-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το σημαντικό είναι ότι τα 180 τα πιάνει για την πλάκα του. Και όταν στρώσει καλά θα δει και 200+, τα έχω δει εγώ σε δημοσιογραφικό ψιλοτεντωμένο.Πάρτε και μια shopιά το coupe, που πιθανόν θα δουν οι αμερικάνοι από του χρόνου...
ΜΠΛΙΑΧΧΧ!!!
-
Πάρτε και μια shopιά το coupe, που πιθανόν θα δουν οι αμερικάνοι από του χρόνου...
Δεν θα ήταν άσχημο κάτι τέτοιο!
(Θυμίζει και λίγο απο Mercedes C class Sportscoupe)!
Ερωτηματικό στο πόσο αποδεκτό θα ήταν στην Αμερική μια τετοια μορφή που τα 'λαικά' κουπέ των αμερικάνων είναι συνήθως απλές 2θυρες εκδόσεις των sedans με ξεχωριστό πορτμπαγκάζ και όχι liftbacks!
Πιο 'φιλο-ευρωπαικό' δείχνει σχεδιαστικά! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Το cruze με το ζορι βγαζει 190 τελικη!Λίγο είναι τα 190km/h για 1600άρι ατμοσφαιρικό και με βαρύ αμάξωμα;
Εγώ νομίζω ότι το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα γρήγορο.
Από την άλλη ταχύτητες άνω των 160 δύσκολο μπορεί να διατηρήσει κάποιος για πολύ ώρα στην Ελλάδα. Άσε που ο ΚΟΚ παραμονεύει...
υ.γ. προχθές ήμουν στην Motordrome και είχε έρθει ένα παληκάρι με ένα μαύρο CRUZE (1.6) και του έβαλαν αεροτομή πίσω, φιλετάκι, μικρούλα. Την έβαλαν σε δύο λεπτά... Όμορφη και διακριτική...
Σου αρεσε εσενα αυτο το πραμα!
Εμενα αυτος που ειχε την αντιπροσωπεια προσπαθουσε να με πεισει να την βαλω.
Ειχε το ασπρο και την ειχε βαλει στο δικο του!
Αλλα δεν ξερω, μου φαινοταν λιγο ξεκαρφωτη! -
Προσωπικά δεν τα εγκρίνω όπως και κάθε τι με τα σήματα της vag λόγω χαμηλής αξιοπιστίας και γκεμπελικής συνολικά προώθησης στην αγορά, όμως αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και προφανώς απόλυτο ακόμα και αν έχω δίκιο στην πράξη!
Εδω συμφωνω, αλλα θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου!
Η συγγένεια βέβαια του μοτερ και του σασμαν(κυρίως) με την όπελ με φοβίζει στον τομέα της χρηστικότητας αλλά αυτό δεν το κάνει αυτόματα αντιοικονομικό ή κακό!
Εδω θελω να μου τα κανεις δεκαρακια!
! [/quote]
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Σου αρεσε εσενα αυτο το πραμα!
Εμενα αυτος που ειχε την αντιπροσωπεια προσπαθουσε να με πεισει να την βαλω.
Ειχε το ασπρο και την ειχε βαλει στο δικο του!
Αλλα δεν ξερω, μου φαινοταν λιγο ξεκαρφωτη!Σε σύγκριση με κάτι άλλες αεροτομές που είναι σαν παγκάκια από πάρκο αυτή νομίζω ότι είναι διακριτική και δεν παραμορφώνει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου...την αισθητική, αλλά κυρίως τις επιδόσεις...που είναι το βασικό ζητούμενο κατά την επιλογή αεροτομής.
-
Το σημαντικό είναι ότι τα 180 τα πιάνει για την πλάκα του. Και όταν στρώσει καλά θα δει και 200+, τα έχω δει εγώ σε δημοσιογραφικό ψιλοτεντωμένο.Πάρτε και μια shopιά το coupe, που πιθανόν θα δουν οι αμερικάνοι από του χρόνου...
Θυμιζει clc..Δεν ειναι κακο για chevy..Μαλλον ειναι πολυ κακο για mercedes..
-
Ερωτηση προς κατοχους cruze 1.8. Το 1800αρη cruze ποσο καιει στην πολη; oxi trip computer αλλα μετρηση στο βενζιναδικο.
-
Απο 9,5 έως 10,5.
Αλλά ρε παιδιά αυτό είναι τελείως σχετικό.
Τι εννοούμε οδήγηση στην πόλη. Εγώ έχω κάνει μια διαδρομή με νεκρά- πρώτη και σπάνια δευτέρα και έχω κάνει την ίδια διαδρομή με τρίτη-τετάρτη.
Σίγουρα η κατανάλωση σε αυτές τις δύο διαδρομές είναι η μέρα με την νύχτα, παρ'όλο που το αμάξι,ο οδηγός, η βενζίνη το 'βάρος' του δεξιού ποδιού είναι το ίδια.
Ο υπολογισμός μπορεί να επιτευχθει μόνο με πολύ προσέγγηση και σε βάθος χρόνου και χιλιομέτρων(τουλάχιστον 5000χλμ). -
Επίσης και κάτω άλλο που ξέχασα.
