-
Καλησπέρα σας
‘Έχω ένα CITROEN AX (του htanso 21) πρόσφατα άλλαξα φλάντζα κεφαλής,
από την αλλαγή και έπειτα παρατήρησα ότι ακούγονται οι βαλβίδες μήπως κάποιος ξέρει να μου πει ποια είναι τα διάκενα να τις ρυθμίσω? -
Μόνος σου θα τις ρυθμίσεις;
-
Δεν είναι δύσκολο, θέλει όμως λίγο εμπειρία για το τρόπο που περνάει το φίλερ από το διάκενο - όχι σφικτά, όχι χαλαρά.
Οι βαλβίδες που ακούγονται δεν πειράζουν πολύ, όταν ΔΕΝ ακούγονται να ανησυχείς
(σφιχτές καίγονται) -
Ο χρήστης giannos4 έγραψε:
Καλησπέρα σας
‘Έχω ένα CITROEN AX (του htanso 21) πρόσφατα άλλαξα φλάντζα κεφαλής,
από την αλλαγή και έπειτα παρατήρησα ότι ακούγονται οι βαλβίδες μήπως κάποιος ξέρει να μου πει ποια είναι τα διάκενα να τις ρυθμίσω?Εισαγωγής 0,20mm
Εξαγωγής 0,40mm
Ρυθμίζονται με κρύο κινητήρα. -
Ο πατέρας μου θα τις ρύθμιση (είναι μηχανικός) απλά δεν ήξερα τα διάκενα.
ευχάριστο για τις πληροφορίες -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μόνος σου θα τις ρυθμίσεις;Εγώ ρε! απαπα!
Κύριοι προσοχή στις απαντήσεις σας... είπαμε το αμάξι είναι το συλλεκτικό!
Αυτό που κάποτε είχε ο Htanso21! κάτι σαν την μαστανγ του Στιβ Μακ Κουιν ένα πράμα!
-
Πριν μερικές εβδομάδες, ταξιδεύοντας κόλλησε ο θερμοστάτης, είδα μη σωστή θερμοκρασία (90βαθμοί σε εθνική δεν ήταν λογικοί) και σταμάτησα. Με το που σταμάτησα το αυτοκίνητο εφτυσε απο κάτω το παραφλού. Επισκευάστηκε όμως (θερμοστατης κτλ) και συνέχισα κανονικά. Έκανα 1400κμ ταξίδι σε μια μέρα, σε διάφορες ταχχύτητες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Χτες ενώ πηγα να το πάρω το πρωι απο το γκαραζ είδα από κάτω μια λίμνη που τελικά είναι παραφλού. Συμπλήρωσα περίπου 1 λίτρο (6 παίρνει) και δεν είδα να ξαναχάνει..
Τι μπορεί να είναι αυτό ρε παίδες;;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πριν μερικές εβδομάδες, ταξιδεύοντας κόλλησε ο θερμοστάτης, είδα μη σωστή θερμοκρασία (90βαθμοί σε εθνική δεν ήταν λογικοί) και σταμάτησα. Με το που σταμάτησα το αυτοκίνητο εφτυσε απο κάτω το παραφλού. Επισκευάστηκε όμως (θερμοστατης κτλ) και συνέχισα κανονικά. Έκανα 1400κμ ταξίδι σε μια μέρα, σε διάφορες ταχχύτητες χωρίς κανένα πρόβλημα.Χτες ενώ πηγα να το πάρω το πρωι απο το γκαραζ είδα από κάτω μια λίμνη που τελικά είναι παραφλού. Συμπλήρωσα περίπου 1 λίτρο (6 παίρνει) και δεν είδα να ξαναχάνει..
Δεν μπορεσες να καταλαβεις απο που εσταξε?Μηπως καποιο κολλαρο εχει ανοιξει/ξεσφιξει?Τρομπα νερου?
-
Κάνε ένα έλεγχο με πίεση στο σύστημα ψύξης. Βάζουν πάνω στη τάπα του ψυγείου μια 'τρόμπα' και ανεβάζουν λίγο τη πίεση. Έτσι βλέπεις τυχόν διαρροές που μπορεί να μη στάζουν με το αμάξι σταματημένο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πριν μερικές εβδομάδες, ταξιδεύοντας κόλλησε ο θερμοστάτης, είδα μη σωστή θερμοκρασία (90βαθμοί σε εθνική δεν ήταν λογικοί) και σταμάτησα. Με το που σταμάτησα το αυτοκίνητο εφτυσε απο κάτω το παραφλού. Επισκευάστηκε όμως (θερμοστατης κτλ) και συνέχισα κανονικά. Έκανα 1400κμ ταξίδι σε μια μέρα, σε διάφορες ταχχύτητες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Χτες ενώ πηγα να το πάρω το πρωι απο το γκαραζ είδα από κάτω μια λίμνη που τελικά είναι παραφλού. Συμπλήρωσα περίπου 1 λίτρο (6 παίρνει) και δεν είδα να ξαναχάνει..
Δεν μπορεσες να καταλαβεις απο που εσταξε?Μηπως καποιο κολλαρο εχει ανοιξει/ξεσφιξει?Τρομπα νερου?
Και γιατί το έκανε μόνο προχτές μετά από ΄τόσο καιρό, και δεν το ξαναέκανε μετα;
-
Και γιατί το έκανε μόνο προχτές μετά από ΄τόσο καιρό, και δεν το ξαναέκανε μετα;
Εγω παντως δεν το πειραξα!!
Για ελενξε και το παγουρι μηπως εχει τρυπησει πουθενα. -
Και γιατί το έκανε μόνο προχτές μετά από ΄τόσο καιρό, και δεν το ξαναέκανε μετα;Στάζει (λίγο) αλλά δεν το βλέπεις/προσέχεις. Κάνε έλεγχο.
Μπορεί να έχει τη διαρροή καιρό και να μην ήταν ο θερμοστάτης - να ανέβασε θερμοκρασία από χαμηλή στάθμη.
-
Να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει περίπτωση βουλωμένος καταλύτης να προκαλέσει backfire στην εισαγωγή με αποτέλεσμα πυρκαϊά στο χώρο του κινητήρα;
-
Μπορεί να βουλώσει τόσο πολύ ένας καταλύτης!?! Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να σβήσει ο κινητήρας? Τι συμβαίνει π.χ. αν βουλώσουμε την εξάτμιση?!
Συνέβη κάτι τέτοιο Κώστα?
-
Ένα αυτοκίνητο φίλου έπιασε φωτιά στο χώρο του κινητήρα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την κεφαλή του κινητήρα γιατί το πλαστικό καπάκι έχει τρυπήσει σε ένα σημείο ενώ το υπόλοιπο είναι απλά λιωμένο. Ο άνθρωπος είχε αλλάξει έναν προκαταλύτη πριν λίγα χιλιόμετρα και ξέρω πως αν σπάσει προκαταλύτης κομμάτια από το πλέγμα του μπορούν να φρακάρουν τον καταλύτη. Σε τέτοια περίπτωση το αυτοκίνητο συνήθως απλά δεν μπορεί να ανεβάσει στροφές, ακούγεται σαν αμερικάνικο V8 και τελικά ραγίζει η πολλαπλή εξαγωγής αλλά αναρωτιέμαι αν λόγω της αντίστασης στην πολλαπλή εξαγωγής μπορούσε να προκληθεί backfire, δηλαδή διαφυγή καυτών καυσαερίων στην εισαγωγή τα οποία αναφλέγουν τη βενζίνη που ψεκάζεται από τα μπεκ. Είναι απλά μια δική μου θεωρία και θα ήθελα να ξέρω αν έχει κάποια βάση.
-
TWIN SPARK κινητηρας;
-
Νομίζω, δεν φαίνεται καλά στη φωτό. Γιατί;
-
Πέτυχα στο συνεργειο μου εναν τουίν-σπάρκ με τρυπα στο πλαστικο καπάκι αναμεσα στα δυο μπουζι απο υπερθερμανση (στον τριτο κθλινδρο ήταν αυτο που ειδα),και ρωτωντας τον μηχανικο μου μου ειχε πει πώς ήταν ο δευτερος κινητηρας που ειχε δει με το ίδιο πρόβλημα
Πήγε το μυαλό μου εκει μολις διαβασα για το τρυπημενο πλαστικο καπάκι.Πάντως δεν μπορω να φανταστω εναν βουλωμενο καταλύτη να αφηνει τον κινητηρα να λειτουργει χωρις να φαίνεται πώς κατι τρεχει.
Μηπως υπήρχε διαροη βενζινης απο κανενα σωληνακι κοντα στην κεφαλή;Μηπως κατι εκει πάνω πειραχτηκε κατα την αλλαγη του προκαταλύτη και δεν του δωσανε σημασία οι μηχανικοι;
Ετσι ακριβως επαθα εγω πριν δυο μηνες περίπου.Μου αφησανε ενα σωληνακι εντελώς λασκαρισμενο,και οι βενζινες εκτοξευόντουσαν κατευθειαν επάνω στην πολλαπλή εξαγωγης -
Αυτό που λες για τους TS δεν είναι καθόλου συνηθισμένο πάντως γιατί εγώ (και το αλφιστι) πρώτη φορά το ακούω. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί άκρη γιατί όλα έχουν λιώσει από τη φωτιά. Πάντως για μένα κατά 99% οφείλεται σε κακοτεχνία-παράλειψη μηχανικού γιατί τα αυτοκίνητα δεν παίρνουν φωτιά έτσι εύκολα, ούτε καν τα ιταλικά.
-
Ισως και να ήτανε δυο φορες στο ίδιο αυτοκίνητο Κώστα,και όχι δυο διαφορετικα αυτοκίνητα.Σε αλφα 146 το ειδα.Αλλα ακομα και δυο διαφιορετικα αυτοκίνητα να ηταν,σιγουρα δεν σημαινει οτι θα ειναι συνηθισμενη βλάβη.Αλλο να μου'λεγε για δεκα διαφορετικα αυτοκίνητα.
Ρίξτε πάντως μια προσεκτικη ματια,και αν η τρυπα ειναι μεταξυ των δυο μπουζι,θα μιλήσω με τον μηχανικο μου να μου εξηγησει (εαν θυμαται) τι συμπέρανε.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........