-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το μανουαλ μου λεει τελικη σχεση μεταδοσης 17/57 .
τι ειναι αυτο,γιατι δεν γραφει κανονικα με αριθμους;Είναι οι αριθμοί δοντιών της κορώνας (57) και του πινιόν (17). Διαιρείς 57 δια 17 και βγαίνει η τελική σχέση όπως σου είπε και ο δρ.
-
καλως,ευχαριστω.
-
Έλεγα σήμερα ο σχολιαστής της φόρμουλα 1 ότι στην υδρολίσθηση ο οδηγός δεν πρέπει να κάνει απολύτως τίποτα μέχρι το αμάξι να επανέλθει μονο του. Σωστό είναι αυτο? Μήπως πρέπει να αφήσουμε το πόδι απο το γκάζι?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έλεγα σήμερα ο σχολιαστής της φόρμουλα 1 ότι στην υδρολίσθηση ο οδηγός δεν πρέπει να κάνει απολύτως τίποτα μέχρι το αμάξι να επανέλθει μονο του. Σωστό είναι αυτο? Μήπως πρέπει να αφήσουμε το πόδι απο το γκάζι?Εχε στο νου σου οτι ο,τι κι αν κανεις τη στιγμη που υδρολισθαινεις το αυτοκινητο δεν ακουει. Και οταν θα βρει προσφυση οποια αλλαγη εχεις κανει εσυ στο μεταξυ ειτε στο γκαζι ειτε στο τιμονι θα επιφερει μια πολυ αποτομη αντιδραση, την οποια σιγουρα δεν τη θες κατω απ' αυτες τις συνθηκες.
Τις δυο φορες που εχω υδρολισθισει ασχημα, επελεξα τη μη αντιδραση, και το μονο που ειχα να διορθωσω μετα ηταν ενα ελαφρυ γλιστρημα.Την πρωτη φορα τρομαξα τοσο πολυ νιοθωντας οτι δεν εχω τον ελεγχο που οποιαδηποτε αντιδραση περα απο αυτη ηταν αδυνατη και θα ειχαμε 100% ατυχημα. Και ηταν με μονο 60 χιλιομετρα στη δεξια λωριδα της παραλιακης πριν τη Γλυφαδα σε ενα τεραστοιο και σκοτεινο βαθουλωμα. Μετα απ' αυτο η δευτερη φορα ηταν θεμα ρουτινας... -
Στην υδρολίσθηση είσαι απλά και εσύ ένας από τους επιβάτες. Αν σου τύχει στην ευθεία απλά συνεχίζεις. Αν σου τύχει στη στροφή (και το αμάξι βγάλει μούρη δηλαδή υποστροφή) η καλύτερη λύση είναι απλά να μειώσεις το τιμόνι ώστε να αυξήσεις την ικανότητα παροχής νερού από το λάστιχο (εμπρός κίνηση). Για την περίπτωση της υπερστροφής ίσως (λέω ίσως γιατί δεν το έχει ζήσει με εμπρός κίνηση) λύση να είναι η αύξηση της γωνίας του τιμονιού ώστε να χαθεί και εμπρός μέρος ή γκάζι στο πάτωμα ώστε να μαζέψει την ουρά η ισχύς.
Σε κάθε περίπτωση από όσα έχω δει και έχω ακούσει μάλλον πρέπει να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που πιστεύει κανείς ότι θα έπρεπε να γίνει.
Οι οδηγοί αγώνων του forum ας κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και ας με κατακεραυνώσουν ελεύθερα καθώς είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει και μέχρι σήμερα οι γνώσεις φυσικής με οδηγούν στα παραπάνω συμπεράσματα (αν και είναι βέβαιο ότι κάτι μπορεί να μου έχει ξεφύγει).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στην υδρολίσθηση είσαι απλά και εσύ ένας από τους επιβάτες. Αν σου τύχει στην ευθεία απλά συνεχίζεις. Αν σου τύχει στη στροφή (και το αμάξι βγάλει μούρη δηλαδή υποστροφή) η καλύτερη λύση είναι απλά να μειώσεις το τιμόνι ώστε να αυξήσεις την ικανότητα παροχής νερού από το λάστιχο (εμπρός κίνηση).Σωστά. Έχω αμφιβολία όμως για την παρένθεση. Γιατί να παίζει οποιοδήποτε ρόλο το που μεταδίδεται η κίνηση. Η υδρολίσθιση είναι η αδυναμία του ελαστικού να απομακρύνει από το πέλμα όσο νερό χρειάζεται, δεν είναι πχ powerslide.
