-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Πολύ καλύτερο γιατί? Για την κλασικαδούρα εμφάνιση από έξω, για το προηγούμενης δεκαετίας design στο εσωτερικό του ή για τα +3000€ που θα δώσεις για να πάρεις όσα δίνει το LS+ ?
Μόνο το τουρμπάκι είναι όντως καλύτερο από τον 16άρη του Cruze, κι αυτό μέχρι του χρόνου που θα φορέθεί και στην Chevrolet ο 1.4Τ με τα 140 (όπως στο νέο Opel Astra...).
Η εμφάνιση είναι κάτι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά όσο με συγκινει το cruze άλλο τόσο με συγκινει και το octavia. Εγω μίλησα ποσο καλύτερο είναι σαν αυτοκίνητο, και είναι. Αν λοιπον αφήσουμε στην ακρη τη σxεδίαση τότε έχουμε:
α) Πολύ ποιοτικότερο εσωτερικό
β) Καλύτερη οδική συμπεριφορά (Στην τελική το ένα είναι μεταμφιεσμένο golf, ενω το άλλο μεταμφιεσμλενο astra, με ότι αυτό συνεπάγεται)
γ) Σε κινητήρα το παραδέχτηκες και εσυ. Αν και οταν μπει ο 1.4 του astra το ξανασυζητάμε
δ) Κατανάλωση
ε) 6αρι κιβώτιο στο octavia 5αρι στο cruze.
Γενικα συμφωνω μαζι σου ως προς το πιο θα επελεγα αλλα να μην λεμε και υπερβολες....
Για το α δεν μπορω να παρω θεση χωρις να εχω δει το cruze. Παντως δεν ειναι και το πιο δυνατο σημειο του skoda ...29000χιλ και τριζει το συμπαν στου αδελφου μου το RS (χθες το βραδυ απο βολτα ευχαριστησης καταληξαμε με ενα σπρει σιλικονης να ψαχνουμε τριγμους!)....Οσο για το β, πιστεψε με, οταν μεγαλωσει ισως γινει Golf... -
παντως εγω εριξα μια ματια στο σαιτ της σεβρολετ και απο τι καταλαβα φαινεται καλη φαση,τουλαχιστον τωρα που δεν εχουν και τις πολλες πωλησεις.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό που λέει ο Jorge ότι όταν αρχίσει το ψάξιμο πελαγώνεις είναι αλήθεια. ...
Έλα ρε συ John τώρα ... 'πελαγώνεις' ...
Σόρυ κιόλας αλλά ... κολοκύθια ...!...Συμφωνώ, δεν έχεις άδικο, μάλλον δεν χρησιμοποίησα τη σωστή λέξη. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, όπως ακριβώς λες κι εσύ, βάζεις κάτω τα 5 βασικά πράγματα που επιζητάς, βρίσκεις 5-6 αμάξια που σε ικανοποιούν και, μέχρι να πάρεις την τελική απόφαση, το ψάχνεις από πολλές μεριές για να είσαι σίγουρος ότι διάλεξες το καλύτερο κι ότι δεν θα πεις ποτέ 'μωρέ... μάλλον το Β έπρεπε να πάρω κι όχι το Α που τελικά πήρα...'
Το θέμα είναι ότι με το internet και τα forum (εντάξει 'fora') αποκτάς πολύ περισσότερες πληροφορίες απ' ό,τι με το 'τρέξιμο' οπότε μεγαλώνει κι ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να 'επεξεργαστείς'. Για μένα καλό αυτό, είναι μια ευχάριστη απασχόληση. Χώρια τα καινούργια πράγματα που μαθαίνεις. Ούτε που ήξερα τι σημαίνει DSG, TSi, vvti και τα ρέστα, πριν λίγο καιρό, και τώρα έχω πληροφορηθεί για απίστευτες καινούργιες τεχνολογίες. Θετικής κατεύθυνσης είμαι, γουστάρω! -
Έχει πολύ καιρό που λέω ότι εμείς οι λίγο περισσότερο 'ψαγμένοι' δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε κάτι...
Κάτι τέτοιες στιγμές ζηλεύω τις γυναίκες που κοιτάνε απλά να είναι ζουζουνιάρικο.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
...
Το θέμα είναι ότι με το internet και τα forum (εντάξει 'fora') αποκτάς πολύ περισσότερες πληροφορίες απ' ό,τι με το 'τρέξιμο' οπότε μεγαλώνει κι ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να 'επεξεργαστείς'. ...Μεταξύ μας όποτε έκανα χρήση των forum για να λάβω απόψεις για διάφορα αυτοκίνητα πάντα κατέληγα σε λάθος επιλογές... Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δεν υπάρχει αντικειμενικότητα απόψεων ... και διαπιστώνω ούτε σωστές απόψεις και παραπληροφόρηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας γράφει ότι του κατέβει και ότι του αρέσει...
