-
Να είναι στα τελευταία του ο καταλύτης δεν παίζει σαν επιλογή;
-
ολα παιζουν, καλοπροαιρετες ολες οι αποψεις σας
-
καλησπερα παιδια ειμαι νεο μελος και ειμαι προβληματισμενος με κατι...αγορασα ενα seat leon 2000 1.8t 20vt 180hp και πηγα απλα για 5 λεπτα στο μηχανικο να το ακουσει.μου ειπε οτι δουλευει αρκετα καλα, το παιδι που το πηρα μου ειπε οτι φοραει αλλο μεγαλυτερο intercooler και τουρμινα k03- k04 δεν θυμαμαι καλα τωρα...το αμαξι ρε παιδια δεν παει καθολου ας πουμε για 180 αλογα ουτε κατα διανοια.. το θεμα ειναι οτι ο μηχανικος με μια γρηγορη ματια μου ειπε οτι ειναι κομπλε...μονο κατι ειπε οτι μπορει να εχει χαμηλομενη πιεση η τουρμπινα και οτι εχει μια ρεγουλα που την ανεβαζεις. ξερεται τιποτα ρε παιδια καμια γνωμη γιατι θα σκασω... ευχαριστω (συγνωμη αμα σας κουρασα)
-
Από τη στιγμή που απλά έριξε μια ματιά σίγουρα δε μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα. Πρέπει ο ίδιος να δει πόσα bar βγάζει η τουρμπίνα. Όταν το πήρες δε το δοκίμασες να δεις τι κάνει;
-
Το αμάξι δεν κάνει τίποτα ρε παιδί είναι λες και δουλεύει κανονικά ούτε κάτι ακούγεται ούτε ρεταρει τίποτα απλά δεν πάει καθόλου καλά αυτός που το πήρα μου είπε ότι του χαμήλωσαν την πίεση τις τουρμπίνας.. μάλλον θα θέλει ψάξιμο καλό για να δούμε τι είναι το θέμα είναι να μην με ξηλώσει ο μηχανικός..
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ολα παιζουν, καλοπροαιρετες ολες οι αποψεις σαςΌτι καίει 250ml λαδιού κάθε 1000 χλμ. ΔΕΝ πρόκειται να φανεί καπνός από εξάτμιση. Πρέπει να ανέβει η κατανάλωση αρκετά για να το δεις.
Την επόμενη φορά που θα πας κτέο 2-3 μέρες πρίν περάσεις αν μπορείς-ξέρεις κάποιον ηλεκτρολόγο κάνε του ¨συμφωνία¨ να αλλάξεις τον λ αλλά αν δεν φταίει αυτός να σου ξαναβάλει τον παλιό. Αν υπήρχε θέμα με τον καταλύτη πιστεύω θα έδειχνε το αντίθετο δηλαδή περισσότερες εκπομπές στο στροφάρισμα μια που δε θα προλάβαινε τις καταλύσεις. -
Ο χρήστης UΝικος Ζαφειροπουλος έγραψε:
Το αμάξι δεν κάνει τίποτα ρε παιδί είναι λες και δουλεύει κανονικά ούτε κάτι ακούγεται ούτε ρεταρει τίποτα απλά δεν πάει καθόλου καλά αυτός που το πήρα μου είπε ότι του χαμήλωσαν την πίεση τις τουρμπίνας.. μάλλον θα θέλει ψάξιμο καλό για να δούμε τι είναι το θέμα είναι να μην με ξηλώσει ο μηχανικός..Αφού το μοτέρ είναι «πειραγμένο» τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αυτή η ρέγουλα που λες η οποία ρυθμίζει το πόσο πίεση θα ανεβάσει η τουρμπίνα.
Εσύ μπορεί κάλλιστα να τη βρεις και να τις δώσεις πίεση και το μοτέρ να πετάει αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν δεν υπάρχει η σωστή υποδομή από άποψη καυσίμου τότε το μοτέρ μπορεί να «στεγνώσει» και να κολλήσει. Κάποια λύση είναι να δεις με κάποιο Halmeter ή πυρόμετρο εξάτμισης το πόσο πίεση μπορείς να δώσεις χωρίς να στεγνώνει το μοτέρ. Αν δεν υπάρχουν τα όργανα αυτά στο αμάξι (και οι γνώσεις από εσένα) πρέπει να πάς να στο ρυθμίσει κάποιος που γνωρίζει απο αυτά ο οποίος θα διαβάσει τα παραπάνω μέσω προγράμματος της θύρας obd2.
Πριν το πάρεις το οδήγησες; -
Το αμάξι δεν κάνει τίποτα ρε παιδί είναι λες και δουλεύει κανονικά ούτε κάτι ακούγεται ούτε ρεταρει τίποτα απλά δεν πάει καθόλου καλά αυτός που το πήρα μου είπε ότι του χαμήλωσαν την πίεση τις τουρμπίνας.. μάλλον θα θέλει ψάξιμο καλό για να δούμε τι είναι το θέμα είναι να μην με ξηλώσει ο μηχανικός..Γιατί του χαμήλωσαν την πίεση? Σου είπε κατι τετοιο ακυρο και αγορασες το αμαξι? Κατι συμβαίνει λογικά, ο προηγούμενος απλά το κουκουλωσε ή είναι άσχετος και δν ξερει τι του γινόταν. Το αμαξι πρέπει να πάει σε συνεργείο, οχι για να του ανοιξουν απλα το καπο.
-
Το αμάξι δεν κάνει τίποτα ρε παιδί είναι λες και δουλεύει κανονικά ούτε κάτι ακούγεται ούτε ρεταρει τίποτα απλά δεν πάει καθόλου καλά αυτός που το πήρα μου είπε ότι του χαμήλωσαν την πίεση τις τουρμπίνας.. μάλλον θα θέλει ψάξιμο καλό για να δούμε τι είναι το θέμα είναι να μην με ξηλώσει ο μηχανικός..πήρες αμάξι και μάλιστα πειραγμένο με turbo κλπ ,και δεν το πήγες για σοβαρό και λεπτομερή ελεγχο σε δικό σου συνεργείο προτού το αγοράσεις... ? αυτό φίλε λέγεται επιπολαιότητα στο full . πόσο το αγόρασες ?
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ότι καίει 250ml λαδιού κάθε 1000 χλμ. ΔΕΝ πρόκειται να φανεί καπνός από εξάτμιση. Πρέπει να ανέβει η κατανάλωση αρκετά για να το δεις.
Την επόμενη φορά που θα πας κτέο 2-3 μέρες πρίν περάσεις αν μπορείς-ξέρεις κάποιον ηλεκτρολόγο κάνε του ¨συμφωνία¨ να αλλάξεις τον λ αλλά αν δεν φταίει αυτός να σου ξαναβάλει τον παλιό. Αν υπήρχε θέμα με τον καταλύτη πιστεύω θα έδειχνε το αντίθετο δηλαδή περισσότερες εκπομπές στο στροφάρισμα μια που δε θα προλάβαινε τις καταλύσεις.τον αγορασα τον λαμδα, αλλα για να βγει απο την πολλαπλη εξαγωγης, πρεπει να βγει εξω η πολλαπλη εξαγωγης ειναι κρυμμενος απο την πισω μερια της αναμεσα και πισω βλεπει στο μπλοκ, θα πρεπει να παραγγειλω και φλατζες πολ/πλης εξαγωγης και διπλου σωληνα που εδω ρωτησα κανεις δεν τα εχει οποτε εξωτερικο +20 μερες....
και για να ελευθερωθει η πολ/πλη εξαγωγης να ανοιξουν τα 2 σωληνακια του ac, επιπλεον φλατζες και αδειασμα κ γεμισμα φρεον και ολα αυτα για τον λαμδα βασιλικα εξοδα θα του κανω για να βγει
πραγματικα πιο φθηνα θα μου βγει αν του ανοιξω χωρο απο τη φλατζα κεφαλης, με ενα 25Ε και αντε γεια να τον στειλω τον λαμδα
κατι ακομη απο μπεκ βενζινης παιζει να ειναι; μετα αυτο μονο εμεινε
υγ: εχω παραγγειλει καινουριο αισθητηρα θερμοκρασιας και βαρομετρικης πιεσης, θα το βρω που θα παει... το παλιο το πραγμα να φευγει -
Το αμάξι δεν κάνει τίποτα ρε παιδί είναι λες και δουλεύει κανονικά ούτε κάτι ακούγεται ούτε ρεταρει τίποτα απλά δεν πάει καθόλου καλά αυτός που το πήρα μου είπε ότι του χαμήλωσαν την πίεση τις τουρμπίνας.. μάλλον θα θέλει ψάξιμο καλό για να δούμε τι είναι το θέμα είναι να μην με ξηλώσει ο μηχανικός..Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω. Τότε γιατί το πήρες; Κατ αρχήν πόσα χιλιόμετρα γράφει το οδόμετρο; Μιλάμε για αυτοκίνητο 18ετιας οπότε με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν πούμε ότι έκανε 15k/έτος τότε τώρα πρέπει να έχει πάνω από 260.000χλμ πραγματικά. Αν προσθέσουμε ότι είναι turbo και από ένα σημείο και μετά πειραγμένο δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο ότι το μοτέρ έχει ψωφίσει.
