-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Υπάρχουν τα tester, βάρδα να ξέρεις να τα διαβάζεις.
Όταν πχ φοβάσαι ότι φταίει το κλιματιστικό, το ξεσυνδέεις και δοκιμάζεις.
Στον πελάτη μετά τον έλεγχο, του λες ότι θα φτιαχτεί με τόσα χρήματα!. Εάν δεν θέλει να το φτιάξει, περνεις αμοιβή για τον έλεγχο, βέβαια εάν δεν είναι τακτικός πελάτης!.
Αυτοκίνητο του 2005, είναι ανοιχτό βιβλίο για έναν συνάδελφο, δεν είναι για έναν «συνάδελφο»…..
Α.Γυναικα ειναι απ'οτι φαινεται... πως να ξεσυνδεσει το a/c ... δεν ειναι πριζα σουκο
Το πιο σωστο ειναι να παει σε ενα συνεργειο της προκοπης και ΠΡΩΤΑ να σβησουν οτι κωδικο σφαλματος εγραψε.
Οταν θα αναψει ξανα το λαμπακι, η μετα απο καποιες μερες, τοτε να γινει ξανα η ιδια δουλεια, ετσι ωστε να δουν τι φταιει.
Συνεργεια υπαρχουν πολλα και το κυριοτερο να παρει τον συζυγο η καποιο ντερεκι να πανε μαζι γιατι αλλιως θα της αλλαξουν καταλυτη, πεταλουδα γκαζιου, πολλαπλασιαστη, μπουζια κτλ ... -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Στον πελάτη μετά τον έλεγχο, του λες ότι θα φτιαχτεί με τόσα χρήματα!. Εάν δεν θέλει να το φτιάξει, περνεις αμοιβή για τον έλεγχο, βέβαια εάν δεν είναι τακτικός πελάτης!.
Αυτοκίνητο του 2005, είναι ανοιχτό βιβλίο για έναν συνάδελφο, δεν είναι για έναν «συνάδελφο»…..
Α.Γυναικα ειναι απ'οτι φαινεται... πως να ξεσυνδεσει το a/c ... δεν ειναι πριζα σουκο
Το πιο σωστο ειναι να παει σε ενα συνεργειο της προκοπης και ΠΡΩΤΑ να σβησουν οτι κωδικο σφαλματος εγραψε.
Οταν θα αναψει ξανα το λαμπακι, η μετα απο καποιες μερες, τοτε να γινει ξανα η ιδια δουλεια, ετσι ωστε να δουν τι φταιει.
Συνεργεια υπαρχουν πολλα και το κυριοτερο να παρει τον συζυγο η καποιο ντερεκι να πανε μαζι γιατι αλλιως θα της αλλαξουν καταλυτη, πεταλουδα γκαζιου, πολλαπλασιαστη, μπουζια κτλ ...
Χαχαχαχαχα …… δεν γνωρίζεις το άθλημα, παίξε εξέδρα!.....
Περισσότερο μάθε να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις, και να μην ειρωνεύεσθε τους ιδικούς.
Θα πάει στον συνάδελφο και το πρώτο που θα κάνει είναι να σβήσει την βλάβη?. Σε ποιο μυθιστόρημα το διάβασες αυτό?.
Ο συνάδελφος δεν είναι γομολάστιχα, μα επισκευαστής.
Πρώτα φτιάχνει μετά σβήνει και ξανά ελέγχει.
Φαίνετε δεν είσαι στα σεμινάρια που κάνω. Από Σεπτέμβριο……
Α. -
δεκτο, αλλα η μεθοδος trial and error οταν δει αρκετους κωδικους σφαλματος καταγεγραμενους, ποιανου την τσεπη επιβαρυνει;
Γιατι για ελληναρα μαστορα συζηταμε τωρα... ή καμια αντιπροσωπεια που θελει να σφαξει.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
δεκτο, αλλα η μεθοδος trial and error οταν δει αρκετους κωδικους σφαλματος καταγεγραμενους, ποιανου την τσεπη επιβαρυνει;Γιατι για ελληναρα μαστορα συζηταμε τωρα... ή καμια αντιπροσωπεια που θελει να σφαξει.
αν κανεις χιουμορ ειναι δεκτο και σου ζηταω προκαταβολικα συγνωμη, αλλιως να ξερεις οτι ο ελληναρας μαστορας διμιουργηθηκε απο τον ελληναρα πελατη, ενω απο τον ελληνα πελατη ο ελληνας μαστορας.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
...οταν δει αρκετους κωδικους σφαλματος καταγεγραμενους...Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα είναι κάπου αλλού και εμφανίζονται πολλές βλάβες μαζί.
Για να φτιάχνεις αμάξια πρέπει να σκέφτεσαι και λίγο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...οταν δει αρκετους κωδικους σφαλματος καταγεγραμενους...
Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα είναι κάπου αλλού και εμφανίζονται πολλές βλάβες μαζί.
Για να φτιάχνεις αμάξια πρέπει να σκέφτεσαι και λίγο.
Φίλε λέοντα, το πρώτο που τους λέω είναι, ότι δεν αγόρασαν έναν μάστορα, μα έναν κάλο βοηθό ενός καλού μάστορα.
Εάν δεν είναι καλά μαστόρια, αγόρασαν την αιτία που θα κλείσουν δυσφημιζόμενοι στην πελατεία!!!!!....
Μα ο εν λόγο δεν ήξερε τι σωληνάκι βενζίνας να βάλει σε μοτοσικλέτα!!!!!..... δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα ερίφια από τα πρόβατα, για να κερδίζουν αυτοί που έχουν ανάγκη και ερωτάνε?. Σίγουρα το τοπίο πρέπει να το καθαρίζουμε όσοι γνωρίζουμε….. επί τεχνικών θεμάτων, όπου 1+1=2 και όχι 11.
Να γράφουν αυτοί που γνωρίζουν, και όχι αυτοί που απλά έχουν χρόνο για σκότωμα. Είναι θέματα ασφάλειας, και όχι πολιτική τσίμπλα. Ποστάρω ποτέ επάνω σου αντιδραστικά?!!!!!.....
Α. -
Ηρεμηστε παιδια...
- δε μιλατε σε 'σχετικο' ανθρωπο. Βοηθεια ζηταει η κοπελα. Οποια βηματα νομιζετε σωστα, ενα ενα, και οχι εν περιληψει.
- δεν αναφερθκε πουθενα απο την κοπελα οτι υπαρχουν πολλα λαθη, αναφερθηκε απο εμενα σαν πιθανοτητα.
- δεν ειναι σιγουρο οτι αυτη τη στιγμη που μιλαμε, το λαμπακι ειναι αναμμενο
- το οτι αναψε το λαμπακι, αρκετες φορες ειναι τυχαιο, με την εννια οτι δεν υπαρχει μονιμο προβλημα
- Τα καυσαερια με σφαλμα για καταλυτη δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αυξημενα, τα δικα μου τελευταια φορα που μετρηθηκαν ηταν μια χαρα εντος οριων.
- το σβησιμο, αν ειναι τωρα αναμμενο το λαμπακι και το περιμενε να ξανααναψει ειναι λαθος. Αν ειναι αναμμενο πας και το διαβαζουν επιτοπου, ειναι τουλαχιστον η 2η φορα που εχει συμβει.. Τωρα για το ποσο θα κοστισει, αντε κανα 10ρικο? Επισης ξερετε πολυ καλα ειδικα οι δυο σας οι επαγγελματιες, οτι καμμια φορα αλλα λεει το σφαλμα και αλλου πρεπει να κοιταξεις.
- Αν ειναι αναμμενο το λαμπακι ηδη, το κοιτας και μαθαινεις τι σφαλμα εχει. Τον κωδικο πρωτα, οχι το 'εχει προβλημα χχχχ, κανει τοσο να φτιαχτει'.
- Αν δεν ειναι αναμμενο, περιμενεις να αναψει και μετα κανεις το 1. Οτι αλλο θελεις ξαναρωτας.
