-
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Για την φορολόγηση είμαι σίγουρος ότι θα είναι υψηλή. Αυτό όμως που με παραξενεύει είναι το πώς η ελληνική ιστοσελίδα, για το ίδιο ακριβώς μοντέλο (1800 κυβικά με αυτόματο κιβώτιο) δίνει εκπομπές διοξειδίου τα 184 g/km και πώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες δίνουν τα 174 g/km... (;;;;;)
Και για του λόγου το αληθές:
Η Ισπανική ιστοσελίδα (επιλέγεις 1.8 auto) και μετά πατάς consumo στον πίνακα που ανοίγει
http://www.chevrolet.es/nuestros-modelos/cruze/cruze-4-puertas/equipamiento.htmlΗ Γερμανική ιστοσελίδα (επιλέγεις 1.8 AT) και στο βγάζει απευθείας στην στήλη με τίτλο Verbrauch
http://www.chevrolet.de/modelle/cruze/cruze-limousine/ausstattungen-und-tech-daten.htmlΗ Σουηδική ιστοσελίδα (επιλέγεις 1.8 Α/Τ) και πατάς την επιλογή με τίτλο Bransleforbrukning (εκεί δες το CO2 utslapp)
http://www.chevrolet.se/bilar/cruze/cruze-4-doerrars/finesser-och-utrustning.htmlΗ Βουλγαρική ιστοσελίδα (επιλέγεις 1.8 ΑΤ) και πατάς την επιλογή ΡΑ3ΧΟΔ ΗΑ ΓΟΡΗΒΟ (6η από το τέλος του πίνακα)
http://www.chevrolet.bg/avtomobili/cruze/cruze-sedan/specifikacii.htmlΗ Πορτογαλική ιστοσελίδα (επιλέγεις 1.8 Automatic) και πατάς την επιλογή Economia do combustivel (emissao de CO2)
http://www.chevrolet.pt/modelos/cruze/cruze/equipamento-e-especificacoes.htmlAnd last (but not the least) τα δικά μας τα παιδιάαααα:
http://www.chevrolet.gr/models/cruze/equipment-technical-data.htmlΕίναι αυτό τώρα φυσιολογικό;;;;
-
Το πιθανότερο είναι να έχει γίνει λάθος στην Ελληνική ιστοσελίδα της Chevrolet.
Δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δες εδώ viewtopic.php?f=15&t=26150&p=2094642&hilit=EURO+IV#p2094642 που αντί για ΕURO V (5) έγραφαν οτι το CRUZE είναι EURO IV (4). -
Αύριο αν θες να δω τι γράφει η άδεια κυκλοφορίας από την έγκριση τύπου.
-
Σ' ευχαριστώ φίλε 206xs!
Έχω μεγάλη περιέργια να δώ τί γράφει η άδεια κυκλοφορίας! Διότι, διαφορετικά, θα πληρώνουμε, σε λίγο, ένα αμάξι 1800 κυβικών για δίλιτρο! (καθόλου φυσιολογικό αλλά... τί είναι φυσιολογικό πλέον σ'αυτήν την χώρα; ).
ΥΓ: Εκτός και εαν υπήρξε αλλαγή στα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου από το 2009 (αν θυμάμαι καλά) που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα και οι δικοί μας... θυμούνται ακόμη τα παλιά..... (δεν ξέρω, απλά σαν μιά υποψία το καταθέτω). -
Δόξα τον Θεό, έλαβα απάντηση και όχι μόνο αυτό αλλά απάντηση και στα δύο e-mail που έστειλα!!!
Την παραθέτω εδώ:
Αξιότιμε κύριε,
Σε απάντηση των ερωτημάτων σας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:
Στο μοντέλο μας Cruze 4θ εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τους κινητήρες των 1.6L & 1.8L, σύμφωνα με πληροφόρηση της κατασκευάστριας εταιρίας, αντιστοιχούν σε 174 gr/Km.
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όντως η διαμόρφωση των τιμών των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζεται αναλογικά προς τις τιμές των ρίπων των οχημάτων.
Στη διάθεσή σας,
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Chevellas A.E.
