-
Εγω παλι πηγα εβγαλα το μεσσαιο καζανακι.Ο μονος λογος υπαρξης του πρεπει να ειναι ο περιορισμος ενος κροταλισματος με κρυα εξατμιση (το ιδιο κροταλισμα που κανουν τα μαμα σπορ amg κτλ.)Το αμαξι σιγουρα παει καλυτερα ειδικα με 4η ,η καταναλωση ισως παρουσιασε μικρη βελτιωση.Το αμαξι θυμιζει ελαφρυ καρυδοτσουφλο μολις ακουμπας γκαζι.Μπασο καθολου,στην καμπινα καμια διαφορα,ρελαντι πιο ησυχο .οταν εισαι εξω ακουγεται θα ελεγα πολυ καλα,περιπου οτι ηθελα.
Με το ΚΤΕΟ εχω θεμα?
Υ.γ. το καζανακι μετα απο 520κ+ ειναι σαν καινουριο,ιχνος σκουριας.
Σε ιδιωτικο ΚΤΕΟ στην Ελλαδα δεν θα εχεις κανενα θεμα απολυτως
Το μεσαο ειναι 'ελευθερας' δλδ διαμπερες ?
-
W202 AMG wrote:
Εγω παλι πηγα εβγαλα το μεσσαιο καζανακι.Ο μονος λογος υπαρξης του πρεπει να ειναι ο περιορισμος ενος κροταλισματος με κρυα εξατμιση (το ιδιο κροταλισμα που κανουν τα μαμα σπορ amg κτλ.)Το αμαξι σιγουρα παει καλυτερα ειδικα με 4η ,η καταναλωση ισως παρουσιασε μικρη βελτιωση.Το αμαξι θυμιζει ελαφρυ καρυδοτσουφλο μολις ακουμπας γκαζι.Μπασο καθολου,στην καμπινα καμια διαφορα,ρελαντι πιο ησυχο .οταν εισαι εξω ακουγεται θα ελεγα πολυ καλα,περιπου οτι ηθελα.
Με το ΚΤΕΟ εχω θεμα?
Υ.γ. το καζανακι μετα απο 520κ+ ειναι σαν καινουριο,ιχνος σκουριας.
Σε ιδιωτικο ΚΤΕΟ στην Ελλαδα δεν θα εχεις κανενα θεμα απολυτως
Το μεσαο ειναι 'ελευθερας' δλδ διαμπερες ?
Το μεσσαιο το μαμα ηταν ουσιαστικα καζανακι, με τρυπητο σωληνα που βλεπεις απεναντι.Στη θεση του μπηκε απλα σωληνας.
-
Εγω εμεινα στο 540.000 χωρισς σκουρια..... φοβερη ποιοτητα.
-
Μάλλον είναι ανοξείδωτο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απλό σιδερένιο, με αυτά τα χλμ.
-
Το καζανακι λογικα ειναι ανοξειδωτο ασταρωμενο εξωτερικα?Δεν ειμαι σιγουρος γιατι το πατωμα π.χ. εχει φαει πολλες ασχημες και παρα τα αλατια δεν σκουριαζει τοπικα.
Ενημερωση για τον χτυπο και το ψαλιδι που κουνιοταν.Φαγωθηκε ο θολος στο σημειο που πιανει το παξιμαδι της βιδας.Βασικα διαλυθηκε η τρυπα και κοντεψε να γινει σε διαμετρο οσο το παξιμαδι.Η πιθανοτερη εξηγηση ειναι οτι το αλουμινιο του σινεμπλοκ ηταν @@@@@@ τριφτηκε ,ετρωγε τον θολο και τα δυο σφιξιματα αποτελειωσαν την κατασταση σε συνδυασμο με το οτι το αμαξι κινουταν με το παραπανω.Καθαριστηκε το σημειο,κολληθηκε ροδελλα, μεσα απο το θολο,νεα σινεμπλοκ lemforder,και ροδελες απεξω και στις δυο πλευρες.Λογικα θα χρειαστω ευθυγραμμιση μιας και η τρυπα της ροδελας αποκλειεται να ειναι απολυτα κεντραρισμενη.
