταναλωση και ρυπους, και εχεις τις απαντησεις, για το πως και γιατι το up! βρισκεται αναμεσα (εαν δεν ειναι το κορυφαιο...) στα κορυφαια της κατηγοριας.
Στα των κινητηρων, στην κατηγορια χρηματων, ΜΟΝΟ ο twinair ειναι σαφως καλυτερος και αποδοτικοτερος κινητηρας, χωρις ωστοσω να σημαινει οτι ο 75αρης του up! δεν ειναι ικανοποιητικοτατος για αυτο που προοριζεται.Παρόλες τι πίπες που διαβάζεις ΚΑΘΕ μήνα στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης (ξένων και ντόπιων, κυρίως ντόπιων) επιμένεις να καταπίνεις αμάσητα και a priori ότι σου σερβίρουν, να οικιοποιείσαι τη γνώμη τους και να τη μετατρέπεις σε δικιά σου κτλ κτλ. Μετά μην απορείς...
Είχε και κάτι άλλα η εγκυκλο...ε συγνώμη το μήνυμά σου ήθελα να πω, αλλά είναι και Παρασκεύη βράδυ και πρέπει να βολτάρουμε κιόλας...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παρόλες τι πίπες που διαβάζεις ΚΑΘΕ μήνα στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης (ξένων και ντόπιων, κυρίως ντόπιων) επιμένεις να καταπίνεις αμάσητα και a priori ότι σου σερβίρουν, να οικιοποιείσαι τη γνώμη τους και να τη μετατρέπεις σε δικιά σου κτλ κτλ. Μετά μην απορείς...
Είχε και κάτι άλλα η εγκυκλο...ε συγνώμη το μήνυμά σου ήθελα να πω, αλλά είναι και Παρασκεύη βράδυ και πρέπει να βολτάρουμε κιόλας...
Εχεις δικιο... Θα σερβιρομαι εφεξης απο τις φουλ αξιοπιστες, αντικειμενικοτατες αποψεις, καποιων κατοχων, ενος απο τα μοντελα του ανταγωνισμου, που δεν εχουν οδηγησει κανενα αλλο, απο την κατηγορια, ή που ακομα και εαν εχουν, συνεχιζουν να φορανε Γαλλικα, Ιταλικα, Ιαπωνικα γυαλια...
-
Το είδα σήμερα στο δρόμο για λίγο.Ξεχώριζε με αυτά τα πίσω φώτα
-
θα το εφερνε σημερα η automarin στην λ αλεξανδρας....ηταν να παω να το δω αλλα θα παω αυριο...... να το δω απο κοντα γιατι πολυ ντορος εχει γινει γυρω απο το ονομα του...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κοιτα στο group Vag τα VW ειναι 10% πιο ακριβα απο τα υπολοιπα σε ολες τις κατηγοριες οποτε μια διαφορα των 1.000 ευρω με τον ιδιο εξοπλισμο περιμενω...
Καταρχάς δεν υπάρχει εταιρία που να ονομάζεται group VAG. Επίσης αναφέρθηκα σε ακριβώς ίδια αυτοκίνητα όπως είναι τα 3 αυτά του τόπικ ή τα 107/C1/Aygo.
Ένα Golf δεν είναι ακριβώς ίδιο με ένα πχ Leon, ακόμα και σε έκδοση με ίδιο κινητήρα. Λογικό να είναι ακριβότερο το Golf.
Τι ακριβως δε καταλαβαινεις απο το 'στο group Vag τα VW ειναι 10% πιο ακριβα' ? Ειπα εγω οτι το group Vag ειναι εταιρια? Tα VW ειναι η εταιρια.
Προφανως και αναφερομαστε σε ιδια αμαξια εδω. Το Leon με το Golf που λες σαφεστατα και δεν ειναι ιδια, αλλα τα Fabia/Ibiza/Polo εχουν τα παντα ιδια εκτος απο εξωτερικη εμφανιση, εσωτερικο, και στησιμο.
Σε αυτα μπορει να εφαρμοστει το 10% που αναφερω. -
VAG ήταν το ημιεπίσημο όνομα του γκρούπ Άουντι-Φολκσβάγκεν-Σέατ στη δεκαετία του '80.
Επίσης Fabia-Ibiza-Polo δεν είναι περισσότερο ίδια μεταξύ τους από τα Γκολφ-Λεον:
τα Γκολφ και Λεον είναι ίδια μεταξύ τους στα σωθικά,
όσο ίδια είναι τα αντίστοιχα σωθικά των Α1, Πόλο και Ίμπιζα.