=============================================
Αγαπητό προσωπικό της Chevrolet,θα ήθελα να σας υποβάλω τις εξής ερωτήσεις αναφορικά με το Chevrolet Cruze:
- Το Chevrolet Cruze Sedan είναι διαθέσιμο με τον νέο κινητήρα των 1600 κυβικών και 125 ίππων με αυτόματο κιβώτιο; Αν ναι, τότε ποιές είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2); 174 CO2 NAI
- Οι πληροφορίες στις διάφορες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες της Chevrolet, αναφορικά με το Chevrolet Cruze Sedan στα 1800 κυβικά, με αυτόματο κιβώτιο, είναι αντικρουόμενες σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Οι περισσότερες δίνουν ως τιμή τα 174 g/km, ενώ η ελληνική ιστοσελίδα τα 184 g/km. Ποια από τις δύο είναι η ισχύουσα τιμή; 174 CO2
- Η διαμόρφωση των τελών κυκλοφορίας για ένα όχημα αληθεύει ότι γίνεται βάση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα; NAI
Μένει τώρα να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στην ιστοσελίδα της Chevrolet!!!
-
Ερωτηση:
Ποσο πληρωνει καποιος που πηρε το Cruze 1.6 σημερα και ποσο καποιος που πηρε το Cruze 1.6 πριν απο εναν χρονο???? -
Φίλε glko,
για το 4θυρο δές εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322673
και μετά εδώ: http://www.chevrolet.gr/models/cruze/eq ... -data.html
ΥΓ: Εάν φυσικά το θέλεις αυτόματο, καλό είναι να λάβεις υπόψη τις πραγματικές τιμές διοξειδίου όπως μου τις έστειλαν σε e-mail και όπως δημοσιεύθηκαν στο παρόν forum (βλ. πιό πάνω).
ΥΓ2: Εαν θέλεις το 5θυρο μπορείς να πάρεις μια γεύση από εδώ (δεν το έχουν περάσει ακόμη στην Ελληνική ιστοσελίδα παρά μόνο ως μία ανακοίνωση ότι... έρχεται... κι ας έχει ήδη έλθει.... ) :
http://www.chevrolet.co.uk/cars/cruze/c ... specs.html -
To site έχει μείνει έτσι από τον Ιανουάριο του 2011 , άρα τώρα που θα μπει το 2012, έφτασε ο καιρός να γίνει ανανέωση…
Και ένα light review του Cruze hatchback στο YouTube http://www.youtube.com/watch?v=UM_gXGutpsQ -
-
-
Ρε παιδια, τι θα γινει με τα φρενα μας???
Εχει κανενας τιποτα νεο?
Οχι πατεντα, κατι επισημο! -
μου ειπανε πως θα λυθει βαζοντας ανταλακτικο(δεν μου το ανελυσαν)του νεου κρουζ αλλα λογω μεγαλου αριθμου παραγγελιων θα αργησει πρεπει να πιεσουμε ολοι και γρηγορα εχετε νεα για το ξεφλισμα του τιμονιου τα καινουρια ειναι καλα?παντος δεν ειναι δερματινο αλλα εχει μια λεπτη φλουδα δερματος κακης ποιοτητας
-
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
μου ειπανε πως θα λυθει βαζοντας ανταλακτικο(δεν μου το ανελυσαν)του νεου κρουζ αλλα λογω μεγαλου αριθμου παραγγελιων θα αργησει πρεπει να πιεσουμε ολοι και γρηγορα εχετε νεα για το ξεφλισμα του τιμονιου τα καινουρια ειναι καλα?παντος δεν ειναι δερματινο αλλα εχει μια λεπτη φλουδα δερματος κακης ποιοτηταςΠοσο κοστιζει να ντυσεις το τιμονι σε αλλη εταιρεια?
Βασικα δεν μου εχει παθει τπτ το δερμα αλλα καλο θα ειναι να ξερω αν μου παθει.
Να σας πω και την αληθεια, ποτε δεν μου αρεσε το δερμα στο αυτοκινητο!
Ειδικα η αισθηση του δερματινου τιμονιου δεν μου αρεσει καθολου!
Οσο για τα φρενα, αστα να πανε!!!
2 χρονια αυτο ακουω... -
Το cruze της οικογένειας δεν υποφέρει από φρένα εδώ και καιρό καθώς το πρόβλημα μας το λύσανε αν και πριν δεν ακούγαμε σχεδόν τπτ πάλι αλλά καλού κακού.