Για αυτό και μόνο το λόγο το επόμενο αυτοκίνητό μου θα είναι εντελώς προσωπικό ζήτημα ...
Και για να πω και κάτι εντός θέματος ... πέρασα από την Chevrolet πριν από μία ώρα και είδα από κοντά (πάλι) το Cruze ... σε λευκό ... Πανέμορφο μέσα-έξω και ιδιαίτερα σύγχρονο ...
Πήγα και είδα και το Insignia σε μαύρο χρώμα ... Μου φάνηκε πολύ μεγάλο και ποιο 'διευθυντικό' αυτοκίνητο...
-
Ότι το Insignia δε μπορεί να περάσει για 'νεανικό' αμάξι αυτό είναι σίγουρο. Τον καιρό που το σκεφτόμουν σοβαρά, αυτή ακριβώς η 'εικόνα' του κάπως μου καθόταν αλλά έλεγα ότι πάνω απ' όλα η πρακτικότητα και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Λίγο όμως ο 'όγκος' του, το μεγάλο μήκος, το βάρος κλπ. τελικά με απέτρεψαν. Το Cruze σίγουρα φαντάζει, κυρίως μέσα και λιγότερο έξω, για πιο 'δροσερό' σχέδιο. Αλλά αυτά είναι προσωπικές αντιλήψεις και κάποιος άλλος μπορεί να πει ακριβώς τα αντίθετα. Γούστα είν' αυτά...
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Ότι το Insignia δε μπορεί να περάσει για 'νεανικό' αμάξι αυτό είναι σίγουρο.Στην κατηγορια του ειναι το πιο νεανικο! Αν οχι τοτε ποιο ειναι?
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Ότι το Insignia δε μπορεί να περάσει για 'νεανικό' αμάξι αυτό είναι σίγουρο.
Στην κατηγορια του ειναι το πιο νεανικο! Αν οχι τοτε ποιο ειναι?
Δε νομίζω ότι μπορει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας να θεωρηθεί νεανικό. Αν κάποιο θα μπορούσε, αυτό θα ήταν η 159, απέχει όμως πιστέυω πολύ απο το να χαρακτηριστεί έτσι.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Δε νομίζω ότι μπορει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας να θεωρηθεί νεανικό. Αν κάποιο θα μπορούσε, αυτό θα ήταν η 159, απέχει όμως πιστέυω πολύ απο το να χαρακτηριστεί έτσι.
Ενταξει αν δεν μπορουμε να μιλησουμε για νεανικο τοτε μπορουμε να πουμε για συγχρονη σχεδιαση του οπελ αυτη την στιγμη στην κατηγορια.
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Ενταξει αν δεν μπορουμε να μιλησουμε για νεανικο τοτε μπορουμε να πουμε για συγχρονη σχεδιαση του οπελ αυτη την στιγμη στην κατηγορια.
Αυτό ακριβώς. Ιδιαίτερα σύγχρονη σχεδίαση σε μεγάλο αμάξωμα. Προσωπικά τέτοια αυτοκίνητα είδα μόνο στην Αμερική που είχαν μεγάλα αμαξώματα και ταυτόχρονα είχαν σπορ σχεδίαση...
Από την άλλη το Cruze είναι περισσότερο κόμπακτ και (για μένα) περισσότερο εύχρηστο και ευέλικτο. Η σχεδίαση του Cruze είναι άκρως σπορτίφ μέσα-έξω... Πολύ καλό ...
-
Στη μεσαία κατηγορία 'νεανική' εμφάνιση έχει αρχικά το Passat CC, το Insignia αλλά και το Mazda 6.
Στη μικρότερη κατηγορία το Cruze και το Lancer νομίζω διαθέτουν νεανικά χαρακτηριστικά.
Φυσικά παιζει ρόλο και η επιλογή του χρώματος. -
delete
-
οχι και πασατ ρε παιδια.ολοκληρη μαουνα ειναι.
για το μαζντα 6 συμφωνω ,νεανικο και κομψο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οχι και πασατ ρε παιδια.ολοκληρη μαουνα ειναι.για το μαζντα 6 συμφωνω ,νεανικο και κομψο.
