-
Αρα τελικα, επειδη η Fiat μειωσε την τιμη, παλι αποτυχια το Panda και επιτυχια η τριαδα, παρα τις πωλησεις που λενε αλλα
Παρεμπιπτοντως, στην Ευρωπη δεν ξερω πλεον ποιο πουλαει ποσο, αλλα στις αρχες που το Panda ηταν premium τιμολογημενο, πουλαγε στις περισσοτερες χωρες παραπανω απο το Up, αρα καπου αναμεσα ειναι η αληθεια chemic.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αρα τελικα, επειδη η Fiat μειωσε την τιμη, παλι αποτυχια το Panda και επιτυχια η τριαδα, παρα τις πωλησεις που λενε αλλα
εγω δεν χαρακτήρισα πουθενά επιτυχία ή αποτυχία το ένα ή το άλλο. Την εμπορική πολιτική της φιατ μόνο χαρακτήρισα για τον φουτσο, που κάποιοι εδώ τη θεωρούσατε νορμάλ
Παρεμπιπτοντως, στην Ευρωπη δεν ξερω πλεον ποιο πουλαει ποσο, αλλα στις αρχες που το Panda ηταν premium τιμολογημενο, πουλαγε στις περισσοτερες χωρες παραπανω απο το Up, αρα καπου αναμεσα ειναι η αληθεια chemic. με το που βγήκε η τριαδα κ βλέποντας η φιατ τα πρώτα μηνιαια αποτελέσματα, μειωσε τις τιμές (κ μπραβο της) -
Τι ακριβώς το παράλογο και μη αναμενόμενο έκανε η Fiat δηλαδή?
Τώρα αν το έκανε λίγο πιο νωρίς απ' ότι θα περίμενε κανείς δεν είναι θέμα κωλοτούμπας αλλά γενικότερης κατάστασης του κλάδου. Αν ανατρεξεί κανείς σε παλαιότερα ποστ θα δει ότι πολλοί το γράφαμε ότι 'μη σκούζετε, σε 3-4-10 μήνες το Panda θα έχει την τιμή που πρέπει (για Ελλάδα τουλάχιστον)'.
Και εκτός αυτών δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι η FGA είναι καμιά σοβαρή εταιρία...amateurs είναι...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Την εμπορική πολιτική της φιατ μόνο χαρακτήρισα για τον φουτσο, που κάποιοι εδώ τη θεωρούσατε νορμάλ ............................................................................................................................................................
με το που βγήκε η τριαδα κ βλέποντας η φιατ τα πρώτα μηνιαια αποτελέσματα, μειωσε τις τιμές (κ μπραβο της)Μπήκα στο θέμα: VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii? ή είμαι εγκάθετος κολλημένος Ιταλόφιλος και αντιβαγγίτης???
Τελικά πρέπει να έχω κόμπλεξ με τον ΚΟΛΟΣΣΟ...
-
Μην κοροϊδεύετε τους στερημένοι... 100 το έχουμε πει
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Την εμπορική πολιτική της φιατ μόνο χαρακτήρισα για τον φουτσο, που κάποιοι εδώ τη θεωρούσατε νορμάλ ............................................................................................................................................................
με το που βγήκε η τριαδα κ βλέποντας η φιατ τα πρώτα μηνιαια αποτελέσματα, μειωσε τις τιμές (κ μπραβο της)Μπήκα στο θέμα: VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii? ή είμαι εγκάθετος κολλημένος Ιταλόφιλος και αντιβαγγίτης???
Τελικά πρέπει να έχω κόμπλεξ με τον ΚΟΛΟΣΣΟ...
παραληρεις, ετσι; ασχοληθηκε κανεις μαζι σου αν εισαι κομπλας; εγω οχι... θες να σχολιασεις κατι στο quote που εβαλες; διαφωνεις με αυτο που λεει; απλα λες τον πονο σου; Τι;
-
-
ονειρα γλυκα κ premium (panda vs a1 εχει σημερα;)
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ονειρα γλυκα κ premium (panda vs a1 εχει σημερα;)Εχεις μετοχες στη φαου βε?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Εχεις μετοχες στη φαου βε?A!A!A! Θα σε μαλώσω...απλά αντικειμενικός είναι και μάλιστα καθόλου κολλημένος... Κακοήθη! Αν είχε μετοχές δεν θα μιλούσε...
-
Εγω εχω μετοχες VW την βριζω ολη μερα, εχω citroen και BMW .......μαλλον πρεπει να με δει γιατρος!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
ονειρα γλυκα κ premium (panda vs a1 εχει σημερα;)
Εχεις μετοχες στη φαου βε?
Στα παπαρια μου η vw ορέστη, άλλωστε τα τελευταία 6 αμαξια που πήρα στην οικογενεια τα τελευταία 4 χρόνια, μόνο ένα ήταν ήταν vw group (2 renault, 2 peugeot, 1 ford). Το επόμενο μπορεί να είναι, μπορεί να είναι κ ιταλικό μπορεί κ σιτροεν. ό,τι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες που θα έχουμε εκείνη τη στιγμή, με το καλύτερο value for money
- την vw κράζω μια χαρά (πχ κάποιες σελίδες πίσω που φάγανε το esp από την βασική έκδοση του up)
- ότι το παντα αναφερθηκε από το μπιλοπουλο στο θέμα κ εγώ απάντησα σε ποστ του. Δεν άρχισα μόνος μου να μονολογώ για το παντα, πράγμα που ο tsargy δεν φανηκε να το είδε κ του έκανε εντύπωση να μιλάμε για το παντα στο θέμα του up
αν απαγορεύεται να μιλάμε για το παντα κ τις μαλακίες της φιατ στην τιμολόγηση του κ τις κατηγορίες που έλεγε για το up χωρίς να έχουμε υπογράψει δήλωση απεταξάμην το vw group να το ξέρουμε.
