-
Τίποτα , Επειδή ο πατέρας μου δεν βρήκε χρονο να το πάμε ακόμα (17 ειμαι χωρις διπλομα) περιμένω , μου έχει μπει μύγα να ανοίξω το πλαίσιο που ειναι το χειρόφρενο αλλα ακόμα δεν προσπάθησα λογο έλλειψης χρόνου για 3η λυκείου .. Οταν έχω νεωτερα θα γράψω .
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Τίποτα , Επειδή ο πατέρας μου δεν βρήκε χρονο να το πάμε ακόμα (17 ειμαι χωρις διπλομα) περιμένω , μου έχει μπει μύγα να ανοίξω το πλαίσιο που ειναι το χειρόφρενο αλλα ακόμα δεν προσπάθησα λογο έλλειψης χρόνου για 3η λυκείου .. Οταν έχω νεωτερα θα γράψω .Ασε τη μυγα μονη της και ασχολησου με τα μαθηματά σου. Εχεις χρονο να τα μαθεις αυτα.
-
#ParentalAdvice
Τριαινα θεριοοοοοοο
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντα τα o-rings διαστασιολογούνται με βαση εσωτερική διάμετρο, πάχος και υλικό. Αν διάβασες σε manual '60x4', τότε σίγουρα είναι εσωτερική x πάχος.ευχαριστω!
το πηρα, το τοποθετησα μια χαρα διαρροη τελος
ακρομαπαρα τα εργοαστασιακα του ειναι trw, τα οποια βγαινουν 25-30Ε/κομματι εχω βρει με τα μισα χρηματα σε delphi+10E μεταφορικα και σε flennor χωρις μεταφορικα, η flennor ειναι γερμανικη εταιρεια που γνωριζω οτι παραγει ιμαντες η delphi την εχω δοκιμασει και σε αλλα ανταλλακτικα για τα χρηματα που δινεις ειναι εξισου καλη και την εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση
λοιπον flennor η delphi σε ακορομαπαρο; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Πάντα τα o-rings διαστασιολογούνται με βαση εσωτερική διάμετρο, πάχος και υλικό. Αν διάβασες σε manual '60x4', τότε σίγουρα είναι εσωτερική x πάχος.
ευχαριστω!
ακρομαπαρα τα εργοαστασιακα του ειναι trw, τα οποια βγαινουν 25-30Ε/κομματι εχω βρει με τα μισα χρηματα σε delphi+10E μεταφορικα και σε flennor χωρις μεταφορικα, η flennor ειναι γερμανικη εταιρεια που γνωριζω οτι παραγει ιμαντες η delphi την εχω δοκιμασει και σε αλλα ανταλλακτικα για τα χρηματα που δινεις ειναι εξισου καλη και την εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση
λοιπον flennor η delphi σε ακορομαπαρο;Αν τα 25-30€ το κομματι ειναι εδω στην Ελλαδα απο μαγαζι,
τα 'μισα χρηματα'=Μ.Ο. 14€, '+10€ μτφ', δεν ειναι απελπιστικα κοντα σε τιμη? -
έσκασε το λάστιχο στη ρεζέρβα έκτακτης ανάγκης και βρήκα άλλη αλλά έχει διαφορετικό καρέ. Η δικιά μου είναι 4Χ98 ενώ αυτή είναι 4Χ100. αξίζει να κάνω μετατροπή στο καρέ (νομίζω γίνεται με κάποια δαχτυλίδια) ή απλά να αλλάξω το λάστιχο απο την μια στην άλλη?? (είναι ίδια διάσταση). Τι κόστος έχουν αυτά τα δαχτυλίδια?
-
-
σιγά βρε θα σκάσω απ τα γέλια...
-
Εγώ θα άλλαζα το λάστιχο
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τίποτα , Επειδή ο πατέρας μου δεν βρήκε χρονο να το πάμε ακόμα (17 ειμαι χωρις διπλομα) περιμένω , μου έχει μπει μύγα να ανοίξω το πλαίσιο που ειναι το χειρόφρενο αλλα ακόμα δεν προσπάθησα λογο έλλειψης χρόνου για 3η λυκείου .. Οταν έχω νεωτερα θα γράψω .
Ασε τη μυγα μονη της και ασχολησου με τα μαθηματά σου. Εχεις χρονο να τα μαθεις αυτα.
Η τρέλα δεν φεύγει οτι και να κάνω . Τουλάχιστον διαβάζω οσο πρέπει και με το καλό σε 1 χρονο μηχανολογος μηχανικος
-
Πάντα τα o-rings διαστασιολογούνται με βαση εσωτερική διάμετρο, πάχος και υλικό. Αν διάβασες σε manual '60x4', τότε σίγουρα είναι εσωτερική x πάχος.
ευχαριστω!