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους...
Ναι, το λαμπάκι παραμένει αναμμένο.
Τα καυσαερια είναι ΟΚ, Πριν από μια βδομάδα πέρασε το αμάξι ΚΤΕΟ κ έβγαλα και κάρτα καυσαερίων.
Ναι, είμαι γυναίκα, αλλά δεν είμαι μάστορας. Προσπαθώ όμως στην περιγραφή που κάνω στο/στα συνεργειο/α, να είμαι απολύτως σαφής και επεξηγηματική. Στο πρώτο συνεργείο της mazda, με κοίταξαν στα μάτια (!) και μου είπαν ότι θέλει καταλύτη. Ένας υπάλληλος από μέσα μου είπε χαμηλόφωνα να ανεβάζω πολλές στροφές για να ξεμπουκώσει... Ε, ναι λοιπόν μέσα στο χειμώνα αισίως 'ξεμπούκωσε'...και έσβησε η ένδειξη από μόνη της. Τώρα το καλοκαίρι με το που άναψα τον κλιματισμό ξανάναψε το λαμπάκι και από τότε παραμένει έτσι. Αύριο θα το περάσω από διαγνωστικό για να καταλήξουν τί και πώς.
Huyndai ευχαριστώ -
Ο χρήστης elenppd έγραψε:
Τα καυσαερια είναι ΟΚ, Πριν από μια βδομάδα πέρασε το αμάξι ΚΤΕΟ κ έβγαλα και κάρτα καυσαερίων.
Ναι, είμαι γυναίκα, αλλά δεν είμαι μάστορας. Προσπαθώ όμως στην περιγραφή που κάνω στο/στα συνεργειο/α, να είμαι απολύτως σαφής και επεξηγηματική. Στο πρώτο συνεργείο της mazda, με κοίταξαν στα μάτια (!) και μου είπαν ότι θέλει καταλύτη.** Ένας υπάλληλος από μέσα μου είπε χαμηλόφωνα να ανεβάζω πολλές στροφές για να ξεμπουκώσει... Ε, ναι λοιπόν μέσα στο χειμώνα αισίως 'ξεμπούκωσε'**...και έσβησε η ένδειξη από μόνη της. Τώρα το καλοκαίρι με το που άναψα τον κλιματισμό ξανάναψε το λαμπάκι και από τότε παραμένει έτσι. Αύριο θα το περάσω από διαγνωστικό για να καταλήξουν τί και πώς.
Huyndai ευχαριστώΛιώστο, θα ελεγα . Ειδικα αν συνηθως οδηγεις 'γυναικεία' (αργά).
Ας με διορθωσουν τα μαστορια.Προτεινω
- Μαθε τι κωδικο (κωδικους) θα βγαλει
- Να σου πουν τι προτεινουν ως γιατρεια
- Ποσο περιπου θα κοστισει
- Αν ειναι αντιπροσωπεια (θα σε κοψουν φετες), εξουσιοδοτημενο Mazda (λιγοτερες φετες), ή άλλο συνεργειο που εμπιστευεσαι (ακομα λιγοτερες).
και ελα πες τα εδω.
Καταλυτες εχουν και αλλου, εχουν προταθει κατα καιρους εδω, εμπειρια προσωπικη δεν εχω.
-
Hyundai?
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Hyundai?μαλλον βλεπει την υπογραφη μου βρε
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Hyundai?
μαλλον βλεπει την υπογραφη μου βρε
Βαλε και συ βρε ανθρωπε ενα ονομα, ενα τηλεφωνο, κατι !!!
