-
Αν έχεις κάνει 11000 χλμ λογικά δεν θέλει αλλαγή λαδιών η θα το αφήσεις να αλλάξεις στα 15000χλμ:
-
Έκανα service στο L200 τέλη Φεβρουαρίου. Φίλτρο λαδιού και πετρελαίου και λάδια 15w 40, βασικά. Από τότε το αμάξι έχει κάνει 11000 χλμ. Χθες ανακάλυψα ότι πρέπει να αλλάξω τακάκια πολύ σύντομα. Τον Ιανουάριο έχω προγραμματίσει ταξιδάκι στο οποίο θα κάνω τουλάχιστον 2000 χλμ. Να αλλάξω τώρα τακάκια και να κάνω σέρβις το Φεβρουάριο ή να τα κάνω σέρβις και τακάκια τώρα?
Εντάξει μ@λ@κίες λέμε τώρα κουβέντα να γίνεται...
Για πείτε απόψεις...
Αφού θα κάνεις μεγάλο ταξίδι, Μανώλη (αν επιτρέπεται το Μανώλη) μην αφήσεις τα φρένα σε περίεργη κατάσταση και αν αλλάξεις τακάκια, άλλαξε και λάδια.
Μια και έξω όλες οι δουλειές να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ταξίδι. Να μην είσαι και συνέχεια στο συνεργείο, εκτός και αν ο μάστορας είναι φίλος και πας για καφέ.
-
Τα οπελολαδα 5-30 αξιζουν?Σκεφτομαι να τα βαλω στο γκολφ για να δω τι καιει και απο εκει και περα να κοιταξω για αλλο λαδι πιο παχυ.
-
Εγώ αυτά βάζω στο κόρσα, χωρίς κάποιο θέμα. Τοπ δεν είναι, αλλά μια χαρά γενικά.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας κάνω άλλη μία. Επειδή σε 2 μήνες θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και επειδή εκεί που θα πάω θα κάνει αρκετό κρύο, μήπως να έβαζα και τα ανάλογα λάδια ή το 15 40 είναι οκ?
-
Η w211 ανεβάζει πίεση στο κύκλωμα ψύξης. Μετά από αλλαγή καδένας και γραναζιών χρονισμού εκκεντροφόρου παρατηρήθηκε ότι το κολάρο που φέρνει νερό στο ψυγείο από τον κινητήρα είναι σφιχτό (υψηλή πίεση) και ζεστό . Όταν έγιναν οι εργασίες για την καδένα/γρανάζια, αλλάχτηκαν κάποια εξαρτήματα: βάση θερμοστάτη και κανά δύο ακόμη πλαστικά και φλάντζες (μην με ρωτάτε ποια ήταν / δεν ξέρω) που ήταν κάπως φθαρμένα (κατά τον μηχανικό) . Το αυτοκίνητο έχει 450.000 χλμ και δεν έχει ανεβάσει ποτέ θερμοκρασία. Τα σερβις του γινόταν με ευλάβεια στην ώρα τους (δύο φορές το χρόνο / κάθε 20000χλμ ) πάντα στο ίδιο συνεργείο. Ο μηχανικός μου λέει ότι μάλλον έχει πρόβλημα στην φλάντζα κεφαλής και ότι περνάνε καυσαέρια στο κύκλωμα ψύξης. Μου φαίνεται κάπως περίεργο να συμβαίνει αυτό έτσι ξαφνικά, γιατί αν υπήρχε πρόβλημα με πίεση στο κύκλωμα ψύξης από πριν, θα το είχε παρατηρήσει φαντάζομαι ο ίδιος ο μηχανικός όταν του έκανε το σερβις. Το σερβις έγινε την Παρασκευή .Το αυτοκίνητο από το συνεργείο ήρθε στο πάρκινγκ και έμεινε σταθμευμένο όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που το έβαλα μπροστά πήδηξε δοντάκια η καδένα και έχασε χρονισμό. Το αυτοκίνητο πήγε κατευθείαν στο συνεργείο και η συνέχεια ήταν η παραπάνω. Μου είπαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή φλάντζας κεφαλής, αλλά δεν το άφησα εκεί γιατί δεν μου άρεσε η εξέλιξη που είχε το συμβάν: σερβις (Παρασκευή)-> καδένα/γρανάζια (Δευτέρα)-> πρόβλημα με σύστημα ψύξης (Τρίτη, μόλις τέλειωσε η επισκευή) .