λοιπον flennor η delphi σε ακορομαπαρο;Αν τα 25-30€ το κομματι ειναι εδω στην Ελλαδα απο μαγαζι, x2=50E TRW greece
τα 'μισα χρηματα'=Μ.Ο. 14€, '+10€ μτφ', δεν ειναι απελπιστικα κοντα σε τιμη?X2=28+10μεταφορικα=38Ε Delphi france
και τελος 2flennor ακρομπαρα κοστιζουν 20Ε διπλα μου, απλα εχω την αμφιβολια για την πραγματικη τους αξια του εμειναν στο ραφι και τα δινει τοσο η απλα κοστολογειται τοσο απο το εργοστασιο τους επειδη ειναι μια μετρια ποιοτητα, γνωριζω πως η γερμανικη νοοτροπια υπαρχει το ακριβο υπαρχει και το φθηνο και πως οτι πληρωσεις θα παρεις -
Το φουσκακι κοπηκε ή εχει τζογο το ακρομπαρο? Αν ειναι το πρωτο κανε ενα καλο γρασσαρισμα και βαλε universal φουσκακια ακρομπαρων…εγω πχ για το δικο μου βρισκω φουσκακια γνησια απο την αντιπροσωπεια 5 ευρω το σετ! Ρωτα και για το δικο σου.
Γλιτωνεις και την ευθυγραμισση. Καποτε αλλαζα σαν βλακας καινουρια ακρομπαρα επειδη σχιζοταν το φουσκακι.Αν εχει πιασει μποσικα ομως παρε κατι καλο για να αντεξει. Προτιμησε σαν 1η επιλογη lemforder, μετα τα υπολοιπα επονται. Κοιτα και την moog δινει καλα προιοντα σε νορμαλ τιμες.
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Η τρέλα δεν φεύγει οτι και να κάνω . Τουλάχιστον διαβάζω οσο πρέπει και με το καλό σε 1 χρονο μηχανολογος μηχανικοςΜε το καλο, σε 6 χρονια θα εισαι μηχ μηχ.
Στο ευχομαι.X2=28+10μεταφορικα=38Ε Delphi france και τελος 2flennor ακρομπαρα κοστιζουν 20Ε διπλα μου, απλα εχω την αμφιβολια για την πραγματικη τους αξια του εμειναν στο ραφι και τα δινει τοσο η απλα κοστολογειται τοσο απο το εργοστασιο τους επειδη ειναι μια μετρια ποιοτητα, γνωριζω πως η γερμανικη νοοτροπια υπαρχει το ακριβο υπαρχει και το φθηνο και πως οτι πληρωσεις θα παρεις
Σωστα, υπολογισα τα μεταφορικα 10€ για το καθενα
Σε καθε πειπτωση οι διαφορες ειναι ποσοστιαια μεγαλεςμ αλλα 'δραχμικα' μικρες. Αν τις δουλειες τις κανεις μονος σου, γιατι οχι και flennor με αν 20αρικακι, (μου θυμιζουν το lenor το μαλακτικο ) ποσο λιγο να κρατησουν δηλαδη? -
απο οτι ειδα στο βιβλιο σερβις τα ακρομπαρα δεν εχουν αλλαχτει ποτε, το αυτοκινητο εχει 215.000χλμ, φαινεται να ειναι σκισμενα τα λαστιχα μονο οταν ηταν στον αερα ο καθε τροχος τους δοκιμασα και δεν εχει τζογο, η εργασια ειναι δικη μου, μετραω το παλιο με το καινουριο ακρομπαρο και δεν ξεφευγει καθολου για να κανει ευθυγραμμιση
τα lemfoder καπου τα ειδα με 12.5Ε/κομματι θα δωσω προτεραιοτητα σε αυτα αν δεν εχουν μεταφορικα
υγ: τα ακρομπαρα εχουν εξωτερικο προστατευτικο λαστιχο, το εσωτερικο τους αποτελλειται πληρεις απο μεταλλο? να ξερω να κανω μια προσπαθεια να βρω το εξωτερικο τους πλαστικο σαν κιτ επισκευης επειδη ειδα σε μια μαρκα ''reasonably repair''-ανακατασκευης αν δεν κανω λαθος
βρηκα ενα βιντεο στο 4:40 φαινεται με ακριβεια αν εχει μποσικα https://www.youtube.com/watch?v=XLOBhBdhPVg -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εφόσον ξέρεις ποιά γραμμή δέν δουλεύει θα κάνεις τα εξής:Με σβηστό αυτοκίνητο και αντίσταση του τζαμιού:
- Ρυθμίζεις το πολύμετρο σε μέτρηση αντίστασης (Ω)
- Βάζεις και τους δύο ακροδέκτες στην μία ακρη της χαλασμένης γραμμής.
- Κρατάς τον ένα ακροδέκτη σταθερό στη μία άκρη και σιγά σιγά απομακρύνεις τον άλλο κατα μήκους της γραμμης.
- Αυτό που θα δείς είναι αρχικά ένα πάρα πολύ μικρό νούμερο αντίστασης το οποίο όσο απομακρύνεις το δεύτερο ακροδέκτη θα αυξάνεται λίγο λίγο. πχ θα ξεκινήσει απο 0,1 0,2 0,3 κτλ. Γι αυτό θέλει σχετικά καλό πολύμετρο που να μετράει τιμές μικρότερες του 1.
Μόλις περάσεις το σημείο του κοψίματος θα δείς ξαφνικά την αντίσταση να εκτοξεύεται πχ απο 0,6 σε 15 Ω. Έτσι θα βρείς ακριβώς που είναι χαλασμένη. Αν πάλι είναι κομμένο σε παραπάνω απο 1 σημεία τότε η σειρά των ενδείξεων θα πάει πχ 0,6 - OL (overload) - 15
Καλή σκέψη αλλά έχει ένα πρόβλημα. Το ότι στην πραγματικότητα έχεις πολλές αντιστάσεις συνδεμένες παράλληλα και είναι σα να ελέγχεις ηλεκτρονικό εξάρτημα πάνω στο κύκλωμα!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Καλή σκέψη αλλά έχει ένα πρόβλημα. Το ότι στην πραγματικότητα έχεις πολλές αντιστάσεις συνδεμένες παράλληλα και είναι σα να ελέγχεις ηλεκτρονικό εξάρτημα πάνω στο κύκλωμα!
Αν βγαλει πολους μπαταριας ή το φισακι που δινει ρευμα στις αντιστασεις μια χαρα δε θα ειναι ?
Αν υποθεσουμε οτι το ρευμα 'ξεκιναει' απο κατω αριστερα, διακλαδωνεται σε 5 παραλληλες γραμμες και διασχζει το τζαμι, ξαναγινεται μια και 'φευγει' κατω δεξια, αμα αρχισει απο τη μια γωνια, και πηγαινει σιγα σιγα προς την αλλη, σε οποια 'γραμμη' και να ειναι, εκει που εχει γινει η μαλακια θα το δει, μια και το μονο ρευμα που θα περναει που θα περναει θα ειναι το ρευμα που δινει το πολυμετρο.
Κανα λαθος? -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Καλή σκέψη αλλά έχει ένα πρόβλημα. Το ότι στην πραγματικότητα έχεις πολλές αντιστάσεις συνδεμένες παράλληλα και είναι σα να ελέγχεις ηλεκτρονικό εξάρτημα πάνω στο κύκλωμα!Δέν εχουν σημασία οι υπόλοιπες αντιστάσεις. Απο τη στιγμή που η γραμμή είναι κομμένη, η αντίσταση που σου δείχνει το όργανο είναι η αντίσταση μόνο του τμήματος μεταξύ των ακροδεκτών.
Όταν ο ένας ακροδέκτης περάσει το κόψιμο τότε μετράς όλες τις υπόλοιπες αντιστάσεις εκτός του τμήματος ανάμεσα στους ακροδέκτες. ΓΙ αυτό όταν δείς απότομη μεταβολή έχεις βρεί που είναι κομμένη.
Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί αντί για μεγάλη αύξηση να δείς μεγάλη μείωση, ανάλογα σε ποιό σημείο είναι το κόψιμο και τη διάταξη των υπόλοιπων αντιστάσεων.
Πάντως κάτι θα δείς με αυτή τη μέθοδο, αυτό είναι σίγουρο
-
οκ, θα το δοκιμασω με πρωτη ευκαιρια και θα σας πω
ακουγεται καλη - πρακτικη- προσεγγιση -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν ο ένας ακροδέκτης περάσει το κόψιμο τότε μετράς όλες τις υπόλοιπες αντιστάσεις εκτός του τμήματος ανάμεσα στους ακροδέκτες. ΓΙ αυτό όταν δείς απότομη μεταβολή έχεις βρεί που είναι κομμένη.
Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί αντί για μεγάλη αύξηση να δείς μεγάλη μείωση, ανάλογα σε ποιό σημείο είναι το κόψιμο και τη διάταξη των υπόλοιπων αντιστάσεων.
Πάντως κάτι θα δείς με αυτή τη μέθοδο, αυτό είναι σίγουρο
Αυτό λέω, ειδικά το τελευταίο!
-
Αν βγαλει πολους μπαταριας ή το φισακι που δινει ρευμα στις αντιστασεις μια χαρα δε θα ειναι ?
Η μπαταρία και το όποιο φισάκι δεν παίζει ρόλο εφόσον υποτίθεται ότι μετράμε αντίσταση. Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με κλειστό διακόπτη και το θερμαινόμενο οφ, αλλιώς παίζει να κάψουμε κανένα πολύμετρο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........