-
Δυστυχώς είναι μικρή η φωτογραφία και δε φαίνονται λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο είχε πάντως ήδη 3 χρόνια και 100000χλμ οπότε μάλλον αποκλείεται η πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους.
-
Ο χρήστης Galileo Galilei έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει περίπτωση βουλωμένος καταλύτης να προκαλέσει backfire στην εισαγωγή με αποτέλεσμα πυρκαϊά στο χώρο του κινητήρα;Ένα ένα. Αυτό που δεν θέλεις να γίνει στην εισαγωγή, είναι να προχωρήσει η φλόγα από intake backfire στον στροφαλοθάλαμο - γι αυτό κλείνει η βαλβίδα αναθυμιάσεων (PCV). Ζημιές γίνονται αλλά δύσκολο να βάλεις φωτιά (η βενζίνη στην εισαγωγή προκάλεσε την έκρηξη, τι άλλο να καεί?). Συνήθως προκαλείται από φτωχό μείγμα ή/και λάθος χρονισμό.
Αν βούλωσε η εξάτμιση, ανεβαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η θερμοκρασία της εξαγωγής. Το πρώτο σύμπτωμα όμως θα ήταν να σβήνει ο κινητήρας (εκτός από την μειωμένη απόδοση). Μπορεί να υπερθερμάνθηκε η εξαγωγή και η κεφαλή και μια διαρροή καυσίμου/λαδιού που ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ να πήρε φωτιά (μπορεί να υπήρχε διαρροή λαδιού από το κάλυμμα των βαλβίδων - εκεί που είναι τα μπουζί - ή διαρροές καυσίμου από τα μπεκ/σωληνάκια - μόνο μυρίζει, δεν φαίνεται γιατί εξατμίζεται γρήγορα). Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που ξέρει τον συγκεκριμένο κινητήρα που μαζεύει λάδια ή καύσιμο (διαρροές).
Βουλωμένη εξάτμιση (καζανάκι ή καταλύτη) ελέγχεις με την υποπίεση στην εισαγωγή. Αν είναι χαμηλή αλλά κυρίως αν δεν ανεβαίνει ΑΜΕΣΩΣ μόλις αφήσεις το γκάζι.
-
Στα παληά καρμπυρατεράτα φτιαγμένα Alfa επειδή είχαν άγριους εκκεντροφόρους και μεγάλο overlap κατά την ρύθμιση των Weber όταν το μίγμα ήταν πολύ πλούσιο υπήρχε επιστροφή στην εισαγωγή και έπερνε φωτιά αλλά επειδή το ήξεραν αυτό οι μηχανικοί επειδή συνέβαινε συχνά, με μια γερή γκαζιά τράβαγε μέσα στον κινητήρα την φλόγα από την εισαγωγή και συνέχιζαν την ρύθμιση σαν να μην έτρεχε τίποτα, η φλόγα φαινότανε αμέσως στην αλουμινένια σκάφη που έχει το φιλτροκούτι σε αυτούς τους κινητήρας, εννοείτε ότι έλλειπε το φίλτρο του αέρα κατά την ρύθμιση. Όλοι οι κινητήρες έχουν επιστροφές καυσίμου στην εισαγωγή, πολύ περισσότερο οι άγρια χρονισμένοι αλλά δεν παίρνουν έτσι εύκολα φωτιά, κάτι έφταιξε.
-
Υπάρχει κάποιο αρνητικό στην τοτποθέτηση ενός quickshift;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όλοι οι κινητήρες έχουν επιστροφές καυσίμου στην εισαγωγή, πολύ περισσότερο οι άγρια χρονισμένοι+1
Με άγριο χρονισμό μπορεί να έχεις τέτοια φαινόμενα. Η καλή σχεδίαση (εισαγωγή) όμως τα εξαλείφει.