Βασικό ρόλο στην κατανάλωση παίζει κα ο τύπος βενζίνης.
Η Super αμόλυβδη έχει λιγότερη κατανάλωση από την απλή αμόλυβδη.
Και όλες οι μετρήσεις των εταιριών γίνονται με super αμόλυβδη. -
Καλησπερα παιδια,
Χριστος ανεστη!
Λοιπον βολτουλα στο εξοχικο το Πασχα μαζι με διαδρομες σε βουνα και σε λαγκαδια αλλα και γυρω στα 450χλμ στην εθνικη το αμαξι εδειξε μεση καταναλωση 8,5lt/100km.
Παντα με 4 ατομα και αποσκευες εκει που δεν παει!
Μεχρι και 2 ντενεκεδες λαδι (αγνο παρθενο απο Αχαια)
Στην εθνικη ταχυτητες απο 120km/h - 170km/h.
Ελπιζω το καλοκαιρακι που δεν θα ειμαι φουλ αποσκευες και μονο 2 ατομα να καιει λιγοτερο.
Παντως δεν απογοητευτικα και με το 8,5lt/100km.
Μακαρι να ειχα και μεσα στην πολη τετοια καταναλωση.Εσεις με τα cruze το ανοιξατε καθολου το Πασχα ?
-
Καλημερα και απο εμενα σε ολους στο φορουμ!
Ειμαι κατοχος ενος cruze 1.6 ls+ απο τον περασμενο σεπτεμβρη.
Οσο αφορα την καταναλωση , εγω κανω συχνα το δρομολογιο τριπολη-αθηνα και δειχνει περιπου 6.8-7.1 l/100km με ταχυτητες 110-140 κμ/ωρα,με εμενα μονο και μια αποσκευη.
μεσα στην πολη γυρω στο 8.7
Εχω πιασει 190 κμ/ωρα σε ελαφρα κατηφορα,ενω τα 180 τα πιανει σχετικα ευκολα.
Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε παρατηρησει αυξημενο θορυβο κινητηρα οταν ξεπερναει το αυτοκινητο τις 4000 στροφες μεχρι τις 4400 στροφες , (περιπου απο 140 εως 155 κμ/ωρα).
Πραγματικα σε αυτες τις στροφες κανει ενα πολυ δυνατο θορυβο,ενω οταν τις ξεπερασει ,μειωνεται.
Ευχαριστω! -
Ο χρήστης lakedaimonios έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχετε παρατηρησει αυξημενο θορυβο κινητηρα οταν ξεπερναει το αυτοκινητο τις 4000 στροφες μεχρι τις 4400 στροφες , (περιπου απο 140 εως 155 κμ/ωρα).
Πραγματικα σε αυτες τις στροφες κανει ενα πολυ δυνατο θορυβο,ενω οταν τις ξεπερασει ,μειωνεται.
Ευχαριστω!Βρίσκεσαι σε διηχητικη ταχυτητα γι αυτο και ο αυξημενος θορυβος... μετα που σπας το φραγμα του ηχου η ροη του αερα στο αμαξωμα ομαλοποιηται εξου και η ησυχια
Περαν της πλακας τον αυξημενο θορυβο θα πρεπει να στον κανει ασχετως ταχυτητας στις 4000-4400 στροφές. Ετσι οπως τα περιγραφεις, θα ελεγα πως ο θορυβος δεν μπορει να ειναι απο τον κινητηρα!
-
Που θα μπορουσε να οφειλεται ο θορυβος?
-
Ο χρήστης lakedaimonios έγραψε:
Που θα μπορουσε να οφειλεται ο θορυβος?Αν μαρσαρεις επι τοπου δεν ακουγεται;
-
Και σε μένα το έκανε, ειδικά την πρώτη φορά που έφτασα τις 4000 στροφές νόμιζα πως πέρναγε αεροπλάνο. Σιγά - σιγά όμως, ο θόρυβος μειώθηκε αισθητά (ή τον συνήθισα πλέον) και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.
-
επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το crouze 1.6 θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος από σας τριγμούς στο εσωτερικό
-
Ο χρήστης yo_rover έγραψε:
επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το crouze 1.6 θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος από σας τριγμούς στο εσωτερικόΤριγμους οχι αλλα θα σου προτεινα το 1.8.
Δεν νομιζω να εχει μεγαλη διαφορα στα χρηματα.
