-
Για φιλοσοφικούς λόγους.
Η Apple είναι κατά πολύ χειρότερη από την Microsoft όσον αφορά την τακτική του κλειδώματος των χρηστών της στα προϊόντα της.
Ευτυχώς για τους ίδιους (και εμάς) δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς ωστε φανεί έντονα, αλλά εν πολλοίς αυτό οφείλεται ακριβώς στον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν στην πλατφόρμα τους.Επειδή λοιπόν δεν με ενδιαφέρει να δώσω παραπάνω χρήματα για λιγότερες δυνατότητες (π.χ. ipod) απλά και μόνο επειδή είναι γυαλιστερό, και επειδή εδώ μόνο τα μπικικίνα μετράνε, δεν πρόκεται να επιβραβεύσω εταιρίες που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.-
EDIT: Και ένα σατυρικό κείμενο που αντικατοπτρίζει ακριβώς την κουλτούρα των φανατικών οπαδών της εταιρίας: The iProduct.
-
Νομίζω πλέον ότι και οι 2 εταιρίες κάνουν βήματα προς το 'ξεκλείδωμα' των τεχνολογιών τους. Φροντίζουν να συνεργάζονται -όσο αυτό είναι δυνατόν πάντα- και με τα υπόλοιπα λειτουργικά, η Apple έκανε στροφή στους Intel, και γενικά έναν πιο φρέσκο τρόπο σκέψης. Πάντως έχεις δίκιο ότι το iPod κοστίζει υπερβολικά πολλά λεφτά γι αυτό που είναι. Και είμαι κατά 80% σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για το macbook - αν εξαιρέσουμε το λογισμικό του. Μένει να επιβεβαιώσω τους 'φόβους' μου μόλις το παραλάβω..
-
Σε καμία περίπτωση δεν κινείται προς το άνοιγμα η Apple. (ή και η Microsoft, εκτός κι αν εξαναγκάζεται δικαστικά, αλλά και πάλι προσπαθεί να κάνει το άνοιγμα όσο πιο οδυνηρό γίνεται).
Το τελευταίο κρούσμα το συναντάμε μόλις πριν 1.5 μήνα πριν. Στη νέα γενιά iPod το κλειδί κρυπτογράφησης είναι διαφορετικό, αχρηστεύονται έτσι όλα τα προγράμματα τρίτων που αλληλεπιδρούσα με αυτό. Εκτός από το iTunes φυσικά, οπότε δεν θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις με το Ubuntu σου (π.χ.).
Βέβαια αυτό έσπασε 36 ώρες αργότερα, αλλά αν ενδιαφερόταν για το άνοιγμα η Apple, απλώς δεν θα το άλλαζε, οπότε δεν θα άνοιγε ρουθούνι.
Να μιλήσω για το κλείσιμο του iPhone; Ναι, οκ, βγαίνει SDK τον Φεβρουάριο, αλλά τι δυνατότητες θα ανοίγει; Μέσα από ποιά κανάλια θα είναι δυνατό να διανέμονται οι εφαρμογές τρίτων; Πολύ φοβάμαι οτι θα παραμείνει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της 'μαμάς'.
Γι'αυτό και δεν θα δει τα ευρώ μου η Apple. Θα τα δεί όμως είτε η Nokia, είτε η FIC. Ανάλογα τι θα με φωτίσει όταν έρθει η ώρα να γίνει η αγορά, γύρω στα Χριστούγεννα. -
Έτσι όπως το θέτεις, έχεις ένα κάποιο δίκιο..
Οι εφαρμογές -υποθέτω- θα διανέμονται πάντως αντίστοιχα με τα widgets του MacOS.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Είναι πολύ εύκολο να σου τεκμηριώσει κάποιος γιατί για παράδειγμα το osx tiger είναι 1000 φορές καλύτερο απ το win xp.
Και ειδικά εσένα που είσαι και χρήστης linux.
Αρκει να το δεις και σύ ανοιχτά, και όχι με την λογική ότι έχεις να κάνεις
με έναν σπαστικό Αντι-microsoft.Ωπππ κατσε... και γω μπορω να σου πω 1000 λογους γιατι να ΜΗΝ στo OS X... Τον καθενα οτι τον βολευει... Μπορω να σου απαριθμησω 10 unique points γιατι πχ το Leopard σκιζει, αλλα το ιδιο μπορω να κανω και για τα Vista*
Παντως και μενα με βρισκει να διαφωνω μαζι του ο Skye (pfff... καταπτυστος Linuxas... ελεος )*τα οποια τωρα τα setaro στο νεο μηχανημα, και ολα τρεχουν smooth
Το παρακατω μηχανημα σε λιγο θα φαει install ειτε Tiger, ειτε Leopard...- C2D E4500
- Asrock Conroe 1333 DVI/H (με onboard GM950 γραφικα)
- 2GB μνημη
- Dlink G122 USB wifi....
Ολα αυτα επιλεγμενα εχοντας στο νου, install του OS X. Σε λιγες ωρες θα ξερουμε την αληθεια... cross fingers Δεν με βλεπω να κοιμαμαι παντως... αυριο θα ειμαι σαν ζομπι στην δουλεια
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για φιλοσοφικούς λόγους.