Υ.γ. Ροδελες δεν υπηρχαν ή χαθηκαν καποτε στην πορεια ασχετα αν δεν εσωζαν την κατασταση με το σινεμπλοκ
-
O παρακάτω ήχος ακούγεται όταν συμπλέκεται ο κινητήρας με το κιβώτιο και μόνο, ούτε όταν είναι τέρμα πατημένος ο συμπλέκτης ούτε στο άφημα για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Επίσης δεν πατινάρει καθόλου και οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά. Γενικά όλα δείχνουν να λειτουργούν σωστά, ο ήχος αυτός τι μπορεί να είναι, κανένα ρουλεμάν;
Για την ιστορία, λύθηκε προσωρινά το θέμα καθώς σήμερα πήγα συνεργείο για να το δουν. Κατά 99% είναι το ρουλεμάν συμπλέκτη οπότε θα γίνει αλλαγή όλου του σετ μιας και ο υπάρχον έχει 125.000χλμ στην πλάτη του.
Το ότι λύθηκε προσωρινά είναι ότι μόλις πήγα συνεργείο σταμάτησε αυτός ο ήχος. Ευτυχώς πρόλαβε λίγο να το ακούσει.
-
Χαχαχα
Ναι ετσι λυνονται πολλα προβληματα....και εγω τα ιδια παθαινω...τρεις και τεσσερις φορες παω συνεργειο μεχρι να πιασουμε την βλαβη στα πρασα.
Παντως, ακομα και σε καινουργια αυτοκινητα ακουγεται το ρουλεμαν υπο συνθηκες θερνοκρασιας και υγρασιας κτλ.
-
Nαι ούτως ή άλλως ειδικά τα καλοκαίρια υπήρχε ένα σφύριγμα που δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθώ αλλά αυτό αυτό τώρα παραήταν έντονο οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να αμεληθεί ή μέχρι να φτάσει το τελικό στάδιο, δηλαδή να σπάσει.
-
Ο xenos μας λέι ότι έχει τρέμουλο σε ορισμένο φάσμα στροφών, διαφορετικό σε κάθε ταχύτητα (με 2η στις 3,5Κ με 4Κ, με 3η στις 2,5κ-3Κ , 4η στις 2Κ -2,5Κ,, δεν γνωρίζω τις σχέσεις σαζμάν / διαφορικού αλλά βλέπω ότι σε αυτές τις στροφές του κινητήρα αυτές που μένουν - μάλλον - σταθερές είναι του κεντρικού άξονα, άρα ο συντονισμός γίνεται σε μια συχνότητα, σε αυτή που γυρίζει ο άξονας και όχι στις στροφές του κινητήρα, αν ήταν από τον κινητήρα θα ήταν σε μια περιοχή στροφών, επάνω και κάτω από αυτή την περιοχή δεν θα υπήρχαν κραδασμοί.
Ενδέχεται κατά την αλλαγή της μεσαίας τριβής να έφυγε το αντίβαρο, αυτά είναι σαν χοντρά μεταλλικά ταμπελάκια, αν την δουλειά την έκανε κάποιος αμαθής - τι είπες τώρα - μαθητευόμενος ή μη. το έβγαλε από λάθος ή το ξεκόλλησε χωρίς να γνωρίζει τι είναι
Τελικά (μάλλον) ήταν ο άξονας που ήθελε ζυγοστάθμιση και ο σταυρός που είχε μπόσικα. Στη δοκιμή μετά την επισκευή (ζυγοστάθμιση, επισκευή σταυρού και νέες φωλιές στα άκρα) φαίνεται ότι δεν υπάρχει πια το τρέμουλο στις συγκεκριμένες στροφές /ταχύτητα που περιέγραφα πιο πάνω. Ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα. Θα το δείξει η χρήση.
-
Η οθόνη στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου είναι αφής άλλαζα τους σταθμούς με το δάχτυλο. Κάποια στιγμή το πάτησα λίγο πιο δυνατά και επειδή είναι υπερβολικά ευαίσθητο έσπασε, από τότε νέκρα ότι και να πατήσω δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλάζει τους σταθμούς δύσκολα από κάτι άλλα κουμπιά στο τιμόνι και επιλεκτικά βάζει ότι σταθμούς του κατέβει. Που θα πρέπει να πάω?
