-
Ο χρήστης After έγραψε:
Eγώ δίνω μόνο σε άτομα με εμφανή έλλειψη αρτιμέλειας...
Και μόνο...
_
Γιατι, νομιζεις οτι τα χρηματα που δινεις πανε μονο σε αυτους?
Κανονικα επρεπε το ιδιο το κρατος να δινει αναλογες συνταξεις σε αναπηρους, και να μην βαζει εμας στην διαδικασια να τους συντηρουμεΑλλα τι περιμενεις, υπαρχει ολο εμποριο κουτσοκουλων απο το εξωτερικο
Περνανε και απο interview για να δουνε τι τους λειπει....Κάποτε που εργαζόμουν στο Ζεφύρι ως βοηθός διανομέα γάλακτος , έτυχα σε σύλληψη γύφτου που είχε κάνει μεγάλη ζημιά σε άκρο του 2 ή 3 ετών παιδιού του προκειμένου να του δώσει εφόδια για το μέλλον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Λέγομαι Τζίνος Τζινόπουλος και καταγγέλω μπλαμπλαμπλα'Περνούσα σχεδόν κάθε ημέρα από εκεί. Δεν ήθελα καν να καταλάβει κανείς ( κυρίως οι καταγγελόμενοι ) ότι ήμουν εγώ που έκανα την καταγγελία , πολλώ δε μάλλον να αφήσω όνομα. Η καταγγελία έγινε ενώ ο πιτσιρίκος ήταν στα φανάρια και είχε ακόμη μία ώρα ( ήταν 23:00 ) μέχρι να 'σχολάσει'.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Απλά δεν δίνω...**Ας του λείπουν όλα τα μέλη **δεν συγκινούμαι στο ελάχιστο...Μπορεί να σε δαγκώσει (Monty Pythons)
-
Φοβερό, έχω πάρει και το παιχνίδι (στον υπολογιστή) και έχει αυτή τη σκηνή που μονομαχείς με το μαύρο ιππότη και παρόλο που του κόβεις χέρια και πόδια, λέει 'δεν είναι τίποτε, μια γρατζουνιά' και συνεχίζει να επιτίθεται.
-
στο δρομο εβλεπα τακτικα μια 45αρα χωρις κανενα προβλημα αναπηριας μαζι με τα 2 μωρα της,να ζητιανευει,ξερετε τα κλασικα δεν εχω λεφτα για να παρω γαλα κλπ κλπ.Της λεω λοιπον δουλεια θελεις?εχω καφετερια και ψαχνω μια γυναικα να καθαριζει τουαλετες.Θα παιρνεις 25 ευρω για 4 ωρες.Μονο που δεν με διαλοστειλε παιδες.Εγω δεν δινω ουτε 10λεπτο σε ολους αυτους τους απατεωνες
-
Όπως και 2 άτομα που έχουν καεί σε πρόσωπο και σώμα και είναι παραμορφωμένοι. Θα τους πετύχετε συνήθως σε συρμούς του τρένου να ζητάνε καμιά βοήθεια.
Τους είχα πετύχει τυχαία ένα πρωί, περνούσε ένας κάθετος δρόμος από λαϊκή αγορά, και εργαζόντουσαν στη λαϊκή κουβαλόντας πάγκους κτλ.
Δηλαδή ΚΑΙ εργάζονται κανονικά (το ότι είχαν ένα ατύχημα δεν τους εμποδίζει από το να εργαστούν) ΚΑΙ ζητάνε και την ελεημοσύνη του κόσμου. Φαίνεται πως βγάζουν καλό extra εισόδημα από τα κορόϊδα.
Δεν φαντάζεστε τι ξεκούραστο και όμορφο που είναι να γυρνάς σπίτι από δουλειά και στο δρόμο να σου δίνουν λεφτά...
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
στο δρομο εβλεπα τακτικα μια 45αρα χωρις κανενα προβλημα αναπηριας μαζι με τα 2 μωρα της,να ζητιανευει,ξερετε τα κλασικα δεν εχω λεφτα για να παρω γαλα κλπ κλπ.Της λεω λοιπον δουλεια θελεις?εχω καφετερια και ψαχνω μια γυναικα να καθαριζει τουαλετες.Θα παιρνεις 25 ευρω για 4 ωρες.Μονο που δεν με διαλοστειλε παιδες.Εγω δεν δινω ουτε 10λεπτο σε ολους αυτους τους απατεωνεςκαι καλα κανεις...το εχουνε κανει συστημα!