Για την περίπτωση της υπερστροφής ίσως (λέω ίσως γιατί δεν το έχει ζήσει με εμπρός κίνηση) λύση να είναι η αύξηση της γωνίας του τιμονιού ώστε να χαθεί και εμπρός μέρος ή γκάζι στο πάτωμα ώστε να μαζέψει την ουρά η ισχύς.
Όταν όμως έχει αρχίσει να γλυστράει το πίσω μέρος, τότε εξ'ορισμού δεν έχεις απώλεια πρόσφυσης; Πώς θα φτάσει στην άσφαλτο η ισχύς;
-
Και εμένα η σκέψη μου είναι πως οποιοσδήποτε χειρισμός (πέραν ενδεχομένως ενός απαλού αφήματος του γκαζιού) είναι αντιπαραγωγικός αφού τα λάστιχα δεν πατούν στο έδαφος και, όταν πατήσουν, θα αντιδράσουν απότομα σε μεγάλες αλλαγές..
-
Ξερει κανενας σας που θα βρω ATE super blue racing στη Θεσσαλονικη;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξερει κανενας σας που θα βρω ATE super blue racing στη Θεσσαλονικη;Ξέρεις μήπως αν ένα κιλό θα μου φτάσει για ν' αλλάξω τα υγρά στο Υ;
Αν δεν βιάζεσαι, υπάρχει και η παραγγελιά από το γνωστό κατάστημα... Την Δευτέρα θα τα έχεις στην πόρτα σου. -
Ποιό ειναι αυτο το γνωστο καταστημα;
-
Γρηγόρη κατα 99% αρκεί το ένα λίτρο. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο σε κανένα συνεργείο;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποιό ειναι αυτο το γνωστο καταστημα;http://www.trade-wind.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=51&Itemid=57&lang=el
Δεν στέλνει μόνο αυτά όμως - έχει ελάχιστη παραγγελία. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποιό ειναι αυτο το γνωστο καταστημα;
http://www.trade-wind.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=51&Itemid=57&lang=el
Δεν στέλνει μόνο αυτά όμως - έχει ελάχιστη παραγγελία.Αρα,δε μας κανει.
Για θεσσαλονικη γνωριζει κανεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γρηγόρη κατα 99% αρκεί το ένα λίτρο. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο σε κανένα συνεργείο;Τι να σου πω, απλά δεν τα εμπιστεύομαι ρε συ!
Εδώ μια φορά είχα πάει για μια αλλαγή λαδιών και...τσακωνόμουν με τον συνεργειά που ήθελε να μου βάλει 4 λίτρα λάδι!
-Αφού θ' αλλάξεις φίλτρο , θέλει 4 λίτρα.
-Όχι, αφού θ' αλλάξω φίλτρο, θέλει 3,5 λίτρα.
-Όχι αυτό είναι χωρίς φίλτρο!
-Χωρίς φίλτρο είναι 2.8 λίτρα.
-Τιιιιι; Αποκλείεται, 2.8 είναι πολύ λίγα!
-Λίγα ή πολλά, τόσο λέει, να ορίστε το manual!
-Καλά, θα βάλουμε 3,5 αλλά υπ' ευθύνη σου!
-Εντάξει, υπ' ευθύνη μου!Θα ρωτήσω πάντως, αλλά λογικά θα πρέπει να περισσεύει κιόλας το 1λίτρο. Εδώ όλο τ' αμάξι 3,7 μήκος έχει, πόσο...σωλήνα πια να γεμίσω!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γρηγόρη κατα 99% αρκεί το ένα λίτρο. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο σε κανένα συνεργείο;
Τι να σου πω, απλά δεν τα εμπιστεύομαι ρε συ!
Εδώ μια φορά είχα πάει για μια αλλαγή λαδιών και...τσακωνόμουν με τον συνεργειά που ήθελε να μου βάλει 4 λίτρα λάδι!
-Αφού θ' αλλάξεις φίλτρο , θέλει 4 λίτρα.
-Όχι, αφού θ' αλλάξω φίλτρο, θέλει 3,5 λίτρα.
-Όχι αυτό είναι χωρίς φίλτρο!
-Χωρίς φίλτρο είναι 2.8 λίτρα.
