-
Μήν επιμένεις γιατί κάνεις λάθος!!
Δεν χρειαζόταν να παραθέσεις άλλο video, αφού τά video που έχω βάλει παραπάνω δείχνουν πολύ καλά τις εκδόσεις στην Αμερική μέ τους 10 αερόσακους.
Επαναλαμβάνω οτι στην Ευρώπη οι εκδόσεις του CRUZE είναι μέ 6 αερόσακους.
Δέν είναι ξεχωριστοί οι πλευρικοί ,είναι ένας σέ κάθε πλευρά που καλύπτει τον μπροστά καί τον πίσω επιβάτη,και είναι τύπου κουρτίνας.
Έχουμε στην Ευρωπα'ι'κή έκδοση :Συνολικά 6 αερόσακους.
2 Τους εμπρόσθιους οδηγού συνοδηγού.
2 Κεφαλής.
Και 2 Πλευρικούς.
Έχουμε για την Αμερικάνικη έκδοση : Συνολικά 10 αερόσακους.
2 Τους εμπρόσθιους οδηγού συνοδηγού.
2 Για τα γόνατα των μπροστινών επιβατών
4 Που βγαίνουν από τα πλάγια όλων των καθισμάτων
2 τύπου κουρτίνας που καλύπτει τα πλαγία των 2 πλευρών του αυτοκινήτου.
Οι πλευρικοί τύπου κουρτίνα που καλύπτουν και τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες ,ειναι ένας από κάθε πλευρά.
Για του λόγου το αληθές σου παραθέτω την Αμερικάνικη και την Ελληνική σελίδα της Chevrolet για να διαπιστώσεις και μόνος σου αυτά που σου λέω.
http://www.chevrolet.com/cruze/
http://www.chevrolet.gr/images/pdf/eap/Cruze.pdf -
'Εσκισε' το Cruze τον πρωτο πληρη μηνα πωλησεων στις ΗΠΑ. Η Τζι Εμ πουλησε 13631 κομματια τον Ιανουαριο (παραδοσιακα ο μηνας με τις χαμηλοτερες πωλησεις) πλησιαζοντας το Σιβικ (14634) και πλησιαζοντας το Κορολα της Τογιοτα (20581). Η Τογιοτα βεβαια πουλησε και 7000 κομματια σε εταιρικους στολους ενοικιασεων.
-
Μου ήρθε η επιστολή από την Chevellas για το κιτ βελτίωση που συζητάγαμε. Λογικά θα έρθει και σε έσας. Αλλά επιγραμματικά να σας πω ότι αναφέρει:
Κιτ βελτίωσης του κινητήρα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις εργοστασιακές προδιαγραφές, με έγκριση τύπου, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ενεργητικής ασφάελειας και διασφαλίζοντας μακροχρόνια, οικονομική και αξιόπιστη λειτουργεία του οχήματος.
Αύξηση ισχύος σε 111,8KW (150 ΗΡ) στις 6.150 RPM, ροπή 185 Νm στις 5.745 RPM, 0-100 σε 8,9 sec, τελική πάνω από 200χλμ/ώρα
Τιμή 3.980 Ευρώ μέχρι 48 άτοκες δόσειςΤα σχόλια δικά σας.
-
Ο χρήστης n_tsiv έγραψε:
Μου ήρθε η επιστολή από την Chevellas για το κιτ βελτίωση που συζητάγαμε. Λογικά θα έρθει και σε έσας. Αλλά επιγραμματικά να σας πω ότι αναφέρει:
Κιτ βελτίωσης του κινητήρα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις εργοστασιακές προδιαγραφές, με έγκριση τύπου, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ενεργητικής ασφάελειας και διασφαλίζοντας μακροχρόνια, οικονομική και αξιόπιστη λειτουργεία του οχήματος.
Αύξηση ισχύος σε 111,8KW (150 ΗΡ) στις 6.150 RPM, ροπή 185 Νm στις 5.745 RPM, 0-100 σε 8,9 sec, τελική πάνω από 200χλμ/ώρα
Δεν αφηνουν τις λαλακιες και να κοιταξουν να μας αλλαξουν τα φρενα γιατι βλεπω να μου κανει μηνυση η γειτονια.
Καθε πρωι που φευγω τους ξυπναω ολους.
Δεν κοιτανε να μην γινονται ρεζιλι, τα turbo τους ελειπαν.
Αντε Μπραβο. -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Δεν αφηνουν τις λαλακιες και να κοιταξουν να μας αλλαξουν τα φρενα γιατι βλεπω να μου κανει μηνυση η γειτονια.
Καθε πρωι που φευγω τους ξυπναω ολους.
