-
Ο xenos μας λέι ότι έχει τρέμουλο σε ορισμένο φάσμα στροφών, διαφορετικό σε κάθε ταχύτητα (με 2η στις 3,5Κ με 4Κ, με 3η στις 2,5κ-3Κ , 4η στις 2Κ -2,5Κ,, δεν γνωρίζω τις σχέσεις σαζμάν / διαφορικού αλλά βλέπω ότι σε αυτές τις στροφές του κινητήρα αυτές που μένουν - μάλλον - σταθερές είναι του κεντρικού άξονα, άρα ο συντονισμός γίνεται σε μια συχνότητα, σε αυτή που γυρίζει ο άξονας και όχι στις στροφές του κινητήρα, αν ήταν από τον κινητήρα θα ήταν σε μια περιοχή στροφών, επάνω και κάτω από αυτή την περιοχή δεν θα υπήρχαν κραδασμοί.
Ενδέχεται κατά την αλλαγή της μεσαίας τριβής να έφυγε το αντίβαρο, αυτά είναι σαν χοντρά μεταλλικά ταμπελάκια, αν την δουλειά την έκανε κάποιος αμαθής - τι είπες τώρα - μαθητευόμενος ή μη. το έβγαλε από λάθος ή το ξεκόλλησε χωρίς να γνωρίζει τι είναι
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Τις βάσεις μηχανής και σασμάν τις ελέγξαμε. Θα τις ελέγξουμε και πάλι. Είναι πολύ πιθανό αυτό που λέει ο Παναγιώτης, να έφυγε κάποιο αντίβαρο από τον άξονα. Θα το κοιτάξω. Μάλλον θα πρέπει να τον στείλω για ζυγοστάθμιση. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα, γιατί είναι ενοχλητικό το τρέμουλο (πάντα ένα τρέμουλο είναι ενοχλητικό) ιδίως όμως γιατί βρίσκεται σε εκείνο το φάσμα στροφών κάθε ταχύτητας, στο οποίο δουλεύει ο κινητήρας σε κανονικές συνθήκες.
-
21 Quadra wrote:
Ο xenos μας λέι ότι έχει τρέμουλο σε ορισμένο φάσμα στροφών, διαφορετικό σε κάθε ταχύτητα (με 2η στις 3,5Κ με 4Κ, με 3η στις 2,5κ-3Κ , 4η στις 2Κ -2,5Κ,, δεν γνωρίζω τις σχέσεις σαζμάν / διαφορικού αλλά βλέπω ότι σε αυτές τις στροφές του κινητήρα αυτές που μένουν - μάλλον - σταθερές είναι του κεντρικού άξονα, άρα ο συντονισμός γίνεται σε μια συχνότητα, σε αυτή που γυρίζει ο άξονας και όχι στις στροφές του κινητήρα, αν ήταν από τον κινητήρα θα ήταν σε μια περιοχή στροφών, επάνω και κάτω από αυτή την περιοχή δεν θα υπήρχαν κραδασμοί.
Ενδέχεται κατά την αλλαγή της μεσαίας τριβής να έφυγε το αντίβαρο, αυτά είναι σαν χοντρά μεταλλικά ταμπελάκια, αν την δουλειά την έκανε κάποιος αμαθής - τι είπες τώρα - μαθητευόμενος ή μη. το έβγαλε από λάθος ή το ξεκόλλησε χωρίς να γνωρίζει τι είναι
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Τις βάσεις μηχανής και σασμάν τις ελέγξαμε. Θα τις ελέγξουμε και πάλι. Είναι πολύ πιθανό αυτό που λέει ο Παναγιώτης, να έφυγε κάποιο αντίβαρο από τον άξονα. Θα το κοιτάξω. Μάλλον θα πρέπει να τον στείλω για ζυγοστάθμιση. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα, γιατί είναι ενοχλητικό το τρέμουλο (πάντα ένα τρέμουλο είναι ενοχλητικό) ιδίως όμως γιατί βρίσκεται σε εκείνο το φάσμα στροφών κάθε ταχύτητας, στο οποίο δουλεύει ο κινητήρας σε κανονικές συνθήκες.
ξέχασα να σας γράψω ότι όταν αφήνω το γκάζι σ' αυτό το φάσμα των στροφών μειώνεται αισθητά το τρέμουλο. Σημαίνει κάτι αυτό;
-
Όταν αφήνεις το γκάζι με ταχύτητα στο σαζμάν μειώνεται σταδιακά και η ταχύτητα περιστροφής του άξονα φεύγοντας από την κρίσιμη περιοχή του συντονισμού, μάλλον αυτό παρατηρείς.
Μπορείς σταματημένος να ανεβάσεις σταδιακά τις στροφές του κινητήρα που παρατηρείς το φαινόμενο, αν προέρχεται από τον κινητήρα, τις βάσεις τους ή από κάτι άλλο θα φανεί, αν όχι προέρχεται από κάποιο εξάρτημα που συντονίζεται όταν κινείται το αυτοκίνητο, οπότε ο έλεγχος γίνεται σε τροχούς και κεντρικό άξονα, τόσο απλά.
