-
Eπιλεγοντας ενα θερμοστατη που θα ανοιγει σε υψηλοτερη θερμοκρασια απο 82C σε 88C θα εχουμε υψηλοτερη θερμοκρασια καυσης;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Eπιλεγοντας ενα θερμοστατη που θα ανοιγει σε υψηλοτερη θερμοκρασια απο 82C σε 88C θα εχουμε υψηλοτερη θερμοκρασια καυσης;νομίζεις οτι η καύση γίνεται στους 82 ή 88 βαθμούς;
-
δεν εχεις καταλαβει την ερωτηση, μην απαντας μονο & μονο για να πουλησεις ειρωνεια
τελος, βρηκα αφθονο feedback απο αμερικη λυθηκε η απορια, δεν χρειαζεται καν να ρωτησω κατι αν περιμενω αντι για καποια σοβαρη απαντηση εστω και λανθασμενη να καταληγει σε ειρωνεια απο καποιους που σουλατσαρουν σε αυτο το φορουμ ψαχνοντας αφορμη για να χλευασουν τον αλλον -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
δεν εχεις καταλαβει την ερωτηση, μην απαντας μονο & μονο για να πουλησεις ειρωνεια
τελος, βρηκα αφθονο feedback απο αμερικη λυθηκε η απορια, δεν χρειαζεται καν να ρωτησω κατι αν περιμενω αντι για καποια σοβαρη απαντηση εστω και λανθασμενη να καταληγει σε ειρωνεια απο καποιους που σουλατσαρουν σε αυτο το φορουμ ψαχνοντας αφορμη για να χλευασουν τον αλλονΑν δεν θες οι απαντήσεις να είναι ανάλογες των ερωτήσεων σου να κάνεις πιο καλές/σωστές ερωτήσεις.Δεν σου φταίω εγώ αν εσύ δεν μπορείς να εκφράσεις σωστά την απορία σου.
-
Ναι αλλά εδώ είμαστε για να μοιράσουμε τις εμπειρίες μας , να ρωτήσουμε , και να λύσουμε απορίες αλλων . Οχι για να κάνουμε τον (ψευτό)μαγκα . Ο νοών νοείτω
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Eπιλεγοντας ενα θερμοστατη που θα ανοιγει σε υψηλοτερη θερμοκρασια απο 82C σε 88C θα εχουμε υψηλοτερη θερμοκρασια καυσης;Λογικα δεν πρεπει να επηρεαζεται καθολου η θερμοκρασια καυσης.
-
ασχετα αν εχουμε 82 ή 88 βαθμους θερμοστατη, στην πορεια η θεμοκρασια του ψυκτικου θα ξεπερασει τους 100 βαμους, αρα το κερδος (για την θερμοκρασια καυσεως) ειναι μηδαμινο.
-
Εστώ και αν ανέβει η θερμοκρασία του κινητήρα και της εισαγωγής , λογικά επειδή η ροή του αέρα που περνάει ειναι τεράστια ο αέρας δεν προλαβαίνει να 'αποροφήσει' καθόλου θερμότητα αρα λογικά ο αέρας που εισέρχεται στον θάλαμο θα ειναι πρακτικά ιδιας θερμοκρασίας .
-
Οτι θα σου αλλάξει ελάχιστα την μέση θερμοκρασία καύσης, θα στην αλλάξει.
-
Είδα ένα L200 15 ετίας, μιάμιση καμπίνα. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώτο αμάξωμα ήταν σε άριστη κατάσταση, επίσης και όλο το από κάτω μέρος του ήταν γυαλισμένο, σαν καινούργιο. Έφερε πινακίδες καινούργιου πράγμα που μαρτυράει προφανώς ότι είχε αγοραστεί μεταχειρισμένο. Την μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου την έκανε το γεγονός ότι το αμάξι είχε πίσω 2 τζάμια. Ένα τζάμι που ένωνε καρότσα και καμπίνα και ένα δεύτερο τζάμι μερικά εκατοστά πιο δίπλα. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Υπάρχει λόγος? Καλύτερη ηχομόνωση ή έχει γίνει καμιά 'μπουγάδα' π.χ παίρνουμε 2 κομμάτια ίδιων αλλά τρακαρισμένων αυτοκινήτων, τα κολλάμε και έχουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο???
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
τελος, βρηκα αφθονο feedback απο αμερικη λυθηκε η απορια, δεν χρειαζεται καν να ρωτησω κατι αν περιμενω αντι για καποια σοβαρη απαντηση εστω και λανθασμενη να καταληγει σε ειρωνεια απο καποιους που σουλατσαρουν σε αυτο το φορουμ ψαχνοντας αφορμη για να χλευασουν τον αλλονΠερίμενα να βάλεις το feedback απο Αμερική που σου έλυσαν τις απορίες αλλά δεν........
Εγώ βρήκα όμως κάτι άλλο http://auto.howstuffworks.com/cooling-system5.htm
Temperatures in the combustion chamber of the engine can reach 4,500 F (2,500 C),
Τώρα πως αλλάζει με θερμοστάτη 80κατι βαθμων -
μεγαλύτερος θερμοστάτης μαλλον θα έχει το μπλοκ πιο ζεστό, άρα καλύτερες ανοχές , ενώ και ο αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικου που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση του μείγματος θα δουλεύει σε άλλα μείγματα (ελαφρώς πιο οικονομικά)
-
μου δινει επιλογες 82 & 88, θα βαλω 88 θερμοστατη οντως θα λειτουργει με χαμηλοτερους χρονους ψεκασμου και θα εκπεμπει λιγοτερα καυσαερια, η βαλβιδα βεντιλατερ ειναι 95-90 & 102-97 οποτε κανενα προβλημα
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις -
Μικρότερους χρόνους ψεκασμού, γιατί;
-
θα αλλαξω φλατζα κεφαλης σε ενα αγγλικο αυτοκινητο, αναμεσα σε elring & corteco ποια να διαλεξω;
-
Γεια σας παιδιά, αγόρασα ένα Micra Κ12 2004 με 118000 χιλιόμετρα.
Το αυτοκίνητο ελέγθηκε από μητρώο ζημιών, αντιπρόσωπο NISSAN και δικό μου μάστορα αφού το πήρα και βρέθηκε άψογο.
Τη νύχτα το δοκιμασα στην Εθνικη, μετά τα 140 (περιπου) αρχιζει ενας κραδασμος στο τιμονι, (προσοχη οχι τρεμουλο), δεν πρέπει να είναι από ελαστικά, το αυτοκινητο δεν τραβαει πουθενα, παει ευθυγραμμισμενα. Ο κραδασμος γινεται αντιληπτος μονο αν πιανεις το τιμονι, οταν το αφηνω δεν φαινεται τιποτα. Μεχρι τα 180 δεν αλλαζει κατι παραμένει. Τι μπορει να ειναι, καποια ρουλεμαν η κρεμαγιερα? Επισης επειδη υπαρχει πολυς θορυβος στην καμπινα σε αυτες τις ταχυτητες δεν ειμαι σιγουρος αν ακουγεται κατι απο το μπροστινο συστημα. Αν καποιος εχει καποια γνωμη για αυτο, μηπως ειναι φυσιολογικο?Και καποιες ερωτησούλες-αποριες μαλλον οχι προβληματα
- Μετά τα 140-150 ακουγεται αερας μαλλον απο τις πισω πορτες, ισως απο τις κλειδαριες, απότι μου ειπε το ατομο που καθοταν επιτηδες πισω για να δουμε απο που ακουγεται, είναι φυσιολογικο? Οπως και σε αυτες τις υψηλες ταχυτητες (150 και πανω) εχει πολυ θορυβο η καμπινα, ειναι φυσιολογικο?
- Δοκιμασα σε γλιτσα και χαμηλη σχετικη ταχυτητα να ενεργοποιησω το ABS, περιεργα επιανε, δηλαδη εκανε καποιο θορυβο παραπανω αποτι υπολογιζα, δεν μου κλωτσησε το πενταλ (μαλλον), ειναι ΟΚ?
-
99% ο κραδασμός είναι απο τις μπροστινές ρόδες,μπορεί να έχει πάρει κάποια ζάντα ή ακόμη και τα ίδια τα λάστιχα να έχουν στραβάδα.Τί χρονολογίας είναι τα λάστιχα και πόσα περίπου χλμ έχουν κάνει;;;
Για όλα τα υπόλοιπα να θυμάσαι οτι έχεις αγοράσει ένα micra 11 ετών.........και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι φυσιολογικοί και το abs περασμένης γενιάς! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
99% ο κραδασμός είναι απο τις μπροστινές ρόδες,μπορεί να έχει πάρει κάποια ζάντα ή ακόμη και τα ίδια τα λάστιχα να έχουν στραβάδα.Τί χρονολογίας είναι τα λάστιχα και πόσα περίπου χλμ έχουν κάνει;;;
Για όλα τα υπόλοιπα να θυμάσαι οτι έχεις αγοράσει ένα micra 11 ετών.........και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι φυσιολογικοί και το abs περασμένης γενιάς!Τα ελαστικα ειναι του 2014 με 4 χιλιαδες χιλιομετρα, αλλα τωρα μου θυμισες οτι μπροστα ειναι Barum και πισω Continental, ακριβως ιδιες διαστασεις, ίδιους δείκτες και ακριβως ιδια χαραξη. Λετε να φταιει αυτό?
Αν δεν ειναι αυτο μηπως ειναι καμμια κολωνα τιμονιου?
Θα ρωτησω μηχανικο, αλλα θελω να ειμαι προετοιμασμενος. -
μια ακυρη απορια που χα ανεκαθεν-στα παλια ιμπρεζα μπροστα στην μασκα εκεινος ο αεραγωγος τι πρακτικο σκοπο ειχε?μηπως απο κατω εψυχε κατι(ιντερκουλερ η κατι αλλο)??
-
Αν λες στο καπό για το intercooler είναι.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........