-
Θα του πιω το αίμα με 100άρα μέσα να δω πως θα συμπεριφερθεί. Άνοιγμα μέχρι κόφτη 2-3-4 τουλάχιστον και σε κάθε μία από τον κόφτη μέχρι να πέσουν οι στροφές άφημα του γκαζιού να φύγουν τυχόν μαυρίλες. Μετά μάλλον θα ακολουθήσει αλλαγή Λάδια - Φ. Λαδιού - Αέρος και βλέπουμε στην πορεία για αντλία βενζίνης.
Σας ευχαριστώ για τις απόψεις/συμβουλές σας.
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Θα του πιω το αίμα με 100άρα μέσα να δω πως θα συμπεριφερθεί. Άνοιγμα μέχρι κόφτη 2-3-4 τουλάχιστον και σε κάθε μία από τον κόφτη μέχρι να πέσουν οι στροφές άφημα του γκαζιού να φύγουν τυχόν μαυρίλες. Μετά μάλλον θα ακολουθήσει αλλαγή Λάδια - Φ. Λαδιού - Αέρος και βλέπουμε στην πορεία για αντλία βενζίνης.Σας ευχαριστώ για τις απόψεις/συμβουλές σας.
Αν και δεν πρωτινό κάτι τέτοιο, θεωρώντας το παράτολμο, απλός θα περιμένω…..
Μετά από εσένα θα αποφανθώ!......
Α. -
Θα του πιω το αίμα με 100άρα μέσα να δω πως θα συμπεριφερθεί. Άνοιγμα μέχρι κόφτη 2-3-4 τουλάχιστον και σε κάθε μία από τον κόφτη μέχρι να πέσουν οι στροφές άφημα του γκαζιού να φύγουν τυχόν μαυρίλες. Μετά μάλλον θα ακολουθήσει αλλαγή Λάδια - Φ. Λαδιού - Αέρος και βλέπουμε στην πορεία για αντλία βενζίνης.Σας ευχαριστώ για τις απόψεις/συμβουλές σας.
γιατι δεν κοιτας πρωτα με ανοιχτο καπω απο που ερχεται ο θορυβος?
-
δεν συμφωνω με αυτη την πρακτικη αλλα δικο σου ειναι το αυτοκινητο οτι γουσταρεις το κανεις.
-
Λέτε να μην προχωρησω σε κάτι τέτοιο και δεν έχω λόγο να μην σας ακούσω. Θα προσπαθήσω να ακούσω από που προέρχεται ο ήχος και θα γράψω συμπεράσματα. Θα τραβήξω κάποιο βίντεο ή θα ηχογραφήσω τον ήχο να καταλάβετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται.
Έπειτα αν δεν βρεθεί λύση κάνω μία επίσκεψη σε κάποιο συνεργείο. -
Αν το αμάξι θέλει φίλτρο λαδιού με βαλβίδα αντεπιστροφής και σου έβαλαν φίλτρο χωρίς τέτοια βαλβίδα ή φίλτρο κακής ποιότητας και η βαλβίδα χάνει, τότε το βράδυ το φίλτρο αδειάζει και το πρωί μόλις βάλεις μπρος ο κινητήρας κάνει λίγο θόρυβο μέχρι να γεμίσει με λάδι το φίλτρο.
Κάποιος που ξέρει πως ακούγονται οι κινητήρες χωρίς λάδι,
και το ακούσει, θα σου πει αν δουλεύει ξερά το πρωί. -
Θα μπορούσε να είναι και αυτό που λες, αλλά οταν κάνω την διαδικασία να γυρίσω 2 φορές το κλειδί χωρίς όμως να βάλω μπροστά το πρόβλημα λύνεται και αφού θεωρητικά δεν πρεσσάρεται λάδι με το γύρισμα του κλειδιού... δεν βγαίνει και νόημα.
Αύριο το πρωί θα ψάξω να βρω από που βγαίνει ο ήχος, γιατί τέτοια ώρα δεν νομίζω να καταλάβω και πολλά.
-
Με βαλβιδα βεντιλατερ 80-85 βαθμων, ποιος ειναι ο ιδανικοτερος θερμοστατης?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Με βαλβιδα βεντιλατερ 80-85 βαθμων, ποιος ειναι ο ιδανικοτερος θερμοστατης?Αυτος που βαζει ο κατασκευαστης
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτος που βαζει ο κατασκευαστης
Αν βαλω αυτα που λεει ο κατασκευαστης με το κλιμα της ελλαδας θα ανοιγω πολυ συχνα καπακι για φλατζα. Οσοι εχουν ασχοληθει με τα παλια τσεχοσλοβακικα skoda favorit θα ξερουν τι λεω.
