-
Ο χρήστης renault_clio έγραψε:
μακάρι να ήταν το ψευτοκάπακο ... αλλά δεν είναι. Το είδα και γω - το αυτοκίνητο δούλευε, ενώ ήταν στο ανυψωτικό και δάκρυζε στην ένωση κεφαλής -μπλοκ.. άλλωστε μπήκε καινούργια φλάντζα ψευτοκάπακου.
Αποκλείεται να χάνει λάδι, χωρίς να είναι καμμένη η φλάντζα ?Αν ήταν φλάτζα καπακιού θα είχες άλλα συμπτώματα, χάποιο O΄Ring δακρύζει, είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από τσιμούχα εκκεντροφόρου ή από τσιμούχα ντιστριμπιτέρ ?
Και το δικό μου μοτέρ χάνει λάδια από διάφορες τσιμούχες αλλά χρειάζεται όλο άνοιγμα και το αφήνω να χάνει, το καλοκαίρι θα του κάνω πληρη ανακατασκευή, τώρα έχει 355.000 χλμ -
Το είδα με τα μάτια μου όταν ήταν στο ανυψωτικό να δακρύζει απο το μέσο του κινητήρα.Λάδια όμως είχε και κάπως δεξιότερα πανω από την αντλία λαδιού (πανω από το δεξί ψαλίδι)οπότε δε μπορω να αποκλείσω και τσιμούχα εκκεντροφόρου..
Και εγώ θα περιμένω μεχρι την αλλαγή του ιμάντα, όταν θα ανοιχτεί , να τα λύσω συνολικά τα ζητήματα - δεν είναι δα και τραγικό θέμα δυο τρεις σταγόνες λάδι την ημέρα...Και μένα όπου να ναι τριακοσαρίζει... -
Στα w202 prolifting υπηρχε παρτιδα με φλαντζες κεφαλες οπου στανταρ περιπου στις 160κ χιλιομετρα δακρυζε η αριστερη πλευρα του κινητηρα λαδια.
-
γεια σας συμφορουμητες!! έχω ένα μικρο προντζεκτ να βγάλω εις πέρας!.έχω στην κατοχή μου ένα μικρο τρακτερακι kubota b6001 μαζί με την φρέζα της kubota (s1000) για ελαιουργικές εργασίες κοινός. το θέμα μου είναι ότι η φρέζα χάνει τις βαλβολινες τις, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα στεγνή αφού δεν την χρησιμοποιουσα για αρκετά χρόνια. το όλο θέμα είναι ότι χάνει κατά 99% από την φλάντζα του καβουκιού στο κάτω μέρος και με 1% από το o-ring του άξονα. δεδομένης της παλαιότητας όπως καταλαβαίνεται δεν είναι εύκολο να ανοίξω το καβούκι,αφού για να το κάνω δεν θα είμαι σε θέση να βρω φλάντζα (δεν υπάρχει στην kybota,ούτε ε βαυ αν θυμάμαι καλά!)αφού για να ανοίξει το καβούκι έχει καμιά 20 βίδες και όλο και κάποια απώλεια θα υπάρξει. επόμενος σκέφτηκα την λύση σφραγιστικού τύπου φώκιας. και εδώ σας θέτω το ερώτημα πιο σφραγιστικό!? δεν έχω κάνει χρήση τους πότε έως τώρα,άλλα πιάνει το χεράκι.
υ.γ δεν παίζει αγροτικό για να την φόρτωνα σε κάποιο μάστορα, αν και αμφιβάλω στην περιοχή μου να ασχολούνταν με την φρέζα.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
γεια σας συμφορουμητες!! έχω ένα μικρο προντζεκτ να βγάλω εις πέρας!.έχω στην κατοχή μου ένα μικρο τρακτερακι kubota b6001 μαζί με την φρέζα της kubota (s1000) για ελαιουργικές εργασίες κοινός. το θέμα μου είναι ότι η φρέζα χάνει τις βαλβολινες τις, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα στεγνή αφού δεν την χρησιμοποιουσα για αρκετά χρόνια. το όλο θέμα είναι ότι χάνει κατά 99% από την φλάντζα του καβουκιού στο κάτω μέρος και με 1% από το o-ring του άξονα. δεδομένης της παλαιότητας όπως καταλαβαίνεται δεν είναι εύκολο να ανοίξω το καβούκι,αφού για να το κάνω δεν θα είμαι σε θέση να βρω φλάντζα (δεν υπάρχει στην kybota,ούτε ε βαυ αν θυμάμαι καλά!)αφού για να ανοίξει το καβούκι έχει καμιά 20 βίδες και όλο και κάποια απώλεια θα υπάρξει. επόμενος σκέφτηκα την λύση σφραγιστικού τύπου φώκιας. και εδώ σας θέτω το ερώτημα πιο σφραγιστικό!? δεν έχω κάνει χρήση τους πότε έως τώρα,άλλα πιάνει το χεράκι.υ.γ δεν παίζει αγροτικό για να την φόρτωνα σε κάποιο μάστορα, αν και αμφιβάλω στην περιοχή μου να ασχολούνταν με την φρέζα.