-
Aμιγώς τεχνική ερώτηση.
Αυτό το start-stop, που το βλέπουμε (ακούμε) να ενεργοποιείται ακόμα και στο σταμάτα-ξεκίνα των 5 δευτερολέπτων, προσφέρει στην οικονομία;
-
Ναί ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης του οχήματος, ώρες μποτιλιαρίσματος κλπ, όταν πρωτοεμφανίστηκε οι κατασκευαστές δήλωναν μέση μείωση 10%.
-
...
Quadra, σου έχω στείλει mail με ερώτηση.
-
21 Quadra wrote:
...
Δεν το βρήκα, σε τι mail το έστειλες ?
-
xenos wrote:
21 Quadra wrote:
...
Δεν το βρήκα, σε τι mail το έστειλες ?
Σε αυτό που έχει το φόρουμ. Έχεις άλλο, να σου στείλω; Στείλε μου ένα τεστ στο xenos3@gmail.com
-
Εχω μπλεξει με ενα χαζο θεμα.Μπροστα αριστερα το πανω ψαλιδι(διπλα ψαλιδια) απο τη μια μερια κουνιεται.Το ψαλιδι αυτο ειναι ενας κυλινδρος με δυο σινεμπλοκ που συναντιουνται στο εσωτερικο.Το βιδωνουμε μια φορα στο συνεργειο(1 βιδα που το διαπερνα ειναι) και σταματα.Χθες σε κατηφορα με καλη ασφαλτο πατησα προοδευτικα τερμα το φρενο .Στο τελειωμα ακουστηκε ενα χτυπημα και απο τοτε ξσνα τα ιδια.Σημερα ξανασφιχτηκε αλλα παλι επανερχεται.Εχω την εντυπωση οτι πιο πολυ σφιγγω τις δυο λαμαρινες του σασι παρα το σινεμπλοκ,δεν ειναι λογικο.Αν τα σινεμπλοκ ειναι οκ π.χ. σε πατημα σε μεγγενη τι γινεται?!Δεν φαινεται να ξεβιδωνεται το παξιμαδι.Ροδελλα μεταξυ σινεμπλοκ και σασι?
-
O παρακάτω ήχος ακούγεται όταν συμπλέκεται ο κινητήρας με το κιβώτιο και μόνο, ούτε όταν είναι τέρμα πατημένος ο συμπλέκτης ούτε στο άφημα για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Επίσης δεν πατινάρει καθόλου και οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά. Γενικά όλα δείχνουν να λειτουργούν σωστά, ο ήχος αυτός τι μπορεί να είναι, κανένα ρουλεμάν;
-
Δες σε τι κατάσταση είναι τα αυτιά της λαμαρίνας, μήπως έχει κοπεί κάποιο στη βάση του ?
-
O παρακάτω ήχος ακούγεται όταν συμπλέκεται ο κινητήρας με το κιβώτιο και μόνο, ούτε όταν είναι τέρμα πατημένος ο συμπλέκτης ούτε στο άφημα για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Επίσης δεν πατινάρει καθόλου και οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά. Γενικά όλα δείχνουν να λειτουργούν σωστά, ο ήχος αυτός τι μπορεί να είναι, κανένα ρουλεμάν;
Το ρουλεμάν του συμπλέκτη πόσο παλιό είναι ?
Ο ήχος μοιάζει σαν να έχει κολλήσει μερικώς το ρουλεμάν από σκουριά και να γυρίζει μέσα στη φωλιά του, όταν ζεσταθεί τι καβούκι του σαζμάν και μεγαλώσει η ανοχή του, ή να έχει κολλήσει τελείως το ρουλεμάν και να γυρίζει ο πρωτεύον άξονας μέσα στο ρουλεμάν,
Ό ήχος είναι τριβή σίδερο με σίδερο ή σίδερο με αλουμίνιο. Και μια χαζή ερώτηση, πόσα χλμ έχει ο κινητ΄ληρας ? Έχει ανοιχτεί καθόλου ? Σκέφτομαι τα thrust του στροφάλου, χαζό αλλά πάει και εκεί το μυαλό.
-
Χρειάστηκε να αντικαταστήσω το τελικό καζάνι εξάτμισης στο Panda 1.2 μοντέλο του 2005, επειδή τρύπησε και σάπισε, με μη γνήσιο, μια από τις πολλές μάρκες του εμπορίου αλλά δεν είχα επιλογή αφού εισάγουν τις οικονομικές, με αποτέλεσμα να έχω θόρυβο μέσα στην καμπίνα αλλά και έξω να ακούγεται σαν έχω σπορ εξάτμιση. Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δεν είχε μεσαίο καζάνι εξάτμισης, έβαλα ένα μεσαιο καζάνι εξάτμισης και ησύχασα, θόρυβος τέλος, ούτε να ακούγεται-ούτε να ενοχλεί κατά το πέρασμά του.