Σήμερα ταξίδεψα από Γιάννενα και ήρθα στην Αθήνα. Η θερμοκρασία σε όλο το ταξίδι ήταν σταθερή στους 80κάτι βαθμούς. Όταν έφτασα το κολάρο του νερού ήταν σφιχτό και πολύ ζεστό. Κάποια γνώμη; τοποθετήθηκε κάτι λάθος στο σύστημα ψύξης; Έμεινε αέρας μέσα/δεν έγινε σωστή εξαέρωση;.
-
XENO ποιον κινητηρα εχεις?Το κολαρο πρεπει να φουσκωνει οπωσδηποτε.Το κυκλωμα ψυξης δουλευει υπο πιεση.Στην w202 η ταπα τα χε φτυσει ,προσφατα την αλλαξα και το κολαρο πλεον πρηζεται.Η δε θερμοκρασια του ειναι απολυτα φυσιολογικη.
Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο κανε τεστ για καυσαερια στο ψυκτικο ,αν και σε περιπτωση που ηταν φλαντζα θα ειχες φουλ εκτονωση.
-
Το δε συμβαν αμεσως μετα απο σερβις ακουγεται παραξενο,ισως να ναι απλα ατυχο....
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας κάνω άλλη μία. Επειδή σε 2 μήνες θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και επειδή εκεί που θα πάω θα κάνει αρκετό κρύο, μήπως να έβαζα και τα ανάλογα λάδια ή το 15 40 είναι οκ?
προτεινω 5w30 ή 5w40
-
Η w211 ανεβάζει πίεση στο κύκλωμα ψύξης. Μετά από αλλαγή καδένας και γραναζιών χρονισμού εκκεντροφόρου παρατηρήθηκε ότι το κολάρο που φέρνει νερό στο ψυγείο από τον κινητήρα είναι σφιχτό (υψηλή πίεση) και ζεστό . Όταν έγιναν οι εργασίες για την καδένα/γρανάζια, αλλάχτηκαν κάποια εξαρτήματα: βάση θερμοστάτη και κανά δύο ακόμη πλαστικά και φλάντζες (μην με ρωτάτε ποια ήταν / δεν ξέρω) που ήταν κάπως φθαρμένα (κατά τον μηχανικό) . Το αυτοκίνητο έχει 450.000 χλμ και δεν έχει ανεβάσει ποτέ θερμοκρασία. Τα σερβις του γινόταν με ευλάβεια στην ώρα τους (δύο φορές το χρόνο / κάθε 20000χλμ ) πάντα στο ίδιο συνεργείο. Ο μηχανικός μου λέει ότι μάλλον έχει πρόβλημα στην φλάντζα κεφαλής και ότι περνάνε καυσαέρια στο κύκλωμα ψύξης. Μου φαίνεται κάπως περίεργο να συμβαίνει αυτό έτσι ξαφνικά, γιατί αν υπήρχε πρόβλημα με πίεση στο κύκλωμα ψύξης από πριν, θα το είχε παρατηρήσει φαντάζομαι ο ίδιος ο μηχανικός όταν του έκανε το σερβις. Το σερβις έγινε την Παρασκευή .Το αυτοκίνητο από το συνεργείο ήρθε στο πάρκινγκ και έμεινε σταθμευμένο όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που το έβαλα μπροστά πήδηξε δοντάκια η καδένα και έχασε χρονισμό. Το αυτοκίνητο πήγε κατευθείαν στο συνεργείο και η συνέχεια ήταν η παραπάνω. Μου είπαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή φλάντζας κεφαλής, αλλά δεν το άφησα εκεί γιατί δεν μου άρεσε η εξέλιξη που είχε το συμβάν: σερβις (Παρασκευή)-> καδένα/γρανάζια (Δευτέρα)-> πρόβλημα με σύστημα ψύξης (Τρίτη, μόλις τέλειωσε η επισκευή) .