το ιδιο μαουνες ειναι , 3 ποντους διαφορα εχουν
-
Παίδες, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Άλλο 'νεανικό' κι άλλο 'πρωτοποριακό'. Το Insignia είναι όντως πρωτοποριακό, ξεφεύγει από κάθε γνωστό σχέδιο, μέχρι ίσως και τα όρια της υπερβολής (για κάποιους), είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό, ΔΕΝ είναι όμως το αμάξι που θα το ζήλευε ο 25άρης για να πάει βόλτα το κορίτσι του, να ξηγιόμαστε τι εννοούμε με τον όρο 'νεανικό'. Ούτε λοιπόν το Passat ούτε το Mazda 6 ούτε και το Octavia ή το Cruze μπορούν να συμπεριληφθούν στα νεανικά αλλά ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ στα 'οικογενειακά'. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Αντίθετα, το Seat Ibiza, το (3θυρο) Golf, το 207, πολύ περισσότερο φυσικά οι δίθυρες sport Mercedes, Audi, BMW ανήκουν άνετα σ' αυτήν την κατηγορία.
-
delete
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/390690/Ε, όχι να συγκρίνουμε και μεταχειρισμένα!
Ημαρτον!(Τόσα επεισόδια έδειξε ο Ευαγγελάτος για μεταχειρισμένα, ατρακάριστα κ καλά και όλα μα όλα είχαν υποστεί σερβις τουλάχιστον εξωτερικά... Να βράσω τις εγγυήσεις τους... μόνο ψέμματα λένε, αποδεδειγμένα πλέον)
Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σε αυτά τα χρήματα (ή έστω με λίγα περισσότερα) έχει καλώς, ειδάλλως ξέχνα το θέμα.
(εξυπνάδες με μεταχειρισμένα μπορούμε να πούμε όλοι για ΚΑΘΕ αυτοκίνητο... Θες καμιά Μercedes με 5500?) -
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Γεια σας
Είμαι ένας κάτοχος ενός Lanos 1.4 3d από το 1999. Πήρα αυτό το αυτοκίνητο γιατί μου άρεσε τότε το Rover to 214, αλλά δεν υπηρχε η οικονομική δυνατότητα για την αγορά του.
Μετά από μερικούς μήνες έφτιαξαν λίγο τα οικονομικά μου και προχώρησα σε κάποιες βελτιώσεις, ( Ρυθμιστης πίεσης βενζίνης, φιλτροχοάνη, εξάτμηση, χταπόδι, ηλεκτρικό turbo και πρόγραμμα) και μαζί με ζάντες, αμορτισέρ και κάποια σπόιλερ που είχα ήδη βάλει, το αμάξι, κατ'εμέ ήταν τέλειο. 108 hp δυναμομετρημένο από 75.
Η οδική μου συμπεριφορά ήταν από απλά ήρεμη μέχρι πολύ άγρια με τον κόφτη πολλές φορές να επεμβαίνει για να με ηρεμήσει (αλλαγμένο το όριο από 6300 στις 6800rpm με το πρόγραμμα).
Το αμάξι αυτή την στιγμή έχει κάνει 280.000 χλμ και τα προβλήματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα είναι μια αντλία βενζίνης και ένα σετ δίσκο-πλατό. Δουλεύει μια χαρά δεν καίει καθόλου λάδι,δεν βγάζει καυσαέρια(πριν από ένα μήνα πέρασε από κτεο για πρώτη φορά!) και θα αντέξει για πολύ ακόμα. Ένα χρόνο μετά που γνώρησα την γυναίκα μου της πρότεινα και πήγε και αγόρασε το ίδιο αυτοκίνητο. Του έχω κάνει τα πάντα και αυτό δεν ''μιλάει'' καθόλου.
Τώρα που έχουμε δύο παιδάκια είναι λίγο έως πολύ ταλαιπωρία με αυτοκίνητο με 2 πόρτες και σκέφτομαι να πάρω το cruze στα 1800 με τελική τιμή στα 19000 μαζί με χρώμα και πινακίδες.
Αν κάποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι το cruze θα είναι τόσο ''κορεάτικο'' όσο το Lanos να πάω να πάρω 2.
Ειδα κάποιους από εσάς να λενε ''να πάρεις ευρωπαικό που είναι καλύτερο''
Τι σημαίνει καλύτερο??? Ποια είναι τα κριτήρια σύγκρισης???
Λέτε για ευρωπαικό, αλλά οι εμπειρίες μου (φίλων) με κάποια αυτοκίνητα ήταν πολυ πικρές.