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
στο δρομο εβλεπα τακτικα μια 45αρα χωρις κανενα προβλημα αναπηριας μαζι με τα 2 μωρα της,να ζητιανευει,ξερετε τα κλασικα δεν εχω λεφτα για να παρω γαλα κλπ κλπ.Της λεω λοιπον δουλεια θελεις?εχω καφετερια και ψαχνω μια γυναικα να καθαριζει τουαλετες.Θα παιρνεις 25 ευρω για 4 ωρες.Μονο που δεν με διαλοστειλε παιδες.Εγω δεν δινω ουτε 10λεπτο σε ολους αυτους τους απατεωνεςEφω οπως εγραψα, δεν δινω τιποτα, αλλα λεω να αρχισω να δινω.......ΚΛΟΤΣΙΕΣ!!!
-
Αυτό το φαινόμενο πάντως, δηλαδή των προσποιούμενων αναπηρία επαιτων είχε περιγραφεί πολύ γλαφυρά και λεπτομερέστερα από τον Καρακαβίτσα, στον Δωδεκάλογο του Γύφτου, άποσπάσματα του οποίου είχατε σίγουρα διδαχτεί στο σχολείο....
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Γιατί αυτοί ίσως δεν έχουν την εναλλακτική να εργαστούν αλλού κανονικά. Όπως ένα παλικάρι στη Σ.Λούη που έχει και τα 2 του χέρια κομμένα στους αγκώνες. Αν βγάζει τόσα πολλά λεφτά κόβοντας βόλτες όλη μέρα, ας φάει και κανένας άλλος χαλάλι του.Ξέρω ποιον λες. Τον έχω δει πολλές φορές και πάντα του δίνω γιατί πραγματικά τον λυπάμαι.
-
Ο χρήστης jar76 έγραψε:
Γιατί αυτοί ίσως δεν έχουν την εναλλακτική να εργαστούν αλλού κανονικά. Όπως ένα παλικάρι στη Σ.Λούη που έχει και τα 2 του χέρια κομμένα στους αγκώνες. Αν βγάζει τόσα πολλά λεφτά κόβοντας βόλτες όλη μέρα, ας φάει και κανένας άλλος χαλάλι του.
Ξέρω ποιον λες. Τον έχω δει πολλές φορές και πάντα του δίνω γιατί πραγματικά τον λυπάμαι.
Εγώ δεν δίνω. Υπάρχουν χιλιάδες ανάπηροι και δεν ζητιανεύουν όλοι στο δρόμο.
Ούτε σε κάποιους που έρχονται στα γραφεία με μπλοκ από σύλλογο/σωματείο τυφλών ή αναπήρων. Μαζεύουν 5 τυφλούς, κάνουν σωματείο και γίνονται νόμιμοι ζητιάνοι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί αυτοί ίσως δεν έχουν την εναλλακτική να εργαστούν αλλού κανονικά. Όπως ένα παλικάρι στη Σ.Λούη που έχει και τα 2 του χέρια κομμένα στους αγκώνες. Αν βγάζει τόσα πολλά λεφτά κόβοντας βόλτες όλη μέρα, ας φάει και κανένας άλλος χαλάλι του.
Ξέρω ποιον λες. Τον έχω δει πολλές φορές και πάντα του δίνω γιατί πραγματικά τον λυπάμαι.
Εγώ δεν δίνω. Υπάρχουν χιλιάδες ανάπηροι και δεν ζητιανεύουν όλοι στο δρόμο.
Ούτε σε κάποιους που έρχονται στα γραφεία με μπλοκ από σύλλογο/σωματείο τυφλών ή αναπήρων. Μαζεύουν 5 τυφλούς, κάνουν σωματείο και γίνονται νόμιμοι ζητιάνοι.
