-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο εξωτερικό, πιο συγκεκριμένα σε Η.Π.Α. και Γαλλία προτεραιότητα έχει αυτός που έχει ήδη μπει και κινείται στην πλατεία ενώ αυτός που πάει να μπει εχει σήμα παραχώρησης προτεραιότητας. Έχω οδηγήσει εκεί και το εχώ εξακριβώσει ιδίοις όμμασι.
Στις πλατείες δεν παύει να ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά. Γι αυτό έχει προτεραιότητα αυτός που μπαίνει.
Συχνά στο εξωτερικό (αλλά και εδώ σε ένα Καρφούρ που ξέρω) έχουν σήματα παραχώρησης προτεραιότητας.
Στην Αγγλία (κλασσικά ανώμαλοι) κινούνται ανάποδα ενώ διατηρούν τη προτεραιότητα από δεξιά γι αυτό στα roundabouts (πολύ συχνά - αντί για φανάρια στις διασταυρώσεις) έχει προτεραιότητα αυτός που κινείται στη πλατεία.
τι μου θύμισες τωρα
την ταινία το τρελό θηριοτροφειο πάει διακοπές στην Ευρωπη
το σημείο που στο Λονδίνο γυρνούσαν όλη τη μέρα γυρω από την πλατεια με ενα Land Rover επειδη δε μπορούσαν να βγουν το θυμαστε? -
Πουθενά αλλού δεν γνωρίζω να έχει ο εισερχόμενος στον κυκλικό κόμβο προτεραιότητα πέρα από την Ελλάδα. Τουλάχιστον από τις χώρες που έχω επισκεφτεί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πουθενά αλλού δεν γνωρίζω να έχει ο εισερχόμενος στον κυκλικό κόμβο προτεραιότητα πέρα από την Ελλάδα. Τουλάχιστον από τις χώρες που έχω επισκεφτεί.Ναι γιατί (σχεδόν) παντού έχουν πινακίδες παραχώρησης προτεραιότητας (yield). Είναι πιο λογικό να έχει προτεραιότητα αυτός που κινείται στο κύκλο.
Αλλιώς συνεχίζει να ισχύει η προτεραιότητα αυτού που κινείται στα δεξιά.
-
Ζώο του μήνα: ΕΓΩ.
Στην παραλιακή στην Πάτρα, λίγο πριν την μαρίνα, κι ενώ βιαζόμουν να προλάβω μια τράπεζα ανοιχτή, επιχείρησα προσπέραση πάνω σε αριστερή καμπή.
Το ίδιο έκανε και κάποιος απο την αντίθετη κατεύθυνση, οπότε εγώ για να μην πέσω πάνω του, 'κόλλησα' στο Φόκους Ι που προσπερνούσα με αποτέλεσμα να του χτυπήσω τον καθρέφτη με τον δικό μου.
Αμέσως σταμάτησα με αλάρμ, ο άνθρωπος ευτυχώς ευγενέστατος, τον ρώτησα αν θέλει να ανταλλάξουμε στοιχεία (ο καθρέφτης του αρχικα φαινόταν σπασμένος), τελικά τον επιδιόρθωσα εγώ (είχε πεταχτεί απο τη θέση του ο μηχανισμός με το καθρεφτάκι, απ' ότι ειδα κουμπώνει ζουπηχτός με κλιπάκια...
Τι να πω... Πραγματικά τρεμω αυτη τη στιγμή που το γράφω αυτό, και δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν 'φίλαγα' τον ερχόμενο απο το αντίθετο...
Εντωμεταξύ αφού σταματησαμε στην άκρη του δρόμου με αλάρμ, πέρασε περιπολικό... Πραγματικά σας λέω, αν μου έπερναν το δίπλωμα επιτόπου για τη μαλακία μου, δεν θα τους κατηγορουσα καθόλου...
Γαμώ τις βιασύνες μου...
