-
Μαλλον ο θερμοστατης σου μενει συνεχως ανοιχτος. Απλα τον αντικαθιστας. Περισυ το χειμωνα ζεσταινοταν γρηγοροτερα;
-
τα ιδια εκανε και περυσι οσο το ειχα στα χερια μου..
αρα αυριο ειμαι για συνεργειο να το κοιταξουν... -
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
παιδια ηθελα να ρωτησω σχετικα με το ρελαντι σε Celica 1992 μοντελο...
τωρα οσο χειμωνιαζει ο καιρος οταν το αναβω δουλευει ρελαντι 2.000 στροφες για 2++ λεπτα και μετα πεφτει σιγα σιγα 1.500 στροφες και οταν ζεσταθει αρκετα(μετα απο αρκετα χιλιομετρα) θα πεσει στις 1.000 .
απο την αλλη το αμαξι αργει παρα πολυ για να ερθει στις normal θερμοκρασιες, σε σημειο να χρειαζεται να κανω και 5-6++ χιλιομετρα μεσα στην πολη .μπορω να κανω κατι γιαυτο? ή απλα ειναι θεμα τεχνολογιας του κινητηρα?
Εγώ το βρίσκω φυσιολογικότατο για τον κινητήρα αυτόν (τεχνολογία 1992, μην ξεχνιόμαστε...). Κι εγώ κάπου τόσα χλμ πρέπει να κάνω για να ανέβει η θερμοκρασία στα κανονικά επίπεδα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι έβαλε ψιλοαπότομα κρύο.
-
το θεμα ειναι οτι αυτο το κρυο δεν ειναι τιποτα σε αυτα που περιμενουμε... θα παρω καμια σομπα μεσα στο αμαξι γιατι δε με βλεπω καλα
-
Ερώτηση κρίσεως.
Απο αυτά που έχω διαβάσει σε ένα manual της Haynes, η εισαγωγή του κινητήρα που φοράει το αμάξι μου(fsi)
αποτελείται απο δύο μέρη. Upper και Lower manifold σύμφωνα με το βιβλίο.
Απο ότι είδα στο βιβλίο το κάτω κομμάτι της εισαγωγής περιλαμβάνει και τα μπεκ.
Αν βγάλω το πάνω κομμάτι της εισαγωγής θα μπορώ να έχω πρόσβαση στις βαλβίδες η όχι; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ερώτηση κρίσεως.Απο αυτά που έχω διαβάσει σε ένα manual της Haynes, η εισαγωγή του κινητήρα που φοράει το αμάξι μου(fsi)
Αν βγάλω το πάνω κομμάτι της εισαγωγής θα μπορώ να έχω πρόσβαση στις βαλβίδες η όχι;Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να κάνεις τέτοιο πράγμα μόνος σου??
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Ερώτηση κρίσεως.
Απο αυτά που έχω διαβάσει σε ένα manual της Haynes, η εισαγωγή του κινητήρα που φοράει το αμάξι μου(fsi)
Αν βγάλω το πάνω κομμάτι της εισαγωγής θα μπορώ να έχω πρόσβαση στις βαλβίδες η όχι;Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να κάνεις τέτοιο πράγμα μόνος σου??
Ναί είμαι σίγουρος.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ερώτηση κρίσεως.
Ναί είμαι σίγουρος.
Οκ τότε!
Για να έχεις πρόσβαση στις βαλβίδες εισαγωγής πρέπει να βγει όλη η εισαγωγή μαζί με την μπεκιέρα. Τι θέλεις να μαστορέψεις αν επιτρέπεται?? -
Ερώτηση κρίσεως.
Ναί είμαι σίγουρος.
Οκ τότε!
Για να έχεις πρόσβαση στις βαλβίδες εισαγωγής πρέπει να βγει όλη η εισαγωγή μαζί με την μπεκιέρα. Τι θέλεις να μαστορέψεις αν επιτρέπεται??Θέλω να καθαρίσω όσο αυτό γίνεται φυσικά, τις βαλβίδες απο τις επικαθήσεις που έχουν πιάσει, μιας και ο fsi
σαν κινητήρας άμεσου ψεκασμού που είναι έχει πήξει στην κάπνα, ειδικά μετά απο 160.000 χλμ, και δεν μπορεί
πλέον να πάρει τα πόδια του.