Το ερωτημα μου ειναι εαν ο θερμοστατης πρεπει να ειναι στους βαθμους κλεισιματος της βαλβιδας του βεντιλατερ (80○c) ή μπορω και ακομη πιο κατω?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αυτος που βαζει ο κατασκευαστης
Αν βαλω αυτα που λεει ο κατασκευαστης με το κλιμα της ελλαδας θα ανοιγω πολυ συχνα καπακι για φλατζα. Οσοι εχουν ασχοληθει με τα παλια τσεχοσλοβακικα skoda favorit θα ξερουν τι λεω.
Το ερωτημα μου ειναι εαν ο θερμοστατης πρεπει να ειναι στους βαθμους κλεισιματος της βαλβιδας του βεντιλατερ (80○c) ή μπορω και ακομη πιο κατω?
Τον θερμοστάτη, ΑΚΡΙΒΩΣ ότι προτείνει ο κατασκευαστής. Τον ηλεκτραδιακόπτη του βεντιλατέρ, και 5 βαθμούς χαμηλότερα από τον κατασκευαστή.
Ο θερμοστάτης είναι αναλώσιμο ανταλλακτικό!.
Το παραφλού δεν πρέπει να είναι νερωμένο!.
Εάν ξέρει αυτός που φτιάχνει ένα καπάκι, δεν ξαναχαλάει, για πολλά χιλιόμετρα. Πίστεψε στο τι γράφει ο κατασκευαστής!.
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Με βαλβιδα βεντιλατερ 80-85 βαθμων, ποιος ειναι ο ιδανικοτερος θερμοστατης?βαζεις θερμοστατη 78βαθμων θερμοστατη παραπανω θα βαραει υπερωριες το βεντιλατερ, αλλα τα civic φορανε τοσο μικρο θερμοστατη τοσο πολυ φοβαται τις θερμοκρασιες ο 1300κινητηρας του felicia δεν ηξερα οτι τοσο ευαισθητος με τις θερμοκρασιες
προτεινω ενα συνδυασμο 80αρι θερμοστατη με 87-82βαλβιδα βεντιλατερ -
Ο κατασκευαστης προτεινει θερμοστατη 86 εως 90, οποιος ανοιγει πληρως στους 103.
Βαλβιδα βεντιλατερ προτεινει απο 95 εως 99 και να κλεινει στους 88.Με αυτα λοιπον σε ενα καλοκαιρι στην ελλαδα σε καποιο ζορι(παρατεταμενη ανηφορα) φτανεις στα κοκκινα για πλακα και πρεπει να το προλαβαινεις πιο νωρις...στο αμαξι ειναι εμφανες οτι το συστημα ψυξης του ειναι για πολυ ψυχρα κλιματα.
@r200 ναι o 1300αρης των favorit/felicia ποναει απιστευτα στη θερμοκρασια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ο κατασκευαστης προτεινει θερμοστατη 86 εως 90, οποιος ανοιγει πληρως στους 103.
Βαλβιδα βεντιλατερ προτεινει απο 95 εως 99 και να κλεινει στους 88. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βαλβιδα βεντιλατερ προτεινει απο 95 εως 99 και να κλεινει στους 88.Με αυτα λοιπον σε ενα καλοκαιρι στην ελλαδα σε καποιο ζορι(παρατεταμενη ανηφορα) φτανεις στα κοκκινα για πλακα και πρεπει να το προλαβαινεις πιο νωρις...στο αμαξι ειναι εμφανες οτι το συστημα ψυξης του ειναι για πολυ ψυχρα κλιματα.
αν ειχα προβλημα και ολα τα εξαρτηματα στο κυκλωμα ψυξεως ηταν ενταξει θα εβαζα πιο μεγαλο ψυγειο νερου, θερμοστατη δεν θα πειραζα ως προς την περιοχη λειτουργιας του.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
φοραει αυτον τον κλασσικο θερμοστατη διαμετρου 60χιλιοστα εψαξα και το μικροτερο νουμερο που βγαινει για αυτη τη διαμετρο ειναι 80βαθμους ειναι οτι πρεπει, απλα θα σου προτεινα να βαλεις βαλβιδα βεντιλατερ 87-82 για να μην λειτουργει ο ανεμιστηρας με το παραμικρο και χαλασει στο τελος
το αυτοκιντο στην εκδοση αυτη εχει ac; αν εχει τοτε φορουσε βαλβιδα βεντιλατερ με 2 σκαλες 95-85 102-92 υπαρχει περιπτωση να σου χαλασε η μικρη σκαλα και για αυτο σου φτανει στο κοκκινο η θερμοκρασια οταν ζεσταινεται, παντως αν χρησιμοποιησεις ενα πιστολι με αερα να φυσηξεις τις κυψελες του ψυγειου απο μεσα προς τα εξω ωστε να φυγουν σκονες που μαζευονται θα βελτιωθει η ψυξη του οχηματος, μια λυση ακομη για καποιον που κυκλοφορει το αυτοκινητο και δεν θελει να το παρατησει σε 4μηνες ειναι να μπει μεγαλυτερο ψυγειο νερου
γνωριζω τους κωδικους για τα ανταλλακτικα μπορω να βοηθησω να βρεις μικροτερα νουμερα θερμοστατη & φουσκα βεμτιλατερ στειλε πμ
Υγ: καταλαβαν οτι εκαναν πατατα και ειναι απο τα μοντελα που προτεινεται θερμοστατης 88βαθμους για ψυχρα κλιματα & 80βαθμους για θερμα κλιματα -
Δεν εχω το felicia αλλα το favorit.
