-
YOU SURE? ΑΜΠΣΟΛΟΥΤΛΙ?
Εγω νομιζα οτι ηταν της μανας του!!
-
Απολύτως!
Για κανένα λογο δεν είναι εργοστασιακο χαρακτηριστικο στο τοτε accent. Εκτός ολων των αλλων hyundai που ακόμα υπαρχουν στην οικογενεια και που αρχικα (γιατί αλλαχθηκαν πάραυτα) είχαν συναγερμους εγκατεστημένους απο την αντιπροσωπεια, με αυτήν τη λειτουργια, μέχρι πέρσι το καλοκαίρι υπήρχε κι ενα accent (β' εξαμηνο του 2000) που δεν είχε συναγερμό αντιπροσωπείας (βασικά δεν είχε καθόλου) και δεν είχε αυτό το feature.
-
Επιβεβαιώνω ότι ισχύει και στο οικογενειακό accent του 2001(με συναγερμό στην αντιπροσωπεία) το παραπάνω χαρακτηριστικό.
-
Μια απο τα ιδια σε elantra '01.
-
Εχω ακόμα δυο τέτοιους συναγερμους αντιπροσωπείας σπίτι, να ξαναμπούν στα αυτοκίνητα αν είναι κάποια στιγμη να πουληθουν, ώστε να βγάλω τους καλούς που έχουν μπει.
Ενα feature που μου άρεσε πάντως σε αυτους είναι οτι όταν είναι οπλισμένοι και δουλέψει το κεντρικό κλείδωμα (ξεκλειδωμα με κλειδί) -> υπαρξει δηλαδή αρκετή κατανάλωση ρεύματος, έστω στιγμιαία, χτυπάει ο συναγερμός.
Πολύ καλό feature που σπάνια απαντάται ακόμα και σε ακριβούς συναγερμούς. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Εχω ακόμα δυο τέτοιους συναγερμους αντιπροσωπείας σπίτι, να ξαναμπούν στα αυτοκίνητα αν είναι κάποια στιγμη να πουληθουν, ώστε να βγάλω τους καλούς που έχουν μπει.
Ενα feature που μου άρεσε πάντως σε αυτους είναι οτι όταν είναι οπλισμένοι και δουλέψει το κεντρικό κλείδωμα (ξεκλειδωμα με κλειδί) -> υπαρξει δηλαδή αρκετή κατανάλωση ρεύματος, έστω στιγμιαία, χτυπάει ο συναγερμός.
Πολύ καλό feature που σπάνια απαντάται ακόμα και σε ακριβούς συναγερμούς.To feature θα ήταν να οπλίζει-αφοπλίζει ο συνεγερμός μαζί με το εργοστασιακό κλειδί.
Ή ακόμα και άλλα λχ παθητική όπλιση κλπ κλπ.
Τέτοια features απαντά κανείς σε ακριβότερους συναγερμούς.Εκτός αν δεν καταλαβαίνω σωστά,
δε θεωρώ feature το να αντιλαμβάνεται ο συναγερμός το κεντρικό κλείδωμα,
μάλλον αυτονόητο το θεωρώ ο ανεξάρτητος συναγερμός να χτυπάει μόλις ξεκλειδώσει με κλειδί
και αυτό το αυτονόητο το έχω συναντήσει σε φτηνούς συναγερμούς. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Πολύ καλό feature που σπάνια απαντάται ακόμα και σε ακριβούς συναγερμούς.To feature θα ήταν να οπλίζει-αφοπλίζει ο συνεγερμός μαζί με το εργοστασιακό κλειδί.
Τέτοια features απαντά κανείς σε ακριβότερους συναγερμούς.Εκτός αν δεν καταλαβαίνω σωστά,
μάλλον αυτονόητο το θεωρώ ο ανεξάρτητος συναγερμός να χτυπάει μόλις ξεκλειδώσει με κλειδί
και αυτό το αυτονόητο το έχω συναντήσει σε φτηνούς συναγερμούς.Επαν-οπλιση είχαν κι αυτοι (συναγερμοί της ten ηταν).
