-
σαν πρωτη κινηση θα δοκιμαζα να το βαλω σε κατηφορα, αν επερνε κατευθειαν τοτε πιο πιθανο οι επαφες του διακοπτη μηχανης, αν οχι κατι απο οσα ειπαν τα παιδια παραπανω συν αντλια βενζινης.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
σαν πρωτη κινηση θα δοκιμαζα να το βαλω σε κατηφορα, αν επερνε κατευθειαν τοτε πιο πιθανο οι επαφες του διακοπτη μηχανης, αν οχι κατι απο οσα ειπαν τα παιδια παραπανω συν αντλια βενζινης.Αντλια λεει οτι ειναι εντάξει.
Μιζαρει πολυ ωρα και δεν παιρνει εννοει. Δηλαδη γυριζει η μηχανη. Το πρωτο που κοιταμε σε αυτο το συμπτωμα οταν το κανει μονο κρυο ειναι η βαλβιδα ψυχρης, οταν το κανει και ζεστο τοτε κοιταμε αισθητηρα στροφαλου. Αλλαξανε ομως πολλα ακυρα στο αμαξι.
Πολλα ακυρα δε λες τιποτα.
Αν γυρνουσε η μιζα και δεν επαιρνε θα κοιταγα να δω αν εχω σπινθηρα. Αν δεν ειχα, θα εβαζα τη λιστα και αισθητηρα στροφαλου.Για ριχτε μια εξηγηση για τη 'βαλβιδα ψυχρης'... σε τι θα μας ενοχλουσε στη συγκεκριμενη περιπτωση.
-
Η βαλβιδα ψυχρης κυριως κανει συμπτωματα με κρυο κινητηρα. Και κυριως παιρνει μπρος αν φταιει αυτη αλλα δεν κραταει στροφες οσο ειναι κρυος ο κινητηρας.
-
Οκ, αρα ειμαστε πιο κοντα σε αιθητηρα στροφαλου για το θεμα του παραπανω.
-
Οταν ειναι κρυο μου το κανει παντα. Αλλα μου το κανει και οταν ειναι ζεστο, αλλα οχι συνεχεια. Σπινθηρα εχει κανονικα. Δυσκολα βρισκεις ενα μαστορα σωστο. Αλλος μπουκαλωδια, αλλος αυτο, αλλος εκεινο. Ενα φιλαρακι μου ειπε για αισθητηρα στροφαλου και αμεσως εστειλα και σε εσας να μου πειτε τη γνωμη σας. Τελη του μηνος που θα κατεβω αθηνα θα το παω στο φιλαρακι μου. Ολο αυτο το ψαχνω τεσσερα χρονια.
-
Ο χρήστης KuriakosArvanitis έγραψε:
Οταν ειναι κρυο μου το κανει παντα. Αλλα μου το κανει και οταν ειναι ζεστο, αλλα οχι συνεχεια. Σπινθηρα εχει κανονικα. Δυσκολα βρισκεις ενα μαστορα σωστο. Αλλος μπουκαλωδια, αλλος αυτο, αλλος εκεινο. Ενα φιλαρακι μου ειπε για αισθητηρα στροφαλου και αμεσως εστειλα και σε εσας να μου πειτε τη γνωμη σας. Τελη του μηνος που θα κατεβω αθηνα θα το παω στο φιλαρακι μου. Ολο αυτο το ψαχνω τεσσερα χρονια.κανα λαμπακι δεν εχει αναψει?
Τωρα που το σκεφτομαι και ας πω βλακεια, σιγουρα η αντλια και το λοιπο κυκλωμα τροφοδοσιας ειναι στα καλα του? -
Αντλία βενζίνης είπε ότι έχει καλή ο άνθρωπος. Και εγώ αισθητήρα θέσης στροφάλου μυρίζομαι.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
εγω παλι ρυθμιστη πιεσης βενζινης...
-
Οπου και αν πηγα μου ειπαν οτι η αντλια ειναι κομπλε. Αν ειχε θεμα στο ρυθμιστη πιεσης δε θα μου εκανε και καποιες διακοπες εν κινηση; καποια μπερδεματα, μπουκωματα; μιζαρει πολυ ωρα οταν ειναι κρυο αλλα στροφες κραταει κανονικα. Επισης, μου το κανει και οταν ειναι ζεστο αλλα οχι παντα.
-
Ο χρήστης KuriakosArvanitis έγραψε:
Οπου και αν πηγα μου ειπαν οτι η αντλια ειναι κομπλε. Αν ειχε θεμα στο ρυθμιστη πιεσης δε θα μου εκανε και καποιες διακοπες εν κινηση; καποια μπερδεματα, μπουκωματα; μιζαρει πολυ ωρα οταν ειναι κρυο αλλα στροφες κραταει κανονικα. Επισης, μου το κανει και οταν ειναι ζεστο αλλα οχι παντα.Οχι αμα εχεις προβληματικο ρυθμιστη καυσιμου, τοτε το αυτοκινητο δεν επιταχυνει σωστα.
-
και ενδεχομενος δεν θα επαιρνε με την μια..!