Δεν κοιτανε να μην γινονται ρεζιλι, τα turbo τους ελειπαν.
Αντε Μπραβο. -
Αυτο που γουσταρω πολυ στο κρουζακι ειναι η θεση οδηγησης.. Δε το περιμενα να εχει τοσο καλη θεση οδηγησης για τετοιου χαρακτηρα οχημα.. Το συγκεκριμενο αυτοκινητο ηταν η ευχαριστηση εκπληξη γυρω στα μεσα Δεκεμπρη που ειχα δει πολλα νεα μοντελα μαζεμενα στην εκθεση αυτοκινητου στο νεο αεροδρομιο.. Γενικως πολυ τιμιο αμαξι. Και αισθητικα μπροστα απο αλλα τιμια.. Βεβαια μαλλον θα πηγαινα για καποιο fluence αλλα αυτο δεν αναιρει αυτα που εγραψα.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Δέν είναι ξεχωριστοί οι πλευρικοί ,είναι ένας σέ κάθε πλευρά που καλύπτει τον μπροστά καί τον πίσω επιβάτη
Πάλι δεν μου εξηγείς όταν λες ότι δεν είναι χωριστοί. Δηλ ενώνονται στον αέρα όταν ανοίγουν;
Επιμένω γιατί βλέπω στο αυτοκίνητό μου 8 σημεία με το σήμα airbag. 8 διαφορετικά parts θα σκάσουν αν γίνει το απευχόμενο.
Πως να τους κάνω 6, αφού βλέπω 8.
Αν χαλάσει ο ένας από τους πίσω πόσοι θα ανοίξουν; 5 και 3/4; -
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Δέν είναι ξεχωριστοί οι πλευρικοί ,είναι ένας σέ κάθε πλευρά που καλύπτει τον μπροστά καί τον πίσω επιβάτη
Πάλι δεν μου εξηγείς όταν λες ότι δεν είναι χωριστοί. Δηλ ενώνονται στον αέρα όταν ανοίγουν;
Επιμένω γιατί βλέπω στο αυτοκίνητό μου 8 σημεία με το σήμα airbag. 8 διαφορετικά parts θα σκάσουν αν γίνει το απευχόμενο.
Πως να τους κάνω 6, αφού βλέπω 8.
Αν χαλάσει ο ένας από τους πίσω πόσοι θα ανοίξουν; 5 και 3/4;Ο πλευρικός κεφαλής είναι τύπου κουρτίνας. Είναι ΕΝΑΣ για κάθε πλευρά και ανοίγει από την μπροστά μέχρι την πίσω κολώνα γι αυτό βλέπεις 8 σηματάκια.
Και στο Cruze
Κατανοητό; Λίγο ψάξιμο είναι καλό πριν αρχίζουμε τις ειρωνείες και τις επιθέσεις ενώ δεν ξέρουμε που μας πάνε τα 4
Παρτε και τα crash test του αμερικάνικου
http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1407
http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1400
http://www.iihs.org/ratings/roof/detailsbyclass.aspx?40
http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?chevrolet -
Επίσης πολλά αυτοκίνητα το airbag το γράφουν στη μεσαία κολόνα άσχετα αν ο αερόσακος σκάει απο 2 ή 22 σημεία, σαν ένας μετριέται.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο που γουσταρω πολυ στο κρουζακι ειναι η θεση οδηγησης.. Δε το περιμενα να εχει τοσο καλη θεση οδηγησης για τετοιου χαρακτηρα οχημα.. Το συγκεκριμενο αυτοκινητο ηταν η ευχαριστηση εκπληξη γυρω στα μεσα Δεκεμπρη που ειχα δει πολλα νεα μοντελα μαζεμενα στην εκθεση αυτοκινητου στο νεο αεροδρομιο.. Γενικως πολυ τιμιο αμαξι. Και αισθητικα μπροστα απο αλλα τιμια.. Βεβαια μαλλον θα πηγαινα για καποιο fluence αλλα αυτο δεν αναιρει αυτα που εγραψα.Βασικά αν τα οδηγούσες και τα δύο για Cruze θα πήγαινες κι όχι για Fluence.Άσχετα αν το δεύτερο ποιοτικά υπερτερεί αρκετά του αμερικανοκορεάτη(το γράφω έτσι γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα τι είναι.Μην παρεξήγηθούμε με του κατόχους ).Εγώ το έκανα και μπορώ να σου πω ότι το Cruze στον τομέα οδηγική συμπεριφορά είναι καλύτερο και έχει κα καλύτερη θέση οδήγησης όπως είπες κι εσύ(τώρα το ότι πήρα το Fluence είναι θέμα προβλήματος στο μυαλό άρα εγώ δεν πιάνομαι ως αντιπροσωπευτική περίπτωση καταναλωτή )