-
Ας δώσω λίγο ζωή στο topic αυτό. Πριν ένα μήνα περίπου προχώρησα στην αγορά ενός VW UP 75 ίππων με κιβώτιο ASG. Έχοντας κάνει κοντά στα 1200 χιλιόμετρα έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Ποιότητα κύλισης εξαιρετική για την κατηγορία του.
Το τιμόνι κόβει πολύ και βολεύει πολύ στην πόλη.
Το αισθάνεσαι σαν μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Τα πίσω καθίσματα χωράνε τα 3 άτομα που υπόσχεται σε αντίθεση με άλλα μικρά.Τώρα η σχέση μου με το κιβώτιο είναι αγάπης μίσους. Συγκεκριμένα πρέπει να το οδηγείς σαν χειροκίνητο μιας και ουσιαστικά είναι αυτοματοποιημένος συμπλέκτης και όχι αυτόματο. Απαιτεί πολλές φορές που χρειάζεσαι γκάζι ( πχ προσπέραση στην Αττική οδό ή ανηφόρες) να κατεβάσεις απο μόνο σου ταχύτα απο το σειριακό mode γιατί διαφορετικά η ταχύτητα και η δύναμη θα μειωθεί δραματικά όταν την χρειάζεσαι. Λείπει η επιλογή P ( parking) απο το κιβώτιο ταχυτήτων και πρέπει να το αφήνεις με N (νεκρά) και χειρόφρενο. Με επιλογή D ή R αντίστοιχα το αμάξι τσουλάει με φυσικό επακόλουθο εάν θέλεις να αποφύγεις να πατάς φρένο στο φανάρι να πρέπει να σηκώσεις το χειρόφρενο. Βέβαια η ευκολία που προσφέρει όταν μπλέκεις σε κίνηση είναι το κάτι άλλο.
Στα + του κιβωτίου ότι μερικές φορές είναι τόσο ενοχλητικό άμα δεν το ξέρεις που η οικογένεια αποφέυγει να το χρησιμοποιεί.Άμα είχα ξανά να επιλέξω αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής πάλι up θα έπερνα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το έπερνα αυτόματο μιας και η τιμή του έφτασε τις 12.350 ευρώ. Αν αναρωτιέστε γιατί τόσο ακριβά η απάντηση είναι ότι η καρέντα τα μοναδικά ετοιμοπαράδοτα up που διαθέτει με ASG είναι 5πορτα, με 75 ίππους, σε έκδοση High Up και σε γκρί μεταλλικό χρώμα.
-
12.350 ευρώ;
μάλιστα μάλιστα.
-
Αν σκεφτεις οτι ειναι αυτοματο,που σημαινει οτι ανεβαινει η τιμη κανα χιλιαρικο τουλαχιστον, λογικο μου ακουγεται. Συν οτι ειναι 5θυρο.
Τωρα δεν καταλαβαινω γιατι κοντραριζομαστε ακομα για το αν το Panda ή η τριπλετα ειναι το καλυτερο μινι. Εχουμε και πιο σοβαρα ζητηματα να ασχοληθουμε, θαρρω. -
Plst, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Εαν ήταν να πάρω συτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αυτό θα έπαιρνα και εγώ, απλή έκδοση με μόνο έξτρα τις ζάντες αλουμινίο ( ) και φυσικά 5θυρο.
-
Αν ήταν να πάρω αυτοκίνητο αυτή τη περίοδο κατά πάσα πιθανότητα θα επέλεγα το citigo σε 5θυρο.
Το έχει πάρει ένα γείτονάς μου σε λευκό (την ακριβή έκδοση με ένα λογότυπο green) και είναι όλα τα λεφτά.
Μιλάμε για φοβερή σχεδίαση και πολύ όμορφο εσωτερικό χωρίς να παραπέμπει σε 'ροζ και φρου-φρου' καταστάσεις.Αυτό το κόμπακτ μικρό αμάξωμα, μου θυμίζει το άλλο πολύ όμορφο το Citroen C2.
υ.γ. διαβάζω ότι ο οδηγός έχει μόνο διακόπτη για το δικό του παράθυρο; Είναι γεγονός αυτό;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
υ.γ. διαβάζω ότι ο οδηγός έχει μόνο διακόπτη για το δικό του παράθυρο; Είναι γεγονός αυτό;Γεγονός είναι και περιλαμβάνεται σε όλα τα reviews σαν εργονομική ατέλεια.
-
Πράγματι είναι ατέλεια. Και φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει και κουμπί που να κλειδώνει τουλάχιστον την λειτουργία του ηλεκτρικού παραθύρου του συνοδηγού. Που σημαίνει ότι αν βάλεις κανένα παιδί στη θέση του συνοδηγού μπορεί και να αρχίσει να παίζει με τον διακόπτη πάνω/κάτω.
-
ατέλεια κ μεγάλη είναι.
γνωστοί μου με c1 αυτό θεωρούν ως το μεγάλο μειονεκτημα του αυτοκινήτου!
παντως σε κανενα αμαξι δεν κλειδωνει το παραθυρο το συνοδηγού. απλά αν υπαρχει διακοπτης στη μεριά του οδηγού θα το ανεβαζεις όταν το κ@λοπαιδο το κατεβάζει. τώρα χωρίς διακόπτη θα πρέπει να του ρίχνεις σφαλιάρα για να το ανεβάζει
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii