-
Ηταν ενας παπους πανω απο 60 ετων, στο φαναρι μπροστα απο το εξω στο κολυμβητηριο που κανει αριστερα για Λ.Αμαλιας (τοτε που εστριβε), και πουλουσε χαρτομαντηλα, πραγματικα μιλαμε για κρυα για καυσωνες κλπ, ο κακομοιρης εντωμεταξυ φαινοτανε οτι δεν το ειχε το αθλημα, σα να ντρεποτανε για αυτο που εκανε, μπορει να ηταν απατεωνας πραγματικα δεν με νοιαζει τον εβλεπα καθε μερα οποτε τυχαινε με το φαναρι και περνουσε απο μπροστα μου του εδινα κατι, μονο στην σκεψη οτι αυτος θα μπορουσε να ηταν ο παπους μου και να μην εχει αλλη πηγη εσοδων για να ζησει και να αναγκαζεται σε αυτην την ηλικαι να κανει αυτο το πραγμα με τετοιες συνθηκες τρελαινομουνα.
Γενικα δεν δινω ουτε σε φαναρια ουτε πουθενα, σε ναρκομανεις δινω παντα τσιγαρα, το οποια περνουν με μεγαλη προθυμια, ειναι καποιες φορες ομως που πραγματικα δεν με νοιζει αν ειναι ψεμα το ολο σκηνικο, 1 στο εκατομυριο να ειναι αληθεια χαλαλι του.
και να μου φυγουν και 100 € το χρονο σε τετοιες δουλειες ουτε φτωψοτερος εγινα ουτε πλουσιοτερος, τα 5 € απο τα 100 να εχουν παει σε ανθρωπους που τα ειχαν αναγκη ευχαρηστημενος ειμαι.
-
Η νέα μόδα: τύπος με παπάκι να σε πλευρίζει και να σου λέει 'ρε φίλε μου δίνεις κανα ευρώ να βάλω βενζίνη γιατί θα μείνω';
Όπως στα Εξάρχεια η επαιτεία είναι 'πασέ' και είναι 'ιν' η τράκα.
Στα φανάρια δίνω μονάχα σε ηλικιωμένους και εμφανώς ακρωτηριασμένους. Ειδικά όταν βλέπω 'romani people' αφήνω μερικά μέτρα από τον μπροστινό μου ώστε αν κάποιος παέι να μου καθαρίσει με το ζόρι το παρμπριζ (κι ας είναι φρεσκοπλυμένο το αυτοκίνητο ) να ξεκινήσω απότομα και να κάνω 2-3 μέτρα γιατί μόνο έτσι πιάνει το νόημα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εκεί στον φοίνικα, διασταύρωση εθνικής αντιστάσεως και περιφερειακού πάντως έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση. 4 φανάρια, 4 άτομα με το ίδιο μοτίβο.ψηνεσε εγω να κανω τον κουτσο και συ τον τυφλο... να πηγαινουμε παρεα στον ελευθερο μας χρονο?
O Αδης ειπε παντως πως ψηνετε, αλλα λεει θα κραταει ταμπελακι: 'εχω Leon 20VT, και πλησιαζει η αλλαγη ιμαντων... σας παρακαλω βοηθηστε με'
-
-
Αααααόοοοοματοοοοοος!
-
Ηταν ενας παπους πανω απο 60 ετων, στο φαναρι μπροστα απο το εξω στο κολυμβητηριο που κανει αριστερα για Λ.Αμαλιας (τοτε που εστριβε), και πουλουσε χαρτομαντηλα, πραγματικα μιλαμε για κρυα για καυσωνες κλπ, ο κακομοιρης εντωμεταξυ φαινοτανε οτι δεν το ειχε το αθλημα, σα να ντρεποτανε για αυτο που εκανε, μπορει να ηταν απατεωνας πραγματικα δεν με νοιαζει τον εβλεπα καθε μερα οποτε τυχαινε με το φαναρι και περνουσε απο μπροστα μου του εδινα κατι, μονο στην σκεψη οτι αυτος θα μπορουσε να ηταν ο παπους μου και να μην εχει αλλη πηγη εσοδων για να ζησει και να αναγκαζεται σε αυτην την ηλικαι να κανει αυτο το πραγμα με τετοιες συνθηκες τρελαινομουνα.
+1 και εγω οποτε βλεπω παππου κατι με πιανει και δινω!αλλα μονο σε παππουδες!ειδικα σε ενα στο κεντρο που πουλαει τα παντα και κουβαλαει πολλα τον λυπαμαι!
-
παιδες για μενα οι μπαγλαντεζοι απο τα φαναρια πρεπει να μαζευτουν.το κακο εχει παραγινει.στην ιερα οδο και κωνσταντινουπολεως εχω μετρησει μεχρι και 10 απο δαυτους.
εκτος οτι σε πρηζουν να σου κανουν τα τζαμια το θεωρω τριτοκοσμικο.να πανε οικοδομη να κανουν κατι αλλο οχι αυτο.
εγω ακουσα απο φιλο οτι τωρα ειναι μοδα,μπενει ενας τυπος μπροστα σου,βαζει το ποδι στο τροχο και σου λεει δωσε τα λεφτα σου κλπ.αν πας να φυγεις και με πατησεις-με χτυπησεις θα σε δωσω για τραυματισμο πεζου και εγκαταλειψη.
επισης μου ηρθε με email οτι εισαι στο γκαραζ πας να μπεις στο αμαξι,βαζεις μπρος αλλα στο πισω παρμπριζ εχει κοληθει μεγαλο χαρτι που δεν βλεπεις πισω.κατεβενεις να το βγαλεις και τσουπ ο κλεφτης μπενει μεσα και σου φευγει με το αμαξι.
-
Θυμάμαι μια φορά που είχα πάει ιερά οδό σε κτ μπουζούκια κ έφευγα το πρωί,πάνω που έφευγα απ το μαγαζί,έπεσε πάνω στο αμάξι ένας κατεστραμμένος τύπος κ χτύπαγε σχεδόν τα τζάμια.Μίλαγε κ σε μια ακατάλυπτη δίαλεκτο,τι να κάνω,είχα κ κόσμο μέσα,τα έπαιξα κ εγώ απ το ξαφνικό κ του έδωσα κτ ψιλά που είχα κ τότε σταμάτησε.
Τον είδα μετά που πήγε στο πίσω αυτοκίνητο κ έκανε τα ίδια.
Λες κ απαιτούσε(τι λες δηλαδή που απαιτούσε)να του δώσεις. -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Θυμάμαι μια φορά που είχα πάει ιερά οδό σε κτ μπουζούκια κ έφευγα το πρωί,πάνω που έφευγα απ το μαγαζί,έπεσε πάνω στο αμάξι ένας κατεστραμμένος τύπος κ χτύπαγε σχεδόν τα τζάμια.Μίλαγε κ σε μια ακατάλυπτη δίαλεκτο,τι να κάνω,είχα κ κόσμο μέσα,τα έπαιξα κ εγώ απ το ξαφνικό κ του έδωσα κτ ψιλά που είχα κ τότε σταμάτησε.
Τον είδα μετά που πήγε στο πίσω αυτοκίνητο κ έκανε τα ίδια.
Λες κ απαιτούσε(τι λες δηλαδή που απαιτούσε)να του δώσεις.Kαποτε σε ενα φαναρι, ενας γυφτος δεν εφευγε απο την μεση, ηθελε με το ζορι να μου καθαρισει το παμπριζ
Αφοτου καταλαβε οτι θα περναγα απο πανω του, εφοσον πατησα γκαζι να κανω μπροστα και παραλιγο να τον πατησω, μετα ηρθε στο παραθυρο, κατι κραταγε στο χερι, και απειλουσε οτι θα ''μου κοψει τα ποδια''
Με ηρεμο τροπο, του ειπα ''φυγε γιατι αν βγω εξω θα σε βρουνε νεκρο οι κωλοσυγγενεις σου''Αν με την πρωτη φορα που τους πω ΟΧΙ δεν το καταλαβουν, εγω θα περναω απο πανω τους, δεν με νοιαζει τιποτα
Ειδικα αυτοι οι γυφτοι δεν σωνονται με τιποτα, αποβρασματα ηταν, αποβρασματα και βαρος της κοινωνιας, θα παραμεινουν -
Επισης τον τελευταιο εχουν αυξηθει δραματικα και οσοι πουλανε κατι και ειναι δηθεν απο καποιο οργανισμο απεξαρτησης απο ναρκωτικα.Λογω του οτι συγγενικο μου προσωπο ομως εργαζεται στον οκανα μου εχει πει πως ποτε δεν κανουν κατι τετοιο.Και με εχει συμβουλευσει τι να τους λεω για να παιρνουν ποδι.Απλα τους ρωτας σε ποια κοινοτητα ανήκεις...Το εχω δοκιμάσει και τοτε γινονται καπνος!Αλλωστε αυτοι τα χρήματα τα χρησιμοποιούν για να πάρουν την δόση τους..
Επίσης θέλω να αναφέρω οτι δεν δινω ποτε μα ποτε χρηματα σε κανεναν γιατι οσο το επαγγελμα ειναι επικερδες τοσο θα εκμεταλευονται τα παιδια οι ''μεγαλοι'' και τοσο οι ''μεγαλοι'' εμας τους υπολοιπους.ειναι λαθος να δινουμε εστω και ενα λεπτο. -
ΠΡΙΝ καιρο στην Ιερα οδο ο τυπος ηταν ενοχλητικος....
επεσαν βρυσιδια...επεσε και ροχαλα απο εμενα ομως και ηταν και δυνατη...
προλαβα και εκλεισα το παραθυρο αν και δεν ανταπεδωσε προφανως λογω αιφνιδιασμου....
στα πολλα πολλα θα νιωσει και το ατσαλι στο κεφαλι απο το μπαστουνι που εχω διπλα μου για το τιμονι....(και οχι μονο για το τιμονι....)
-
Και κάτι που έτυχε στη μάνα μου... έχει πάει για καφέ με φίλες της στο Θησείο και έρχεται ένας μπροστά της ζητώντας λεφτά να πάρει φαΐ. Σηκώνεται η μια και πάει και του παίρνει μια τυρόπιτα. Αυτός μονολογούσε κάτι όσο η φίλη της μάνας μου ήταν στο τυροπιτάδικο και όταν την έφερε λέει 'εσείς είστε πονηρές, εγώ όμως είμαι πιο πονηρός', την πετάει στα σκουπίδια και φεύγει!!!
-
...δε φτανει που σχεδον απαιτουν...μερικοι σε βριζουν και απο πανω αμα δε δωσεις...
-
Αυτοί που έρχονται στα γραφεία και πουλάνε μικροαντικείμενα είναι ΟΛΟΙ κλέφτες. Έχουμε βάλει κάμερα μέσα στην είσοδο (με προβολέα) και από τότε οι 'μικροπωλητές' έχουν μειωθεί 90% (τους άλλους τους διώχνει ο θυρωρός). Οι λίγοι που περνάνε, κοιτάνε τους χώρους και οργανώνουν ληστείες ή αρπάζουν καμιά ξεχασμένη τσάντα.
-
Πάνε χρόνια έξω από τα Cookies στην Αγία Σοφία Θεσ-νικης.Περπατούσαμε με τον μπαμπά μου, περνάμε δίπλα από έναν δήθεν ανάπηρο....
Ζητούσε ζητούσε...τον λέει ο μπαμπάς μου 'Στη γωνία έχει αστνομικούς'.
Σφαίρα 'εφυγε ο τύπος....
Μάλλον θα είχε προηγούμενα! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και κάτι που έτυχε στη μάνα μου... έχει πάει για καφέ με φίλες της στο Θησείο και έρχεται ένας μπροστά της ζητώντας λεφτά να πάρει φαΐ. Σηκώνεται η μια και πάει και του παίρνει μια τυρόπιτα. Αυτός μονολογούσε κάτι όσο η φίλη της μάνας μου ήταν στο τυροπιτάδικο και όταν την έφερε λέει 'εσείς είστε πονηρές, εγώ όμως είμαι πιο πονηρός', την πετάει στα σκουπίδια και φεύγει!!!ο γαμ...ος θα το εκανε αν ηταν αντρες μπροστα??
-
Θα είχε φάει την πρώτη πριν καν προσγειωθεί η τυρόπιτα στον κάδο...
-
Δίνοντας λεφτά στα φανάρια συντηρούμε αυτή την κατάσταση, είτε είναι πραγματικά φτωχοί και ανήμποροι, είτε όχι.
Δίνω μόνο οτιδήποτε σε μορφή φαγητού και προπαντός σε παιδιά και σπάνια σε ανάπηρους με εμφανή δείγματα αναπηρίας. Για τζάμια ΠΟΤΕ. Έτσι και το καθαρίσουν μετά το όχι το δικό μου, απλά τους λέω ευχαριστώ.
Πριν χρόνια που πήγαινα για δουλειά στην Καλλιθέα, έπαιρνα κάθε μέρα κουλούρι σε ένα παιδάκι που πουλούσε χαρτομάντιλα, από τον κλασικό κουλουρτζή (υπάρχει ακόμη?) στην Κων/λεως με Ιερά Οδό. Με τα πόδια έχω μπει σε σουβλατζίδικο και έχω αγοράσει σουβλάκι σε αντίστοιχο παιδάκι. Καμιά φορά δίνω σε παιδάκια κέικ ή φρούτα που κουβαλάω στη δουλειά.
-
Μία ξαδέλφη μου δίδαξε μία χρονιά σ'ένα γυμνάσιο στο Ζεφύρι όπου πήγαινε με το λεωφορείο. Στην επιστροφή προς Αθήνα το λεωφορείο ήταν γεμάτο γύφτους, οι οποίοι μόλις κατέβαιναν στην Αθήνα μετατρέπονταν ως δια μαγείας σε ανάπηρους ζητιάνους.....
-
**Ο Συνασπισμός για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο **
«Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενίσχυση του πολύχρωμου αντιρατσιστικού και φιλομεταναστευτικού κινήματος και η οργάνωση κοινωνικών πρακτικών αλληλεγγύης και ένταξης των μεταναστών, με αίτημα τα ίσα δικαιώματα και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, σχετικά με το σχέδιο νόμου για τους μετανάστες που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.
(20.4.2005) Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνSorry για το πολιτικο post αλλα δεν αντεξα...
Για οσους δινουν χρηματα στα φαναρια(Για δειτε....)