-
Άλλο λέει ο ένας άλλο απαντάει ο άλλος.
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Άλλο λέει ο ένας άλλο απαντάει ο άλλος.Το κάθε τι έχει και τις προεκτάσεις του.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
αυτοι που υπηρχαν στα δικα μας αντιτορπιλικα παντως ειχαν μονο roots .Ηταν βεβαια ολα μεχρι το 1945 κατασκευη.Έτσι θα είναι, αφού η ευρεία χρήση των τούρμπο μόλις άρχιζε εκείνα τα χρόνια μπαίνοντας πρώτα στα μαχητικά αεροπλάνα του πολέμου, νομίζω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για την ακρίβεια, ο κομπρέσσορας δεν είναι τούρμπο.Πράγματι η φτερωτή (ή αν θέλεις το turbo) περιστρέφεται από την ώρα που θα πάρει εμπρός το μοτέρ.
Όχι ακριβώς.
Τα οχήματα που έχουν σύστημα υπερσυμπίεσες, έχουν μεγαλύτερο χώρο καύσης, για να μπορούν να παίρνουν περισσότερο μίγμα. Έτσι στης χαμηλές στροφές είχαν πρόβλημα λειτουργιάς.
Έφτιαξαν ένα σούπερ τσάρτσερ, με ιμάντες, για να έχουν υπερσυμπίεση σε χαμηλές στροφές και κατά συνέπεια και έξτρα παροχή μίγματος. Μα αυτό καταναλίσκει έργο, που αποτιμάτε!.** Έτσι έβαλαν + τούρμπο τσάρτσερ, που εκμεταλλεύεστε την ροη των αχρήστων μέχρι τότε καυσαερίων, δημιουργώντας δωρεάν υπερσυμπίεσε!.**
Ο υπερσυμπιεστής με τα καυσαέρια, με το που βάζουμε εμπρός τον κινητήρα, γυρίζει άτονα, και οπωσδήποτε η ροη των λαδιών στον άξονα του είναι συνεχείς και αδιάλειπτος!. Όσο οι στροφές στον κινητήρα αυξάνουν ανεβαίνει και η πίεσης των λαδιών στον άξονα του υπερσυμπιεστή. Οι λόγοι είναι δυο, Λίπανσης και ψύξει.
Σήμερα που η τεχνολογία έχει προαχθεί, χρησιμοποιούν τούρμπο με μεγαλύτερη ευαισθησία, που υπερτροφοδοτούν και σε χαμηλότερες στροφές. Μα για εμένα η διπλή υπερσιμπίεση δεν αντικαθίσταται από πλευράς απόδοσης, παρά μόνον από πλευράς οικονομίας!.
Τώρα εάν 4 – 5 λεπτά πριν από το σβήσιμο, και χωρίς ξέσκισμα, πάμε με μαλακές στροφές, κρυώνει ο άξονας. Εάν είσαι βιαστικός, τότε συνδέεις διάταξη τούρμπο χρόνου!.
Α.Τον χώρο τον χρειαζόμαστε για μεγαλύτερη ποσότητα μετασχηματισμένης ενεργείας.
Εκμεταλλευόμενοι τα άχρηστα καυσαέρια, που εξακολουθούν να έχουν κινητική ενέργεια, έχουμε οικονομία.
Με την διπλή υπερσιμπίεση, επιτυγχάνεις απόδοση ομαλή. Στην απόδοση υπάρχει και οικονομία, σε λελογισμένη χρήση!.
-
Μεγαλύτερος χώρος καύσης στα ίδια κυβικά λέγεται μειωμένη συμπίεση. Αναγκάζεσαι να το κάνεις για να μειώσεις τις θερμοκρασίες που θα είχες λόγω υπερπίεσης.
Τίποτα δεν είναι τζάμπα. Και το τούρμπο κοστίζει σε ενέργεια.