Ξεφλουδίσματα δεν έχουμε δει πουθενά, τα ηχεία κάπου κάπου μπουκώνουν μόνο, αλλά πάθαμε το άλλο καταπληκτικό.
Το αμάξι βρίσκετε στο συνεργείο από τις 22 Δεκεμβρίου όπου έμεινε άκουσον άκουσον από δίσκο πλατό κύριοι!
Ο μηχανικός της express service που το είδε είπε ότι είναι δίσκο πλατό χίλια τις εκατό και στα 35 χιλιάδες χλμ είναι αδύνατον να μην είναι ελαττωματικό.
Στην εταιρία μας δώσανε αμάξι αντικατάστασης στις 28 Δεκέμβρη (ω ναι μας άφησαν χωρίς αμάξι τα Χριστούγεννα).
Το ανταλλακτικό ήρθε το ένα προ μιας εβδομάδας αλλά ως δια μαγείας τους τέλειωσαν τα ρουλεμάν και κάνανε κι άλλη παραγγελία ( το Πάσχα τα κόβω να έρχονται).
Σε λίγο πάμε να συμπληρώσουμε δίμηνο και κυκλοφορούμε με ένα αβέο του 05 ενώ πληρώσαμε μετρητά ένα κρουζ του 09.
Έπεται συνέχεια... -
Τι είπες τώρα...
-
Πάντως εμένα στην άδεια κυκλοφορίας το 1.8 κρουζ αυτόματο γράφει 184 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα και όχι 174.
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Το cruze της οικογένειας δεν υποφέρει από φρένα εδώ και καιρό καθώς το πρόβλημα μας το λύσανε αν και πριν δεν ακούγαμε σχεδόν τπτ πάλι αλλά καλού κακού.Πώς το έφτιαξαν, άλλαξαν τακάκια και βάσεις δαγκανών? Εγώ ακόμα περιμένω να ''έρθουν'' τα τακάκια!! Υποτίθεται οτι τα έχουν παραγγείλει πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες Λες όταν λήξει η εγγύηση να έρθει δια μαγείας η παραγγελία ?
Βέβαια τώρα πια έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αυτός είναι ο φυσιολογικός ήχος ( )που πρέπει να ακούγεται στο φρενάρισμα της όπισθεν, και όταν οδηγώ το αυτοκίνητο της δουλειάς μου, που δεν τρίζει, αισθάνομαι οτι κάτι μου λείπει!!!Ξεφλουδίσματα δεν έχουμε δει πουθενά, τα ηχεία κάπου κάπου μπουκώνουν μόνο, αλλά πάθαμε το άλλο καταπληκτικό.
Το αμάξι βρίσκετε στο συνεργείο από τις 22 Δεκεμβρίου όπου έμεινε άκουσον άκουσον από δίσκο πλατό κύριοι!
Ο μηχανικός της express service που το είδε είπε ότι είναι δίσκο πλατό χίλια τις εκατό και στα 35 χιλιάδες χλμ είναι αδύνατον να μην είναι ελαττωματικό.Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης δεν θα έπρεπε να μείνεις από δίσκο πλατό στα 35.000χλμ. Βέβαια οι δίσκοι σήμερα είναι αρκετά πιο ''ευαίσθητοι'' απ'οτι παλιότερα, και ένα ζόρισμα που θα άντεχε κάποιο αυτοκίνητο προηγούμενης γενιάς, δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα το άντεχαν χωρίς ζημιά και τα σύγχρονα.
Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ελαττωματικό ένα εξάρτημα που δούλευε κανονικά για 35000χλμ. και που η φθορά του σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε οδηγού. Σίγουρα πάντως υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να σου βγάλει από τώρα αυτή την ζημιά.Στην εταιρία μας δώσανε αμάξι αντικατάστασης στις 28 Δεκέμβρη (ω ναι μας άφησαν χωρίς αμάξι τα Χριστούγεννα).
Το ανταλλακτικό ήρθε το ένα προ μιας εβδομάδας αλλά ως δια μαγείας τους τέλειωσαν τα ρουλεμάν και κάνανε κι άλλη παραγγελία ( το Πάσχα τα κόβω να έρχονται).
Σε λίγο πάμε να συμπληρώσουμε δίμηνο και κυκλοφορούμε με ένα αβέο του 05 ενώ πληρώσαμε μετρητά ένα κρουζ του 09.
Έπεται συνέχεια...Εδώ τώρα, έπεσες στην περίπτωση...