-
Που να πας;
Αν είναι το εργοστασιακό, στο service.
-
-
Είναι δυνατόν να σπάσει το πίσω τζάμι σε καινούργιο Panda επειδή ο οδηγός πάτησε το κουμπί που το ξεθαμπώνει?
Ναι καλά διαβάσατε. Το πίσω τζάμι έγινε θρύψαλα!!!
-
Είναι δυνατόν να σπάσει το πίσω τζάμι σε καινούργιο Panda επειδή ο οδηγός πάτησε το κουμπί που το ξεθαμπώνει?
Το εχω δει σε Alfa 147....
-
Το μανουαλ της w202 αφιερωνει καποιες σελιδες για το ξεπαγωμα των κρυσταλλων και επισημαινει πολλακις τον κινδυνο θραυσης τους σε αρνητικες θερμοκρασιες.Το χω στα Γερμανικα και δεν θυμαμαι τι γραφει.
-
Θεωρω ειναι απιθανο να συμβει κατι τετοιο, θα το πιστευα μονο αν βρισκομουν μπροστα και το εβλεπα, το πιο πιθανο ειναι με χτύπημα καποιου αντικειμενου.
Ολα τα χρόνια ειχα ραγισμα στο εμπρόσθιο παρμπρίζ παντα απο πετρα του προπορευομενου αυτοκινητου που πεταγε το λαστιχο και σε χαλαζι, ενω σε μια περιπτωση εσπασε απο μονο του απο ΄΄ρευματα αερος΄΄ το χαρακτηρισαν, ήταν καθοδος σε επαρχιακο δρομο με αυτοκινητο 1980 κατασκευης ηταν εργοστασιακο παρμπριζ εγινε ολο θραυσματα με δυσκολια και αργα το πηγα σε τοπικο συνεργειο για αντικατασταση.
-
Αγορασα ενα golf 4 1400 75 αλογα.Η τιμη ηταν μιση σε σχεση με το ποσο πανε τα υπολοιπα.Εχω καποιες αποριες:
1)Στο φρεναρισμα ολα οκ αλλα στο τελειωμα ΣΑΝ να ενεργοποιειται το abs διχως καποια παρενεργεια.Ο τυπος ελεγε οτι ετσι το χε παντα.
2)Εβγαλε ταμπλο για αλλαγη ψυγειου καλοριφερ και ο μαστορας κατι εκοψε σχετικα με τον αεροσακο.Μετα απο προσπαθεια συνενοησης υποθετω οτι προκειται για ενα πλαστικο κυλινδρο-καλωδιο ταινια στο τιμονι. Υπαρχει τροπος που η διαγνωση γινεται ευκολοτερη?
3)Δεν μπορω να βρω τι προδιαγραφων και ιξωδων λαδια θελει.
-
Κανένα VW 502.00 λάδι θα θέλει.
-
Tο site της mobil δινει 5w30 longlife 20.000 μιλια(πιθανον σου λεει με το συμπληρωμα θα ειναι μπομπα) ή 5w40 15.000 χιλιομετρα.
Ο προηγουμενος εβαζε 15-40.......
Κατι αλλο με το λεβιε ταχυτητων υπαρχει σωτηρια?Μου ειπαν αλλαζω κατι λαστιχακια και ειναι οκ .
-
Έκανα service στο L200 τέλη Φεβρουαρίου. Φίλτρο λαδιού και πετρελαίου και λάδια 15w 40, βασικά. Από τότε το αμάξι έχει κάνει 11000 χλμ. Χθες ανακάλυψα ότι πρέπει να αλλάξω τακάκια πολύ σύντομα. Τον Ιανουάριο έχω προγραμματίσει ταξιδάκι στο οποίο θα κάνω τουλάχιστον 2000 χλμ. Να αλλάξω τώρα τακάκια και να κάνω σέρβις το Φεβρουάριο ή να τα κάνω σέρβις και τακάκια τώρα?
Εντάξει μ@λ@κίες λέμε τώρα κουβέντα να γίνεται...
Για πείτε απόψεις...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........