-
Δυστυχώς η βιασύνη στο δρόμο είναι ο χειρότερος εχθρός μας...
Κι εγώ έχω κάνει μλκίες λόγω βιασύνης.
Στην κ@λο-Αθήνα που ζούμε, όλη την ώρα βιάζεσαι.. πολλές φορές και χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά επειδή νιώθεις ότι χάνεις χρόνο από τη ζωή σου στη κίνηση!
Γι' αυτό εγώ θέλω να τη κάνω επαρχία, που οι ρυθμοί είναι πολύ πιο ανθρώπινοι... που θα πάει θα μου δοθεί μια ευκαιρία.. -
Αυτό που περιγράφεις είναι ότι χειρότερο. Να τρέχεις να προλάβεις τράπεζα. Το έχω ζήσει άπειρες φορές κατά το παρελθόν και πραγματικά σε πιέζει ακόμα και το δευτερόλεπτο που περνάει και σε ωθεί να κάνεις βεβιασμένες και απερίσκεπτες κινήσεις, προκειμένου να προλάβεις...
-
silencer51
Εχω κανει παρομοια καφρηλα σε επιστροφη απο Πορο το καλοκαιρι του 06.... Με 2 φιλους μεσα...
Απο τοτε την εκοψα την -
kovathe,στην επαρχία να δεις τι γίνεται.Έλα πρωι στον Πύργο και προσπάθησε να διασχίσεις την οδό Μανωλοπούλου,που είναι από τις κεντρικές.Τα διπλοπαρκαρίσματα δίνουν και παίρνουν.Και είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας,χώρο για παρκάρισμα δεξιά και αριστερά και φανάρια σε δύο σημεία.Παρόλα αυτά γίνεται της κακομοίρας κάθε μέρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αμάν μ' αυτή την κόρνα. Απαγορεύεται. Τέλος. Μόνο σε έκτακτη ανάγκη (ή μεγάλη τσαντίλα λόγω μεγάλης καφρίλας), όχι κάθε που μας κλέβουν 1'.Το να αποφυγεις ατυχημα επειδη καποιος δεν σεβαστηκε την προτεραιοτητα σου και πηγε να περασει αερα πατερα, δεν ειναι εκτακτη αναγκη?
ΥΓ Για να σε προλαβω, η απαντηση 'αφου βλεπεις οτι παει να περασει που πας και εσυ να περασεις?' ΔΕΝ ειναι δεκτη, εγω εχω προτεραιοτητα ΔΕΝ θα σταματησω.
Πουθενά αλλού δεν γνωρίζω να έχει ο εισερχόμενος στον κυκλικό κόμβο προτεραιότητα πέρα από την Ελλάδα. Τουλάχιστον από τις χώρες που έχω επισκεφτεί.
ΠΑΝΤΟΥ στον κοσμο προτεραιοτητα εχει αυτος που ειναι ηδη στην πλατεια.
silencer51
Εχω κανει παρομοια καφρηλα σε επιστροφη απο Πορο το καλοκαιρι του 06.... Με 2 φιλους μεσα...
Απο τοτε την εκοψα τηνΛες ψεμματα, αφου συνεχιζεις να εισαι μαλακας
-
σε παρομοια φαση ειμαι τις τελευταιες 10 μερες,με πολυ αγχος και πιεση και 1000 πραγματα στο μυαλο μου.ο χρονος που μου μενει για να μεταφερθω απο το ενα μερος στο αλλο ειναι τοσο λιγος και η υπομονη μου απουσα.το πως παω στον δρομο και τι νευρα εχω, εχουν αρχισει να με προβληματιζουν
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμάν μ' αυτή την κόρνα. Απαγορεύεται. Τέλος. Μόνο σε έκτακτη ανάγκη (ή μεγάλη τσαντίλα λόγω μεγάλης καφρίλας), όχι κάθε που μας κλέβουν 1'.