Το Φάμπια έχει τα ίδια ηλεκτρολογικομηχανικά σωθικά αλλά είναι βασισμένο σε παλιότερη (διαφορετική) πλατφόρμα.
ΤέλοςΟντόπικ:
Το θέμα για μένα με τα Απ-Σιτιγκόου-Μιι είναι η τιμή.
Αν είναι αρκετά χαμηλή έχει καλώς (και για τους συμβιβασμούς που έχουν στην ποιότητα κατασκευής).
Αν είναι υψηλή, είναι σαφές ότι δεν αξίζουν. -
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 104410.asp
Όπως σωστά λεέι το autoτρίτη το VW UP πωλείται ακριβά και λόγω της premium στοχοποίησης της φίρμας. Κοινώς υπομονή μέχρι το Citigo ή το Mii. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτη την στιγμη, ετσι οπως ειναι η αγορα, εξαρταται ποσο καλη ερευνα θα κανεις, ωστε να βρεις ενα αξιολογο, με ρεαλιστικες τιμες συνεργειο. Σαφως τα VAG ειναι λιγο προς τα πανω συγκριτικα με Ιαπωνικα, Κορεατικα, Ιταλικα, οχι ομως με τα Γαλλικα πχ, και ιδιως τα Renault, που συναγωνιζονται σε τιμες, τις premium Γερμανικες εταιριες...
Εαν πας στις δυο-τρεις πασιγνωστες εταιριες-αντι/σωπους της VAG, θα φυγεις συνηθως ξεβρακωτος, αυτο ειναι γεγονος, υπαρχουν ομως και αλλοι -οχι πολλοι, αλλα υπαρχουν- αντιπ/σωποι με ρεαλιστικες τιμες για την συντηρηση των VAG.Ποιοί είναι οι αντιπρόσωποι με ρεαλιστικές τιμές; Γιατί στην Autolux μου είπαν 80 ευρώ για αλλαγή λαδιών και το θεωρώ εξωφρενικό σαν ποσό.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
.
Ποιοί είναι οι αντιπρόσωποι με ρεαλιστικές τιμές; Γιατί στην Autolux μου είπαν 80 ευρώ για αλλαγή λαδιών και το θεωρώ εξωφρενικό σαν ποσό.Σιγα 87 πληρωσα εγω για λαδια-φιλτρο και με εκπτωση 20%... Φαντασου χωρις!
(για κλαμματα ειναι αλλα τελος παντων) -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αυτη την στιγμη, ετσι οπως ειναι η αγορα, εξαρταται ποσο καλη ερευνα θα κανεις, ωστε να βρεις ενα αξιολογο, με ρεαλιστικες τιμες συνεργειο. Σαφως τα VAG ειναι λιγο προς τα πανω συγκριτικα με Ιαπωνικα, Κορεατικα, Ιταλικα, οχι ομως με τα Γαλλικα πχ, και ιδιως τα Renault, που συναγωνιζονται σε τιμες, τις premium Γερμανικες εταιριες...
Εαν πας στις δυο-τρεις πασιγνωστες εταιριες-αντι/σωπους της VAG, θα φυγεις συνηθως ξεβρακωτος, αυτο ειναι γεγονος, υπαρχουν ομως και αλλοι -οχι πολλοι, αλλα υπαρχουν- αντιπ/σωποι με ρεαλιστικες τιμες για την συντηρηση των VAG.Ποιοί είναι οι αντιπρόσωποι με ρεαλιστικές τιμές; Γιατί στην Autolux μου είπαν 80 ευρώ για αλλαγή λαδιών και το θεωρώ εξωφρενικό σαν ποσό.
Με τι λάδια;
-
Δικά τους. Έχω την εντύπωση οτι μου είπε οτι δεν θα μου χρεώσει εργασία.
Ήταν το πρώτο σερβις/τεχνικός έλεγχος και σκεφτόμουν να αλλάξω τα λάδια επειδή τελείωσε το στρώσιμο. -
Καταλαβαινεις πως δε βοηθας ιδιαιτερα lol
Sent from my MB525 using a vodka burner
-
Αν υποθέσουμε χοντρικά ότι ένα 1.400άρι πχ παίρνει 4 λίτρα λάδι με το καθένα να κοστίζει χοντρικά πάλι 8-12 ευρώ ας πόυμε,
τότε μόνο για λάδι θα πάει 32-48 ευρώ.