Σε εταιρία ή υπηρεσία του Δήμου σε τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης δεν μπορεί να δουλέψει δηλαδή? Στα αντίστοιχα τμήματα στις μέρες μας, φοράνε headphones, η γραμμή ανοίγει αυτόματα και κλείνει στο τέλος της συνομιλίας. Οι περισσότερες διαδικασίες γίνονται χωρίς να κουνήσει κάποιος το δαχτυλάκι του.
Αν θέλει κάποιος μπορεί να βρει εργασία. Είναι αυτό που λένε δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η νέα μόδα: τύπος με παπάκι να σε πλευρίζει και να σου λέει 'ρε φίλε μου δίνεις κανα ευρώ να βάλω βενζίνη γιατί θα μείνω';Όπως στα Εξάρχεια η επαιτεία είναι 'πασέ' και είναι 'ιν' η τράκα.
Στα φανάρια δίνω μονάχα σε ηλικιωμένους και εμφανώς ακρωτηριασμένους. Ειδικά όταν βλέπω 'romani people' αφήνω μερικά μέτρα από τον μπροστινό μου ώστε αν κάποιος παέι να μου καθαρίσει με το ζόρι το παρμπριζ (κι ας είναι φρεσκοπλυμένο το αυτοκίνητο ) να ξεκινήσω απότομα και να κάνω 2-3 μέτρα γιατί μόνο έτσι πιάνει το νόημα.
εγώ για τζάμια συναντώ συνήθως πακιστανούς...όταν βλέπω ότι δεν καταλαβαίνουν...ρίχνω νερό και ενεργοποιώ τους υαλοκαθαριστήρες...
Ηταν ενας παπους πανω απο 60 ετων, στο φαναρι μπροστα απο το εξω στο κολυμβητηριο που κανει αριστερα για Λ.Αμαλιας (τοτε που εστριβε), και πουλουσε χαρτομαντηλα, πραγματικα μιλαμε για κρυα για καυσωνες κλπ, ο κακομοιρης εντωμεταξυ φαινοτανε οτι δεν το ειχε το αθλημα, σα να ντρεποτανε για αυτο που εκανε, μπορει να ηταν απατεωνας πραγματικα δεν με νοιαζει τον εβλεπα καθε μερα οποτε τυχαινε με το φαναρι και περνουσε απο μπροστα μου του εδινα κατι, μονο στην σκεψη οτι αυτος θα μπορουσε να ηταν ο παπους μου και να μην εχει αλλη πηγη εσοδων για να ζησει και να αναγκαζεται σε αυτην την ηλικαι να κανει αυτο το πραγμα με τετοιες συνθηκες τρελαινομουνα.
+1 και εγω οποτε βλεπω παππου κατι με πιανει και δινω!αλλα μονο σε παππουδες!ειδικα σε ενα στο κεντρο που πουλαει τα παντα και κουβαλαει πολλα τον λυπαμαι!
έχει μια κακομοίρα γιαγιάκα ελληνίδα κλασσική γιαγιάκα...σε ένα φανάρι...που σταματώ 9/10 φορές...με κρύο και με ζέστη. Δεν επαιτεί απλά πουλά χαρτομάντηλα. Μια φορά της έπιασα κουβέντα...και μου είπε κάτι που με συγκλόνισε...αναγκάστηκε να βγει διότι δεν τις φτάνουν τα 300 ευρώ της σύνταξης. Δεν είχε παιδιά. Πραγματικά την λυπήθηκα. Συνήθως δεν αγόραζα...αυτή πάντα χαμογελούσε ζεστά και ευγενικά.
( Για την ιστορία....αγόρασα όλα τα χαρτομάντηλα που είχε...το τι ευχές πήρα δεν το φαντάζεστε)
-
Μια φορά είχα δώσει και εγώ σε μια που πουλούσε χαρτομάντηλα σε φανάρι ένα 2€ να μου δώσει ένα πακετάκι & επειδή έγραφε πως τα πουλάει 0,50 έκαστο, μου πέταξε από μόνη της 2-3 μέσα στο αμάξι...