Το να αποφυγεις ατυχημα επειδη καποιος δεν σεβαστηκε την προτεραιοτητα σου και πηγε να περασει αερα πατερα, δεν ειναι εκτακτη αναγκη?
ΥΓ Για να σε προλαβω, η απαντηση 'αφου βλεπεις οτι παει να περασει που πας και εσυ να περασεις?' ΔΕΝ ειναι δεκτη, εγω εχω προτεραιοτητα ΔΕΝ θα σταματησω.
ΠΑΝΤΟΥ στον κοσμο προτεραιοτητα εχει αυτος που ειναι ηδη στην πλατεια.
silencer51
Απο τοτε την εκοψα τηνΛες ψεμματα, αφου συνεχιζεις να εισαι μαλακας
Κ εσυ εισαι εξαφανησμενος....
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
kovathe,στην επαρχία να δεις τι γίνεται.Έλα πρωι στον Πύργο και προσπάθησε να διασχίσεις την οδό Μανωλοπούλου,που είναι από τις κεντρικές.Τα διπλοπαρκαρίσματα δίνουν και παίρνουν.Και είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας,χώρο για παρκάρισμα δεξιά και αριστερά και φανάρια σε δύο σημεία.Παρόλα αυτά γίνεται της κακομοίρας κάθε μέρα.Ναι ρε φίλε συμφωνώ.. αλλά το χάλι της Αθήνας πουθενά!
Για να πας από τη μία άκρη στην άλλη θες 2 ώρες, ενώ σε μια μέση επαρχιακή πόλη 20 λεπτά!
Και μιλάω για την ποιότητα ζωής και τους ρυθμούς γενικότερα.. είναι έτη φωτός η διαφορά!
Τα βλέπω και τα ξέρω, Καρπενήσι, Μεσολόγγι, Λαμία, έχω φίλους και συγγενείς, ζουν καλύτερα πως να το κάνουμε.. Πάντως Βόλο ζούσα άνετα! -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
[Ναι ρε φίλε συμφωνώ.. αλλά το χάλι της Αθήνας πουθενά!
Για να πας από τη μία άκρη στην άλλη θες 2 ώρες, ενώ σε μια μέση επαρχιακή πόλη 20 λεπτά!Μπάάάάά, και Σαλονίκη πιά το ίδιο θέλεις...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
kovathe,στην επαρχία να δεις τι γίνεται.Έλα πρωι στον Πύργο και προσπάθησε να διασχίσεις την οδό Μανωλοπούλου,που είναι από τις κεντρικές.Τα διπλοπαρκαρίσματα δίνουν και παίρνουν.Και είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας,χώρο για παρκάρισμα δεξιά και αριστερά και φανάρια σε δύο σημεία.Παρόλα αυτά γίνεται της κακομοίρας κάθε μέρα.
Ναι ρε φίλε συμφωνώ.. αλλά το χάλι της Αθήνας πουθενά!
Για να πας από τη μία άκρη στην άλλη θες 2 ώρες, ενώ σε μια μέση επαρχιακή πόλη 20 λεπτά!
Και μιλάω για την ποιότητα ζωής και τους ρυθμούς γενικότερα.. είναι έτη φωτός η διαφορά!
Τα βλέπω και τα ξέρω, Καρπενήσι, Μεσολόγγι, Λαμία, έχω φίλους και συγγενείς, ζουν καλύτερα πως να το κάνουμε.. Πάντως Βόλο ζούσα άνετα!Εγω θελω να ζησω στα Ζωνιανα....
Κρινοντας απο τα δεντρακια που κατησχησαν.... Πρεπει ολοι να περναγαν καλα....Μπλακ χουμορ:)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μπάάάάά, και Σαλονίκη πιά το ίδιο θέλεις...
Συμφωνώ απόλυτα... τη Θεσσαλονίκη δεν τη σκέφτομαι σαν 'επαρχία'..
Κανονική μεγαλούπολη είναι πλέον...
Μιλάω για μικρότερες πόλεις.Εγω θελω να ζησω στα Ζωνιανα....
