-
-
Μεχρι 120 στο ρελαντι εισαι μεσα στα ορια για την καρτα, μπορει εκεινη τη στιγμη να υπηρχε καποια φορτιο (βεντιλατερ ας πουμε) αν δεν δω μετρηση και στο Ο2 δεν πορω να σου πω τι θελει, ισως να θελει και πλουσιοτερο μειγμα. Αν μου ανεβαζες και μια μετρηση με βενζινη θα μπορουσα να ειμαι περισσοτερο σαφης.
-
σωστο δεν το σκεφτηκα οτι εκεινη τη στιγμη αν λειτουργουσε το βεντιλατερ ειναι λογικο να το ανεβασει
-
Κλειδί Accent, με τηλεχειριστήριο, μπήκε στη θάλασσα. Τώρα κλειδώνει και ξεκλειδώνει το αμάξι αλλά δεν παίρνει μπροστά η μηχανή. 'Σώζεται' η κατάσταση αν του ξαναγίνει προγραμματισμός ή θέλουμε καινούριο κλειδί?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Κλειδί Accent, με τηλεχειριστήριο, μπήκε στη θάλασσα. Τώρα κλειδώνει και ξεκλειδώνει το αμάξι αλλά δεν παίρνει μπροστά η μηχανή. 'Σώζεται' η κατάσταση αν του ξαναγίνει προγραμματισμός ή θέλουμε καινούριο κλειδί?Αν μπορείς άνοιξε το κλειδί, ξέπλυνέ το με νερό και άσε το να στεγνώσει εντελώς. Αν δεν τα έπαιξε (δύσκολο διότι είναι καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη) ίσως έχει παραμείνει αλάτι στο παπάρι του ιμομπιλάιζερ.
-
Διχως να αν ενδείκνυται θα προτιμουσα σπρευ επαφων χωρις λαδι....το νερο μ φαινεται ασχημη ιδεα.
-
Δεν έχεις άδικο ίσως η καλύτερη λύση, απλά το είπα σαν ποιό γρήγορο και πιθανό να μην έχει αυτή τη στιγμή μαζί του.
-
Και με οινόπνευμα μπορει να τo ξεπλυνει
-
Όταν το σερβο φρένων έχει διαρροή απο τη μεμβράνη του ισχυει οτι επήρεαζει την λειτουργια του μοτέρ στο ρελαντί τραβώντας παραπανω αέρα? Όταν σβησεις το μοτέρ και δεν έχεις ουτε μια πεταλιά φρένου με υποβοηθηση , είναι ένδειξη οτι χάνει αέρα το σερβο? Ως γνωστόν με σβηστο μοτέρ εχεις τουλαχιστον λίγη υποβοήθηση μέχρι να γίνει κούτσουρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όταν το σερβο φρένων έχει διαρροή απο τη μεμβράνη του ισχυει οτι επήρεαζει την λειτουργια του μοτέρ στο ρελαντί τραβώντας παραπανω αέρα? Όταν σβησεις το μοτέρ και δεν έχεις ουτε μια πεταλιά φρένου με υποβοηθηση , είναι ένδειξη οτι χάνει αέρα το σερβο? Ως γνωστόν με σβηστο μοτέρ εχεις τουλαχιστον λίγη υποβοήθηση μέχρι να γίνει κούτσουρο.Επηρεάζει, αν είναι καλή η μεβράνη και πατήσεις σταματημένος στο ρελαντί το φρένο 4-5 φορές πολύ γρήγορα θα δείς το ρελαντί να ανεβαίνει ελάχιστα, αν είναι τρύπι αη μεβράνη ακούς το σφύριγμα μέσα στο καζανάκι του σέρβο.
-
Εγώ είχα ενα σύμπτωμα με σφύριγμα απο το σερβο και ατσαλο ρελαντί πριν ενα εξαμηνο. Έπειτα τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και εμφανίζονται παλι τώρα μετα απο αρκετά χλμ και μάλλον πάω για αλλαγη. Μου έκανε εντύπωση πως μια τρύπια μεμβράνη ξαφνικα 'έφτιαξε' ...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγώ είχα ενα σύμπτωμα με σφύριγμα απο το σερβο και ατσαλο ρελαντί πριν ενα εξαμηνο. Έπειτα τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και εμφανίζονται παλι τώρα μετα απο αρκετά χλμ και μάλλον πάω για αλλαγη. Μου έκανε εντύπωση πως μια τρύπια μεμβράνη ξαφνικα 'έφτιαξε' ...Mπορεί να μην είναι τρύπια η μεβράνη και να έχανε από τον σωλήνα που πάει στο σέρβο ή να είχε κολλήσει η ανεπίστροφη πλαστική βαλβίδα που είναι στο σημείο που ενώνεται η σωλήνας της υποπίεσης με το καζανάκι, εκεί υπάρχει μια βαλβίδα κουμπωτή με λάστιχο στο καζανάκι.
-
Ποια η λειτουργια της βαλβίδας? Μπορεί να ακουγετε απο αυτήν το φύσημα? Καθαριζετε αυτη? Γιατι το αμαξι ειναι 25 ετιας και δεν ξερω αν βρω καινουρια. Επίσης έχω μερικές φορες σκληρό φρένο και αλλες φορες μαλακό.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποια η λειτουργια της βαλβίδας? Μπορεί να ακουγετε απο αυτήν το φύσημα? Καθαριζετε αυτη? Γιατι το αμαξι ειναι 25 ετιας και δεν ξερω αν βρω καινουρια. Επίσης έχω μερικές φορες σκληρό φρένο και αλλες φορες μαλακό.Η λειτουργια της βαλβιδας είναι να κανει την συγκεκριμενη διαδρομή μονης κατεύθυνσης για τον αερα.Αν χαλασε τοτε ο αερας μπορει να κατευθυνθεί και προς τις δυο κατευθύνσεις οποτε ένα σφυριγμα ισως να ηταν λογικο.Δεν νομιζω να καθαρίζεται η πλαστικη,ισως οι μεταλλικες που είναι για υγρα.Κατα 99.9% είναι πολύ φθηνη και λογικα ή θα βρεις καινουργια ή μεταχειρισμενη.
