-
Και να το στεγνώσεις, όταν ξαναβάλεις A/C και το κλείσεις μετά από λίγο, πάλι υγρασία μυρίζει....
Οπότε μάλλον αυτό που έγραψε ο Μπιλλ... -
Kάνε τον καθαρισμό και στο εξής να θυμάσαι πάντα να κλείνεις το air-condition λίγο πριν φτάσεις ούτως ώστε οι υδρατμοί να εξατμίζονται.
Αλάνθαστη τακτική που την εφαρμόζω με απόλυτη επιτυχία εδώ και χρόνια
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Και να το στεγνώσεις, όταν ξαναβάλεις A/C και το κλείσεις μετά από λίγο, πάλι υγρασία μυρίζει....
Οπότε μάλλον αυτό που έγραψε ο Μπιλλ...Υπαρχουν σπρευ που τα βαζεις στο πατωμα το συνοδηγου, στεκονται ορθια σε βαση, κλειδωνουν πατημενα και τα στεφεις προς την εισοδο του αερα. Βαζεις το αιρκοντισιον στην ανακυκλωση στο τερμα, και τα σταγονιδια κανουν βολτα μεσα στους αεραγωγους και ξανα μεσα κλπ. Κανα τεταρτο παιρνει η διαδικασια.
Υπαρχει και σπρευ με ενα ευκαμπτο λεπτο μαρκουτσι πανω απο 50cm που το χωνεις στους αεραγωγους, και πατας και τραβας προς τα εξω. Αφηνει αφρο και σκοτωνει οτι βρωμαει (μουχλες κλπ)
Επισης μια λυση μπορει να ειναι και αυτη:
- αυτο που λεει ο drifter, αν και πολλες φορες ξεχνιεται.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kάνε τον καθαρισμό και στο εξής να θυμάσαι πάντα να κλείνεις το air-condition λίγο πριν φτάσεις ούτως ώστε οι υδρατμοί να εξατμίζονται.Αλάνθαστη τακτική που την εφαρμόζω με απόλυτη επιτυχία εδώ και χρόνια
Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ λήγει δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μάλιστα για λίγο στο τέλος το γυρνάω και στο ζεστό.
-
Αυτό το σπρέι εννοούσα ρε τριντεντ...
-
Συμπερασματικά (1) θέλει καθαρισμό το σύστημα και αλλαγή φίλτρου a/c και (2) την 'πρόληψη' που αναφέρετε.
(αυτοί που κάνουν βιολογικό, δεν κάνουν και τέτοια?) -
Ξεκίνα από αλλαγή φίλτρου για να δεις τι ψάρια θα πιάσεις. Μετά καθαρισμό εβαπορέτας και ίσως αεραγωγών.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αυτό το σπρέι εννοούσα ρε τριντεντ...ok
-
Αν πάμε σε 30 εγώ θα προτιμούσα 0-30.
Sent from Corsair's brick
-
Δε νομιζω να δινει 0-30 στο i30 ο κατασκευαστης σε νορμαλ κλιμα.
-
Το έχω κάνει 4 σέρβις. 1 κάθε χρόνο. Το αμάξι το πήρα καινούργιο τον Οκτώμβριο του 2009. Έχω κάνει μέχρι τώρα 70.000 χιλιόμετρα. Απλά επειδή μου βγάζει τελευταία έναν τραχύ θόρυβο στον κινητήρα, μου είπε αυτός ο τυπάς ότι είναι θέμα λαδιού. Και μου πρότεινε 1040.
-
Δοκιμασε το αλλα το αλλαζεις καθε 7500. Το συνεργειο που το πας τι λεει για το θορυβο?
-
Η αντιπροσωπεία της Hyundai που πάω ακόμα δεν μου έχει πει τίποτα, διότι τώρα τελευταία μου τον έχει βγάλει το θόρυβο. Θα πάω να τους ρωτήσω αν είναι. Απλά με έχει προβληματίσει το θέμα τον λαδιών. Λέτε να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο;
-
Οχι, ενας κινητηρας που κανει πολυ θορυβο (που δεν εκανε παλια) δεν θα εξαφανιστει βαζοντας 10-40. Καπου αλλου ειναι η αιτια. Να το ψαξετε. Και γνωμη μου ειναι μιας και κανεις κοντα 15.000 το χρονο να βαζεις φουλ συνθετικα. Τα 10-40 δεν ειναι για τοσα χλμ.
Στα προηγουμενα σερβις τι λαδια εβαζες?
-
Μαθε πρωτα ΤΙ κανει το θορυβο, το 'ακομα δεν τον ειδαμε Γιάννη τον βαφτισαμε' δεν ωφέλησε ποτε κανεναν.
Προσωπικα, 14Κ χλμ το λαδι (70Κ χλμ / 5 σερβις) δε θα το αφηνα. Δε σημαινει οτι ειναι θεσφατο, καθαρα προσωπικη γνωμη.
-
Ο χρήστης Antonis-Team. έγραψε:
Φίλοι μου πρέπει να αποφασίσετε, ότι μόνον ο κατασκευαστής πρωτινή!.... ούτε καν εγώ σαν επίσημος βελτιωτής…..
Ελέγχετε της θερμοκρασίες της περιοχής σας και αποφασίζετε!. Σαφώς το βιβλιαράκι του service το περιγράφει ακριβώς!.
Στο λεκανοπέδιο προτείνω όπως όλα τα αυτοκίνητα γράφουν το 10-40. Υπάρχει και 100% συνθετικό!.
Σίγουρα το θέμα είναι που και πως κυκλοφορείτε!!!!!.....
Antonis-team.Χωρίς παρεξήγηση αλλα η ομάδα σου με τύφλωσε με τα ορθογραφικά
-
-
Αντωνη 10-40 και φουλ συνθετικο υπαρχει, αλλα σπανιο και πολυ ακριβο. Σε redline το χω δει μονο, ή και σε torco νομιζω..μιλαμε για 15-20 ευρω το λιτρο… .
-
Κύριε Αντώνη, καταρχήν καλώς ήρθες και πάλι !
Σε 100% συνθετικό 10w40 για καθημερινή χρήση αυτοκινήτου (σε Αττική) και κάποιες γρήγορες βόλτες κάποιες φορές, ποιo θεωρείς αξιόλογο ? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν πάμε σε 30 εγώ θα προτιμούσα 0-30.Sent from Corsair's brick
Βεβαια, γιατι ζουμε στο Ροβανιεμι κι εχουμε συχνα -10 C.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........