-
Δινω κυριως σε Πακιστανους οποτε μου ερθει και αν δεν ειναι εριστικοί..σκεφτομαι τον εαυτο μου να μεταναστεύει (με λεφτα ολου του σογιου και με συνεχη κινδυνο ) στην αλλη ακρη της γης για να καθαριζει τζαμια και θα ηθελα κι εγω τοτε καποιος να μου δωσει ενα απειροελαχιστο ποσο απο τα λεφτα που κερδίζει...
Δεν ειμαι κομμουνιστης φυσικα αλλα θεωρω οτι μια (αστεια) μορφή αναδιανομης του πλουτου πρεπει να γινεται,ετσι για να λεμε οτι δεν ειμαστε τελειως αναισθητοι σε οσα γινονται γυρω μας,αφου μπορουμε να βοηθησουμε με 0.20 -
Όταν ΔΕΝ δίνεις λεφτά σταματάς αυτή την αθλιότητα. Το πόστο στο φανάρι είναι μια δουλειά με μεροκάματο - τα λεφτά τα δίνεις στο αφεντικό που σου επιτρέπει να σταθείς εκεί.
Κρύο - ζέστη, μέσα στο καυσαέριο, ανάμεσα στα αυτοκίνητα με μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού, αυτές οι δουλειές δεν πρέπει να υπάρχουν. Όσο δίναμε στα παιδάκια στα φανάρια, τόσο περισσότερα εμφανιζόντουσαν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όπως και 2 άτομα που έχουν καεί σε πρόσωπο και σώμα και είναι παραμορφωμένοι. Θα τους πετύχετε συνήθως σε συρμούς του τρένου να ζητάνε καμιά βοήθεια.Τους είχα πετύχει τυχαία ένα πρωί, περνούσε ένας κάθετος δρόμος από λαϊκή αγορά, και εργαζόντουσαν στη λαϊκή κουβαλόντας πάγκους κτλ.
Δηλαδή ΚΑΙ εργάζονται κανονικά (το ότι είχαν ένα ατύχημα δεν τους εμποδίζει από το να εργαστούν) ΚΑΙ ζητάνε και την ελεημοσύνη του κόσμου. Φαίνεται πως βγάζουν καλό extra εισόδημα από τα κορόϊδα.
Δεν φαντάζεστε τι ξεκούραστο και όμορφο που είναι να γυρνάς σπίτι από δουλειά και στο δρόμο να σου δίνουν λεφτά...
παιδιά αυτοί είναι ότι πιο σοκαριστικό έχω δει...
-
Στα φανάρια δίνω μονάχα σε ηλικιωμένους και εμφανώς ακρωτηριασμένους. Ειδικά όταν βλέπω 'romani people' αφήνω μερικά μέτρα από τον μπροστινό μου ώστε αν κάποιος παέι να μου καθαρίσει με το ζόρι το παρμπριζ (κι ας είναι φρεσκοπλυμένο το αυτοκίνητο ) να ξεκινήσω απότομα και να κάνω 2-3 μέτρα γιατί μόνο έτσι πιάνει το νόημα.
kyan πρόσεχε μόνο μην αρχίσει και σκούζει κάνοντας ότι και καλά τον πάτησες/χτύπησες... Εκεί θα δεις live το Αδέλφια μου Αλήτες πουλιά vs 147 ή με άλλα λόγια romani vs armani...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
kyan πρόσεχε μόνο μην αρχίσει και σκούζει κάνοντας ότι και καλά τον πάτησες/χτύπησες... Εκεί θα δεις live το Αδέλφια μου Αλήτες πουλιά vs 147 ή με άλλα λόγια romani vs armani...
Το εχει κανει σε εμενα καποιο γυφτακι, αλλα αν συνεχιζε θα παταγα και αλλο το γκαζι
Πειτε με ρατσιστη οσοι θελετε, εγω μια φορα το ξαναλεω
Ειναι μεγαλη πληγη της κοινωνιας αυτοι οι ''ανθρωποι'' -
Εγώ δίνω ψιλο-στάνταρντ σε τύπο που του λείπει (σίγουρα ) το μισό χέρι και πόδι. Στην Αμφιθέας.
Για οσους δινουν χρηματα στα φαναρια(Για δειτε....)