Fiat? Μακριά.Δεν θα μπω σε λεπτομέριες αλλά σίγουρα όλη ξέρετε για την πιότητα κατασκευής τους(τουλάχιστον τότεστο 2000). Δύο γνωστοί μου πήραν focus to διάστημα 2000-2002. To ένα 1400 με συνέχεια πρόβλημα στο aircondition (σπάνια δούλευε) και το άλλο 1800 με διαροή λαδιών από τον κινητήρα!) PT Cruiser έφυγε στον δρόμο το πίσω φιλιστρίνι!! Και μιλάμε για καινούρια, να μην αρχίσω να λέω για αυτοκίνητα 2-3 χρονών γιατί θα ξενυχτήσω να γράφω.
Αν όλα αυτά συγκαταλέγονται στην ποιότητα κατασκευής, τότε έγώ δεν την θέλω αυτήν την ποιότητα. Θέλω την Κορεάτικη!!!.
Αν ο λόγος είναι το υποτιθέμενο ''πρεστίζ'' και το τι θα λέει ο γείτονας τότε ας πάει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει ας πάρει δάνεια να πάει να αγοράσει καμιά Τζάγκουαρ και καμια Μαζεράτι μιας και ούτε με το Leon ή το focus ή to Brava ή οποιοδήποτε άλλο από τα πιο '''καλά''' αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν πιο πάνω μπορείς αν να το παίξεις 'μούρη'.
Στα λεφτά αυτά για το μοντέλο που έχω επιλέξει δεν υπάρχει κάποιο άλλο. Θα πρέπει να δώσω 23-25 χιλιάρικα για τον ίδιο εξοπλισμό.
24000 φτάνει το insignia με τον ίδιο περίπου εξοπλισμο με το cruze που θα ήταν η δεύτερη επιλογή μου μιας και θα πάρω το cruze 1.8.Ωραία τα είπες φίλε. Προσωπικά είμαι σύμφωνος στα περισσότερα που έγραψες αλλά οφείλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που ξόδεψες να αιτιολογήσεις κάποια πράγματα, αντί να γράψεις ξερές εξυπνάδες όπως πολλοί εδώ μέσα...
-
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Καλοι μου ανθρωποι, το εκλεισα.
Δεν ξερω αν εκανα καλα η αν σε λιγο καιρο θα κλαψω τα λεφτα μου αλλα το εκλεισα.
CHEVROLET CRUZE LS PLUS S/R 1.6 σε γαλαζιο χρωμα.
Τιμη: 17.100€
Ο θεος μαζι μου!!!
Παντως οι βοηθεια πολλων εδω μεσα ηταν χρησιμη!!!
(Δεν τρεχω οταν ο δρομος δεν το σηκωνει, δεν στριβω με 1000, ηθελα ολα τα μπλιμπλικια που μπορει να εχει ενα αυτοκινητο, φοβηθηκα τα turbo απο την εμπειρια μου με Jetta tsi 140ps, φοβηθηκα τα αυτοματα απο την εμπειρια μου με Jetta tsi140ps dsg, εδωσα αποσυρση ενα vectra 1.6 του '91(-2500€) και θα πουλησω το corsa 1.0 του '99 (1500€).
Αρα ολα οδηγουν στο CHEVROLET CRUZE LS PLUS με ηλιοροφη γιατι ειμαι φανατικος καπνιστης.
Τελικα μου βγαινει 13.100€ + 100€ για να μου αποσυρουν το vectra χωρις να ασχοληθω.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !
Έχει πολύ καιρό που λέω ότι εμείς οι λίγο περισσότερο 'ψαγμένοι' δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε κάτι...
Κάτι τέτοιες στιγμές ζηλεύω τις γυναίκες που κοιτάνε απλά να είναι ζουζουνιάρικο.
Χαχα, σαν να μου φαίνεται δίκιο έχεις!
Πλάκα, πλάκα, άμα σου αρέσει εξωτερικά και εσωτερικά ένα αυτοκίνητο σήμερα, τι έχεις να χάσεις αγοράζοντάς το? Σάμπως δεν θα σε μετακινήσει όπως όλα στην τελική? Ακόμη και αν χάσεις σε αίσθηση οδήγησης από άλλες επιλογές, θα έχεις πάντα την χαρά να είσαι μέσα σε κάτι που εξ'αρχής σε ενθουσίασε.
Αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα, δεδομένου ότι τα επίπεδα αξιοπιστίας όλων είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα της δεκαετίας του 90.
Οπότε άσε τους 'ειδικούς' να τρώγονται ποιο είναι καλύτερο εδώ κ εκεί και αποφάσισε με το ένστικτό σου, τι απλά γουστάρεις. Αν δεν θες ή δεν μπορείς να μπεις στην διαδικασία, βάλε την γυναίκα σου να αποφασίσει κ χαλάρωσε
Chevrolet Cruze