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης δεν θα έπρεπε να μείνεις από δίσκο πλατό στα 35.000χλμ. Βέβαια οι δίσκοι σήμερα είναι αρκετά πιο ''ευαίσθητοι'' απ'οτι παλιότερα, και ένα ζόρισμα που θα άντεχε κάποιο αυτοκίνητο προηγούμενης γενιάς, δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα το άντεχαν χωρίς ζημιά και τα σύγχρονα.
Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ελαττωματικό ένα εξάρτημα που δούλευε κανονικά για 35000χλμ. και που η φθορά του σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε οδηγού. Σίγουρα πάντως υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να σου βγάλει από τώρα αυτή την ζημιά.Το αμάξι δεν υπέστη κάποια παραπάνω χρήση εκτός απο την φυσιολογική άλλωστε το προβληματικό εξάρτημα όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι είναι το πλατό το οποίο επηρέασε το δίσκο.
Στο Νίσσαν μίκρα που είχα με 95 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν άλλαξα δίσκο πλατό ποτέ, opel vectra , seat cordoba και άλλα με 100.000+ χιλιόμετρα, αλλάξαμε μόνο μία φορά δίσκο πλατό στο οπελ στα 105 χιλιάδες χιλιόμετρα και πιο παλιά peugeot κτλ καμία αλλαγή δίσκο πλατό.
Άλλωστε τα 35000 χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα και για νέο χρήστη ( ο πατέρας μου οδηγάει 45 χρόνια) είναι αστείο νούμερο.
Αν σκεφτείς κι όλα πως κι εγώ με 95000 χλμ σαν νέος χρήστης όταν είχα πρωτοαγοράσει το μίκρα όπως είπα και παραπάνω δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα από δίσκο πλατό. -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Το αμάξι δεν υπέστη κάποια παραπάνω χρήση εκτός απο την φυσιολογική άλλωστε το προβληματικό εξάρτημα όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι είναι το πλατό το οποίο επηρέασε το δίσκο.
καλησπέρα, αν επιτρέπεται η ερώτηση, τι χρήση είχε το αυτοκίνητο μέχρι τώρα, το χρησιμοποιούσατε ας πούμε καθημερινώς μέσα στην πόλη, να γράφει πχ. 100 km κάθε μέρα σε συνθήκες κάποιες στιγμές έντονου μποτιλιαρίσματος, το οδηγούσαν 2- 3 διαφορετικοί οδηγοί, πήγαινε τα Σαβατοκύριακα σε κάποιο μακρινό εξοχικό, ανέβαινε ανηφόρες φορτωμένο?
-
Ένας το οδηγούσε οι υπόλοιποι έχουμε δικά μας αυτοκίνητα. Το αμάξι αν έχει κατέβει 10 φορές Αθήνα πρέπει να είναι θαύμα. Τα ταξιδάκια του έκανε με 2 άτομα στη χειρότερη 3 και με λογικές αποσκευές 3-4 φορές το χρόνο, καθώς υπάρχουν άλλα 2 αυτοκίνητα.
Χαλαρή χρήση διότι για τις 9 από τις 10 δουλειές χρησιμοποιούσαμε τα μικρά αυτοκίνητα.
άλλωστε το δείχνουν και τα χιλιόμετρα σε 2 χρόνια και 6 μήνες έχει κάνει 35000 χιλιάδες τη στιγμή που ένας μέσος όρος φυσιολογικός το χρόνο για αυτοκίνητο είναι 15000.
2μιση χρόνια χ 15000 = 37500
και έχει λιγότερα απο 35000Εκτός αυτού τα 3/4 είναι σε εθνική οδό και ταξιδάκια , σχεδόν μηδέν ταλαιπωρία σε κίνηση και καθόλου βουνό (σε νησί ήταν τα ταξίδια).
Αλλά και να είχε ταλαιπωρία, όπως πχ είχε το cordoba η το vectra (προηγουμένο αυτοκίνητο) που το οδηγούσαν 3 !! ,καθώς δεν υπήρχε άλλο αυτοκίνητο, και είχε κάνει φουλ φορτωμένο 300 ταξίδια, και δίσκο δεν είδαμε, πάλι τα 35000- που έχει είναι αστείο νούμερο για δίσκο πλατό.
Chevrolet Cruze