Πηρα από Κινα 5 αντεπιστροφες βαλβιδες για 2$ προκειμενου να συμμαζεψω ένα κύκλωμα υποπιεσης που εχει το αμαξι.Δουλευουν αψογα.
Ακομη και αν δν βρεις για το δικο σου μπορεις να βαλεις μια άλλη αρκει να καλυπτει τα χαρακτηριστικα της δικης σου.(ευρος πιεσης που είναι ενεργη,αντεχει κτλ.)
Η βαλβιδα που λες πρεπει να είναι σαν μεγαλη φακη. -
L200 πρόβλημα με το... φλας.
Σχεδόν κάθε φορά, όχι πάντα, που βγάζω αριστερό φλας αρχίζει να αναβοσβήνει γρήγορα, σημάδι ότι κάποια απο τις λάμπες έχει καεί. Αμ δε. Αυτά όταν βρίσκομαι σε κίνηση. Μόλις σταματήσω σε φανάρι το φλας αρχίζει να λειτουργεί κανονικά. Και το λέω αυτό από το θόρυβο που κάνει μέσα στη καμπίνα το φλας. Κάποιες φορές, σταματάω σε φανάρι, έχω βγάλει τη ζώνη και έχω ανοίξει τη πόρτα να βγω έξω να δω πού υπάρχει το πρόβλημα αλλά ΚΑΘΕ φορά το φανάρι αρχίζει να λειτουργεί κανονικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι σε στάση, να ανάψω φλας και να μην δουλεύει κανονικά. Μόνο σε κίνηση το παρατηρώ.
Τί παίζει και πως θα βγάλω άκρη? -
αλλαξε και τις 3 λαμπες και τσεκαρε τα ντουι.
-
καλησπέρα ,
εδω και καιρό είχα μικρή απώλεια λαδιού σε clio II 1.2 8v που τελευταία έχει αυξηθεί κάπως - βλέπω περισσότερο λάδι κάτω από το αυτοκίνητο εκεί που το παρκάρω.
Το έδωσα για πλύσιμο και σε δυο τρεις μάστορες που βλέπουν τη διαρροή στην ένωση της κεφαλής με το μπλοκ - άρα φλάντζα κεφαλής. Κατανάλωση νερού δεν έχω σημαντική, θερμοκρασία κινητήρα φυσιολογική- δεν εχει ζεσταθεί κτλ.
Ένας μάστορας μου πρότεινε σφίξιμο της κεφαλής , το εκανε πριν δύο βδομάδες , οι βίδες πήραν σφίξιμο, αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα γιατί πάλι βλέπω λάδια.. και πάλι από τη φλάντζα.
Τι κάνουμε τώρα;;
Η αλλαγή φλάντζας δεν είναι ένα ρίσκο; - εννοώ για μετά - μήπως έχουμε άλλα προβλήματα με κατανάλωση λαδιού κτλ. Αυτή τη στιγμή, χωρίς να μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσα χάνει και πόσα καίει λόγω παλαιότητας , δε συμπληρώνω πάνω από 1L στις 4000Κm. -
Ο χρήστης renault_clio έγραψε:
καλησπέρα ,
εδω και καιρό είχα μικρή απώλεια λαδιού σε clio II 1.2 8v που τελευταία έχει αυξηθεί κάπως - βλέπω περισσότερο λάδι κάτω από το αυτοκίνητο εκεί που το παρκάρω.
Το έδωσα για πλύσιμο και σε δυο τρεις μάστορες που βλέπουν τη διαρροή στην ένωση της κεφαλής με το μπλοκ - άρα φλάντζα κεφαλής. Κατανάλωση νερού δεν έχω σημαντική, θερμοκρασία κινητήρα φυσιολογική- δεν εχει ζεσταθεί κτλ.
Ένας μάστορας μου πρότεινε σφίξιμο της κεφαλής , το εκανε πριν δύο βδομάδες , οι βίδες πήραν σφίξιμο, αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα γιατί πάλι βλέπω λάδια.. και πάλι από τη φλάντζα.
Τι κάνουμε τώρα;;
Η αλλαγή φλάντζας δεν είναι ένα ρίσκο; - εννοώ για μετά - μήπως έχουμε άλλα προβλήματα με κατανάλωση λαδιού κτλ. Αυτή τη στιγμή, χωρίς να μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσα χάνει και πόσα καίει λόγω παλαιότητας , δε συμπληρώνω πάνω από 1L στις 4000Κm.Φλάτζα ψευτοκάπακου είναι και όχι κεφαλής, αν ήταν κεφαλής θα είχες άλλες παρενέργειες.
-
μακάρι να ήταν το ψευτοκάπακο ... αλλά δεν είναι. Το είδα και γω - το αυτοκίνητο δούλευε, ενώ ήταν στο ανυψωτικό και δάκρυζε στην ένωση κεφαλής -μπλοκ.. άλλωστε μπήκε καινούργια φλάντζα ψευτοκάπακου.
Αποκλείεται να χάνει λάδι, χωρίς να είναι καμμένη η φλάντζα ? -
Καλησπερα και χρονια πολλα. @kuriakosArvanitis Εχω ενα ford focus 2001 1400 και μου κανει ακριβως το ιδιο προβλημα θα ηθελα να μαθω αν το εχεις λυσει τι ηταν?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........