Σήμερα ταξίδεψα από Γιάννενα και ήρθα στην Αθήνα. Η θερμοκρασία σε όλο το ταξίδι ήταν σταθερή στους 80κάτι βαθμούς. Όταν έφτασα το κολάρο του νερού ήταν σφιχτό και πολύ ζεστό. Κάποια γνώμη; τοποθετήθηκε κάτι λάθος στο σύστημα ψύξης; Έμεινε αέρας μέσα/δεν έγινε σωστή εξαέρωση;.ε
νας τροπος να ελεγξεις αν εχει καψει φλατζα κεφαλης ανοιξτε την ταπα απο το ψυγειο νερου, με 50 βαθμους και μετρηστε με αναλυτη καυσαεριων να δειτε αν βγαζει υδρογοναναθρακες με αναμμενο τον κινητηρα.
ο δεικτης θερμοκρασιας σε αρκετα αυτοκινητα δειχνει μια τιμη, πχ 90 βαθμους συνεχεια, για ενα ευρος τιμων θερμοκρασιων δηαλδη απο 80 μεχρι 102 βαθμους ο δεικτης μενει κολλημενος σε μια τιμη, στο δικο σου μπορει να δουλευει ετσι ή να δειχνει αυξιμειωσεις ο δεικτης θερμοκρασιας με τις πραγματικες θερμοκρασιες συνεχεια.
συμπληρωνεις αντιψυκτικο καθε 2-3 μερες ή καθε εβδομάδα;
-
Το golf mk4 που αγορασα τελικα καιει λαδια στις επιβραδυνσεις με ταχυτητα π.χ. κατηφορες κτλ.Οταν τελειωσει η επιβραδυνση και επιταχυνω φαινεται οτι καιει.
Σε συνθηκες πορειας ή φουλ γκαζι δεν βγαζει τιποτα.
Προκειται για τσιμουχακια? Για φθαρμενα ελατηρια που δεν εχουν την ταση να στεγανοποιησουν χωρις φορτιο ?Η για τερμα κολλημενα ελατηρια?
-
Το golf mk4 που αγορασα τελικα καιει λαδια στις επιβραδυνσεις με ταχυτητα π.χ. κατηφορες κτλ.Οταν τελειωσει η επιβραδυνση και επιταχυνω φαινεται οτι καιει.
Προκειται για τσιμουχακια? Για φθαρμενα ελατηρια που δεν εχουν την ταση να στεγανοποιησουν χωρις φορτιο ?Η για τερμα κολλημενα ελατηρια?
Μάλλον τσιμουχάκια λόγω υποπίεσης στις επιβραδύνσεις, αν ήταν ελατήρια θα έβγαζε λευκό ή γαλάζιο καπνό στις επιταχύνσεις.
-
W202 AMG wrote:
Μάλλον τσιμουχάκια λόγω υποπίεσης στις επιβραδύνσεις, αν ήταν ελατήρια θα έβγαζε λευκό ή γαλάζιο καπνό στις επιταχύνσεις.
Δηλαδη υπο συνθηκες υποπιεσης τα τσιμουχακια ειναι πιο επιρρεπη απο τα ελατηρια για καταναλωση λαδιου?
Επιταχυνση δεν ειδαμε να βγαζει τιποτα πισω.
Η pcv μπορει να προκαλει χαος;;Ρελαντι ειναι ανοιχτη,επισης βγαινει περισσοτερο 'καυσαεριο ' απο την pcv ή την ταπα του λαδιου σε σχεση με το μερσεντες(ναι καμια σχεση).Η pcv με κλειστο γκαζι και 2α λογικα πρεπει να ναι κλειστη;πως την καταλαβαινω αν δουλευει σωστα?
Ευχαριστω Quadra21 για το χρονο σου .
-
XENO ζεστο σε λειτουργια ή μη πρεπει να ναι πρησμενο,εντος λογικων πλαισιων.Οταν ξανακρυωσει θα πατιεται ευκολα.Αν δεν φουσκωνει καθολου η ταπα ειναι χαλασμενη.
-
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σήμερα επέστρεψα από την Αθήνα. Το πρωί πριν φυγω άνοιξα την τάπα και είδα ότι το ψυκτικό υγρό ήταν μέχρι επάνω στο χείλος του δοχείου. Έβαλα μπροστά τη μηχανή και μετά από λίγο έγαλε καναδύο μπουρμπουλήθρες αέρα και κατέβηκε στην κανονική στάθμη. Στο ταξίδι (430χλμ) η θερμοκρασία έδειχνε σταθερα 85 βαθμούς (μάλλον είναι έτσι ρυθμισμένο). Αφού έφτασα, άφησα το αυτοκίνητο να κρυώσει (1 ώρα) και μετά δοκίμσα το κολάρο (ήταν μαλακό/χωρίς εσωτερική πίεση) και ανοιξα την τάπα, η οποία έκανε εκτόνωση αέρα.
