-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Mέση πραγματική κατανάλωση: 8.7 λίτρα για το fiat
Και μόνο διαβάζοντας αυτό παύουν να έχουν την οποιαδήποτε αξία οι μετρήσεις. Είναι εντελώς ηλίθιο και ανεύθυνο να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα και αν η Fiat Hellas ήταν καμιά σοβαρή εταιρία θα τους είχε πάρει τα σώβρακα με αυτά που γράφουν κάθε μήνα (όσα έχουν απομείνει να βγαίνουν κάθε μήνα και δεν βγαίνουν στη χάση και στη φέξη ή μαζί με καμιά Κυριακάτικη εφημερίδα).
Ως κάτοχος 500 1.2 η κατανάλωση είναι 6,5-7,5λτ. 6,5 κάνει η μάνα μου που πάει σαν κότα και 7,5 κάνω εγώ που του πίνω το αίμα. 8,7 δεν κάνει ούτε σε ένα 24ωρο συνεχόμενο στα Μέγαρα. Παρόλα αυτά σε φρένα, ρεπρίζ, 0-100 κτλ δεν αποκλείεται καθόλου το up να είναι καλύτερο.
Ως κάτοχος και εγώ, ανοίγω παρένθεση(μικρή σημασία έχει αυτό)κλείνει η παρένθεση, συμφωνώ με τον συμπαθέστατο Στέφανο.
Η κατανάλωση μου είναι η ίδια, μάλιστα εγώ είμαι με το μεγαλύτερο ζαντολάστιχο όλων των A-seg(εκτός abarth) 195/45/16.
Την περασμένη βδομάδα που το γέμισα, είχα ένα δρομολόγιο Πειραιά-Κηφισιά-Πειραιά και είπα να πάω νορμάλ.
Είχα μηδενίσει από το βενζινάδικο και το αποτέλεσμα ήταν ένα 5.6lt/100km, στον γυρισμό στο ύψος του River West πετυχαίνω και τον QsisVTS, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν σερνόμουν κιόλας.
Για παράδειγμα το 4.9lt/100km που έχει κάνει ο πατέρας μου στο Αθήνα-Χαλκίδα και επιστροφή, εγώ δεν δύναμαι να το κάνω.
Και όλα αυτά με το φαρδύτερο και μεγαλύτερο ζαντολάστιχο στην κατηγορία υπενθυμίζω.Συνεπώς για άλλη μια φορά ο φίλτατος, επίμονος, ξεροκέφαλος, ξέρετε για ποιον λέω, χάνει σιγά σιγά όλα τα υπερατού του.
Μιας και αυτό των επιδόσεων, που δεν περνάει τα 15sec στο 0-100, του βάρους που δεν περνάει τον τόνο, της κατανάλωσης που δεν καίει σαν v12 και πολλών άλλων, του γκρεμίζονται σαν φαντασίες.
Για τι είναι ικανός τώρα? Δημιουργία δικού του blogsite, γράψιμο δικών του εμπειριών και μετά θα έχει να μας ποστάρει τα λινκ του. Food for thought.
Βρήκα και ονομασία..... 4gk-blog -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Mέση πραγματική κατανάλωση: 8.7 λίτρα για το fiat
Και μόνο διαβάζοντας αυτό παύουν να έχουν την οποιαδήποτε αξία οι μετρήσεις. Είναι εντελώς ηλίθιο και ανεύθυνο να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα και αν η Fiat Hellas ήταν καμιά σοβαρή εταιρία θα τους είχε πάρει τα σώβρακα με αυτά που γράφουν κάθε μήνα (όσα έχουν απομείνει να βγαίνουν κάθε μήνα και δεν βγαίνουν στη χάση και στη φέξη ή μαζί με καμιά Κυριακάτικη εφημερίδα).
Ως κάτοχος 500 1.2 η κατανάλωση είναι 6,5-7,5λτ. 6,5 κάνει η μάνα μου που πάει σαν κότα και 7,5 κάνω εγώ που του πίνω το αίμα. 8,7 δεν κάνει ούτε σε ένα 24ωρο συνεχόμενο στα Μέγαρα. Παρόλα αυτά σε φρένα, ρεπρίζ, 0-100 κτλ δεν αποκλείεται καθόλου το up να είναι καλύτερο.
Aπo την πλευρα μου παντως δεν συγκρινω καταναλωση Panda 1.2/69ps, με up! 60ps, αλλα Panda twinair με up! 75ps.
Το διευκρινιζω μηπως μηπως και καταλαβεις το γενικοτερο υφος των τοποθετησεων, και της συγκρισης που θετω, αν και με τις μεχρι στιγμης απαντησεις σου, δεν διαφαινεται κατι τετοιο...
Το 1200αρη μοτερ με τα 69ps της Fiat μια χαρα, χαμηλη καταναλωση εχει, δεν αναφερθηκα ΠΟΤΕ , αρνητικα για την καταναλωση του συγκεκριμενου κινητηρα. Για τις πολυ μετριες επιδοσεις αναφερθηκα, κυριως λογω προσθετου βαρους, στο ΝΕΟ Panda.
Οσο για το up! 60ps , (και σιγουρα το 75ps), NAI , ειναι εστω και οριακα ισως, καλυτερο απο το Panda 69ps, 1ον γιατι τα ονομαστικα 60ps αποδιδονται στους τροχους, και δευτερον γιατι ζυγιζει 130 ολοκληρα κιλα λιγοτερα... -
@GP
Μαθε ΠΡΩΤΑ να διαβαζεις πιο προσεκτικα, και να αφομειωνεις τις δημοσιευσεις αλλων ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι, και μετα
αρχισε την λασπομαχια...
Το εγραψα και στην δημοσιευση μου προς τον stefan147.
ΔΕΝ εκανα εγω ποτε ΤΕΤΟΙΑ συγκριση, ουτε και αναφερθηκα αρνητικα στην καταναλωση του 1.2/69ps
Μιλαω για Panda twinair vs Up! 75ps, και εκει η διαφορα ειναι υπαρκτη, ιδιαιτερα μαλιστα, οταν
οδηγεις πιο 'ανησυχα' απο το φυσιολογικο, κατι που μπορει να γινει πολυ ευκολα, λογω αποδοσης κινητηρα. -
Λοιπόν επειδή μέσα στον πανικό σου αδυνατείς να βάλεις τις, όποιες, σκέψεις σου σε μία σειρά πάμε μια επανάληψη:
-
η αναφορά στην κατανάλωση έγινε λόγω των αριθμών που παρέθεσε συμφορουμίστας από κάποια φυλλάδα και αφορούσαν σύγκριση μεταξύ 500 1.2, UP 60hp, Aygo
-
το επιχείρημα των κάκιστων επιδόσεων του ΝΕΟΥ Panda 1.2 69hp καταρρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ νούμερα συμπίπτουν με αυτά του Up 60hp (μην μπεις στον κόπο να παραθέσεις λινκ )
-
το νούμερο 17' για 0-100 σε Panda οποιασδήποτε γενιάς μπορεί να υφίσταται μόνο στην περίπτωση του ΜΚ2 1.1 ή του ΜΚ2 1.2 4χ4, εκδόσεις όμως που είναι εκτός θέματος
-
κατανάλωση μεταξύ Panda twinair και Up 75hp ευχαρίστως να συγκρίνουμε ΑΛΛΑ έχοντας πάντα ως κριτήριο ΚΑΙ τις επιδόσεις που δύναται να επιτύχει το καθένα
Αυτό ήταν τα καλύτερο που μπορώ να κάνω...
-
-
Το Panda 0.9 λοιπόν στο πρόγραμμα Eco είναι πάλι πιο γρήγορο από το 75άρι Up ενώ είναι και οικονομικότερο.
Διαφωνείς?Το βάρος του 5d UP πόσο είναι?
food for thought No3 -
Να συνεχίσω το food for thought?
Το panda 0.9 & 1.3multijet έχουν start&stop standard.
Το Up θα βγει σε έκδοση Bluemotion, με άλλη τιμή προφανώς, άλλο βάρος και επιδόσεις... -
αυτό ηθενα να πω... το πάντα στο εκο είναι οικονομικότατο... και όταν έχει ορεούλες αλλάζεις και είσαι και γλήγορος...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το Panda 0.9 λοιπόν στο πρόγραμμα Eco είναι πάλι πιο γρήγορο από το 75άρι Up ενώ είναι και οικονομικότερο.
Διαφωνείς?Δεν το ξερω με στοιχεια/νουμερα, δεν εχω βρει κατι, παντως σε αισθηση, επειδη το δοκιμασα στο eco, ΔΕΝ μου εδωσε αυτη την εντυπωση που λες, σε σχεση ακομα και με το 60αρι up! που οδηγησα. Δηλαδη twinair σε eco mode vs up! 60ps μου φανηκε περιπου στα ιδια, σε αισθηση το γκαζι. Τωρα σε καταναλωση πιθανοτατα να ηταν επισης στα ιδια, κατι που σιγουρα ειναι πολυ θετικο για τον twinair...Oποιοι βεβαια εχουν, ή θα οδηγησουν τον twinair στο Panda, δυσκολα θα κρατηθουν ή θα το δουλευουν στο eco mode.
Κοντολογοις, εχει τις δυνατοτητες να καψει τα ιδια περιπου με το up! ΑΛΛΑ με την μεχρι στιγμης αισθηση που αποκομμισα απο τα δυο, ΔΕΝ μου φανηκε πιο γρηγορο στο eco mode, επουδενι.
Αν εχεις καποιες μετρησεις/στοιχεια, απο οποιοδηποτε ξενο/Ελληνικο σοβαρο περιοδικο, ευχαριστως να τα δω...Το βάρος του 5d UP πόσο είναι?
food for thought No3Δεν γνωριζω καθολου, δεν εχω καποια στοιχεια απο μετρηση ζυγαριας περιοδικου, για να δουμε διαφορες σε βαρος.
Ειναι τοσο μικρο το αυτοκινητο, αλλα και με την ιδιαιτεροτητα του τζαμιου που απλως ανοιγει λιγο με μεντεσε στο πλαι, -κατι που αυτοματως το καθιστα ελαφρυτερο απο συμβατικη πορτα με κανονικο παραθυρο που ανεβοκατεβαινει- θεωρω οτι δεν θα επιβαρυνει συνολικα το αμαξωμα σε βαθμο που να διαφοροποιει τις επιδοσεις του.
Σαν αμεση ανταπαντηση, ομως και food for thought, προβαλλω, τα επερχομενα, ΑΚΟΜΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ κατα 500-700ευρω περιπου Mii και Citigo...Tελος ΞΑΝΑΛΕΩ, οπως ειπα και πριν ξεκαθαρα και με ειλικρινια, οτι πιθανοτατα θα επελεγα το Panda twinair
αντι του up! εαν τα χρησιμα εως αναγκαια εξτρα (ESP , πισω διαιρουμενο ΚΑΙ συρομενο καθισμα, ρυθμιση υψους καθισματος οδηγου) ηταν ΣΤΑΝΤΑΡ , (παροτι με οσο το δυνατον αντικειμενικη σκοπια, και παλι στα σημεια θεωρω ελαφρως καλυτερο συνολικα το up!, λογω ανετοτερης αισθησης και με λιγοτερο θορυβο συγκριτικα στην μετακινηση) ή η εισαγωγικη εκανε περαιτερω, μεγαλυτερη εκπτωση, κοντα στην τιμη που κοστιζουν τα εξτρα αυτα, δηλαδη περιπου 1000ευρω... -
-
και για την μίτο έτσι λέγαν όλοι οι ξερόλες δημοσιογράφοι...
δεν οδηγέιται στο Ν , δεν στο Ν, ούτε για 5' δεν αντέχω στο Ν...
άν την βενζίνη την πληρώνει το περιοδικο ναι αλλά άν την πληρώνεις εσύ και σφίγγει η σούφρα σου μια χαρά είναι το Ν... -
Δηλαδή ο 0.9 turbo της fiat καίει λιγότερο απο τα 6.5 λίτρα του up? Στα περιοδικά άλλα διαβάζω πάντως. Ακόμα και ο 1.2 69ps καίει 2.2 λίτρα παραπάνω. Εκτός και αν το autocar εχει εμπάθεια με την fiat.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δηλαδή ο 0.9 turbo της fiat καίει λιγότερο απο τα 6.5 λίτρα του up? Στα περιοδικά άλλα διαβάζω πάντως. Ακόμα και ο 1.2 69ps καίει 2.2 λίτρα παραπάνω. Εκτός και αν το autocar εχει εμπάθεια με την fiat.Μα με συγχωρείς...είναι δυνατόν να κατεβάζεις έτσι αμάσητα ότι διαβάζεις? Επειδή το έγραψε το Autocar έτσι είναι δηλαδή? Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ένα αμαξάκι 1200κε 950 κιλών μπορεί να έχει ΜΕΣΗ κατανάλωση 8,7λτ?
Σου γράφουμε 2 κάτοχοι από πάνω πόσο καίει στην πραγματική ζωή και όχι στη φαντασία των 'δημοσιογράφων'. Το νούμερο δεν είναι θέμα εμπάθειας με τη Fiat (θέλω να πιστεύω) αλλά είναι καθαρά θέμα ασχετοσύνης, τυπογραφικού λάθους και γενικά κακής ποιότητας δημοσιογραφίας όπως σε κάθε έντυπο αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στη χώρα.
Και ναι, υπό συνθήκες δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην μπορεί και ο twinair να γράψει ίδιες καταναλώσεις με το Up. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι άνετα μπορεί απλώς εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανός να τις πετύχω (και δεν θέλω κιόλας).
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και για την μίτο έτσι λέγαν όλοι οι ξερόλες δημοσιογράφοι...δεν οδηγέιται στο Ν , δεν στο Ν, ούτε για 5' δεν αντέχω στο Ν...
άν την βενζίνη την πληρώνει το περιοδικο ναι αλλά άν την πληρώνεις εσύ και σφίγγει η σούφρα σου μια χαρά είναι το Ν...Αμα ειναι να ψωνισεις αμαξι με 85αλογα για να το οδηγεις κυριως με 65-70, καλυτερα να παρεις κατι αλλο...
Οσο για τους 'ξερολες δημοσιογραφους', για την Mito 155 που το δοκιμασα, θα συμφωνησω, εκοβε ΠΟΛΥ τον κινητηρα. (επιπλεον κατι που γραφτηκε στο Drive, για το eco pro του twinair, το εχω διαπιστωσει και εγω σε αλλο βεβαια αυτοκινητο, οτι τα συστηματα αυτα δεν μειωνουν στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο την καταναλωση. Aντιθετα με ολα τα αλογα διαθεσιμα, και πολυ προσεκτικο πατημα γκαζιου, μπορεις να πετυχεις τα καλυτερα αποτελεσματα) Αυτο το mode θα επρεπε να υπαρχει ουσιαστικα για κοπελιτσες που μαθαινουν να οδηγουν πχ, και για τυχον χαμηλης προσφυσης οδοστρωμα, αλλα οχι στον βαθμο του 'Α', all weather.
Στην Giulietta 170 πχ, το ιδιο συστημα ειχε νοημα, καθοτι η διαφορα δεν ηταν τραγικα μεγαλη, ωστε να νιωθεις οτι δεν μπορεις να μετακινηθεις αξιοπρεπως...
Eτσι κι αλλιως με την βενζινη εκει που εχει φτασει, βαζεις το Trip computer Μονιμα να δειχνει στιγμιαια καταναλωση, και ελα να μου πεις μετα εαν θελεις κανενα συστημα τυπου D.N.A, ή eco pro...
Με αυτο τον τροπο, προσωπικα οσες φορες το κανω, επιτυγχανω μεχρι και 3λιτρα/100km , λιγοτερη καταναλωση, με αυτο που οδηγω, στα προαστεια. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
και για την μίτο έτσι λέγαν όλοι οι ξερόλες δημοσιογράφοι...
δεν οδηγέιται στο Ν , δεν στο Ν, ούτε για 5' δεν αντέχω στο Ν...
άν την βενζίνη την πληρώνει το περιοδικο ναι αλλά άν την πληρώνεις εσύ και σφίγγει η σούφρα σου μια χαρά είναι το Ν...Αμα ειναι να ψωνισεις αμαξι με 85αλογα για να το οδηγεις κυριως με 65-70, καλυτερα να παρεις κατι αλλο...
Οσο για τους 'ξερολες δημοσιογραφους', για την Mito 155 που το δοκιμασα, θα συμφωνησω, εκοβε ΠΟΛΥ τον κινητηρα. .γιατι θες να είσαι σε καθημερινές μετακινήσεις οικονομικός , θες όταν το τραβάει το κλίμα να χώνεις... κοβει τον κινητήρα γιατί οφείλει να είναι οικονομικός και πιο κοιμησμένος σε συνθήκες κίνησης κλπ κλπ... το πρόβλημα είναι σε ένα κουμπακι? τόσο δύσκολο είναι να το πατάς?
διαβαζα κατι βλακείς του στυλ δεν μπορείς να κινηθείς αξιοπρεπώς και μου σηκωνόταν η τρίχα... δεν απορώ που οι μισοί θα μείνουν ανεργοι...προσωπικά βρίσκω τα γραφόμενα των δημοσιογράφων @@ριες ολικής ... που θέλουν και στην κίνηση 155αλογα από σουπερμίνι...
-
Δεν είναι μόνο θέμα να είσαι οικονομικός. Είναι πολυ πιο ξεκουραστο το normal. Στο dynamic βρήκα τη giulietta απότομη και κουραστική για τους επιβάτες.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές+1
Αν θες να δώσεις 11-12.000ε δεν πας σε κατηγορία μίνι. Δεν έχει νόημα. Εδω το kia rio 1.2 έχει 11.500ε και είναι ΑΜΑΞΙ και οχι κουβαδάκι σαν τα up,panda,500 κ.τ.λ. Και έχει σχεδόν τα πάντα απο εξοπλισμό. ESP, υδραυλικό τιμόνι, ηλ. παράθυρα, αερόσακους κ.τ.λ
Και το up τώρα που το σκέφτομαι ακριβό είναι. Θα αξίζει μόνο το skoda citigo που λογικά θα ξεκινάει απο 8000e!
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
+1
Αν θες να δώσεις 11-12.000ε δεν πας σε κατηγορία μίνι. Δεν έχει νόημα. Εδω το kia rio 1.2 έχει 11.500ε και είναι ΑΜΑΞΙ και οχι κουβαδάκι σαν τα up,panda,500 κ.τ.λ. Και έχει σχεδόν τα πάντα απο εξοπλισμό. ESP, υδραυλικό τιμόνι, ηλ. παράθυρα, αερόσακους κ.τ.λ
Και το up τώρα που το σκέφτομαι ακριβό είναι. Θα αξίζει μόνο το skoda citigo που λογικά θα ξεκινάει απο 8000e!
Δεν θα σχολιάσω καθόλου την τιμή των up και panda, απλά θα πω πως το γεγονός πως κάποια αυτοκίνητα είναι φθηνότερα και ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία δεν τα κάνει απαραίτητα και καλύτερες προτάσεις για κάποιον που ξέρει τι θέλει. Δεν αγοράζουν όλοι μίνι γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά για μεγαλύτερο.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
+1
Δεν θα σχολιάσω καθόλου την τιμή των up και panda, απλά θα πω πως το γεγονός πως κάποια αυτοκίνητα είναι φθηνότερα και ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία δεν τα κάνει απαραίτητα και καλύτερες προτάσεις για κάποιον που ξέρει τι θέλει. Δεν αγοράζουν όλοι μίνι γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά για μεγαλύτερο.
+1
Μια χαρά το Kia Rio, αλλά δεν είναι και ο χρυσός κανόνας της αυτοκίνησης και όσοι δεν το προτιμούν απλά θέλουν να πουλήσουν μούρη.Δεν το περίμενα ποτέ μου, αλλά με τις που έχουν γραφτεί εδώ μέσα θα με κάνετε οπαδό της Fiat.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
+1
και δεν πέρνεις καλύτερα μτχ οκτάβια που έχει ένα σκασμό λαμαρίνα και είναι αυτοκίνητο με Α κεφαλαίο ?
-
O 'τιμιος Γιαννης' οδηγει το 60αρι (take) up!:
P.S Κανει ενα λαθος αναφερομενος στο βαρος του. Δεν ειναι 929κιλα, αλλα 884κιλα...
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii