-
Η φθορα που περιγραφεις ειναι ενδειξη χαμηλης πιεσης ελαστικων, οπως ειπαν και οι υπολοιποι παραπανω,
υπαρχει πιθανοτητα να χρειαζεται πιο συχνος ελεγχος της πιεσης.
Για τα κιλα του αυτοκινητου κανονικα δεν χρειαζεσαι πανω απο 30 -31 πιεση στα λαστιχα,
να κοιταξεις μηπως τα λαστιχα που σου εχουν βαλει εχουν δεικτη φορτιου μεγαλυτερο απο αυτον που χρειαζεται το αυτοκινητο σου. -
αωστα μαλλον με το δεικτη φορτιου πρεπει να παιζει
για 1100κιλα με τι δεικτη φορτιου βαζουμε; -
το καντετακι μου εδω και δυο σχεδον χρονια το εχω μονο για την πολη.
ταξιδευει συνηθως 3-4 φορες την εβδομαδα μαξ, αποστασεις 4-5 χλμ και λογω τοποθεσιας και ωρας δεν μπλεκει στην κινηση, φαναρια κτλ...
ολικη διαρκεια ταξιδιου 8-10 λεπτα στην χειριστη των περιπτωσεων....
ταχυτητα 60 χλμ μαξ...σημερα μετα απο τοσο καιρο μπηκε αττικη οδο και ξαναειδα 100 στο κοντερ....
το θεμα μας..
οσο πηγαινε η ωρα μου φανηκε οτι 'ζωντανευε' ο κινητηρας...
ψυχολογικο ή οντως κατι εγινε;; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
για 1100κιλα με τι δεικτη φορτιου βαζουμε;111-112.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
στα μπροστινα λαστιχα φθειρεται εντονα το πελμα τους στις ακρες και στην εσωτερικη και απο στην εξωτερικη,στο πλαι εχουν 1mm πελμα για 1 εκατοστο φαρδος ενω στο υπολοιπο 4mm
2 γνωμες απο μαστορες εχω η πρωτη απο κακη ευθυγραμμιση η δευτερη απο μειωμενη πιεση αερα ενω παντα τα ειχα 35psi λαστιχα toyo 4εποχων, μαλακο-ανετο λαστιχο, 175/65/14, σκοπευω να τα αντικαταστησω και ψαχνω την αιτια ανομοιομορφης φθοραςμειωμενη πιεση
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
για 1100κιλα με τι δεικτη φορτιου βαζουμε;111-112.
Το 111-112 ειναι δεικτης φορτιου για 4360-4480 κιλα
για αυτοκινητο 1100 κιλα και 400 κιλα φορτιο χρειαζεσαι δεικτη κοντα στο 72-73. -
Σωστός,δικό μου λάθος.
-
Γιατι μπλεκεστε ρε παιδια σε ''χωράφια'' δεικτων φορτίου κλπ?
Το εύρως του δεικτη φορτίου ειναι φυση αδύνατον να απέχει απο τις απαιτήσεις τις φόρτισης του ελαστιου όταν η διαστάση κυμαινετε στα πλάισια των επιταγών του κατασκευαστή.
Ακόμα και αν ''παιξουμε''' με την διασταση και διατηρήσουμε την ιδια διαμετρο (που αυτο ειναι νομος όταν παμε σε φαρδύτερο) δεν πρόκειται να επηρεαστεί αυτός ο δείκτης.
Εν κατακλείδη τα προβλήματα στο ζητούμενο εστιαζονται στην πιεση του ελαστικου και ίσως και στην ευθυγράμμιση και πουθενα αλλου. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Η φθορα που περιγραφεις ειναι ενδειξη χαμηλης πιεσης ελαστικων, οπως ειπαν και οι υπολοιποι παραπανω,
Για τα κιλα του αυτοκινητου κανονικα δεν χρειαζεσαι πανω απο 30 -31 πιεση στα λαστιχα,
να κοιταξεις μηπως τα λαστιχα που σου εχουν βαλει εχουν δεικτη φορτιου μεγαλυτερο απο αυτον που χρειαζεται το αυτοκινητο σου.Τι σχεση εχουν τα κιλα φιλε μου;
Στα παπακια βανουμε 30-33 -
Και στα ποδήλατα 120. Μην μπλέκουμε διαφορετικά πράματα. Το κάθε λάστιχο είναι φτιαγμένο για να παίρνει κάποιο φορτίο έχοντας κάποια προκαθορισμένη πίεση με την οποία πρέπει να φουσκώσεις για να μπορεί να δεχτεί το φορτίο.
Για το συγκεκριμένο βάρος, για λάστιχο αυτοκινήτου (και όχι ποδηλάτου ή παπακίου) σπάνια χρειάζεται ή προβλέπεται περισσότερο από τριανταλίγο. -
82Τ ειδα το δεικτη φορτιου
ευχαριστω για τις απαντησεις
θα παω σε continental η michelin 175/65/14 η ζυγοσταθμιση ειναι στην τιμη θα του κανω και μια ευθυγραμμιση και πιστευω να ειναι ενταξει -
Ο δεικτης φορτιου τελικα ειναι τριψηφιο νουμερο ή εχει και γραμμα μεσα?
-
Είναι νούμερο συνήθως διψήφιο αλλά φτάνεικαι τριψήφιο για SUV κλπ. Δεν έχει γράμμα, το γράμμα που είναι μαζί του είναι ο δείκτης ταχύτητας (T, H, V, W, Z).
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
να κοιταξεις μηπως τα λαστιχα που σου εχουν βαλει εχουν δεικτη φορτιου μεγαλυτερο απο αυτον που χρειαζεται το αυτοκινητο σου.Τι σχεση εχουν τα κιλα φιλε μου;
Στα παπακια βανουμε 30-33Χρηστο, αν και σου απαντησε ο onyx ! θα προσθεσω το εξης
Ο ιδιος ο κατασκευαστης στο ταμπελακι δινει αλλη πιεση σε μικρο φορτιο και αλλη με πληρες,
αυτο δεν ειναι ενδειξη του οτι η πιεση ειναι αναλογη του φορτιου ? (μιλαμε παντα για το ιδιο λαστιχο στο ιδιο αυτοκινητο)
το ιδιο που συμβαινει με την διαφορα πιεσης εμπρως και πισω ελαστικων.82Τ ειδα το δεικτη φορτιου
ευχαριστω για τις απαντησεις
θα παω σε continental η michelin 175/65/14 η ζυγοσταθμιση ειναι στην τιμη θα του κανω και μια ευθυγραμμιση και πιστευω να ειναι ενταξειΑπ' οτι ειδες τελικα ο δεικτης 82 Τ των ελαστικων του φιλου αντιστοιχει σε φορτιο αυτοκινητου 1900 κιλων,
η διαφορα με ενα ιδιο ελαστικο με μικροτερο δεικτη ειναι οτι τα πλαινα του ειναι πολυ πιο ενισχυμενα και κατα συνεπεια ειναι και πιο ακαμπτα, με αποτελεσμα το φορτιο που δεχονται απο το βαρος του αυτοκινητου αντι να παραμορφωσει τα πλαινα να παραμορφωνει το πελμα, για τον λογο αυτο το λαστιχο δειχνει σαν να εχει δουλεψει με μικροτερη πιεση.
Ειναι απο τις περιπτωσεις που ο λαστιχας ειτε απο αγνοια, ειτε απο προθεση μονο να πουλησει, θα μας βαλει οτιδηποτε.Ο δεικτης φορτιου τελικα ειναι τριψηφιο νουμερο ή εχει και γραμμα μεσα?
Ξεκιναει απο 0-279 .