Το τι συμφέρει τελικά από πλευράς ενεργειακής έχει να κάνει με την όλη εφαρμογή και όχι μόνο με την επιλογή κάποιου κομματιού πχ υπερσυμπιεστή. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλα εγω προσωπικα να σου πω την αληθεια ποτε δεν ειχα ελεγξει το συστημα. Τωρα για την ωρα δε τους φτιαχνω, απλα να ξερω τι γινεται και τι μπορει να γινει. Ετσι και αλλιως το αμαξι εχει κλεισει τη δεκαετια και απο οτι ξερω καθε 10 χρονια το συστημα θελει ξυλωμα και αλλαγη ετσι δεν ειναι?Αν δεν τους ελέγξεις μπορεί να ανοίξουν από μόνοι τους ενώ οδηγάς;
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ευχαριστω κυρ Αντωνη αλλα εγω θα συνεχισω να ρωταω!
Δηλαδη για να επαναφερω το συστημα το δικο μου, πρεπει να το παω καπου να μου το μετρησουν, μετα να αλλαξω αισθητηρες (το αμαξι χτυπησε στα πλαγια) και μετα να αλλαξω εγκεφαλακι και αεροσακο?
Μπορεί ο αισθητήρας να είναι μέσα στο εγκεφαλάκι. Τότε εγκεφαλάκι και αερόσακο χωρίς μέτρημα.
Α.Υπαρχει καποιο site το οποιο μπορω να δω σχετικα με τους αισθητηρες των αεροσακων για το αμαξι μου? Το δικο μου ειναι με 4 αεροσακους focus mk1!
Geo εσένα σου άνοιξαν όλοι οι αερόσακοι;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ισχύουν τα ίδια είτε είναι turbo βενζίνη ή πετρέλαιο??? (L200 ας πούμε)
...
Πάντα λεπτομερέστατοςΜε πιο απλά λόγια σε ένα L200 μπορώ να το 'δουλεύω' στο υποθετικό όριο των 3000 στροφών που αναφέρθηκε πριν?
Μετά απο σκληρή χρήση πρέπει να αφήνω να 'ηρεμεί' πριν σβήσω?Αν δε κάνω λάθος μιλάς για την πετρελαιοκίνητη έκδοση. Οι κινητήρες αυτοί έχουν τη μέγιστη απόδοση (όχι ισχύ) μεταξύ 2000 και 3000 σαλ. με λίγα λόγια είναι εντελώς περιττό –εάν δεν έχεις έντονη ανηφόρα ή φορτίο-να ανεβάζεις τις στροφές πέραν των 3000 σαλ. κάτι που θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Προπαντός αν είσαι άδειος θα δεις ότι το μοτέρ τραβάει από τις 1000 σαλ. Προσωπικά πολλές φορές (αν έχει κίνηση) ξεκινάω χωρίς να ακουμπάω το πεντάλ του γκαζιού. Τα diesel το κάνουν εύκολα. Για τη σκληρή χρήση που γράφεις είναι δύσκολο να την κάνεις, παρόλα αυτά εάν και εφόσον το ζορίσεις μπορείς να το δουλέψεις 1-2 λεπτά με χαμηλές στροφές κάτι που προγράφτηκε. Προσωπικά: λίγο πριν το σβήσω το δουλεύω κάτω από τις 2000σαλ (πίστεψέ με υπάρχει αρκετή δύναμη) και έτσι δεν το αφήνω να σηκώσει πίεση δηλ.να ζεσταθεί η τουρμπίνα.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ευχαριστω κυρ Αντωνη αλλα εγω θα συνεχισω να ρωταω!
Δηλαδη για να επαναφερω το συστημα το δικο μου, πρεπει να το παω καπου να μου το μετρησουν, μετα να αλλαξω αισθητηρες (το αμαξι χτυπησε στα πλαγια) και μετα να αλλαξω εγκεφαλακι και αεροσακο?
Μπορεί ο αισθητήρας να είναι μέσα στο εγκεφαλάκι. Τότε εγκεφαλάκι και αερόσακο χωρίς μέτρημα.