Είναι κύματα (παλμοί - reversion) που ταξιδεύουν από την ανοικτή βαλβίδα εισαγωγής και σε κακοσχεδιασμένους κινητήρες μπορεί να φαίνονται ακόμα και μισό μέτρο πάνω από την εισαγωγή. Αν όταν ανοίξεις το κινητήρα και πίσω από τη βαλβίδα εισαγωγής είναι μαύρη (καύση), είναι σημάδι reversion. Σε καλούς κινητήρες η εισαγωγή είναι πεντακάθαρη.
Ένα βίντεο που δείχνει εξαιρετική σχεδίαση και πλήρη έλεγχο reversion σε πολύ άγρια χρονισμένο κινητήρα F1.
http://www.youtube.com/watch?v=y2iBbwoc ... ed&search=
(εντιτ - λάθος βίντεο) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει κάποιο αρνητικό στην τοτποθέτηση ενός quickshift;Εννοείς αυτά που μπαίνουν κάτω από το λεβιέ για να έχει μικρή διαδρομή;
-
Eννοώ ένα τέτοιο:
Δεν μπαίνει κάτω από τον λεβιέ ακριβώς, αλλά στο μοχλικό, κοντά στο κιβώτιο. Δεν αλλάζεις λεβιέ δλδ, ούτε κόβεις.
-
Δεν ξέρω πως δουλεύει στο πεζό αλλά να είσαι προσεκτικός γιατί τα κιτ για πεζό κάνουν 40€ ενώ τα κιτ στο λεβιέ πολύ περισσότερο (τέρμα κάτω).
http://www.fensport.co.uk/partsfiles/jz ... sories.htm -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δυστυχώς είναι μικρή η φωτογραφία και δε φαίνονται λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο είχε πάντως ήδη 3 χρόνια και 100000χλμ οπότε μάλλον αποκλείεται η πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους.
Κωστα 100% TS ειναι το μοτερ και μαλιστα επειδη ετσι ειναι και το δικο μου,
το καπακι δεν ειναι πλαστικο αλλα μεταλλικο σεβαστου παχους... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει κάποιο αρνητικό στην τοτποθέτηση ενός quickshift;Στο μυαλό μου είσαι Κωνσταντίνε...
-
Tάκη φαίνεται καλή φάση. Λες να ψήσουμε τπτ; Κόστος αρκούντως χαμηλό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ζημιές γίνονται αλλά δύσκολο να βάλεις φωτιά (η βενζίνη στην εισαγωγή προκάλεσε την έκρηξη, τι άλλο να καεί?)Ειχα πάρει φωτια παλιώτερα απο επιστροφη φλόγας,αλλα τοτε φορούσα διπλό βεμπερ και το φίλτρο που ήτανε σφουγγαρι (σε ανοξειδωτο 'αγωνιστικο'-και καλά- κουτι,οι παλιοι θα τα θυμαστε) αρπαξε φωτια,και μαζι του τα μπουζοκαλώδια και καποια σωληνακια που περνούσαν απο εκει κοντα.
τωρα βεβαια τα φιλτρα δεν βρισκονται πάνω στην κεφαλή,οπότε μαλλον δεν υπήρξε τετοιο πρόβλημα σε αυτην την αλφα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ισως και να ήτανε δυο φορες στο ίδιο αυτοκίνητο Κώστα,και όχι δυο διαφορετικα αυτοκίνητα.Σε αλφα 146 το ειδα.Αλλα ακομα και δυο διαφιορετικα αυτοκίνητα να ηταν,σιγουρα δεν σημαινει οτι θα ειναι συνηθισμενη βλάβη.Αλλο να μου'λεγε για δεκα διαφορετικα αυτοκίνητα.
Ρίξτε πάντως μια προσεκτικη ματια,και αν η τρυπα ειναι μεταξυ των δυο μπουζι,θα μιλήσω με τον μηχανικο μου να μου εξηγησει (εαν θυμαται) τι συμπέρανε.Επανερχομαι στο θεμα,μιας και μιλησα σημερα με το μηχανικο μου.
