-
Να δω μηχανικο να βγαζει ακρομπαρο με αυτο τον τροπο και τι στον κοσμο....
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Να δω μηχανικο να βγαζει ακρομπαρο με αυτο τον τροπο και τι στον κοσμο....Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
υπαρχει ειδικος εξωλκεας για τα ακρομπαρα και τον εχουν πολλα συνεργεια, η σφυρια βεβαια ειναι πολυ πιο γρηγορη σε χρονο.
-
Τον ξερω τον εξωλκεα..... αλλα εχω να τον δω να δουλευει απο το 1995-6....
Στάλθηκε από το GT-S7562 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Aυτός ο εξολκέας μπήκε εκεί γιατί δεν είχε τον άλλο για τα μπαλάκια, αλλά πολύ καλύτερα από το χτύπημα στο σπείρωμα.
Βέβαια αν ξέρεις, βγαίνει και με χτύπημα χωρίς να χτυπήσεις το μπαλάκι, ίσως να χρειαστεί λίγο απαλά, αλλά και με τους κατάλληλους εξολκείς αν δε φάει τις κατάλληλες σφυριές πολλές φορές δεν ξεκολλάει από το κωνικό του, οπότε σφυρί και βαριοπούλα για κόντρα απέναντι και βγαίνει εύκολα.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Να δω μηχανικο να βγαζει ακρομπαρο με αυτο τον τροπο και τι στον κοσμο....υπαρχει ειδικος εξωλκεας για τα ακρομπαρα και τον εχουν πολλα συνεργεια, η σφυρια βεβαια ειναι πολυ πιο γρηγορη σε χρονο.
Οντως.
Τον ξερω τον εξωλκεα..... αλλα εχω να τον δω να δουλευει απο το 1995-6....
Aυτός ο εξολκέας μπήκε εκεί γιατί δεν είχε τον άλλο για τα μπαλάκια...
Συνονόματε,εχεις τον απολυτο σεβασμο μου!
-
-
Όταν τα βάλεις να προσέξεις να μη τερματίζει η κρεμαγιέρα πριν το στοπ (πρόσεξε να μην είναι από την μια πλευρά μικρό και από την άλλη τεράστιο - το τιμόνι στερεωμένο στην ευθεία).
Αφού βεβαιωθείς ότι είναι σωστά μοιρασμένο, μέτρα και ρύθμισε την σύγκλιση των τροχών και μπορείς να αποφύγεις την ευθυγράμμιση (μετράς από το ίδιο αυλάκι του πέλματος του ελαστικού από την μπροστά και πίσω πλευρά). Όταν πατήσει κάτω το αμάξι μπορεί να αλλάξει λίγο η σύγκλιση, στο δικό μου πάντως ήμουν τυχερός και πέτυχα 0 σύγκλιση αν και το τιμόνι δεν είναι εντελώς ευθεία.
-
Θα μετρήσω και αριθμό πάσων αν είναι τα ίδια κλπ, αν και σκέφτομαι να πάω έτσι κι αλλιώς για ευθυγράμμιση γιατί η προηγούμενη είχε γίνει με το ένα ακρόμπαρο να έχει λίγο κενό (ο λόγος που τα αλλάζω).
-
To καλύτερο είναι να κάνεις ευθυγράμμιση γιατί μπορεί να χαλάσουν τα λάστιχα και να σου βγει ακριβά η αλλαγή στα ακρόμπαρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα μετρήσω και αριθμό πάσων αν είναι τα ίδια κλπ, αν και σκέφτομαι να πάω έτσι κι αλλιώς για ευθυγράμμιση γιατί η προηγούμενη είχε γίνει με το ένα ακρόμπαρο να έχει λίγο κενό (ο λόγος που τα αλλάζω).θα μετρησεις οπως ειπες τις βολτες(πασα) οταν θα το ξεβιδωνεις.Σημαδεψε για να μην ''χαθεις'' με μαρκαδορο η κατσαβιδι.Μετρα και με παχυμετρο απο το κεντρο στο μπαλακι μεχρι εκει που ηταν βιδωμενο.Με αυτον τον τροπο δεν θα ξεφυγεις πολυ(μπορει και καθολου) οποτε μπορεις να πας για ευθυγραμμιση οποτε σε βολεβει αν δεν εχεις χρονο συντομα.
Εαν δεν ξεκολλαει το κωνικο μπορεις να χτυπησεις και την βιδα του εξωλκεα ελαφρα οπως θα εχεις κοντραρει.Θα βοηθουσε και λιγο wd-40 απο την προηγουμενη για να ποτισει βαθια,και να μην σε δυσκολεψει. -
Αλλαζοντας ημιμπαρο και μετρωντας με παχυμετρο και πασα,στο τελος ηταν λαθος απο συγκλιση!
Επειδη ηταν διαφορετικη μαρκα!Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ήρθαν σήμερα, κομπλέ με την πλαστική καπότα για την μεταφορά και το nylock παξιμάδι για την μεριά του μουαγιέ. 32 ευρώ τα δύο]Απο που?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα μετρήσω και αριθμό πάσων αν είναι τα ίδια κλπ, αν και σκέφτομαι να πάω έτσι κι αλλιώς για ευθυγράμμιση γιατί η προηγούμενη είχε γίνει με το ένα ακρόμπαρο να έχει λίγο κενό (ο λόγος που τα αλλάζω).Στην αρχή δείχνει πως μετράει κλπ για να βγάλει το ακρόμπαρο .