καλησπέρα.
W202
Έχω τον κινητήρα Μ271. Είσαι σίγουρος ότι το κολαρο πρεπει να φουσκωνει οπωσδήποτε; Το ρωτάω αυτό γιατί στο συνεργείο που πήγαινα μέχρι τώρα λένε πώς δεν πρέπει να πρήζεται.
Σίγουρα το κυκλωμα ψυξης δουλευει υπο πιεση, αλλά όταν σταματώ να κινούμαι και δοκιμάσω την πίεση στο κολάρο, μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη. Το σύγκρινα και με ένα άλλο w211 και υπήρχε σαφής διαφορά. . .
r200
-
Αύριο θα πάω σε άλλο συνεργείο να μετρήσουμε στο δοχείο του ψυκτικού υγρού αν βγαζει υδρογοναναθρακες με αναμμενο τον κινητηρα.
-
Αντιψυκτικό δεν συμπλήρωνα ποτέ και δεν έχω συμπληρώσει ακόμη. Αύριο θα δούμε στο συνεργείο αν λείπει αντιψυκτικό.
-
-
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σήμερα επέστρεψα από την Αθήνα. Το πρωί πριν φυγω άνοιξα την τάπα και είδα ότι το ψυκτικό υγρό ήταν μέχρι επάνω στο χείλος του δοχείου. Έβαλα μπροστά τη μηχανή και μετά από λίγο έγαλε καναδύο μπουρμπουλήθρες αέρα και κατέβηκε στην κανονική στάθμη. Στο ταξίδι (430χλμ) η θερμοκρασία έδειχνε σταθερα 85 βαθμούς (μάλλον είναι έτσι ρυθμισμένο). Αφού έφτασα, άφησα το αυτοκίνητο να κρυώσει (1 ώρα) και μετά δοκίμσα το κολάρο (ήταν μαλακό/χωρίς εσωτερική πίεση) και ανοιξα την τάπα, η οποία έκανε εκτόνωση αέρα.
καλησπέρα.
W202
Έχω τον κινητήρα Μ271. Είσαι σίγουρος ότι το κολαρο πρεπει να φουσκωνει οπωσδήποτε; Το ρωτάω αυτό γιατί στο συνεργείο που πήγαινα μέχρι τώρα λένε πώς δεν πρέπει να πρήζεται.
Σίγουρα το κυκλωμα ψυξης δουλευει υπο πιεση, αλλά όταν σταματώ να κινούμαι και δοκιμάσω την πίεση στο κολάρο, μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη. Το σύγκρινα και με ένα άλλο w211 και υπήρχε σαφής διαφορά. . .
r200
-
Αύριο θα πάω σε άλλο συνεργείο να μετρήσουμε στο δοχείο του ψυκτικού υγρού αν βγαζει υδρογοναναθρακες με αναμμενο τον κινητηρα.
-
Αντιψυκτικό δεν συμπλήρωνα ποτέ και δεν έχω συμπληρώσει ακόμη. Αύριο θα δούμε στο συνεργείο αν λείπει αντιψυκτικό.
Aν πεις στον μηχανικό σου να κάνει ένα επανασφίξιμο στο καπάκι ίσως την γλυτώσεις, είναι σίγουρο ότι θα αρνηθεί λέγοντας διάφορες δικαιολογίες αλλά εσύ να επιμένεις, πληρώνεις και ο πελάτης έχει πάντα δίκηο, αν δεν δεχθεί πήγαινε αλλού.
Και να το κάνει με τον σωστό τρόπο αρχίζοντας από την τελευταία βίδα στη σειρά σφιξίματος και όχι από την τσαντίλα του να σφίξει όπως νάναι ίσως και περισσότερο από τη σωστή ροπή και να γίνει ζημιά για να σου αποδείξει ότι είχε δίκηο.
-
-
XENO wrote:
καλησπέρα.
W202
r200
- Αύριο θα πάω σε άλλο συνεργείο να μετρήσουμε στο δοχείο του ψυκτικού υγρού αν βγαζει υδρογοναναθρακες με αναμμενο τον κινητηρα.
- Αντιψυκτικό δεν συμπλήρωνα ποτέ και δεν έχω συμπληρώσει ακόμη. Αύριο θα δούμε στο συνεργείο αν λείπει αντιψυκτικό.
