-
Καλημερα! εχω ενα accent 2001 και ηρθε η ωρα του service των 120k καταρχας σχετικα με τα υγρα φρενων θα βαλω dot 4 ετσι? τι ποσοτητα θα χρειαστει? γιατι δεν αναφερει το βιβλιαρακι και θελω να παραγγειλω αλλα δεν ξερω ποσο...
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο κινητήρας αυτός είναι άμεσου ψεκασμού ?multi point PFI
-
Καλά τόσο δύσκολο είναι να βάλει κάποιος αν όχι το σωστό κουζινετάκι/ρουλεμάν κλπ έστω μια ροδέλα, ένα καπάκι, λίγη κόλλα βρε παιδί μου ώστε να μην μπάζει;;;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Youtube Video – [01:21..]Εισαγωγη απο Hyundai Santa Fe 2.7 του 2007. WTF???
Υπαρχουν και αλλα αυτοκινητα φτιαγμενα με τον ιδιο τροπο?
Παρόμοιο σύστημα έχει το mondeo mk3, και το opel astra g.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Όλα τα αμάξια είναι παρόμοια, αν υπάρξει φθορά και ο άξονας έχει τζόγο χρειάζεται όλο το σώμα αντικατάσταση.
Δεν είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να επιδιορθωθεί. -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
Καλημερα! εχω ενα accent 2001 και ηρθε η ωρα του service των 120k καταρχας σχετικα με τα υγρα φρενων θα βαλω dot 4 ετσι? τι ποσοτητα θα χρειαστει? γιατι δεν αναφερει το βιβλιαρακι και θελω να παραγγειλω αλλα δεν ξερω ποσο...Αν τα μπουκαλακια είναι των 250ml τότε με 2 είσαι κομπλε.. ..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το Santa Fe είναι μονοπετάλουδο.Αυτές οι πεταλούδες δέν είναι του γκαζιού αλλά του συτήματος μεταβλητού μήκους αυλών.
EDIT: Η πεταλούδα του γκαζιού προσαρμόζεται στην άκρη του σωλήνα στο κόκκινο βελάκι
Και από εκεί τραβάει αέρα, δεν είπε κανείς ότι είναι αυτή η πεταλούδα του γκαζιού, σιγά μην ήταν εξαπετάλουδο το Santa Fe.
-
Ηθελα να το προσθεσω και αυτο στο ποστ μου Quadra ... αφου οντως δεν ειπες οτι ειναι του γκαζιου, λες και μονο εκει εχει butterfly valve ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλά τόσο δύσκολο είναι να βάλει κάποιος αν όχι το σωστό κουζινετάκι/ρουλεμάν κλπ έστω μια ροδέλα, ένα καπάκι, λίγη κόλλα βρε παιδί μου ώστε να μην μπάζει;;;κολλα εχει απο τη μανα του, σε καποιο αλλο βιντεο το αναφερει.
-
Καλησπέρα πριν 3 μέρες παρατήρησα στο αυτοκίνητο του πατέρα μου ford focus mk2 1.6 (2006) οτι ειχε πεσει η σταθμη του ψυγειο υγρού κατω απο το min και πηγαμε να παρουμε παραφλου η αντυψυκτικο απο το practiker . Χωρις να ξέρω ( Ειμαι 17 χρονών αλλα ασχολουμε οσο προλαβαινω ) πηρα το Antifreeze της EVO -12C +105C (πρασσινο) το οποιο στα χαρακτηριστικα γραφει 25%αιθυλενογλυκόλη και 75% απ.νερό . Το γεμισαμε μεχρι το max οταν ηταν κρυο το μοτερ και χρειαστηκε περιπου 250ml . Χθες το βράδυ διαβαζα σε καποια φορυμ περι ψυκτικου τυπου G11(μπλε ,πρασσινο,κιτρινο) ,G12(κοκκινο) ,G12+ και ελεγαν οτι δεν κανει να μπλέκουμε το G11 με το G12 γιατι δημιουργειται γλιτσα και ειναι πολυ επικυνδηνη οσο για το συστημα ψυξης οσο και για το μοτερ ... Φοβισμενος και εγω πηρα τλη την αντιπροσωπία service της ford στην θεσσαλονικη και μου ειπε ο μηχανικός τους οτι αν εβαλε αντιψυκτικό δεν εχει προβλημα αλλα εαν εβαλα παραφλου που θελει αρέωμα με νερο εχω προβλημα και πρεπει να γινει αλλαγή . Επεισης μου ειπε να περάσω για να δουν για τυχών διαρροές . Τι γνώμη εχετε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Service ειχε γινει πριν 1 χρόνο και ειχε κοκκινο αντιψυκτικό η παραφλού . -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα πριν 3 μέρες παρατήρησα στο αυτοκίνητο του πατέρα μου ford focus mk2 1.6 (2006) οτι ειχε πεσει η σταθμη του ψυγειο υγρού κατω απο το min και πηγαμε να παρουμε παραφλου η αντυψυκτικο απο το practiker . Χωρις να ξέρω ( Ειμαι 17 χρονών αλλα ασχολουμε οσο προλαβαινω ) πηρα το Antifreeze της EVO -12C +105C (πρασσινο) το οποιο στα χαρακτηριστικα γραφει 25%αιθυλενογλυκόλη και 75% απ.