Αυτό που θεωρεις λογικό κι αναμενόμενο, σε πληροφορω πως δεν είναι καθόλου τέτοιο. Εκτός αν δεν καταλαβες τι είπα...δεν είπα οτι ο συναγερμός αντιλαμβάνεται άνοιγμα πόρτας, είπα οτι αντιλαμβάνεται κατανάλωση ρεύματος λόγω λειτουργιας του κεντρικού κλειδώματος -> η πόρτα δεν έχει ανοίξει ακόμα. Κι αυτό φυσικά και είναι feature και μάλιστα εξαιρετικά καλό και απαντάται συνήθως μονο σε ακριβούς συναγερμους (και δυστυχώς όλο και σπανιότερα πια). Σκέψου να εχεις οπλισμένο το συναγερμό στο αμάξι σου και κάποιος να παει να σου το ανοίξει παραβιάζοντας την κλειδαριά -> θα βαρεσει αμέσως, πριν καν ανοίξει την πορτα, ξαφνιαζοντας τον. Αν δεν τα παρατησει και φυγει λογω αυτου του απροοπτου (ειπαμε, δεν συνηθιζεται σε συναγερμους της σειρας ως λειτουργια και αρα δεν το περιμενει), ακόμα κι αν επιμεινει του έχει ηδη στερησει πολύτιμα δευτερόλεπτα. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
και αυτό το αυτονόητο το έχω συναντήσει σε φτηνούς συναγερμούς.Επαν-οπλιση είχαν κι αυτοι (συναγερμοί της ten ηταν).
Αυτό που θεωρεις λογικό κι αναμενόμενο, σε πληροφορω πως δεν είναι καθόλου τέτοιο. Εκτός αν δεν καταλαβες τι είπα...δεν είπα οτι ο συναγερμός αντιλαμβάνεται άνοιγμα πόρτας, είπα οτι αντιλαμβάνεται κατανάλωση ρεύματος λόγω λειτουργιας του κεντρικού κλειδώματος -> η πόρτα δεν έχει ανοίξει ακόμα. Κι αυτό φυσικά και είναι feature και μάλιστα εξαιρετικά καλό και απαντάται συνήθως μονο σε ακριβούς συναγερμους (και δυστυχώς όλο και σπανιότερα πια). Σκέψου να εχεις οπλισμένο το συναγερμό στο αμάξι σου και κάποιος να παει να σου το ανοίξει παραβιάζοντας την κλειδαριά -> θα βαρεσει αμέσως, πριν καν ανοίξει την πορτα, ξαφνιαζοντας τον. Αν δεν τα παρατησει και φυγει λογω αυτου του απροοπτου (ειπαμε, δεν συνηθιζεται σε συναγερμους της σειρας ως λειτουργια και αρα δεν το περιμενει), ακόμα κι αν επιμεινει του έχει ηδη στερησει πολύτιμα δευτερόλεπτα.Ναι έχω την εντύπωση πως και συναγερμοί 'της σειράς' αντιλαμβάνονται την απασφάλιση των θυρών.
Το θέμα είναι ο εγκαταστάτης να συνδέει σωστά όλες τις επαφές, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας...Τώρα άμα ο κλέφτης φτάσει να ξεκλειδώσει τις πόρτες
ε δεν είναι και μακριά από το να τις ανοίγει
ώστε ο συναγερμός να πούμε ότι κάνει τη διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο. -
Δεν κανω πλακα, το 'αναβουν αλαρμ οταν ανοιξει η πορτα' ειχε ξαφνιασει ολους τους φιλους οταν αγοραστηκε το αυτοκινητο, δεν το εκανε κανενα της παρεας... απο fiat punto μεχρι type-r
Ακουγες 'πςςςςςςςςςς, τι λε ρε παιδι μου', επεφτε τρελλο γελιο.Δεν θα τους πω την αληθεια, αστους να ζηλευουν.
-
Μπορει καποιος να μου πει κατά ποσο το αμορτισέρ κινητηρα και το αμορτισερ τιμονιού είναι διακοσμητικα?Προκειται για w202 ....Εχω αλλαξει ουκ ολιγα...επισκευάζονται ?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει κατά ποσο το αμορτισέρ κινητηρα και το αμορτισερ τιμονιού είναι διακοσμητικα?Προκειται για w202 ....Εχω αλλαξει ουκ ολιγα...επισκευάζονται ?Τι εννοεις διακοσμιτικα;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει κατά ποσο το αμορτισέρ κινητηρα και το αμορτισερ τιμονιού είναι διακοσμητικα?Προκειται για w202 ....Εχω αλλαξει ουκ ολιγα...επισκευάζονται ?
Τι εννοεις διακοσμιτικα;;;;
Διακοσμητικα εν προκειμενω εννοω ότι τα εβαλε η μερκ στην μικρη μερσεντές για λογους εντυπώσεων και λιγοτερο χρηστικότητας...
Από την άλλη στον πισω αξονα με ανεξαρτητη αναρτηση δεν ειχε βαλει αντιστρεπτικη στην βασικη εκδοση -
...Διακοσμητικα εν προκειμενω εννοω ότι τα εβαλε η μερκ στην μικρη μερσεντές για λογους εντυπώσεων και λιγοτερο χρηστικότητας...Ότι έχουν κάνει με το κουμπί του star-stop. Η εφαρμογή αυτή υπήρχε πριν από 100 χρόνια και τη ξεθάψανε τα μουσκάρια πάλι. Και γαμώ τις πατέντες μιλάμε, τρομερή ευχρηστία. Σκέφτομαι να τη κάνω στη πόρτα του σπιτιού μου.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...Διακοσμητικα εν προκειμενω εννοω ότι τα εβαλε η μερκ στην μικρη μερσεντές για λογους εντυπώσεων και λιγοτερο χρηστικότητας...
Ότι έχουν κάνει με το κουμπί του star-stop. Η εφαρμογή αυτή υπήρχε πριν από 100 χρόνια και τη ξεθάψανε τα μουσκάρια πάλι. Και γαμώ τις πατέντες μιλάμε, τρομερή ευχρηστία. Σκέφτομαι να τη κάνω στη πόρτα του σπιτιού μου.
Τι ακριβως εννοεις?
-
...Διακοσμητικα εν προκειμενω εννοω ότι τα εβαλε η μερκ στην μικρη μερσεντές για λογους εντυπώσεων και λιγοτερο χρηστικότητας...
Ότι έχουν κάνει με το κουμπί του star-stop. Η εφαρμογή αυτή υπήρχε πριν από 100 χρόνια και τη ξεθάψανε τα μουσκάρια πάλι. Και γαμώ τις πατέντες μιλάμε, τρομερή ευχρηστία. Σκέφτομαι να τη κάνω στη πόρτα του σπιτιού μου.
Τι ακριβως εννοεις?
Ότι τόσα χρόνια μια χαρά είμαστε με την επαφή της μίζας ενσωματωμένη στο διακόπτη της ανάφλεξης. Και ποιο γρήγορο και ποιο πρακτικό είναι.
-
Στο ερωτημα μου όμως χρησιμευουν αυτά τα αμορτισερ?
Του κινητηρα μειωνει σιγουρα την στρεψη του κατά το πατα ασε γκαζι
Του τιμονιού? -
Στο ερωτημα μου όμως χρησιμευουν αυτά τα αμορτισερ?
Του κινητηρα μειωνει σιγουρα την στρεψη του κατά το πατα ασε γκαζι
Του τιμονιού?Τα αμορτισέρ του κινητήρα βοηθούν στην μείωση της καταπόνησης των μηχανικών μερών
και στην μείωση της τραχύτητας των κραδασμών του κινητήρα. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τι ακριβως εννοεις?
Ότι τόσα χρόνια μια χαρά είμαστε με την επαφή της μίζας ενσωματωμένη στο διακόπτη της ανάφλεξης. Και ποιο γρήγορο και ποιο πρακτικό είναι.
Μαλλον δεν ξέρεις τι είναι το σύστημα start/stop.
-
Εννοεί αυτό
-
Ο.κ. μάγκες έχετε δίκιο, το μπέρδεψα με το κουμπί ενεργοποίησης απενεργοποίησης του κινητήρα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........