-
Ο χρήστης elenppd έγραψε:
Ναι, είμαι γυναίκα, αλλά δεν είμαι μάστορας. Προσπαθώ όμως στην περιγραφή που κάνω στο/στα συνεργειο/α, να είμαι απολύτως σαφής και επεξηγηματική. Στο πρώτο συνεργείο της mazda, με κοίταξαν στα μάτια (!) και μου είπαν ότι θέλει καταλύτη. Ένας υπάλληλος από μέσα μου είπε χαμηλόφωνα να ανεβάζω πολλές στροφές για να ξεμπουκώσει... Ε, ναι λοιπόν μέσα στο χειμώνα αισίως 'ξεμπούκωσε'...και έσβησε η ένδειξη από μόνη της. Τώρα το καλοκαίρι με το που άναψα τον κλιματισμό ξανάναψε το λαμπάκι και από τότε παραμένει έτσι. Αύριο θα το περάσω από διαγνωστικό για να καταλήξουν τί και πώς.
Huyndai ευχαριστώκανε ενα καθαρισμο της πεταλουδας γκαζιου κυκλοφορησε το 10μερες και αν δεν σβησει η ενδειξη τοτε πας για αντικατασταση αισθητηρα λ
με τον κλιματισμο σου αναψε το λαμπακι παλι επειδη ο εγκεφαλος ανεβαζει τους χρονους ψεκασμου δηλαδη επιπλεον καυσιμο για να καλυψει τις ενεργειακες απαιτησεις του clima και του κομπρεσορα, ωστε το αυτοκινητο να μη σβηνει -
Από μπαταρία πως πάς? Πότε την άλλαξες τελευταία φορά ή πόσο χρονων είναι?
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Συνεργεια υπαρχουν πολλα και το κυριοτερο να παρει τον συζυγο η καποιο ντερεκι να πανε μαζι γιατι αλλιως θα της αλλαξουν καταλυτη, πεταλουδα γκαζιου, πολλαπλασιαστη, μπουζια κτλ ...Δυστυχώς σε πολλά συνεργεία συμβαίνει αυτό
-
Όταν ένα αυτοκίνητο οδηγείτε συντηρητικά, συνιστώ να βαστιέται μια Δευτέρα μέχρι 5500 στροφές, κάθε μια ώρα, για 2 – 3 δεύτερα. Γίνετε και στην Πατησιών!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Όταν ένα αυτοκίνητο οδηγείτε συντηρητικά, συνιστώ να βαστιέται μια Δευτέρα μέχρι 5500 στροφές, κάθε μια ώρα, για 2 – 3 δεύτερα. Γίνετε και στην Πατησιών!.
Α.H πολυ απλα να παψει ο οδηγος να πιεζει σε χαμηλες στροφες τον κινητηρα και να οδηγησει τουλαχιστον σε ενα ευρυ και αποδεκτο για τον κινητηρα γ#μημενο φασμα στροφων... ειναι σωστο αυτο τουλαχιστον;
-
Σωστοτατο. Εγω πιστευω για να εχεις τα καλα και απο τους δυο κοσμους (οικονομια και να πηγαινεις σχετικα καλα), ειναι να φορτωνεις το αυτοκινητο αργα αλλα σταθερα μεχρι τις 3 χιλιαδες στροφες.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Α.H πολυ απλα να παψει ο οδηγος να πιεζει σε χαμηλες στροφες τον κινητηρα και να οδηγησει τουλαχιστον σε ενα ευρυ και αποδεκτο για τον κινητηρα γ#μημενο φασμα στροφων... ειναι σωστο αυτο τουλαχιστον;
Δεν είναι λάθος, μόνον ανεβάζει την κατανάλωση….
Α. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Σωστοτατο. Εγω πιστευω για να εχεις τα καλα και απο τους δυο κοσμους (οικονομια και να πηγαινεις σχετικα καλα), ειναι να φορτωνεις το αυτοκινητο αργα αλλα σταθερα μεχρι τις 3 χιλιαδες στροφες.
Εάν ήταν με καρμπιρατέρ, θα έλεγα ναι. Για τον ψεκασμό που υπάρχει ο L δεν κάνεις και πολλά πράγματα φιλέ.
Έτσι αυτό που έγραψα ορθολογιστικά είναι θετικότερο. Η ταχύτητα εισαγωγής εκτονώσεως εξαγωγής, παρασύρει θετικότερα την κάπνα.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........