νερό . Το γεμισαμε μεχρι το max οταν ηταν κρυο το μοτερ και χρειαστηκε περιπου 250ml . Χθες το βράδυ διαβαζα σε καποια φορυμ περι ψυκτικου τυπου G11(μπλε ,πρασσινο,κιτρινο) ,G12(κοκκινο) ,G12+ και ελεγαν οτι δεν κανει να μπλέκουμε το G11 με το G12 γιατι δημιουργειται γλιτσα και ειναι πολυ επικυνδηνη οσο για το συστημα ψυξης οσο και για το μοτερ ... Φοβισμενος και εγω πηρα τλη την αντιπροσωπία service της ford στην θεσσαλονικη και μου ειπε ο μηχανικός τους οτι αν εβαλε αντιψυκτικό δεν εχει προβλημα αλλα εαν εβαλα παραφλου που θελει αρέωμα με νερο εχω προβλημα και πρεπει να γινει αλλαγή . Επεισης μου ειπε να περάσω για να δουν για τυχών διαρροές . Τι γνώμη εχετε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Service ειχε γινει πριν 1 χρόνο και ειχε κοκκινο αντιψυκτικό η παραφλού .To παραφλού είναι το έτοιμο διαλυμένο προς χρήση και το αντιψυκτικό θέλει αραίωση με νερο. 250 ml απο ότι και να έβαλες δεν κάνουν ζημιά,μην φοβάσαι.
-
Διάβασε και το viewtopic.php?f=6&t=19105&hilit=%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BB%CE%BF%CF%85
-
Βασικά το original ροζ αντιψυκτικό της ford θέλει αραίωμα 50-50 με νερό της βρύσης κι όχι απεσταγμένο.
-
Σε ford mondeo 1994 με το που παίρνει μπροστά δεν κραταέι ρελαντί αλλά ανεβοκατεβάζει τις στροφές από 500(παει να σβήσει)-1500.Το ίδιο κάνει και αν εμπλέξεις το AC. Αν ξεκινήσεις συνεχίζει να το κάνει με όλες τις ταχύτητες στο κιβώτιο και το καταλαβαίνεις γιατί κάνει κοψίματα και κλοτσήματα. Αντίστοιχα ακούγεται κ η εξάτμιση. Όταν το αυτοκίνητο πάει να σταματήσει τότε έχωντας νεκρά ή πατημένο συμπλέκτη κάνει τα ανεβοκατεβάσματα και στη βύθιση σβήνει. Μετά ευτυχώς ξανά παίρνει μπροστά αλλά με τα ίδια συμπτώματα. Γνώμες?
-
Οταν πια ζεσταινεται το αυτοκινητο στρωνει το προβλημα?
ελεγχος για τρυπες στην εισαγωγη, καθαρισμα πεταλουδα, ελεγχος αν εχει κολλησει/ψοφησει/θελει καθαρισμα το μοτερακι του ρελαντι και οι αυλοί του ή/και αλλαγη η 'βαλβιδα ψυχρης'.
ενδεχομενως να παιζει ρολο και ο αισθητηρας θερμοκρασιαςτα παραπανω και αλλα βασικα πραγματα που μπορεις να κανεις μονος
πιο επιστημονικη αντιμετωπιση
-
Το 2ο το βιντεο το ειδα τρωγοντας πιτσα. Καλυτερο στορυ απο τα Twilight !!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Το 2ο το βιντεο το ειδα τρωγοντας πιτσα. Καλυτερο στορυ απο τα Twilight !!εχει και Star wars με ενα hummer, 6 επεισοδια μεχρι σημερα
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
εχει και Star wars με ενα hummer, 6 επεισοδια μεχρι σημερα
Ειμαι subscribed και καθε φορα που αναλυει τεχνικα ζητηματα ειναι σαν πρεμιερα υπερπαραγωγης.
Με μηχανολογικα ζητηματα εχω τρελο καψιμο! -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
εχει και Star wars με ενα hummer, 6 επεισοδια μεχρι σημερα
Ειμαι subscribed και καθε φορα που αναλυει τεχνικα ζητηματα ειναι σαν πρεμιερα υπερπαραγωγης.
Με μηχανολογικα ζητηματα εχω τρελο καψιμο!Τι ειναι αυτο ρε?
Γεια σας,
ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να ρωτησω για ενα προβλημα, εχω ενα Ιμπιζα του 1996 και οταν ειμαι στη μετακαυση σε καθοδικη ανοδο μου κανει κατι μπερδεματα, δοκιμασα να αλλαξω καυσιμο, εχω καθαρισει τα πτερυγια απο μια παπια που μπηκε μεσα, τι αλλο λετε μπορει να ειναι? -
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........