-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν εχω αποψη για κατι τετοιο και σε πιστευω....
Αν το καλυτερο λαδι ειχε χασει σχεδον 10% μετα απο 1000 μονο χλμ,δεν θελω να σκεφτομαι την κατασταση τους μετα απο 20-30Κ χλμ που καποιοι τα κρατανε!Μισο δεν εγραψα τα παντα γιατι βαριομουν Ναι μεν στα πρωτα 1000 χιλιόμετρα υπαρχει βουτια στα χαρακτηριστικα του αλλα στην συνεχεια σταθεροποιείται...δεν συνεχιζει η πτωση στην ποιοτητα διχως αυριο.
-
Η τοποθετηση της μπαρας επιτρεπεται σε αυτό το σημειο από τη στιγμη που εχουμε τα σινεμπλοκ της γεφυρας από πανω?
https://www.google.com.cy/search?hl=el& ... BkfL6rM%3A -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Σε σχεση με τα αρχικα χαρακτηριστηκα της φθινει % περισσοτερο σε σχεση με τα λαδια του κινητηρα.
Σου φαινεται λογικο αυτο που γραφεις???
Ξερεις να φανταστω πολλα σασμαν που μεσα σε 30.000km καταστραφηκαν λογω βαλβολινης και ελαχιστα μοτερ που με τα ιδια λαδια για 30.000km καταστραφηκαν.
Κρινε ,πριν γραψεις κατι που διαβασες... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σε σχεση με τα αρχικα χαρακτηριστηκα της φθινει % περισσοτερο σε σχεση με τα λαδια του κινητηρα.
Σου φαινεται λογικο αυτο που γραφεις???
Ξερεις να φανταστω πολλα σασμαν που μεσα σε 30.000km καταστραφηκαν λογω βαλβολινης και ελαχιστα μοτερ που με τα ιδια λαδια για 30.000km καταστραφηκαν.
Κρινε ,πριν γραψεις κατι που διαβασες...Η βαλβολινη ως επι το πλειστον χρησιμοποιείται ΚΑΙ σε διαφορικα.
Εσυ λες το ATF χρησιμοποιείται σε υδραυλικα τιμονια και το αλλαζουμε οποτε μας καπνισει.Αρα αφου χρησιμοποιείται και σε αυτόματα σασμαν αντεχει το ιδιο.Ωραια λογικη. -
Ξαναδιαβασε παιδακι μου, δε καταλαβαινεις ουτε τι γραφω...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ξαναδιαβασε παιδακι μου, δε καταλαβαινεις ουτε τι γραφω...Πιστεψε με από σενα κατανοω πολύ καλυτερα .Το ότι το 'εξυπνο' επιχειρημα σου δε το σχολιασα καταλληλα δεν σημαινει ότι δεν το κατανοησα απλως το προσπερασα γιατι είναι επιπεδου δημοτικου.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Επειδή πολλές φορές έχω μπει σε σκέψεις να αλλάξω τύπο στις βαλβολίνες
για τους παραπάνω λόγουςαλήθεια πόσο ασφαλές για την αξιοπιστία του σασμάν
είναι ένα τέτοιο εγχείρημα;Αν ο κατασκευαστής ειδικά δε δίνει προδιαγραφές πέραν των δικών του λαδιών;
Διαβασε στο τοπικ για τις βαλβολινες τι ανακαλυψα για το vw group. Δεν γραφουν πουθενα νουμερο και προδιαγραφες. Ολα τα συνεργεια βαζουν 75w-90 μεγα λαθος. Συμφωνα με τον κωδικο τους θελουν μονοτυπη 75w που βγαινει μονο σε κουτι vw με 30 ευρω το λιτρο και εξω την βρισκεις δυσκολα σε κουτι febi ή swag.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επειδή πολλές φορές έχω μπει σε σκέψεις να αλλάξω τύπο στις βαλβολίνες
για τους παραπάνω λόγουςαλήθεια πόσο ασφαλές για την αξιοπιστία του σασμάν
είναι ένα τέτοιο εγχείρημα;Αν ο κατασκευαστής ειδικά δε δίνει προδιαγραφές πέραν των δικών του λαδιών;
Διαβασε στο τοπικ για τις βαλβολινες τι ανακαλυψα για το vw group. Δεν γραφουν πουθενα νουμερο και προδιαγραφες. Ολα τα συνεργεια βαζουν 75w-90 μεγα λαθος. Συμφωνα με τον κωδικο τους θελουν μονοτυπη 75w που βγαινει μονο σε κουτι vw με 30 ευρω το λιτρο και εξω την βρισκεις δυσκολα σε κουτι febi ή swag.
Εγώ συμφωνώ.
Αλλά και το άλλο που δε λέει πουθενά στην τακτική συντήρηση
ότι πρέπει να αλλάζει το λάδι του μηχανικού κιβωτίου; -
Καταρχην βλεπεις αν εχει ταπα αποστραγισης. Μερικα αμαξια δεν εχουν.
Επειτα να πας να αγορασεις γνησιες και να τις αλλαζεις καθε 70-80.000 χλμ περιπου. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καταρχην βλεπεις αν εχει ταπα αποστραγισης. Μερικα αμαξια δεν εχουν.
Επειτα να πας να αγορασεις γνησιες και να τις αλλαζεις καθε 70-80.000 χλμ περιπου.Τάπα εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει. Τάπα αποστράγγισης όπως και τάπα προσθήκης.
Απλά δεν εννοείται η τακτική ανανέωση της βαλβολίνης ή έστω ο έλεγχος της στάθμης της.
Ούτε καν στο πρόγραμμα τακτικής συντήρησης να μην προβλέπεται ο έλεγχος.Τώρα σε sites εταιρειών βαλβολινών
μπορεί να βλεπεις προτεινόμενα διαστηματα πχ 30.000 χλμ.
Αλλά να μην ξέρεις αν είναι τα προβλεπόμενα ή αν είναι προβλεπόμενες οι προδιαγραφές.
By the way, όντως λέει special oil σε ένα site που κοίταξα για vw. -
Πιστεψε με από σενα κατανοω πολύ καλυτερα .Το ότι το 'εξυπνο' επιχειρημα σου δε το σχολιασα καταλληλα δεν σημαινει ότι δεν το κατανοησα απλως το προσπερασα γιατι είναι επιπεδου δημοτικου.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πιστεψε με από σενα κατανοω πολύ καλυτερα .Το ότι το 'εξυπνο' επιχειρημα σου δε το σχολιασα καταλληλα δεν σημαινει ότι δεν το κατανοησα απλως το προσπερασα γιατι είναι επιπεδου δημοτικου.
Ότι μπορει ο καθενας.
-
Το νήμα καθαρίστηκε. Η οποιαδήποτε συνέχεια με προσβλητικές αναφορές θα επιφέρει άμεση αποβολή. [mod]
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα , Σε ford focus 2ης γενιάς (2007) Οταν ειμαι σταματημένος με ανοιχτο κινητήρα και πατήσω το φρένο αρχικά το νιώθω κανονικά με αντισταση και πιέση , όσο αυξανω ομως την δυναμη το φρένο υποχωρεί προοδευτικά ( δεν υποχωρει ανδεν αυξανω συνεχώς την δυναμη ) μεχρις ωτου φτάσει στο πάτωμα στο τέρμα του , τότε μόλις αφησω την πιεση αισθάνομαι το φρένο σαν να μην εχει καθόλου αντισταση οταν το ξαναπατάω και το αφήνω , αν το αφήσω επιστρεφεί πάνω και αν περιμένω λιγα δευτερολεπτα και το πατησω-αφησω 2-3 φορές ξαναεπιστρέφει η αρχική αντίσταση -κατασταση... Το φρένο πιάνει κανονικότατα πάντα ακόμα και οταν γινει η παραπάνω διαδικασία και μοιάζει σαν να μην εχει αντίσταση .Δεν εχει διαροές πουθενά και η σταθμη υγρών φρένων ειναι οκ . Πήρα την Ford και μου είπαν οτι ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξουν αντλία φρένου και οτι μπορει είτε να εχει αέρα ή η μοναδα του abs εχει πρόβλημα (1800ευρώ) και πως πρέπει να τους το παω για να καταλάβουν.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς για το τι μπορεί να ειναι ???
Ευχαριστώbump !
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα , Σε ford focus 2ης γενιάς (2007) Οταν ειμαι σταματημένος με ανοιχτο κινητήρα και πατήσω το φρένο αρχικά το νιώθω κανονικά με αντισταση και πιέση , όσο αυξανω ομως την δυναμη το φρένο υποχωρεί προοδευτικά ( δεν υποχωρει ανδεν αυξανω συνεχώς την δυναμη ) μεχρις ωτου φτάσει στο πάτωμα στο τέρμα του , τότε μόλις αφησω την πιεση αισθάνομαι το φρένο σαν να μην εχει καθόλου αντισταση οταν το ξαναπατάω και το αφήνω , αν το αφήσω επιστρεφεί πάνω και αν περιμένω λιγα δευτερολεπτα και το πατησω-αφησω 2-3 φορές ξαναεπιστρέφει η αρχική αντίσταση -κατασταση... Το φρένο πιάνει κανονικότατα πάντα ακόμα και οταν γινει η παραπάνω διαδικασία και μοιάζει σαν να μην εχει αντίσταση .Δεν εχει διαροές πουθενά και η σταθμη υγρών φρένων ειναι οκ . Πήρα την Ford και μου είπαν οτι ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξουν αντλία φρένου και οτι μπορει είτε να εχει αέρα ή η μοναδα του abs εχει πρόβλημα (1800ευρώ) και πως πρέπει να τους το παω για να καταλάβουν.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς για το τι μπορεί να ειναι ???
ΕυχαριστώΤο οτι το πατας και συνεχιζει μεχρι τερμα δεν μου ακουγεται σωστο.
Μπορεις να δοκιμασεις να κανεις μια μια καλη εξαερωση, αλλαξε και κανα υγρο φρενων με την ευκαιρια. Αυτο που δεν ξερω ομως ειναι αν χρειαζεται διαγνωστικο της αντιπροσωπειας για να την κανεις... -
https://www.google.com.cy/search?q=w202 ... 89#imgrc=_
Γνωριζει κανεις τι ακριβως κανει αυτό?Συνδεεται με σωληνακι υποπιεσης στην εισαγωγή του κινητηρα.
Στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου λεει πως αν βαλεις βενζνη με 91 οκτανια να στρεψεις το κυκλακι που βρισκεται δεξια.Εγω δεν ξερω αν το εστρεψε κανεις σε εμενα.
Ρυθμιζει το αβανς?Αν εχω τον κινητηρα ρελαντί και το γυρναω θα υπαρξει διαφορα στο ρελαντί για να καταλαβω? -
Είχα αλλάξει υγρά στην αντιπροσωπία πέρσι , θα παω για εξαέρωση αν είναι
Στάλθηκε από το JY-G4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://www.google.com.cy/search?q=w202+ecu+ignition&biw=1535&bih=697&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3vqaWhNzLAhWIHpoKHQbAD9MQ_AUIBigB&dpr=0.89#imgrc=_Γνωριζει κανεις τι ακριβως κανει αυτό?Συνδεεται με σωληνακι υποπιεσης στην εισαγωγή του κινητηρα.
Στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου λεει πως αν βαλεις βενζνη με 91 οκτανια να στρεψεις το κυκλακι που βρισκεται δεξια.Εγω δεν ξερω αν το εστρεψε κανεις σε εμενα.
Ρυθμιζει το αβανς?Αν εχω τον κινητηρα ρελαντί και το γυρναω θα υπαρξει διαφορα στο ρελαντί για να καταλαβω?Βαζεις βενζίνη με 91 οκτάνια;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Γνωριζει κανεις τι ακριβως κανει αυτό?Συνδεεται με σωληνακι υποπιεσης στην εισαγωγή του κινητηρα.
Ρυθμιζει το αβανς?Αν εχω τον κινητηρα ρελαντί και το γυρναω θα υπαρξει διαφορα στο ρελαντί για να καταλαβω?Βαζεις βενζίνη με 91 οκτάνια;
Eννοειται πως όχι!Αλλα το αμαξι είναι αγορασμενο από γερμανια μεταχειρισμενο και εκει ειχε κανει 40-50κ χιλιόμετρα προηγουμένως.Οι Γερμανοι ηταν αρκετα κοντα σε κρατη που ειχαν 91 οκτανια βενζινη.
Περαν αυτου σημειωσα που βρίσκεται αυτό το κυλινδρακι και δοκιμασα να το στριψω....στριβει ελευθερα δεξια αριστερα και κανει και περιστροφή.Το επεστρεψα εκει που ηταν φυσικα.
Κοιτωντας τις φωτο στο νετ δεν βρίσκονται όλα στην ιδια θεση.....αρα πως καταλαβαινω ότι το δικο μου είναι στην σωστη?Μπορω να δωσω και παραπανω αβανς(αν αυτό κανει)μιας και εχω υγραεριο?
Υ.Γ. τα γραμματα που εχει πανω στο δικο μου δεν ηταν σε ευθεια αλλα με γωνια ως προς την νοητη ευθεια που το κοιτας....αρα υποθετω καποιος το εστριψε -
Εβγαλες μισο εκατομμύριο χλμ και τωρα σου ηρθε να σκαλισεις..αστο εκει που ειναι ..ποσο θα αντέξει ακομα το μερσεντες ..200κ? Ε αστο θα παει και ετσι!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........