-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
, λαδι 10w/40 (και ας κραζουν καποιοι για ψιλα λαδια)Πλακα πλακα τωρα που 'σφιξαν τα κρυα' τα καπελωτα δε βαρανε στα πρωτα δευτερολεπτα της ημερας ( ως συνηθως..)
και αλλαγη καθε 7.500km (και ας ξανακραζουν οι ιδιοι για τους λιπαντικους κυκλους).
Ναι... σε ενα αυτοκινητο που χρυσοπληρωσατε κανετε οικονομια 40 ευρω το χρονο μια ακομα αλλαγη....
Απο την αλλη αμα βλεπεις το αυτοκινητο σα ψυγειο... ναι οκ.... και τα λαστιχα φουσκωμα καθε.... οποτε λεει το βιβλιαρακι....
-
alexeft ο κινητηρας του aygo ειναι ιαπωνας.
Όλα τα σημαντικά μέρη του είναι ιάπωνας σχεδιαστικά, μόνο που κατασκευάζονται όλα στην Ευρώπη. Το λέω άλλωστε, είναι ευρωγιαπωνέζικο! Η μάλλον, ιαπωνοευρωπαϊκό!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σωστά υποπτεύεσαι Θοδωρή. Πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο για να μετρήσετε συμπίεση κυλίνδρων (5 λεπτά υπόθεση με μανόμετρο χειρός). Κάτι μου λέει ότι θα την βρεις πεσμένη σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους. Κάπως έτσι το είπε το ποίημα και το δικό μου Focus.
ΥΓ: Γύρω στα 200.000 χλμ έχει;
δεν ειμαι σιγουρος, αλλα πρεπει να εχει καμμια 130ρια το πολυ.
-
το ξερετε οτι ειμαι φιλογιαπωνεζος οσο δεν παιρνει, αλλα εχω 6 φοκους τα 4 πλησιαζουν τις 200.000km και το ενα εχει ξεπερασει τις 280.000km μονο με ρυθμιση βαλβιδων ανα 150.000km, λαδι 10w/40 (και ας κραζουν καποιοι για ψιλα λαδια) και αλλαγη καθε 7.500km (και ας ξανακραζουν οι ιδιοι για τους λιπαντικους κυκλους).
alexeft ο κινητηρας του aygo ειναι ιαπωνας.τί εννοείς έχω 6 φόκους;;;;;
-
6 φοκους πελατων που τα συντηρω εγω.
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?
Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
Σωστά υποπτεύεσαι Θοδωρή. Πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο για να μετρήσετε συμπίεση κυλίνδρων (5 λεπτά υπόθεση με μανόμετρο χειρός). Κάτι μου λέει ότι θα την βρεις πεσμένη σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους. Κάπως έτσι το είπε το ποίημα και το δικό μου Focus.
Προ καιρού είχα παρατηρήσει( ή τουλάχιστον νόμιζα) αυτό που έλεγε ο Θοδωρής, αλλά το είχα περάσει στο ντούκου, καθότι δεν ήξερα αν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος οδηγός συμπτωμάτων, οπότε με το που διάβασα αυτό που έλεγε, άκουσα- κα ιτον Αλέξανδρο, σήμερα πήγα συνεργείο για μέτρηση συμπίεσης. Μπουζί όλα ΟΚ, κύλινδροι παραδόξως όλοι γραμμικοί 185-190 psi όλοι Φυσικά λογω αερίου είχα ένα φόβο παραπάνω...
-
Τα σκασιματα και η ακανονιστη ροη στα καυσαερια ειναι ενδειξη αρυθμιστων βαλβιδων. Το ιδιο συμπτωμα ειχα και γω στο tucson οταν πριν 1.5 χρονο ηταν εντελως κλειστες οι βαλβιδες εξαγωγης, ομως η μετρηση συμπιεσης εδειξε σωστες τιμες και γραμμικες.
-
Ε...αν προλαβαν σε 7 μηνες να κλεισουν οι βαλβιδες.......Μάιο ειχα ρυθμίσει τις εξαγωγής.
-
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?
Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
ρυθμιση βαλβιδων ειχε γινει ποτε?
Τωρα το ειδα!
Οχι δεν ξερω θα ρωτησω
-
Για ρίξτε τα φώτα σας.
L200 - 136 άλογα - με κρύα μηχανή, ειδικά το πρωί, παίρνει δύσκολα μπροστά και βγάζει από την εξάτμιση καπνούς. Χθές τσέκαρα τις προθερμάνσεις και είναι εντάξει. Ειδικά τις 4-5 μέρες που έκανε πολύ κρύο ήθελα να βάλω μπροστά και η μίζα ζοριζόταν πολύ και έπαιρνε μπροστά σαν το ξεψυχισμένο. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, γυρίζει αρκετά ζωηρά αλλά παρουσιάζει αυτά που είπα. Η μπαταρία είναι της 'μαμάς' του ακόμα, 8 χρονών. Να φταίει αυτό? -
Mε τα κρύα ζορίζεται,πας για μπαταρία.
-
Κι εγω μπαταρια θα ψηφιζα...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για ρίξτε τα φώτα σας.
L200 - 136 άλογα - με κρύα μηχανή, ειδικά το πρωί, παίρνει δύσκολα μπροστά και βγάζει από την εξάτμιση καπνούς. Χθές τσέκαρα τις προθερμάνσεις και είναι εντάξει. Ειδικά τις 4-5 μέρες που έκανε πολύ κρύο ήθελα να βάλω μπροστά και η μίζα ζοριζόταν πολύ και έπαιρνε μπροστά σαν το ξεψυχισμένο. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, γυρίζει αρκετά ζωηρά αλλά παρουσιάζει αυτά που είπα. Η μπαταρία είναι της 'μαμάς' του ακόμα, 8 χρονών. Να φταίει αυτό?αφού το βάζει ακόμη σε λειτουργία είναι άθλος.......
-
καλημερα! επειδη θελω να αγορασω μπουζοκαλωδια βρισκω 2 μαρκες LUCAS και BLUE PRINT . ποια ειναι καλυτερα?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για ρίξτε τα φώτα σας.
L200 - 136 άλογα - με κρύα μηχανή, ειδικά το πρωί, παίρνει δύσκολα μπροστά και βγάζει από την εξάτμιση καπνούς. Χθές τσέκαρα τις προθερμάνσεις και είναι εντάξει. Ειδικά τις 4-5 μέρες που έκανε πολύ κρύο ήθελα να βάλω μπροστά και η μίζα ζοριζόταν πολύ και έπαιρνε μπροστά σαν το ξεψυχισμένο. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, γυρίζει αρκετά ζωηρά αλλά παρουσιάζει αυτά που είπα. Η μπαταρία είναι της 'μαμάς' του ακόμα, 8 χρονών. Να φταίει αυτό?αφού το βάζει ακόμη σε λειτουργία είναι άθλος.......
Πήγα και σε ηλεκτρολόγο να μου μετρήσει τη μπαταρία αλλά μόλις του είπα ότι είναι 8 χρονών μόνο που δεν με έβγαλε έξω.
Με μια πρόχειρη έρευνα βρήκα μπαταρία Μπος 125 ευρώ και μπαταρία ρόκετ με 95 ευρώ. Μιλάμε για 95άρες φυσικά.
Δεν τίθεται θέμα για 30 ευρώ αν ξέρω ότι θα αντέξει περισσότερα χρόνια. Εννοώ δλδ ότι το πιο φτηνό δεν είναι απαραίτητα αυτό που θέλω.
Γνώμες για αυτές τις 2 μπαταρίες ή άλλες μάρκες κανείς? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
καλημερα! επειδη θελω να αγορασω μπουζοκαλωδια βρισκω 2 μαρκες LUCAS και BLUE PRINT . ποια ειναι καλυτερα?και επισης μια απαντηση εδω οποιος γνωριζει γιατι θελω να τα παραγγειλω ευχαριστω!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για ρίξτε τα φώτα σας.
Πήγα και σε ηλεκτρολόγο να μου μετρήσει τη μπαταρία αλλά μόλις του είπα ότι είναι 8 χρονών μόνο που δεν με έβγαλε έξω.
Με μια πρόχειρη έρευνα βρήκα μπαταρία Μπος 125 ευρώ και μπαταρία ρόκετ με 95 ευρώ. Μιλάμε για 95άρες φυσικά.
Δεν τίθεται θέμα για 30 ευρώ αν ξέρω ότι θα αντέξει περισσότερα χρόνια. Εννοώ δλδ ότι το πιο φτηνό δεν είναι απαραίτητα αυτό που θέλω.
Γνώμες για αυτές τις 2 μπαταρίες ή άλλες μάρκες κανείς?Τη ροκετ δεν τη ξερω........αλλα και τα 125€ για μπος δεν θα τα εδινα!
Δες τιμες για delco και varta....... -
Καλα εγω εχω ακομα την μανισια μπαταρια πανω. Αυτοκινητο corsa c αγορασμενο δεκεμβριο 2003. Δουλευει τσακμακι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
...................... για μπος δεν θα τα εδινα!
Δες τιμες ........... και varta.......Γιατι??
Η Varta τι ειναι??
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........