Aν πεις στον μηχανικό σου να κάνει ένα επανασφίξιμο στο καπάκι ίσως την γλυτώσεις, είναι σίγουρο ότι θα αρνηθεί λέγοντας διάφορες δικαιολογίες αλλά εσύ να επιμένεις, πληρώνεις και ο πελάτης έχει πάντα δίκηο, αν δεν δεχθεί πήγαινε αλλού.
Και να το κάνει με τον σωστό τρόπο αρχίζοντας από την τελευταία βίδα στη σειρά σφιξίματος και όχι από την τσαντίλα του να σφίξει όπως νάναι ίσως και περισσότερο από τη σωστή ροπή και να γίνει ζημιά για να σου αποδείξει ότι είχε δίκηο.
Σ΄ευχαριστώ Παναγιώτη. Σήμερα, πριν να φύγει για ταξίδι το αυτοκίνητο, το πήγα σε άλλο συνεργείο και το είδαν. Μου είπαν ότι δεν δείχνει συμπτώματα φλάντζας, αλλά καλό θα ήταν να το ξαναδούν σε μια εβδομάδα (αφού επιστρέψει από το ταξίδι). Ελπίζω να έχουν δίκιο και να μην είναι φλάντζα.
¨Όμως το σφίξιμο του καπακιού θα το ζητήσω στο νέο συνεργείο. (έχω διαβάσει όλα όσα έγραψες για τα 'καπάκια που περπατάνε')
-
H PCV με σβηστο κινητηρα ή με 2α και κλειστο γκαζι δεν πρεπει να ειναι κλειστη?Βγαζω το σωληνα της απο το φιλτροκουτι και ξεβιδωνω την ταπα που συμπληρωνεις λαδια.Φυσαω δυνατα στο σωληνα και ο αερας βγαινει χωρις καμια αντισταση απο το στομιο της ταπας.
Κανοντας κενο με κλειστο γκαζι η εισαγωγη και οι θαλαμοι καυσης ,λογω απωλειων(τσιμουχακια ή ελατηρια) εξαναγκαζεται σε κενο -απωλεια λαδιου και ο χωρος που κυκλοφορει το λαδι στο εσωτερικο του κινητηρα.Αυτο το κενο δεν πρεπει να υφισταται λογω μιας κλειστης pcv?Σε μενα που ειναι κολλημενη ανοιχτη δεν υφισταται κενο αρα εξηγειται η καταναλωση λαδιου σε κατηφορες?
Εφαγα το νετ αλλα κατι σαφες με ποιο τροπο η κολλημενη ανοιχτη pcv αυξανει την καταναλωση λαδιου δεν βρηκα.
Καμια ιδεα?
-
Δεν είναι μόνο το κενό από την PCV αλλά και η πίεση από τον στροφαλοθάλαμο που βοηθά να ανέβουν τα λάδια επάνω και να καούν.
Άλλωστε η ονομασία της PCV από εκεί προέρχεται, ( positive crankcase ventilation ) Δες εδώ που λέει ( stuck pcv ) αναφέρει την κατανώλωση λαδιού, εσύ που έψαχνες ?
https://axleaddict.com/auto-repair/How-to-do-a-PCV-valve-test
-
Δεν είναι μόνο το κενό από την PCV αλλά και η πίεση από τον στροφαλοθάλαμο που βοηθά να ανέβουν τα λάδια επάνω και να καούν.
Άλλωστε η ονομασία της PCV από εκεί προέρχεται, ( positive crankcase ventilation ) Δες εδώ που λέει ( stuck pcv ) αναφέρει την κατανώλωση λαδιού, εσύ που έψαχνες ?
https://axleaddict.com/auto-repair/How-to-do-a-PCV-valve-test
Σιγουρα ανεβαινουν και λαδια πανω αλλα καμια σχεση με αλλα που εχω δει στο νετ για αυτο επικεντρωνομαι στις συνθηκες κενου.Ολα οσα διαβασα μιλανε μονο για το πρωτο κομματι του αρθρου σου.Απο οτι καταλαβαινω η κατασταση ειναι περιπλοκη και οχι μονο μια on off βαλβιδα.Θα παραγγειλω μια γιατι δοκιμη με αφαιρεση της ειναι επιφοβη για τα ο ρινγκ της.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........