-Τιιιιι; Αποκλείεται, 2.8 είναι πολύ λίγα!
-Λίγα ή πολλά, τόσο λέει, να ορίστε το manual!
-Καλά, θα βάλουμε 3,5 αλλά υπ' ευθύνη σου!
-Εντάξει, υπ' ευθύνη μου!Θα ρωτήσω πάντως, αλλά λογικά θα πρέπει να περισσεύει κιόλας το 1λίτρο. Εδώ όλο τ' αμάξι 3,7 μήκος έχει, πόσο...σωλήνα πια να γεμίσω!
Στον ίδιο διάλογο με ένα τύπο στα Fit and Go σε αλλαγή λαδιών στο Punto εγώ επέμενα στα 2.8 λίτρα ( με αλλαγή φίλτρου), όπως λέει το manual, και ο τύπος έλεγε 3.5-4 περίπου και τελικά πήρε περίπου 3.5, ίσως κάτι λιγότερο...Τι να σου πω τώρα κι αυτός ήταν στο στυλ καλά 'άσε το manual να λέει εγώ αλλάζω συνέχεια λάδια σε Punto'...
Πάντως είναι λογικό το Y να θέλει 3.5 και το Punto 2.8 ;Τέσπα κατά manual στο Punto το Hydraulic brake circuit παίρνει 0.45 λίτρα...
-
Είσαι σίγουρος πως είναι 2.8 ΜΕ το φίλτρο;
Τα αυτοκίνητά μας δεν έχουν το ίδιο μοτέρ: εμένα έχει τον 1242 16V με τα 86 άλογα, εσύ έχεις το μπλοκ των 1368 16V με 95 άλογα. Επομένως, θα μπορούσε να ισχύει αυτή η διαφορά. Βέβαια, θα ήταν και λίγο...περίεργο, γιατί εσύ έχεις μεγαλύτερο μπλοκ (άρα ανάγκη για παραπάνω λάδι, θεωρητικά...), αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο.Με έβαλες πάντως σε σκέψεις και θα ξανακοιτάξω το manual σε πρώτη ευκαιρία!
-
Έχω μπροστά μου το αγγλικό manual και λέει 2.8 Engine sump and filter, αλλιώς μόνο Engine sump 2.5
Ακριβώς ίδιες χωρητικότητες αναφέρει και για τους 1.2 8V 1.2 16V...
-
Μόλις εγκατέστησα το πρόγραμμα που σου έλεγα χτες
Για το δικό μου 2.8 λέει και εδώ, το δικό σου κινητήρα δεν τον βρίσκω αλλά στον 1.2 με τους 60 ίππους, που μου βγάζει για το Ypsilon 1997-2002, μου δίνει τα εξής 3.3/3.7 (Total 3.85)
-
Βράσε όρυζα!
Ο καθένας γράφει ό,τι @@ριά να 'ναι!
Λοιπόν , τι κάνουμε, βγάζουμε το...μέσο όρο, ή πάμε να μετρήσουμε με τον δείκτη;
Εγώ θ' ακολουθήσω το manual πάντως. Στην τελευταία αλλαγή λαδιών, πριν 1000 χλμ, έβαλε λίγο παραπάνω από 3,5 λίτρα ο μηχανικός και είχα την εντυπωση πως στα πρώτα χιλιόμετρα, σε...κόφτιασμα ( ), πρέπει να έκαιγε λίγο (είδα καπνό από τα φώτα αυτού που με ακολουθούσε). Πιθανόν να έκαιγε το λίγο παραπάνω λάδι...Θα το μετρήσω πάντως τώρα με τον δείκτη, έτσι για το γαμώτο!
Α, το 60άρι με το δικό μου είναι τα ίδια μοτέρ, αλλά με διαφορετική κυλινδροκεφαλή. Λογικά, θα πρέπει να παίρνουν το ίδιο λάδι. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος! )
-
Μωρέ για το δικό μου ανησυχώ εγώ που 'όλοι' (του manual συμπεριλαμβανομένου) λένε 2.8 και αυτός μου είχε βάλει κάπου 3.3-3.5
Πάντως κάποιο σύμπτωμα δεν είδα, αν και γενικώς μου καίει λίγο λαδάκι ..Δείγμα υγείας είναι, όπως δικαιολογούνται και οι χοντροί για να τρώνε τον άμπακο
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........