Δες πιέσεις τουρμπίνας, γενικά τη χαρτογράφηση και βάλτο και σε ένα δυναμόμετρο να δεις τι γίνεται. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Ότι καίει 250ml λαδιού κάθε 1000 χλμ. ΔΕΝ πρόκειται να φανεί καπνός από εξάτμιση. Πρέπει να ανέβει η κατανάλωση αρκετά για να το δεις.
Την επόμενη φορά που θα πας κτέο 2-3 μέρες πρίν περάσεις αν μπορείς-ξέρεις κάποιον ηλεκτρολόγο κάνε του ¨συμφωνία¨ να αλλάξεις τον λ αλλά αν δεν φταίει αυτός να σου ξαναβάλει τον παλιό. Αν υπήρχε θέμα με τον καταλύτη πιστεύω θα έδειχνε το αντίθετο δηλαδή περισσότερες εκπομπές στο στροφάρισμα μια που δε θα προλάβαινε τις καταλύσεις.τον αγορασα τον λαμδα, αλλα για να βγει απο την πολλαπλη εξαγωγης, πρεπει να βγει εξω η πολλαπλη εξαγωγης ειναι κρυμμενος απο την πισω μερια της αναμεσα και πισω βλεπει στο μπλοκ, θα πρεπει να παραγγειλω και φλατζες πολ/πλης εξαγωγης και διπλου σωληνα που εδω ρωτησα κανεις δεν τα εχει οποτε εξωτερικο +20 μερες....
και για να ελευθερωθει η πολ/πλη εξαγωγης να ανοιξουν τα 2 σωληνακια του ac, επιπλεον φλατζες και αδειασμα κ γεμισμα φρεον και ολα αυτα για τον λαμδα βασιλικα εξοδα θα του κανω για να βγει
πραγματικα πιο φθηνα θα μου βγει αν του ανοιξω χωρο απο τη φλατζα κεφαλης, με ενα 25Ε και αντε γεια να τον στειλω τον λαμδα
κατι ακομη απο μπεκ βενζινης παιζει να ειναι; μετα αυτο μονο εμεινε
υγ: εχω παραγγειλει καινουριο αισθητηρα θερμοκρασιας και βαρομετρικης πιεσης, θα το βρω που θα παει... το παλιο το πραγμα να φευγειΔυστυχώς υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Αν δε κλείνει εντελώς για παράδειγμα ή λόγου φθοράς ρίχνει παραπάνω καύσιμο.
Σε καταλαβαίνω αδερφέ και σε ρωτώ, αξίζει να ασχοληθείς; Η κατανάλωση έχει αυξηθεί; -
Χθες βράδυ μου έκανε ενα κουφο όταν πηγα να το βαλω μπροστά. Χτυπησε η μιζα 5-6 φορες, δν συνεχισα, γυρισα το κλειδί και το ξαναβαλα πήρε. Φταίει οτι δν περίμενα καθόλου να σβησουν τα λαμπαε του κατραν και ετυχε?
Επι την ευκαιρία λογω πολλων αναψε σβησε σε αγροτικο δρόμο μετρησα ρελαντί την ταση στους πολους της μπαταρίας, 13,4V. Νομίζω πως είναι λίγο, θα μετρησω και την μπαταρία μετά απο πολλες ωρες σβηστο. Ετοιμάζομαι για δυναμο ή κανενας αυτοματος-ψυχρη κολληση είναι έτοιμη να τα φτυσει? -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Αν δε κλείνει εντελώς για παράδειγμα ή λόγου φθοράς ρίχνει παραπάνω καύσιμο.
Σε καταλαβαίνω αδερφέ και σε ρωτώ, αξίζει να ασχοληθείς; Η κατανάλωση έχει αυξηθεί;Ο λαμδα ηταν απο τους πρωτους με 4 καλωδια, τον βρηκα ακριβως ιδιο και γραφει με διαρκεια 160.000χλμ, πληρωσα κατι παραπανω και πηρα με 4 καλωδια ιδια μαρκα, θερμαινομενο και διαρκεια 240.000χλμ εχει λιγο διαφορετικη σχεδιαση στις τρυπες.