Το προβλημα σε εκεινον τον τουιν-σπάρκ που ειδα εγω,ήτανε κλωτσημενα πάσα του μπουζι (του μικρού απο τα δυο) και το'χει δει και σε καποιες αλφα,αλλα και σε πολλά αλλα αυτοκίνητα.Μαλλον θα εχει να κανει με λανθασμενη τοποθετηση και σφίξιμο των μπουζι.
Εαν όμως ειχε τετοιο προβλημα ο φίλος του κυαν,τοτε θα το ειχε εντοπίσει απο το κροταλισμα που θα δημιουργούσε για καποιο χρονικο διαστημα.Και αυτός πάντως,περισσότερο σκεφτεται για καποια απροσεξία των μηχανικών κατα την τοποθέτηση.
-
Update.
Στο ξαντια μετά από πιεση (οχι κόφτες όμως) κάπου ρίχνει τα υγρά του ψυγείου. Είναι κάπου σχεδόν κάτω από το δοχείο συπλη΄ρωσης. Θα το πάω μεθαύριο στη σιτροεν να μου πουν..
(Θα πονέσει γιατρε;; )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ισως και να ήτανε δυο φορες στο ίδιο αυτοκίνητο Κώστα,και όχι δυο διαφορετικα αυτοκίνητα.Σε αλφα 146 το ειδα.Αλλα ακομα και δυο διαφιορετικα αυτοκίνητα να ηταν,σιγουρα δεν σημαινει οτι θα ειναι συνηθισμενη βλάβη.Αλλο να μου'λεγε για δεκα διαφορετικα αυτοκίνητα.
Ρίξτε πάντως μια προσεκτικη ματια,και αν η τρυπα ειναι μεταξυ των δυο μπουζι,θα μιλήσω με τον μηχανικο μου να μου εξηγησει (εαν θυμαται) τι συμπέρανε.Επανερχομαι στο θεμα,μιας και μιλησα σημερα με το μηχανικο μου.
Το προβλημα σε εκεινον τον τουιν-σπάρκ που ειδα εγω,ήτανε κλωτσημενα πάσα του μπουζι (του μικρού απο τα δυο) και το'χει δει και σε καποιες αλφα,αλλα και σε πολλά αλλα αυτοκίνητα.Μαλλον θα εχει να κανει με λανθασμενη τοποθετηση και σφίξιμο των μπουζι.
Εαν όμως ειχε τετοιο προβλημα ο φίλος του κυαν,τοτε θα το ειχε εντοπίσει απο το κροταλισμα που θα δημιουργούσε για καποιο χρονικο διαστημα.Και αυτός πάντως,περισσότερο σκεφτεται για καποια απροσεξία των μηχανικών κατα την τοποθέτηση.
Ευχαριστώ Ανδρέα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tάκη φαίνεται καλή φάση. Λες να ψήσουμε τπτ; Κόστος αρκούντως χαμηλό.Κόστος; Άντε, να σταματήσουμε το ανακάτεμα της βενζίνας!
-
Τελικά δεν παίζει για εμάς.
Απογοήτευση...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Update.Στο ξαντια μετά από πιεση (οχι κόφτες όμως) κάπου ρίχνει τα υγρά του ψυγείου. Είναι κάπου σχεδόν κάτω από το δοχείο συπλη΄ρωσης. Θα το πάω μεθαύριο στη σιτροεν να μου πουν..
(Θα πονέσει γιατρε;; )
Εξαρτάται....Θα το βάλουν υπό πίεση για λίγη ώρα και θα βρούνε την διαρροή. Σε μένα πάντως ήταν ψυγείο καλοριφέρ αλλά εμένα το έκανε και σταματημένο, έχανε λίγο λίγο και τα έβγαζε στο ίδιο σημείο με σένα.
-
τι ειναι το ψυγείο καλοριφέρ;;;; Και γιατί το κάνει μόνο στο σκίσιμο???
Ουααααααααα, θα με σκίσουν οι σκανδιναβοι ετσι και ειναι χοντρή ζημια....
-
Ο εναλλακτής που ζεσταίνει την καμπίνα. Πώς είναι το ψυγείο της μηχαβής, έ κάτι τέτοιο μικρότερο διαστάσεων.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........