Κρινοντας απο τα δεντρακια που κατησχησαν.... Πρεπει ολοι να περναγαν καλα....Μπλακ χουμορ:)
-
Μπηκα σε μονοδρομο και αμεσως μετα την στροφη βλεπω γυναικα να ερχεται καμαρωτη κατευθειαν επανω μου
Κοκκαλωσα και εκεινη ουτε που ζοριστηκε, περασε με την φορα που ερχοτανΤο γραφω επειδη μου συνεβηκε 2!!!! φορες σε μια μερα, σε διαφορετικους δρομους
Για μια ακομα φορα βλαστημησα που δεν ημουν με την αρχαια 33 μου
Τελειωσε συμφορουμιτες, μερικοι το εχουν χασει τελειως εκει εξω, τα συνεργεια θα κανουν χρυσες δουλειες, το μετανοιωσα που δεν εγινα μηχανικος
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Μπηκα σε μονοδρομο και αμεσως μετα την στροφη βλεπω γυναικα να ερχεται καμαρωτη κατευθειαν επανω μου
Κοκκαλωσα και εκεινη ουτε που ζοριστηκε, περασε με την φορα που ερχοτανΤο γραφω επειδη μου συνεβηκε 2!!!! φορες σε μια μερα, σε διαφορετικους δρομους
Για μια ακομα φορα βλαστημησα που δεν ημουν με την αρχαια 33 μου
Τελειωσε συμφορουμιτες, μερικοι το εχουν χασει τελειως εκει εξω, τα συνεργεια θα κανουν χρυσες δουλειες, το μετανοιωσα που δεν εγινα μηχανικος
Μηχανακιας...μηχανικος.... σιγα την διαφορα....
Προλαβαινεις ακομαΤες πα...
Ο κοσμος δεν την παλαιβει....
Εγω εβγαινα σε διασταυρωση τυπου 'Τ' απο τον καθετο δρομο (δηλ. το '|' )
Σημα -ΣΤΟΠ η κατι αλλο- δεν υπαρχει, αρα οι εκ αριστερων ερχομενοι οφειλουν να σταματησουν και να με αφησουν....
@@...
Ερχεται Γιου-νταϊ με βλεπει και αρχηζει κορνα και φωτα....
Αρχιζω κ εγω... σταματαει μπροστα μου και βγαινει....
'Που νωμιζεις οτι πας ρε μαλακα.... Πηρες μερτσεντες και θα μας σκοτωσεις ολους;;;'Με συνοπτικες διαδηκασειες, βγαινοντας απο το αμαξι τον ενημερωσα οτι μ εχει απο δεξια, δεν εχω ΣΤΟΠ, αν μ ακουμπησει, η ασφαλιστικη του θα χρεωκοπησει κ οτι η μανα, η κορη, η γυναικα του και οι αδερφες του ειναι πολυ καλες.... στο κρεβατι, στα τεσσερα
Εδειξε οτι καταλαβε... πριν φτασω στην πορτα του.... κ εφυγε γκαζονοντας -
Οπως πας απο Ψυχικο να βγεις κατεχακη απο την πλευρα του λουκουλου (απο το καθετο στενο) εχεις προταιρεοτητα απο το δρομο που ερχεται απο δεξια σου γιατι εχουν ΣΤΟΠ! Ε κανενας πουστης δεν σταματαει, κατι μερες που εχω νευρα βγαινω με οσα, αλλα εινα ιτυχεροι και προλαβαινουν και φρεναρουν!
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Τελειωσε συμφορουμιτες, μερικοι το εχουν χασει τελειως εκει εξω, τα συνεργεια θα κανουν χρυσες δουλειες, το μετανοιωσα που δεν εγινα μηχανικος`Αλλοι κάνουν δουλειές με ύπουλο τρόπο...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
`Αλλοι κάνουν δουλειές με ύπουλο τρόπο...
?????
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]