Δεν εχει ac.
Ψυγειο εχω αλλαξει με καινουριο πριν 2-3 χρονια. Παραφλου χρησιμοποιω υψηλης ποιοτητας και οχι του σουπερ μαρκετ. Το κυκλωμα ειναι πεντακαθαρο.
Παντως ακομη και ετσι οταν παρει μπρος το βεντιλατερ δυσκολευεται να ριξει την θερμοκρασια και να σταματησει. Πεφτει αμεσα μονο οταν κινηθει το αμαξι με καποια ταχυτητα κυριως ανω των 40χλμ. Ειναι προφανες οτι δεν φτανει ουτε η ροη του αερα απο τον ανεμηστηρα.Πολλοι με τετοιο αμαξι προτεινουν 74αρι θερμοστατη και βαλβιδα ως εχει 80-85. Τωρα τον εχω βγαλει εντελως τον θερμοστατη με τις ζεστες και εχει ανασανει. Για το χειμωνα ομως πρεπει να βαλω.
-
σε αυτη τη διασταση θερμοστατη 60χιλιοστα διαμετρου δεν καταφερα να βρω 74 βαθμους θερμοστατη, το χαμηλοτερο που καταφερα να βρω ειναι 80βαθμους βαλε και μια βαλβιδα 85-80 και θα ειναι μια χαρα
οτι θερμοστατη βρεις χαμηλο βαλε ενα τωρα να μη σου καιει βενζινη και σου κραταει υψηλο ρελαντι και πλουσιο μειγμα, παρε τηλεφωνο να ρωτησεις μια τιμη και για ενα καινουριο βεντιλατερ θα εχει φοβερη αποδοση το καινουριο σε σχεση με το ταλαιπωρημενο παλιο, οποιος το εχει stock και με ενα 25-30Ε θα το ξεφορτωθει
υγ: ακομη και καλοκαιρι τοποθετησε τον πιο χαμηλο θερμοστατη που θα βρεις επειδη χωρις θερμοστατη η φλατζα κεφαλης θα δεχεται αποτομα, απανωτα και με μεγαλες αυξομειωσεις θερμικα σοκ και υπαρχει περιπτωση να εχει θεματα στεγανοποιησης -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν εχω το felicia αλλα το favorit.
Δεν εχει ac.
Ψυγειο εχω αλλαξει με καινουριο πριν 2-3 χρονια. Παραφλου χρησιμοποιω υψηλης ποιοτητας και οχι του σουπερ μαρκετ. Το κυκλωμα ειναι πεντακαθαρο.
Παντως ακομη και ετσι οταν παρει μπρος το βεντιλατερ δυσκολευεται να ριξει την θερμοκρασια και να σταματησει. Πεφτει αμεσα μονο οταν κινηθει το αμαξι με καποια ταχυτητα κυριως ανω των 40χλμ. Ειναι προφανες οτι δεν φτανει ουτε η ροη του αερα απο τον ανεμηστηρα.Πολλοι με τετοιο αμαξι προτεινουν 74αρι θερμοστατη και βαλβιδα ως εχει 80-85. Τωρα τον εχω βγαλει εντελως τον θερμοστατη με τις ζεστες και εχει ανασανει. Για το χειμωνα ομως πρεπει να βαλω.
Παντα έτσι εκανε το αυτοκινητακι?
Αν οχι, καπου αλλου θα εχει θεμα. -
Εχω ενα hyundai accent του 2005.
Προσφατα μετα το μεγαλο σερβις, αρχισε να κολλαει η μιζα και να θελει 2-3 προσπαθειες για να παρει μπροστα.
Μου ειπαν οτι ειναι απο το ιμομπιλαιζερ, το οποιο και αλλαχτηκε η πλακετα παρακαμψης.
Συνεχισε να το κανει αυτο μετα απο 2-3 μερες ενω ηταν ολα ενταξει .
Τι παιζει με αυτο?
Επισης μολις παει η θερμοκρασια στην μεση στο αμαξι στην αλλαγη μεταξυ πρωτης και δευτερας ταχυτητας χανει στροφες και κλωτσαει πολυ το αμαξι, λες και παει να σβησει.
Τι εχει παιχτει?Με τρομαζει πολυ, ο μηχανικος μου ειπε οτι καποιο θεμα ειχε ο αισθητηρας λαμδα αλλα δεν τιθεται θεμα αλλαγης
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........