ειναι ενας παραγοντας φιλε με λεω οτι ειναι αυτο αλλα μπορει να ειναι και αυτο..!οταν ανοιγεις διακοπτη δουλευει η αντλια και σταματαει?την ακους?......δες και τον ρυθμιστη που το εχει ..μεσα εξω....σαν συμβουλη στη δινω οχι θα σε σωσω...να εχεις μια ακομη ιδεα -
Στο διαγνωστικό μου, ο αισθητήρας θερμοκρασίας της εβαπορέτας του αμαξιού δίνει -40, είτε είναι σε λειτουργία το αμάξι είτε όχι. Με τις γνώσεις που έχω από κάποια άλλα πρότζεκτ κάνει μπαμ μάλλον ότι δεν δίνει καν τιμή και μέσω των factor/offset πάει στο -40, αλλά είπα να ρωτήσω αν το 'χει ξαναδεί κανείς αυτό. Το σύστημα κλιματισμού δεν δίνει κάποιο σφάλμα κι ο κλιματισμός αυτός καθεαυτός δουλεύει κανονικά.
-
Τι αυτοκινητο Dino ?
-
Peugeot 307
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Peugeot 307Σε τι θερμοκρασιες λειτουργεις το κλιματιστικο απο τοτε που παρατηρησες το 'σφαλμα' και ποιες οι εξωτερικες θερμοκρασιες?
Πιστευω πως μονο σε ακραιες περιπτωσεις maximum λειτουργιας θα παρατηρησεις καποιο θεμα... ή αυτο που συμβαινει τωρα, ειναι να λειτουργει πιο 'ενεργοβορα'.
Τι θελω να πω, εαν ο αισθητηρας εχει σφαλμα και βγαζει το default -40 ... το a/c λειτουργει κανονικα, απλα δεν ξερει τι θερμοκρασια εχει ο εξατμιστης, επομενως οταν η καμπινα πιασει θερμοκρασια, διακοπτει τη λειτουργια του συμπιεστη, χωρις πραγματικα να χρειαζεται, ξεκινωντας παλι απο την αρχη οταν ανεβει η θερμοκρασια.
Σε διαφορετικη περιπτωση, απλα θα ρυθμιζε τη ροη του φρεον μεσω της βαλβιδας... -
Μάλλον μπαίνει σε limp home mode και δουλεύει σε ένα προκαθορισμένο όριο. Το χρησιμοποιώ σε αρκετά μεγάλο εύρος, μεσημέρια με 28 βαθμούς και απογεύματα με περισσότερη δροσιά. Νομίζω πως όταν έχει χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία, ο αέρας που παράγεται έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ίσως γι'αυτό.
Τεσπα, αν βρω χρόνο θα βγάλω τον αισθητήρα να τον δοκιμάσω και ίσως τον αντικαταστήσω, φτηνός είναι.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Μάλλον το δικό σου αμάξι δεν έχει αυτόν τον αισθητήρα αλλά απλό θερμοστάτη που δεν συνδέεται σε ECU.
Αν είχε πρόβλημα ο αισθητήρας είτε δεν θα δούλευε το κλιματιστικό ή θα έπιανε πάγο.
Πριν παγώσει δουλεύει καλά και δυνατά και όταν πιάσει πάγο βγάζει λίγο αέρα και όχι πολύ κρύο.
-
Έχει τον αισθητήρα, το πρώτο πράγμα που τσέκαρα είναι αυτό, Επιπλέον, αν δεν υπήρχε, η παρουσία του αισθητήρα στο διαγνωστικό Δεν θα ήταν δηλωμένη.
Αυτό που λες δεν μου φαίνεται απόλυτο, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει limp home λειτουργία όπου λειτουργεί τον συμπιεστη βάση ενός στάνταρ χάρτη χρησιμοποιώντας τιμές από εξωτερική θερμοκρασία, θερμοκρασία καμπίνας, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ.
Τεσπα, Κυριακή θα δω τι παίζει επί του πρακτέου.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Όχι, σ' αυτό τον αισθητήρα βασίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού.
Εκτός από μερικά λεπτά που δουλεύει το κλιματιστικό στο φουλ μόλις βάλεις μπρος με την καμπίνα να καίει από τον ήλιο, μετά το κλιματιστικό ΠΡΕΠΕΙ να μειώσει την απόδοσή του γιατί αλλιώς θα παγώσει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παγώσει αν δουλεύει συνέχεια. -
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
και ενδεχομενος δεν θα επαιρνε με την μια..!
ειναι ενας παραγοντας φιλε με λεω οτι ειναι αυτο αλλα μπορει να ειναι και αυτο..!οταν ανοιγεις διακοπτη δουλευει η αντλια και σταματαει?την ακους?......δες και τον ρυθμιστη που το εχει ..μεσα εξω....σαν συμβουλη στη δινω οχι θα σε σωσω...να εχεις μια ακομη ιδεαΝαι αλλά θα ήταν άλλο αυτό, δε θα έπαιρνε μπροστά καθόλου, θα ξεμενε σε ανηφόρες το αμάξι κλπ...
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........