-
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Το έχει δεί ένας γνωστός μου το αμάξι και μου είπε ότι είναι φλάντζα και μου πρότεινε αλλαγή κινητήρα με 600 ευρώ χωρίς αλλαγή ιμάντων.Σίγουρα θέλει αλλαγή ψυγείου και αντλία.Αλλά λίγο πιο παλιά με είχε αφήσει το αμάξι ανάβοντας την ένδειξη με το λυχνάρι για αυτό σκέφτομαι ότι ίσως έχει κάτι σχέση με τα λάδια.Γενικά σκέφτομαι μην μου βγάλει κάνα κοντύλι μεγάλο με όλα αυτά που δεν αξίζει για παλαιό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι νούμερο συνήθως διψήφιο αλλά φτάνεικαι τριψήφιο για SUV κλπ. Δεν έχει γράμμα, το γράμμα που είναι μαζί του είναι ο δείκτης ταχύτητας (T, H, V, W, Z).Εμενα γραφει 95Υ.Για ποσα κιλα να ειναι? 2,5 τονους περιπου?
-
Ο χρήστης kirdou έγραψε:
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Το έχει δεί ένας γνωστός μου το αμάξι και μου είπε ότι είναι φλάντζα και μου πρότεινε αλλαγή κινητήρα με 600 ευρώ χωρίς αλλαγή ιμάντων.Σίγουρα θέλει αλλαγή ψυγείου και αντλία.Αλλά λίγο πιο παλιά με είχε αφήσει το αμάξι ανάβοντας την ένδειξη με το λυχνάρι για αυτό σκέφτομαι ότι ίσως έχει κάτι σχέση με τα λάδια.Γενικά σκέφτομαι μην μου βγάλει κάνα κοντύλι μεγάλο με όλα αυτά που δεν αξίζει για παλαιό αυτοκίνητο.Πιο φτηνα θα σου παει η επισκευη του ιδιου κινητηρα!!Με ιμαντες, ψυγειο, αντλια, φλατζες, μπουζι φιλτρα κτλ δεν νομιζω να ξεπερασει το 500€. Ασε που δεν ξερεις και σε τι κατασταση ειναι ο αλλος κινητηρας
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είναι νούμερο συνήθως διψήφιο αλλά φτάνεικαι τριψήφιο για SUV κλπ. Δεν έχει γράμμα, το γράμμα που είναι μαζί του είναι ο δείκτης ταχύτητας (T, H, V, W, Z).
Εμενα γραφει 95Υ.Για ποσα κιλα να ειναι? 2,5 τονους περιπου?
http://www.goodyear.eu/gr_el/tire-advic ... -index.jsp
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Εμενα γραφει 95Υ.Για ποσα κιλα να ειναι? 2,5 τονους περιπου?
http://www.goodyear.eu/gr_el/tire-advic ... -index.jsp
690κιλα λεει οποτε 2760 kg.
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Το έχει δεί ένας γνωστός μου το αμάξι και μου είπε ότι είναι φλάντζα και μου πρότεινε αλλαγή κινητήρα με 600 ευρώ χωρίς αλλαγή ιμάντων.Σίγουρα θέλει αλλαγή ψυγείου και αντλία.Αλλά λίγο πιο παλιά με είχε αφήσει το αμάξι ανάβοντας την ένδειξη με το λυχνάρι για αυτό σκέφτομαι ότι ίσως έχει κάτι σχέση με τα λάδια.Γενικά σκέφτομαι μην μου βγάλει κάνα κοντύλι μεγάλο με όλα αυτά που δεν αξίζει για παλαιό αυτοκίνητο.
Πιο φτηνα θα σου παει η επισκευη του ιδιου κινητηρα!!Με ιμαντες, ψυγειο, αντλια, φλατζες, μπουζι φιλτρα κτλ δεν νομιζω να ξεπερασει το 500€. Ασε που δεν ξερεις και σε τι κατασταση ειναι ο αλλος κινητηρας
Συμφωνώ.. Και άν έκαψε φλάτζα δεν χάλασε... αφού δεν έχει κολήσει... θέλει ψάξιμο ένας μεταχειρισμένος κινητήρας... μέτρημα συμπίεσης και μέτρημα στον δικό σου να δεις ότι δεν βάζεις χειρότερο κλπ....χώρια ότι και στον μεταχειρισμένο θα θες ούτως η άλλως ιμάντες κλπ αναλώσιμα για να μην ξανανοίγεις δουλειές όταν τον τοποθετήσεις στο αυτοκινητο...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........