-
Μια ερωτησούλα παίδες!
Το αμάξι μου κάνει ένα τρίξιμο σαν κρεβάτι στις κλειστές αριστερές στροφές (σχεδόν τέρμα στριμμένο τιμόνι), όταν τις πάρω πιο γρήγορα από ψόφια. Τι μπορεί να παίζει;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης gatsoulos έγραψε:
Αλλαζοντας ημιμπαρο και μετρωντας με παχυμετρο και πασα,στο τελος ηταν λαθος απο συγκλιση!
Επειδη ηταν διαφορετικη μαρκα!και διαφορετικη μαρκα να ειναι δεν παιζει ρολο.Το κεντρο του ακρομπαρου ειναι ιδιο,και το μηκος με το παχυμετρο ειναι δεδομενο.Λαθος μπορει να γινει στο μετρημα,αλλα μιλαμε για μικρη αποκλιση που δεν θα σου διμιουργησει θεμα στο να μπορεις να πας σε ευθυγραμμιση για να μετρησεις-διορθωσεις σωστα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aυτός ο εξολκέας μπήκε εκεί γιατί δεν είχε τον άλλο για τα μπαλάκια, αλλά πολύ καλύτερα από το χτύπημα στο σπείρωμα.Βέβαια αν ξέρεις, βγαίνει και με χτύπημα χωρίς να χτυπήσεις το μπαλάκι, ίσως να χρειαστεί λίγο απαλά, αλλά και με τους κατάλληλους εξολκείς αν δε φάει τις κατάλληλες σφυριές πολλές φορές δεν ξεκολλάει από το κωνικό του, οπότε σφυρί και βαριοπούλα για κόντρα απέναντι και βγαίνει εύκολα.
Ναι τον εξολκέα για μπαλάκια και ακρόμπαρα τον βάζουμε, μα για να μην τον καταστρέφουμε με το κλειδί, παίρνουμε το υψήσυχνο αερόσφυρο ρυθμιζόμενο, και βγαίνει χωρίς ζημία και εύκολα!.... όλα τα υπόλοιπα ότι έγραψες φίλε!.
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μια ερωτησούλα παίδες!Το αμάξι μου κάνει ένα τρίξιμο σαν κρεβάτι στις κλειστές αριστερές στροφές (σχεδόν τέρμα στριμμένο τιμόνι), όταν τις πάρω πιο γρήγορα από ψόφια. Τι μπορεί να παίζει;
Ευχαριστώ.
Να τερματίζει το ψαλίδι στην τέρμα στροφή!.
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μια ερωτησούλα παίδες!Το αμάξι μου κάνει ένα τρίξιμο σαν κρεβάτι στις κλειστές αριστερές στροφές (σχεδόν τέρμα στριμμένο τιμόνι), όταν τις πάρω πιο γρήγορα από ψόφια. Τι μπορεί να παίζει;
Ευχαριστώ.
Μπορεί να τρίβονται μεταξύ τους οι σπείρες του ελατηρίου στο πάνω μέρος που είναι πιό κοντά η μία στην άλλη. Σε μερικά αυτοκίνητα τα ελατήρια έχουν μια πλαστική καπότα σε αυτό το σημείο ακριβώς γι αυτό το λόγο.
-
Πηγα μια διαδρομη αυθημερον στην ευρυτερη περιοχη Λαμιας, και ηταν η πρωτη φορα που το αυτοκινητο ξεπερασε τα 110χλμ/ωρα εδω και καμποσο καιρο. 2 ατομα, χωρις αποσκευες.
**Τι ειπαμε οτι πρεπει να κοιταξουμε ** οταν σε συγκεκριμενη περιοχη ταχυτητας (πχ απο 115 εως 125χλμ/ωρα) νιωθεις ταλαντωσεις στο τιμονι και στο καθισμα οταν εισαι με πατημενο γκαζι? (πατημενο γκαζι δε σημαινει απαραιτητα τερμα για επιταχυνση, εστω και το ελαχιστο για διατηρηση ταχυτητας).
Οταν το αφηνω να ρολαρει ή ελαττωνω το γκαζι προοδευτικα (πχ απο τα 140 μεχρι ατα 110) το ταρακουνημα ηταν πολυ λιγοτερο αισθητο...
ΥΓ σε περιπτωση που καποιος κεφτει το γνωστο ρητο, σας πληροφορω οτι ειναι μπλε χρωμα απο τη μανα του
-
Ζυγοστάθμιση Θοδωρή. Να ελπίζεις να είναι απλά αυτό και όχι στραβή ζάντα/λάστιχα ή ακόμα χειρότερα αρπαγμένο ψαλίδι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ΥΓ σε περιπτωση που καποιος κεφτει το γνωστο ρητο, σας πληροφορω οτι ειναι μπλε χρωμα απο τη μανα του
Άμα ο ανθρωπος είναι προνοητικός!!
Δεν κοιτάς μην έχουν κολλήσει λάσπες στις ζάντες ;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........