Σφραγιστικα υπαρχουν για σασμαν-διαφορικα το θεμα είναι πως αν είναι ο-ρινγκ δν νομιζω να σταματησει.Φλαντζα δν μπορεις να κανεις από βελανιδοχαρτο ή όπως αλλιως το λενε?Καποια λυση θα υπαρχει για diy φλαντζες
-
Ο χρήστης xrider έγραψε:
καλημεραεπειδη πιανουν τα χερακια μου μπορεις να μου πεις τι ακριβως πειραξε (μη με κραξετε.. μαζεματα ντιζας δε μου χουν ξανατυχει) ωστε να μη θελω καθε φορα να σταματαω και να κλεινω με παταγο το καπο για να ξαναανοιξει στην επομενη λακκουβα??
Εσφιξε το γλομπο, δεν πειράξε ντιζα.
-
Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό σημείο.
Βενζίνη η οποία έχει παραμείνει καιρό σε ένα ντεπόζιτο και είναι άχρηστη για το κινητήρα, μπορεί
να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμούς, η θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
Καθαρισμούς λέγωντας, π,χ καθάρισμα του εξωτερικού μέρους ενός καρμπυρατέρ, κτλ -
Ενδιαφέρομαι αγορασω ένα Nissan Sunny 1,6L αυτοματο.Αυτα εχουν καδενα ή ιμαντα χρονισμου?
-
το ν14 μοντ 92-96 καδενα, με τον GA16DE η GA16DS
παντως ειναι καλη επιλογη -
Γνωρίζεις κανενα ευπαθες σημειο να κοιτάξω?Βασικα θελω να το παρω και να μην μπλέξω με συνεργειο(στην Κυπρο είμαι)
-
στον κινητηρα τα καυσαερια σε αναλυτη καυσαεριων μηπως εχει ψηλους υδρογονανθρακες, για το αυτοματο σασμαν δεν ξερω αλλα στις ηπα πουληθηκαν χιλιαδες pulsar αυτοματα και κινουνταν απροβληματιστα
περα απο το να εχει μεσα νερο λαδι κ βενζινη δεν ειναι απαιτητικο κινηται αθορυβα κ απροβληματιστα -
Υπάρχει πρόβλημα για το κιβώτιο αν ο κατασκευαστής γράφει για βαλβολίνη 75W80 και εγώ βάλω 75W90?
Μη ρωτάτε το γιατί, είναι μεγάλη ιστορία. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Υπάρχει πρόβλημα για το κιβώτιο αν ο κατασκευαστής γράφει για βαλβολίνη 75W80 και εγώ βάλω 75W90?
Μη ρωτάτε το γιατί, είναι μεγάλη ιστορία.μπορεί να είναι λίγο σκληρό/σφιχτό στις αλλαγές
-
Μη ρωτάτε το γιατί, είναι μεγάλη ιστορία.γιατι;;;;;;;
-
Έκανα παπαριά και αγόρασα λάθος βαλβολίνες να τις αλλάξω μόνος μου.
Τι να κάνουμε....Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
-
Τελικα αγορασα-εκλεισα το νισσαν αλλα δεν είναι αυτοματο
Επειδή δεν εχω εμπειρια με το συμπλεκτη,ο συμπλέκτης επιανε ψηλα(1/4 διαδρομης),μου ειπαν ότι είναι μια χαρα αφου πιανει από την μεση και πανω και πως δεν είναι τελειωμένος ισχυει?Οι ταχύτητες έμπαιναν οκ πιστευω. -
Καλοτάξιδο w202amg.
-
Έκανα παπαριά και αγόρασα λάθος βαλβολίνες να τις αλλάξω μόνος μου...Λάθος θα ήταν αν έβγαινες εκτός προδιαγραφής κατασκευαστή. Αυτή τη στιγμή είσαι μέσα. Καλά κάνεις, ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου κέρδος είναι.
-
Καλοτάξιδο w202amg.Ευχαριστω,ελπιζω να μην μπλέξω με συνεργεια στην Κυπρο.
-
Με σβηστη μηχανή,οταν πατάω συμπλέκτη και αφήνω,στη μέση της διαδρομής εχω ενα μικρό κραδασμο....ενα μικρο τακ που το νιώθω και στο πεντάλ.
Με ανοιχτη μηχανή,δεν ακούγεται τιποτα, η μπορεί να ακούγεται αλλα ο ήχος της μηχανής υπερισχύει.Να ανησυχω; ολα τα υγρά ειναι εντάξει.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........