Η Apple είναι κατά πολύ χειρότερη από την Microsoft όσον αφορά την τακτική του κλειδώματος των χρηστών της στα προϊόντα της.
Ευτυχώς για τους ίδιους (και εμάς) δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς ωστε φανεί έντονα, αλλά εν πολλοίς αυτό οφείλεται ακριβώς στον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν στην πλατφόρμα τους.Επειδή λοιπόν δεν με ενδιαφέρει να δώσω παραπάνω χρήματα για λιγότερες δυνατότητες (π.χ. ipod) απλά και μόνο επειδή είναι γυαλιστερό, και επειδή εδώ μόνο τα μπικικίνα μετράνε, δεν πρόκεται να επιβραβεύσω εταιρίες που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.-
Σταύρο καλησπέρα,
κατα το παρελθόν έχει φερθεί αλήτικα και η ibm που σήμερα το
παίζει υπέρμαχος του open source, και η intel(wintel), και
η sun και οι περισσότεροι. Όλοι χωρίς καμμιά εξαίρεση θα θελαν να ναι M$ στη θέση της M$.
Μόνο οι Τorvalds και Stallman, καί όσοι τους ακολούθησαν πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό.
Γι αυτό στο hardware ψηφίζω 'οικονομικό συμφέρον'(μέχρι νεωτέρας) ενώ
στο soft 'linux και τα μυαλά στο μιξερ'. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Είναι πολύ εύκολο να σου τεκμηριώσει κάποιος γιατί για παράδειγμα το osx tiger είναι 1000 φορές καλύτερο απ το win xp.
Και ειδικά εσένα που είσαι και χρήστης linux.
Αρκει να το δεις και σύ ανοιχτά, και όχι με την λογική ότι έχεις να κάνεις
με έναν σπαστικό Αντι-microsoft.Ωπππ κατσε... και γω μπορω να σου πω 1000 λογους γιατι να ΜΗΝ στo OS X... Τον καθενα οτι τον βολευει... Μπορω να σου απαριθμησω 10 unique points γιατι πχ το Leopard σκιζει, αλλα το ιδιο μπορω να κανω και για τα Vista*
Η γνώμη μου είναι πως στο software δεν είναι τα πάντα υποκειμενικά.
Η ταχύτητα, το μέγεθος, η ασφαλεια, τα restart πχ είναι μετρήσιμα μεγέθη.
Για τα υποκειμενικά θέματα πάω πάσο. Αλλα μην πεί κάποιος οτι το tiger
πχ είναι λιγότερο ασφαλές (με bsd απο κάτω) απο τα οποιαδήποτε win. -
Καλησπέρα Τάσο
Τα γνωρίζω αυτά, κι εγώ έτσι ψωνίζω.
Εδώ η συζήτηση ήταν συγκεκριμένα γύρω από την Apple, και γι'αυτό έγραψα. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Καλησπέρα Τάσο
Τα γνωρίζω αυτά, κι εγώ έτσι ψωνίζω.
Εδώ η συζήτηση ήταν συγκεκριμένα γύρω από την Apple, και γι'αυτό έγραψα.Το γνωρίζω ότι τα γνωρίζεις
-
Σε λίγο θα ξεκινήσω την εγκατάσταση του Leopard στο 13άρι MacBook μου... Αναμείνατε εντυπώσεις!
-
[quote='aserf']Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά Laptop.
Σήμερα είχα συνάντηση για τη διπλωματική μου και ένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι ότι θα χρειαστώ laptop. Επειδή οι δουλείες που θα κάνω δεν είναι πολύ βαριές δε ψάχνω για κάτι καλό, αλλά για κάτι που να κινείται στα 600-700
-
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??
Τι προτείνετε?
-
H εγκατάσταση πήρε κάπου 15 λεπτά και αυτή τη στιγμή γράφω απο το Leopard...
Οι πρώτες εντυπώσεις ειναι πολύ καλές!
Όλα δουλεύουν όπως πρέπει!
-
Πότε θα έρθει το mac μου?
-
Μουχαχαχα.... :Ρ
Ακόμα εγκαθιστώ προγράμματα και backups (φυσικά έκανα clean install)...
Όλα λειτουργούν μέχρι στιγμής άψογα και το σύστημα μου φαίνεται το ίδιο γρήγορο παρα τα σαφώς πιο πολλά (σε σχέση με το Tiger) effects και μπιχλιμπίδια...
Όλα τα λεφτά το νέο finder (οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά)!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
:rant:
Πότε θα έρθει το mac μου?Υπάρχει έλλειψη για την Apple σε επεξεργαστές intelsoft. Θααα έρθει.
-
audacity
Απαντώ πριν την ερώτηση
-
Σήμερα πήρα το Fnac να ρωτήσω για το Leopard, και μου είπαν ότι και τα 40 κομμάτια που τους έστειλε η rainbow έφυγαν μέσα σε λίγες ώρες. Στην ερώτηση μου πότε θα ξαναέχουν, η απάντηση τους ήταν ότι μόνο ο θεός μπορεί να ξέρει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πότε θα έρθει το mac μου?τώρα ψήνουν το μπιφτέκι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πότε θα έρθει το mac μου?τώρα ψήνουν το μπιφτέκι
Άντε να βελτιστοποιήσεις καμιά βάση ΡΕ.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]