Βάλε και το φίλτρο λαδιού λέω κάνα 30άρι (;), ε δε νομίζω ότι απέχουμε πολύ από τα 'εξωπραγματικά' 80 ευρώ.Δε βάζω εργατικά-άλλες εργασίες (πχ μπουζί).
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με τι λάδια;Divinol 5w-40 4 λιτρα σε μενα... 14 ευρω το λιτρο.
31 η εργασια και το φιλτρο -
Ο Κικιζας ειδε οτι δεν φτανουν τα κουκια για ψωρόκο και αφου θα παρει το ΑΠ! λεει να ριξει γκεμπελικη προπαγανδα για να πιστεψει οτι ειναι υπερ-ατου ωστε να μη νοιωθει μειονεκτηκα που δε θα παρει το 'αλλο το καλο'..
Περαστικα Γρηγόρη...Ειμαι σιγουρος οτι ολοι σε καταλαβαινουν και θα δειξουν κατανοηση.. -
Πάντως το μίσος που βγάζουν μερικοί εναντίον του Up είναι εκνευροστικό μερικές φορές. Λες και τα υπόλοιπα (Twingo, Aygo, C1, 107, Panda, 500, Alto κα) είναι τίποτα αριστουργήματα και το πρόβλημα είναι όλο στο Up. Στην πραγματικότητα ότι και να βγάλει VW θα σπεύσουν να το θάψουν μερικοί εδώ.
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Βάλε και το φίλτρο λαδιού λέω** κάνα 30άρι **(;), ε δε νομίζω ότι απέχουμε πολύ από τα 'εξωπραγματικά' 80 ευρώ.Αν δεν βαλεις χρυσο φιλτρο λαδιου, μπορει να αλλαξεις και με ~7-8€...
-
Στα επίσης αρνητικά του Up ότι θέλει πλήρες service κάθε 15.000 χλμ ή κάθε χρόνο, με ότι σημαίνει αυτό ως επιβάρυνση και λόγω VW. Οταν άλλα στον ανταγωνισμό έχουν κάθε 30.000 service ή κάθε 2 χρόνια και στα 15.000 αλλαγή λαδιών.
Οποιος χρεώνει εργασία στην αλλαγή λαδιών είναι επιεικώς γύφτος ειδικά στις εποχές που ζούμε. Σίγα την εργασία. Και μόνος σου ή στην τελική σε ένα βενζινάδικο τα αλλάζεις. Αν και δεν θυμάμαι σε αντιπροσωπεία VW/Audi κάποιο εξουσιοδοτημένο που να μην χρεώνει. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κανείς λόγω κρίσης. Θύμα αυτών των χρεώσεων έχω πέσει και εγώ όσο το Α3 ήταν σε εγγύηση.
(Αν και offtopic τιμές από τρία μικρά service με λάδια/φίλτρο σε clio iii της οικογένειας: 1o: 52,5 euro / 2o: 48 / 3o: 53 όλα σε εξουσιοδοτημένο)
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Βάλε και το φίλτρο λαδιού λέω** κάνα 30άρι **(;), ε δε νομίζω ότι απέχουμε πολύ από τα 'εξωπραγματικά' 80 ευρώ.
Αν δεν βαλεις χρυσο φιλτρο λαδιου, μπορει να αλλαξεις και με ~7-8€...
Λυπάμαι που δεν ξέρω ακριβώς τις τιμές των σέρβις των συγκεκριμένων vag, εσύ βέβαια καλά κάνεις και είσαι σίγουρος για τις τιμές που ποστάρεις...
Μια αδρή εκτίμηση έκανα, αλλού πάνω αλλού κάτω, το φίλτρο το έβαλα ακριβότερο ενώ το λάδι το έβαλα πάλι φτηνότερο, ουδέν μεμπτόν ...ΥΓ: Επαναλαμβάνω: Το θέμα για μένα με τα Απ-Σιτιγκόου-Μιι είναι η τιμή.
Αν είναι αρκετά χαμηλή έχει καλώς (και για τους συμβιβασμούς που έχουν στην ποιότητα κατασκευής).
Αν είναι υψηλή, είναι σαφές ότι δεν αξίζουν.
Το αυτόν ισχύει και για όλους τους φτηνοκουβάδες της κατηγορίας (Aygo, C1, 107, Alto, Pixo κά).
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii