-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Τελικά εκείνος ο σωλήνας στην φωτο ξέρουμε τι κάνει ?
Καλα ειναι, μη τον πειραζεις
Παρε και προταση για πιο 'διακριτικη' ιδεα καθαρισμου (αντι για seafoam που κανει μεγαλο ντουμανι και θα σε παρουν χαμπαρι οι γονεις και θα σε δειρουν) μια που θελεις να φας το χαρτζηλικι σου σε επισκευες του αυτοκινητου της οικογενειας ενω δεν εχει προβλημα.
Καλυτερα με ψεκαστηρι, οχι χυμα οπως ο τυπος στο βιντεο, ο Θεος μαζί σου.
Σοβαρα τωρα, ασε τα seafoam και παρε ενα ενα τα βιντεο του τυπου χρονολογικα, εχει μπολικα πραγματα για να μαθεις.
Ωραίος ο τυπάς . Ναι όντως μόλις έδειξα στον πατέρα μου τον καπνό που θα βγεί έγινε . Θα δώ τελικά τι θα κάνω ... μάλλον σε κανα μήνα γιατι τώρα τα μαθήματα με εχουν δεμένο . Αλλή μια ερώτηση πιθανώς offtopic Το wash and wax της το βρήκα 8 ευρώ το λίτρο ... Το ξέρει κανενας να μου πει απόψεις ?
Καλό είναι. Για εμένα όμως αν και λίγο τσιμπημένο προτίμησε κάποιο από τη Meguiar's ή της 3Μ που τις θεωρώ από τις καλύτερες τους είδους με την Armor All και τη Sonax για κάτι σε πιο προσιτό από άποψης τιμής. Για ταμπλό Wurth. Δες και μερικά για τη φροντίδα του χρώματος, το πλύσιμο το εξωτερικό κλπ. Και απέφυγε δύο προϊόντα σε ένα. Πάρε σαμπουάν πλυσίματος και κερί ξεχωριστά για να κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά. Γνώμη μου.
http://www.meguiars.gr/knowledge-centre -
Ενα σαμπουάν απλό είναι ,σιγά το κερί που έχει.
-
Μετά απο ψάξιμο για το seafoam βρήκα αυτό ... τα συμπεράσματα δικά σας https://www.youtube.com/watch?v=FO_UIVRT7uM
-
Δε θελαμε να βαλουμε εμεις Seafoam, εσυ ηθελες να βαλεις.
-
Αν αυτός βάζει νερό για καθάρισμα θεωρητικά τότε και η γεννήτρια ΗΗΟ μπορει να κάνει το ίδιο πράγμα......
(αντε πάλι να ανάψουν τα αίματα...)
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δε θελαμε να βαλουμε εμεις Seafoam, εσυ ηθελες να βαλεις.Ναι δίκαιο έχεις
-
Πως γινεται βαζοντας προγραμμα αυξησης ιπποδυναμης σε ενα αυτοκινητο να εχουμε ταυτοχρονα και μειωση στη καταναλωση?
Τα παραδειγματα που εχω ειναι απο civic type-r και ενα polo 1.2 tsi φιλου. Και τα δυο ειναι ΦΠΕ, τιποτα αλλο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πως γινεται βαζοντας προγραμμα αυξησης ιπποδυναμης σε ενα αυτοκινητο να εχουμε ταυτοχρονα και μειωση στη καταναλωση?
Τα παραδειγματα που εχω ειναι απο civic type-r και ενα polo 1.2 tsi φιλου. Και τα δυο ειναι ΦΠΕ, τιποτα αλλο.Μετρημενα σωστα ολα και πριν και μετα?
-
παντα!!!!!!!!
αφου ετσι λει το προσπεκτους του βελτιωτικου οποιο και να ειναι αυτο.και ειναι και ABW για τα εξοδα εγκαταστασης
abw = approved by wife.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα παραδειγματα που εχω ειναι απο civic type-r και ενα polo 1.2 tsi φιλου. Και τα δυο ειναι ΦΠΕ, τιποτα αλλο.Kυρίως από τη ρύθμιση του αβάνς, οι εγοστασιακές ρυθμίσεις είναι πολύ safe, μια ρύθμιση περισσότερο επιθετική χωρίς όμως να φτάνει σε επικίνδυνα όρια, αυξάνει τη ροπή στην κορύφωση της και μετατοπίζει τα άκρα της ανοίγοντας την καμπύλη της, αυτό βοηθάει τον οδηγό να πατάει λιγότερο γκάζι για την απόδοση που θέλει εκείνη τη στιγμή, έτσι προκύπτει η οικονομία.
Γιατί στο άνω όριο των στροφών με τέρμα γκάζι δεν μπορεί να ξεπεραστεί η απόδοση του θαλάμου καύσης την οποία ορίζει το σχήμα του, και όχι η όποια ροϊκή γίνει στο καπάκι, ή αλλαγή εκκεντροφόρων, το βύθισμα των βαλβίδων κλπ.
Ο κάθε συγκεκριμένος τύπος θαλάμου καύσης έχει όρια κατανάλωσης, τόσα γραμμάρια ανά ίππο ανά ώρα, αυτό το νούμερο δεν αλλάζει με τίποτα αν δεν αλλάξει το σχήμα του θαλάμου καύσης.
Ξέρεις πόσα μοτέρ έχουν καταστραφεί γιατί κατάβασε ο μάστορας το καπάκι και άλλαξαν οι squish band και οι σροβιλισμοί του θαλάμου καύσης και τα πειράκια ( αυταναφλέξεις ) κάνανε πάρτι με τα τρύπια έμβολα ?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα παραδειγματα που εχω ειναι απο civic type-r και ενα polo 1.2 tsi φιλου. Και τα δυο ειναι ΦΠΕ, τιποτα αλλο.Μετρημενα σωστα ολα και πριν και μετα?
Εννοειται, απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα. Η διαφορα στο πολο μικροτερη σε σχεση με το civic που ειναι μεγαλη!!
-
Οταν λεμε safe τι εννουμε? Πλημμυρα στη βενζινη να δροσιζεται?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν λεμε safe τι εννουμε? Πλημμυρα στη βενζινη να δροσιζεται?Όχι, αυτό που λες γίνεται με την αλλαγή των παλμών των μπέκ, ( duty cycle ) εγώ λέγοντας safe εννοώ αργοπορεία ανάφλεξης, η επιθετική ρύθμιση γίνεται αυξάνοντας την προπορεία από την εργοστασιακή ρύθμιση.
Δίνοντας τον σπινθήρα αργότερα μερικές έως αρκετές μοίρες όταν το έμβολο είναι πιο κοντά στο Α.Ν.Σ, αυξάνεις την πίεση στο θάλαμο καύσης και η πιστονιά είναι πιο ισχυρή, αυτό αυξάνει τη ροπή στρέψης ως προς τον άξονα.
Υπάρχουν βέβαια όρια, καιροφυλακτούςν οι αυταναφλέξεις, αν είναι ευαίσθητος ο knock sensor μειώνει την προπορεία κλπ, πάλι όα εξαρτώνται από το σχήμα του θαλάμου καύσης, υπάρχουν σχήματα θαλάμων που είναι αναίσθητα στις αυταναφλέξεις και το αντίθετο.
-
Για αυτο και συνηθως η χρηση προγραμματος επιβαλλει βενζινη 98+ οκτανιων? Επισης παρουσιαζει υψηλοτερες θερμοκρασιες καυσεριων η προπορεια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για αυτο και συνηθως η χρηση προγραμματος επιβαλλει βενζινη 98+ οκτανιων? Επισης παρουσιαζει υψηλοτερες θερμοκρασιες καυσεριων η προπορεια?Ναί γιατί ανεβαίνει η δυναμική συμπίεση ( όχι η στατική )
-
Ερώτηση: (ακολουθεί βαρετό background)
Στο Subaru που φοράει αντεστραμμένα αμορτισέρ, εμφανίζεται ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα. Στεγνώνει το γράσσο που βρίσκεται ανάμεσα σε εξωτερικό σώμα-έδρανο? και μπουκάλα του αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να κολλάει, να κάνει θόρυβο και να χοροπηδάει. Οι λύσεις 2: ή λύσιμο και γρασσάρισμα (μπελαλίδικο) ή 300 κιλά στο πορτ μπαγκάζ και βόλτα σε σαμαράκια (βάρβαρο). Η πιό απλή λύση είναι η τοπική λίπανση (...) με λαδάκι και επανάληψη επί συμπτωμάτων.
Επειδή βαριέμαι το σήκωνε-κατέβαζε το αυτοκίνητο και θέλει κάθε βδομάδα, ψάχνω μία λύση για να αραιώσει το μεσοδιάστημα ανάμεσα στα λαδώματα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, atf, μηχανέλαιο, 30άρι απλό, όλα το ίδιο κρατάνε πάνω-κάτω.
Μήπως υπάρχει τίποτα σε moly για να κάνει το λάδι πιο 'γλυστερό'; Θυμάμαι σε κάτι service manual να λένε για δέσιμο μηχανής με assembly lube, moly paste και κάτι τέτοια. Υπάρχει στο εμπόριο τέτοιο πράγμα; Πώς χρησιμοποιείται;
-
Καλησπέρα!
Τελικά κατάφερα και έβαλα το torque στο αμάξι μου, αλλά παρατήρησα κάτι περίεργο. Βλέπω τη θερμοκρασία του ψυκτικού, ξεπερνάει τους 90 βαθμούς και φτάνει ώρες ώρες στους 100, χωρίς όμως να κουνιέται ο δείκτης η να παρατηρώ κάτι διαφορετικό στο αμάξι. Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα? Παραφλου στο αμάξι έχω αλλάξει πριν 2 χρόνια. Επίσης πράγματα όπως οι στιγμιαίες καταναλώσεις κλπ να τα εμπιστεύομαι από το torque? Πάνω κάτω η μέση κατανάλωση συμπίπτει με τους υπολογισμούς που κάνω.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Νορμάλ είναι.
-
Το ταμπλω, εχει εξομαλυνση σε καποιες απο τις ενδειξεις του για προφανεις λογους.
Δε θες να βλεπεις τη θερμοκρασια να ανεβοκατεβαινει οπως ειναι φυσιολογικο απο τους 55 στους 90 στους 95 στους 100 (τυχαια νουμερα) και παλι κατω, αναλογα τις στροφες της αντλιας ή το ανοιγμα του θερμοστατη/βεντιλατερ.
Εαν για παραπανω απο καποια δευτερολεπτα ή λεπτα η θερμοκρασια παραμεινει σταθερη πιο πανω η πιο κατω, τοτε θα παει η ενδειξη εκει που πρεπει. Το ιδιο ισχυει και για το δεικτη βενζινης.Απο την OBD οι ενδειξεις μπορει να μην εχουν παρομοιο smoothness ... ή και καθολου.
-
Δεν έχουν όλοι οι πίνακες οργάνων βέβαια τέτοια συμπεριφορά.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........