-
Εχει κανεις στο site CRUZE 1.6 A/T
Αν ναι, ενδιαφερεται για ανταλλαγη με 1.6 LS PUS S/R (M/T) ??? -
Καλησπερα σε ολους εχω καιρο να επισκεφθω το φορουμ αλλα παρατηρω μια στασημοτητα.Μετα απο 1.5 περιπου χρονο κυκλοφοριας του κρουζ μηπως θα ηταν θετικο να αναφερθουμε σε ορισμενα προβληματα που πιθανον μας εχει βγαλει;
-
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους εχω καιρο να επισκεφθω το φορουμ αλλα παρατηρω μια στασημοτητα.Μετα απο 1.5 περιπου χρονο κυκλοφοριας του κρουζ μηπως θα ηταν θετικο να αναφερθουμε σε ορισμενα προβληματα που πιθανον μας εχει βγαλει;Σωστος,
- Τριζουν τα φρενα οταν κανεις οπισθεν
- Μου καηκε η ασφαλεια του αναπτηρα
- Οταν ανοιγω την ηλιοροφη και ταυτοχρονα τα παραθυρα σταματαει η ηλιοροφη
- Καιει τα αντερα του
- Τα πλαστικα γδερνονται ευκολα (αν και ειμαι προσεκτικος)
- Ο συναγερμος ειναι της πλακας (Χωρις να απασφαλισω βαζω κλειδι στην πορτα - χτυπαει - και μολις βαλω μπροστα σταματαει και φευγω)
Αυτα, αλλα νομιζω οτι ειναι ελαχιστα και δεν μπορουν να χαρακτηριστουν προβληματα.
και ρε παιδια ελεος:
Αυτα τα παραθυρα γιατι να μην ανεβαινουν αυτοματα? -
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους εχω καιρο να επισκεφθω το φορουμ αλλα παρατηρω μια στασημοτητα.Μετα απο 1.5 περιπου χρονο κυκλοφοριας του κρουζ μηπως θα ηταν θετικο να αναφερθουμε σε ορισμενα προβληματα που πιθανον μας εχει βγαλει;Καλησπέρα 'antonis NO1.
Η στασιμότητα του τόπικ μή σε προβληματίζει γιατί μάλλον συνδέεται με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Εάν έβγαζε προβλήματα να είσαι σίγουρος ότι θα τα συζητούσαμε.
Εκτός απο τα ''ψιλά'' θεματάκια που έχουμε ήδη γράψει κατ'επανάληψη στό φόρουμ, δέν έχει αναφερθεί κάτι άλλο.
Όποιος έχει παρατηρήσει κάτι στο αυτοκίνητο του που δεν τό ξέρουμε,καλό θα ήταν να μας ενημερώσει.
Πάντως το cruze μετά από ενάμιση περίπου χρονο,φαίνεται να περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις ,και να δικαιώνει όλους εμάς που το εμπιστευτήκαμε
.....Μέχρι στιγμής βέβαια !! -
Ο χρήστης glko έγραψε:
- Τριζουν τα φρενα οταν κανεις οπισθεν Το γνωστό θέμα που πρέπει νά μάς τό λύσουν δωρεάν οί αντιπροσωπείες αντικαθιστώντας τις πίσω δαγκάνες.
- Μου καηκε η ασφαλεια του αναπτηρα Πιο πολυ κόπο έκανες νά το γράψεις παρά νά τήν αλλάξεις.
- Οταν ανοιγω την ηλιοροφη και ταυτοχρονα τα παραθυρα σταματαει η ηλιοροφηΤαυτόχρονα? γιατί ? Μάλλον πρέπει να είναι θέμα τής έντασης του ρεύματος λόγω στιγμιαίου αυξημένου φορτίου.Μπορεί μέ κάποια ρύθμιση στόν ''εγκέφαλο'' να διορθώνεται.
- Καιει τα αντερα του Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιό ''σοβαρό'' θέμα με τον 1.6 κινητήρα,μέχρι στιγμής.
- Τα πλαστικα γδερνονται ευκολα (αν και ειμαι προσεκτικος) +1
- Ο συναγερμος ειναι της πλακας (Χωρις να απασφαλισω βαζω κλειδι στην πορτα - χτυπαει - και μολις βαλω μπροστα σταματαει και φευγω) Χρησιμοποιείς τό κλειδί ,και όχι το κοντρόλ ?