Ακου κ αυτους που επαθαν! -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δεν τίθεται θέμα στρωσίματος ή ανοίγματος του κινητήρα. Στο 2010 ζούμε όχι στο 1980. Η τεχνολογία τα έχει ξεπεράσει αυτά. Το πολύ πολύ μετά από 20.000 χιλιόμετρα να δείτε 0,2 λίτρο λιγότερο και πολύ σας λέω. Όσοι σας μιλούν για στρωσίματα κλπ είναι παντελώς άσχετοι ή απλά θέλουν να σας αποφύγουν με άλλοθι. Το αμάξι χωρίς να το έχω οδηγήσει, προφανέστατα καίει πολύ γιατί ο κινητήρας του είναι ανεπαρκής για το βάρος του αυτοκινήτου. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο 1.8 θα είναι αρκετά οικονομικότερος από τον 1.6. Συμβιβαστείτε λοιπόν με την κατανάλωση αυτή και μη χολοσκάτε. Θα πληρώνετε 1/4 καφέ φραπέ παραπάνω σε κάθε 100 χιλιόμετρα. Σιγά το πράγμα, πείτε ότι τον κερνάτε στην υγεία του αμαξιού σας.Ως κάτοχος του 1.8 θα συμφωνήσω, το αυτοκίνητο μου βγάζει μέση κατανάλωση με αυτόματο κιβώτιο περί τα 9.3 με 10 μέσα στην πόλη και 8.9 με 8.5 έκτος. Είναι οικονομικότερο απο το 206 1.4 που είχα παλαιότερα και ήταν μικρότερο και ελαφρύτερο. Πιστεύω οτι ο κινητήρας δένει καλύτερα με το αυτοκίνητο αλλά καταλαβαίνω όλους όσους παίρνουν το 1.6 για οικονομικούς λόγους αν και με πολλά χλμ το 1.8 ίσως βγαίνει φτηνότερο μακροπρόθεσμα ειδικά αν συνυπολογίσεις και τον έξτρα εξοπλισμό που σου παρέχει όπως την ηλιοροφή.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο, ασφαλές, βασίζεται σε σύγχρονη πλατφόρμα και έχει ωραία σχεδίαση δεν ξέρω τι άλλο θα θέλατε για αυτά τα χρήματα αλλά δείχνει πολύ ακριβότερο.
Όσο για τους τουρμπάτους 1.4 κανένας δεν καίει στη πράξη λιγότερο από ένα καλοσυντηρημένο ροπάτο δίλιτρο ατμόσφαιρα (όχι απο τους πιεσμένους δίλιτρους ατμόσφαιρα σε τζι τι άι τους απλούς με 140 ως 160 άλογα) δηλαδή 11 με 12 λίτρα σε κανονικές συνθήκες. Οι τσι της φολκσβάγκεν εκτός οτι θέλουν σούπερ για να αποδόσουν καλά βγάζουν φθορές και οι καταναλώσεις τους είναι πολύ πάνω απο τις διαφημιζόμενες όπως λεέι και ο φίλος παρακάτω για το γέτι του.
Γενικά η προσωπική μου πείρα με ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα είναι οτι η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες είναι 1/3 μεγαλύτερη της τυποποιημένης του κατασκευαστή. Φανταστείτε οτι σε σμαρτ που έχει η γυναίκα μου (1ης γενιάς 600 τούρμπο) η Μερσεντές λέει 4.5 λίτρα και η αλήθεια είναι 7.5 λίτρα τα 100. Δηλαδή παραπάνω απο ένα 1000αράκι ατμόσφαιρα. Τα δε σέρβις του σμαρτ ακριβότερα απο το Κρουζ...ΥΓ. Νομίζετε ότι τα άλλα δεν καίνε; Μην ακούτε από δω και από εκεί τι λέει ο καθένας για να μη του πέσει η μύτη. (βλέπε TSI)...
To YETI 1.2 TSI που υποτίθεται ότι είναι οικονομικό, χτυπάει μέσα στην πόλη 14 λίτρα με μαλακό πόδι. Όσο γιαυτούς που λένε ότι δεν ξέρω να οδηγώ αυτοκίνητα με τούρμπο τους στέλνω τα χαιρετίσματα μου και τους κάνω δώρο το ΥΕΤΙ αν μου αποδείξουν ότι θα κάψουν λιγότερο μέσα στην πόλη (καλά στην εθνική αν πας πάνω από 140 χτυπάει 18λιτρα) μιας και ξερουν να οδηγούν τους TSI τους οικονομικότατους και φοβερούς αυτούς κινητήρες...
-
Γεια σου ρε 206.
Επιτελους καποιος λεει τα πραγματα με το ονομα τους.
Οχι του τυπου...(ελα μωρε εμενα δεν καιει ή 150€ το μηνα καλα ειναι - ασχετα με τα χιλομετρα - )
Το αυτοματο του cruze τι λεει? (6-ταχυτο δεν ειναι?)
Εγω το φοβηθηκα. Θεωρω οτι ειναι βλακεια να οδηγεις manual αλλα εκεινη την εποχη εβγαλε προβλημα το jetta dsg του πατερα μου και το φοβηθηκα.
Βλακεια μου, αλλα στο επομενο δεν το συζηταω!
Απλα ειχα ερωτευτει το dsg και εφαγα φρικη οταν χαλασε.
Ασε που απο τοτε δεν εχει φτιαξει. Το εχουμε παει παντου! -
Τέλος της χρονιάς έρχεται το 1.4 turbo. Το καλό πράμα αργεί να έλθει αλλά έρχεται πάντα αρκεί να περιμενεις λίγο. http://www.sportdrive.gr/2010/4/28/chev ... el-economy
Chevrolet Cruze