-
Εγω παλι πηγα εβγαλα το μεσσαιο καζανακι.Ο μονος λογος υπαρξης του πρεπει να ειναι ο περιορισμος ενος κροταλισματος με κρυα εξατμιση (το ιδιο κροταλισμα που κανουν τα μαμα σπορ amg κτλ.)Το αμαξι σιγουρα παει καλυτερα ειδικα με 4η ,η καταναλωση ισως παρουσιασε μικρη βελτιωση.Το αμαξι θυμιζει ελαφρυ καρυδοτσουφλο μολις ακουμπας γκαζι.Μπασο καθολου,στην καμπινα καμια διαφορα,ρελαντι πιο ησυχο .οταν εισαι εξω ακουγεται θα ελεγα πολυ καλα,περιπου οτι ηθελα.
Με το ΚΤΕΟ εχω θεμα?
Υ.γ. το καζανακι μετα απο 520κ+ ειναι σαν καινουριο,ιχνος σκουριας.
-
Χρειάστηκε να αντικαταστήσω το τελικό καζάνι εξάτμισης στο Panda 1.2 μοντέλο του 2005, επειδή τρύπησε και σάπισε, με μη γνήσιο, μια από τις πολλές μάρκες του εμπορίου αλλά δεν είχα επιλογή αφού εισάγουν τις οικονομικές, με αποτέλεσμα να έχω θόρυβο μέσα στην καμπίνα αλλά και έξω να ακούγεται σαν έχω σπορ εξάτμιση. Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δεν είχε μεσαίο καζάνι εξάτμισης, έβαλα ένα μεσαιο καζάνι εξάτμισης και ησύχασα, θόρυβος τέλος, ούτε να ακούγεται-ούτε να ενοχλεί κατά το πέρασμά του.
Το μεσσαιο σου εκοψε καθολου?
-
Το ρουλεμάν του συμπλέκτη πόσο παλιό είναι ?
Ο ήχος μοιάζει σαν να έχει κολλήσει μερικώς το ρουλεμάν από σκουριά και να γυρίζει μέσα στη φωλιά του, όταν ζεσταθεί τι καβούκι του σαζμάν και μεγαλώσει η ανοχή του, ή να έχει κολλήσει τελείως το ρουλεμάν και να γυρίζει ο πρωτεύον άξονας μέσα στο ρουλεμάν,
Ό ήχος είναι τριβή σίδερο με σίδερο ή σίδερο με αλουμίνιο. Και μια χαζή ερώτηση, πόσα χλμ έχει ο κινητ΄ληρας ? Έχει ανοιχτεί καθόλου ? Σκέφτομαι τα thrust του στροφάλου, χαζό αλλά πάει και εκεί το μυαλό.
Eγώ όταν πήρα το αυτοκίνητο έγραφε στο βιβλίο σέρβις ότι ο δίσκος αλλάχτηκε στα 20.000χλμ λόγω σκορτσαρίσματος εντός εγγύησης. Από κει και πέρα όταν το είχα πάρει με 113.000χλμ ακουγόταν ένα μικρό σφύριγμα που ήταν το ρουλεμάν συμπλέκτη, συνήθως καλοκαίρι το έκανε πιο έντονα αλλά δε θυμάμαι από πότε έχω να το ξαναακούσω.
Τώρα έχει 144.000χλμ και δεν έχει ανοιχτεί ο κινητήρας. Εμένα το μυαλό πάει κάπου στο συμπλέκτη/δίσκο γιατί ο ήχος ακούγεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο ανεξαρτήτως στροφών. Και το συμπλέκτη να αφήσω χωρίς γκάζι πάλι θα το κάνει. Αυτό που με απασχολεί είναι αν μιλάμε για κάτι που χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης ή όχι.
-
Σαφώς ένας τόσο έντονος ήχος δεν μπορεί να μείνει περιμένοντας να φανεί κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι σίγουρα άσχημο, επιζήμιο και συνήθως με κόστος.
Η λύση είναι άνοιγμα και αν είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη να αλλαχθεί άμεσα.Αν δεν λειτουργεί το ρουλεμάν γιατί είναι κολλημένο, σημαίνει ότι περιστρέφεται το εξωτερικό του μέρος επάνω στα χτένια του δισκόπλατου το οποίο θα πρέπει να αλλαχθεί γιατί στο σημείο που πατάει το ρουλεμάν η φθορά που επιτρέπεται είναι μικρή, αν συμβαίνει αυτό που αναφέρω τότε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν οι άκρες στα χτένια που πατάει το ρουλεμάν το οποίο θα πέσει μέσα στο πλατό και τότε θα πρέπει να αλλάξεις περισσότερα πράγματα, άμεσα έλεγχος λοιπόν.
-
Κατάλαβα. Για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτήν αλλαγής δίσκου;
-
r200 wrote:
Το μεσσαιο σου εκοψε καθολου?
Το ίδιο πάει, η διαφορά είναι ο πολιτισμένος ήχος που δεν ενοχλεί πλέον τα αυτιά μου!
-
Κατάλαβα. Για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτήν αλλαγής δίσκου;
Ακριβώς, κανείς ήχος, ειδικά έντονος και συνεχής δεν βγήκε ποτέ σε καλό, όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........