Α.Υπαρχει καποιο site το οποιο μπορω να δω σχετικα με τους αισθητηρες των αεροσακων για το αμαξι μου? Το δικο μου ειναι με 4 αεροσακους focus mk1!
Geo εσένα σου άνοιξαν όλοι οι αερόσακοι;
Οχι μονο ο πλαγιος του καθισματος.
-
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να κουμπώσει το σασμάν μου σε κινητήρα από aygo/c1/107? τον 1krfe δλδ. Στην 'μαμά' λένε όχι αλλά ίσως το λένε κι από το συμφέρον τους.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να κουμπώσει το σασμάν μου σε κινητήρα από aygo/c1/107? τον 1krfe δλδ. Στην 'μαμά' λένε όχι αλλά ίσως το λένε κι από το συμφέρον τους.
Δοκίμασες να αντικαταστήσεις την χελώνα?!.
Α. -
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να κουμπώσει το σασμάν μου σε κινητήρα από aygo/c1/107? τον 1krfe δλδ. Στην 'μαμά' λένε όχι αλλά ίσως το λένε κι από το συμφέρον τους.αν εχεις τον ιδιο κωδικο κινητηρα συνηθως εχουν και ιδιο σασμαν
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
αν εχεις τον ιδιο κωδικο κινητηρα συνηθως εχουν και ιδιο σασμαν
Σε αυτήν την περίπτωση αναμφίβολα….
Α. -
οι κύλινδροι 2,3 έχουν ~10-20 μονάδες παρακάτω από τον πρώτο. Ελάχιστη διαφορά δηλαδή. Και το μπουζί του 3ου ελαφρά καρβουνιασμένο. Λαδωμένο κανένα.
-
οι κύλινδροι 2,3 έχουν ~10-20 μονάδες παρακάτω από τον πρώτο. Ελάχιστη διαφορά δηλαδή. Και το μπουζί του 3ου ελαφρά καρβουνιασμένο. Λαδωμένο κανένα.
Μην μου γράφεις μονάδες μα ποσοστό από την κανονική ένδειξη του φουλ.
Καθώς και ολικά χιλιόμετρα και το περιβάλλον που έχουν γίνει.
Το ελαφρό καρβούνιασμα που γράφεις, είναι καμένα λάδια….
Α. -
Δε ξέρω ποιες είναι οι τιμές του κατασκευαστή. Ο 1 έδειξε 180 και οι άλλοι 2 γύρω στο 160. Τα χλμ είναι 126000 πόλη (κυρίως) και ταξίδια
-
Δεν ειναι πολυ κακες οι τιμες, το καλυτερο θα ηταν να ειναι ολα ιδια. Τι ειπε ο μαστορης που το μετρησε? ο 4 τι μετρηση ειχε?
Leak down test εκανες?
-
Δε ξέρω ποιες είναι οι τιμές του κατασκευαστή. Ο 1 έδειξε 180 και οι άλλοι 2 γύρω στο 160. Τα χλμ είναι 126000 πόλη (κυρίως) και ταξίδια
Συμβουλή μου, η κυλινδρομέτρηση, από συνάδελφο που έχει το εν λόγο όργανο, όχι με συμπιεσόμετρο μα κυλινδρόμετρο. Αυτό θα καταδείξει ακριβώς το σημείο του προβλήματος.
Τότε θα τα ξαναπούμε.
Α -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν ειναι πολυ κακες οι τιμες, το καλυτερο θα ηταν να ειναι ολα ιδια. Τι ειπε ο μαστορης που το μετρησε? ο 4 τι μετρηση ειχε?Leak down test εκανες?
η μέτρηση του 4 δεν υπήρχε !!!
είναι 3κύλινδρο
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν ειναι πολυ κακες οι τιμες, το καλυτερο θα ηταν να ειναι ολα ιδια. Τι ειπε ο μαστορης που το μετρησε? ο 4 τι μετρηση ειχε?Leak down test εκανες?
!!!!!!!!!!
Πρώτα βρίσκεις από πού προέρχεται και μετά αποφαίνεστε.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........