Η εργασια δικια μου, απλα ετσι για το γαμωτο να μην υπερβαινει και να μην ειναι στο οριο τα καυσαερια
Υγ: Απο μυρωδια πισω, σαν να ειναι λιγο πλουσιο -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Χθες βράδυ μου έκανε ενα κουφο όταν πηγα να το βαλω μπροστά. Χτυπησε η μιζα 5-6 φορες, δν συνεχισα, γυρισα το κλειδί και το ξαναβαλα πήρε. Φταίει οτι δν περίμενα καθόλου να σβησουν τα λαμπαε του κατραν και ετυχε?
Επι την ευκαιρία λογω πολλων αναψε σβησε σε αγροτικο δρόμο μετρησα ρελαντί την ταση στους πολους της μπαταρίας, 13,4V. Νομίζω πως είναι λίγο, θα μετρησω και την μπαταρία μετά απο πολλες ωρες σβηστο. Ετοιμάζομαι για δυναμο ή κανενας αυτοματος-ψυχρη κολληση είναι έτοιμη να τα φτυσει?μολις μετρησα 14.2Volt
ο φορτιστης μπαταριας, φορτιζε με 13.9Volt, τοτε που το ειχα μετρησει
πριν χρονια που ειχα παει σε ηλεκτρολογο να μου κανει επισκευη επειδη μου αναψε λαμπακι μπαταριας οτι δεν φορτιζε, του ρωτησα αν δεν υπηρχε λαμπακι μπαταριας πως θα καταλαβαινα οτι φταιει ο δυναμος και μου ειπε αν μετρησεις την ωρα που δουλευει κατω απο 14.1Volt, τοτε καποιο προβλημα εχει
τωρα δεν ξερω αν αυτο που ειπε ως ελαχιστη τιμη 14.1V ισχυει για ολα ή ο καθε κατασκευαστης εχει καποια διαφορετικη τιμη μεγαλυτερη ή μικροτερη απο αυτη που ανεφερε -
Κανονικά είναι 14.3volt, ακόμα και 13.8 σε μερικές περιπτώσεις, εκεί ίσως χρειάζεται καλύτερες «γειώσεις».
-
Η μπαταρία το πρωι μετά απο ώρες σβηστο μου έδειξε 12,51(με ενα λαμπακι ανοιχτο). Αρα είναι οκ η μπαταρία.
Με το δυναμο τώρα, περιμένω να παραδωσει πνεύμα?
Σε ποιο σημείο να προσθέσω γειωσεις? -
με το δυναμο εχω παρατηρησει, φθορα στα καρβουνακια με αποτελεσμα καποιο να μην κανει επαφη, ο αυτοματος ο ιδιος να χαλασει, η καποια κολληση στον αυτοματο να χαλασει, ειναι αυτα που εχω συναντησει
το καλο σε καποια μοντελα, αντικαθιστας το κομματι του αυτοματου και εισαι οκ, σε αλλα χρειαζεται να ανοιξεις το ιδιο το δυναμο η κατι αλλο, παρακολουθησε το παντως μην σε αφησει στα ξαφνικα... -
Mε 12.51 V είσαι ακριβώς στο όριο μίνιμουμ φορτισμένης , τα 12,6 V είναι η τάση μίνιμουμ αποθήκευσης στο ράφι .
Μέτρησε με τέστερ την μπαταρία για την εσωτερική αντίσταση και την συνολική της κατάσταση όπως και του αλτενέιτορ.
Αν είναι κάνα δύο χρόνων μπαταρία τότε κάπου-κάπως δεν φορτίζεται ή έχεις απώλειες …
Και έρχονται και οι ζέστες , πρόσεχε… -
Όπως ειχε γράψει και ενα αλλο μελος στο w202 δν σηκώνει 14,4V ταση αρα μενουν ξεφορτιστες. 2χρονων νμζω είναι 100Ah 900EAN Exide. Απο καινούργια δν θυμάμαι να ειδα πανω απο 12,6V,πρέπει να κοιταξω το αντίστοιχο ποστ μου.
Η τάση στο ρελαντί με προβληματιζει. Εν τω μεταξύ κοιταω για δυναμο και απο w203 αλλά και αυτα 14V γραφουν πως σηκωνουν. Καρβουνακι ριχνει ετσι την ταση? Λογικά οι ψυχρες κολλησεις και ο αυτοματος υποθέτω ότι μια και εξω χαλανε.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........