Αυτα, αλλα νομιζω οτι ειναι ελαχιστα και δεν μπορουν να χαρακτηριστουν προβληματα. +1
και ρε παιδια ελεος:
Αυτα τα παραθυρα γιατι να μην ανεβαινουν αυτοματα? +1 -
Φυσικό είναι να σταματάει ο συναγερμός όταν βάλεις μπροστά, το κλειδί-immobiliser επικοινωνεί με τους εγκεφάλους και βεβαιώνεται ότι αυθεντικό κλειδί μπήκε στην μίζα...
-
Γεια σε ολους,
Ειμαι κατοχος ενος 1600LS+ εδω και εναμιση χρονο με 13000χλμ και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο.
Θεματα που εχω παρατηρησει ειναι.- Καιει αρκετα, ειδικα μεσα στην Αθηνα.
- Τα πλαστικα γδερνονται ευκολα, επισης παρατηρησα καποια μικρα σκασιματακια στο δερμα του τιμονιου.
- Υπαρχει μια περιεργη μυρωδια στην καμπινα (κατι μεταξύ καινουργιλας - αποτσιγαρου) η οποια εμφανιζεται οταν ο κινητηρας εχει ζεσταθει. Εαν το αυτοκινητο μεινει παρκαρισμενο για καιρο η μυρωδια εξαφανιζεται. Δεν ξερω εαν ειναι καποιο πλαστικο που ζεσταινεται και μυριζει ή ειναι ο καταλυτης ή το φιλτρο καμπινας. Επισης απο καπου, κοντα στα ποδια του οδηγου, βγαινει ζεστος αερας με κλειστο κλιματισμο/καλοριφερ (ειδικα το καλοκαιρι και μετα απο ωρα με την μηχανη αναμμενη). Αυτα συμβαινουν απο τοτε που το πηρα.
Επισης εχτες αφου εβαλα βενζινη, παρατηρησα οτι ο δεικτης καυσιμου ανεβαινε αρκετα αργα. Κατα την διαδρομη στην εθνικη προς Αθήνα η ενδειξη καυσίμου του δείκτη μηδενίστηκε ξαφνικά και η ένδειξη χλμ που απομενουν εβγαλε παυλες. Αυτο συνεχιστηκε μεχρι και που παρκαρα. Σημερα το πρωι οταν το ξαναβαλα μπροστα οτι ο δεικτης καυσιμου ξεκινησε απο το μηδεν και ανεβαινε παλι αρκετα αργα. Πηρα τηλ στη κεντρικη αντιπροσωπια και μου ειπαν να το παω απο εκει για να το δουν πιθανον για αναβάθμιση στο software (Ξανά!!!).
Παντως σε γενικες γραμμες το αυτοκινητo ειναι αστερι για τα λεφτα του.
-
Εγω εχω το LT 1.8 αυτες τις μερες θα μου αλλαξουν τις δαγκανες(επιτελους)και θα περασουν καινουριο προγραμμα για το κολλημα που τρωει ο μετρητης εξωτερικης θερμοκρασιας.Αυτο που παρατηρω σε σχεση με εσας ειναι οτι οταν ζεσταθει η μηχανη στην δευτερη ταχυτητα με 20-40 χιλ ακουγεται ενα χρρρρρρρρρρ απο το διαφορικο (με ανοιχτο το παραθυρο του οδηγου) μου ειπαν οι μηχανικοι οτι ετσι δουλευει το 1.8 και επισης παλι ζεστο μαδαει η οπισθεν δοκιμαστε να βαλετε οπισθεν αφου σταματησετε βαλτε κενο αφηστε το συμπλεκτη και μετα βαλτε οπισθεν(το αμαξι να ειναι αρκετα ζεστο ακομα καλυτερα μετα απο ταξιδι).Περιμενω νεα σας
-
εεε????
-
- Ο συναγερμος ειναι της πλακας (Χωρις να απασφαλισω βαζω κλειδι στην πορτα - χτυπαει - και μολις βαλω μπροστα σταματαει και φευγω) Χρησιμοποιείς τό κλειδί ,και όχι το κοντρόλ ?
Χρησιμοποιω το κλειδι γιατι εξω απο την τραπεζα που σηκωνω λεφτα υπαρχει ενας μεγαλος στηλος της ΔΕΗ.
Εκει ο συναγερμος νεκρωνει.
Ουτε ανοιγει ουτε κλεινει.
Ειναι το μονο σημειο που υπαρχει προβλημα.
Οι λυσεις ειναι 2:- Δεν ξανασηκωνω λεφτα και μετα καυχιεμαι οτι εχω οικονομικο αμαξι.
- Αλλαζω τραπεζα και παω σε μια με καλυτερο επιτοκιο καταθεσεων.
Chevrolet Cruze