Οτι γιατρειά έχω δοκιμάσει με καθαριστικά κρατάει για πάρα πολύ λίγο, και δεν βλέπω άλλη λύση.
Δεν θα το κάνω στα τυφλά. Βάση των οδηγιών του manual θα το κάνω.
Σόρρυ που επιμένω, αλλά ξαναλέω ότι η εισαγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα χωρίζεται σε δύο μέρη, αντίθετα με τους άλλους κινητήρες του γκρουπ 1.4, 1.6 mpi η οποίοι έχουν μονή εισαγωγή. Είσαι 100% σίγουρος ότι πρέπει να κατέβουν και τα δύο μέρη;Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Θέλω να καθαρίσω όσο αυτό γίνεται φυσικά, τις βαλβίδες απο τις επικαθήσεις που έχουν πιάσει, μιας και ο fsi
σαν κινητήρας άμεσου ψεκασμού που είναι έχει πήξει στην κάπνα, ειδικά μετά απο 160.000 χλμ, και δεν μπορεί
Οτι γιατρειά έχω δοκιμάσει με καθαριστικά κρατάει για πάρα πολύ λίγο, και δεν βλέπω άλλη λύση.
Σόρρυ που επιμένω, αλλά ξαναλέω ότι η εισαγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα χωρίζεται σε δύο μέρη, αντίθετα με τους άλλους κινητήρες του γκρουπ 1.4, 1.6 mpi η οποίοι έχουν μονή εισαγωγή. Είσαι 100% σίγουρος ότι πρέπει να κατέβουν και τα δύο μέρη;Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Καλά κατάλαβα
Κοίτα αυτή η δουλειά δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζεις εδώ στην αντιπροσωπία πας κ δεν τα ξέρουν καλά καλά. Επίσης δεν έχεις πολύ χώρο να δουλέψεις κ θέλει ειδικά εργαλεία κ χημικά για να καθαρίσει σωστά. Πάντως πρέπει να βγούν όλα για να κάνεις δουλειά. Εγώ εντελώς φιλικά δεν στο συνιστώ να το κάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει κ οι fsi είναι πολύ ευαίσθητοι βρες έναν καλό μάστορα να το κοιτάξει. Πάντως να ξέρεις ότι μετά από 30.000-40.000χλμ θα ξαναπιάσουν βρωμιά οι βαλβίδες έτσι είναι αυτά τα μοτέρ έχουν ''θέμα'' με τις αναθυμιάσεις. -
Θέλω να καθαρίσω όσο αυτό γίνεται φυσικά, τις βαλβίδες απο τις επικαθήσεις που έχουν πιάσει, μιας και ο fsi
Καλά κατάλαβα
Κοίτα αυτή η δουλειά δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζεις εδώ στην αντιπροσωπία πας κ δεν τα ξέρουν καλά καλά. Επίσης δεν έχεις πολύ χώρο να δουλέψεις κ θέλει ειδικά εργαλεία κ χημικά για να καθαρίσει σωστά. Πάντως πρέπει να βγούν όλα για να κάνεις δουλειά. Εγώ εντελώς φιλικά δεν στο συνιστώ να το κάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει κ οι fsi είναι πολύ ευαίσθητοι βρες έναν καλό μάστορα να το κοιτάξει. Πάντως να ξέρεις ότι μετά από 30.000-40.000χλμ θα ξαναπιάσουν βρωμιά οι βαλβίδες έτσι είναι αυτά τα μοτέρ έχουν ''θέμα'' με τις αναθυμιάσεις.Καλά για την αντιπροσωπεία δεν θα σχολιάσω......
Εδώ ποιό απλά πράγματα δεν ξέρουν(θέλουν) να κάνουν, όπως να ακολουθήσουν π.χ τις προδιαγραφές των λαδιών που
ζητάει ο κατασκευαστής και όχι να βάζουν αυτό που αυτοί γουστάρουν.
Οσο για τον καλό τον μάστορα ακόμα τον ψάχνω....
Ο ένας μου είπε ότι φταίνε οι καταλύτες και μπήκα μέσα 8 κατοστάρικα πριν 2 χρόνια για το τίποτα.
Ο άλλος μου λέει ότι το πρόβλημα των αναθυμιάσεων δεν υφίσταται στους ατμοσφαιρικούς fsi αλλά μόνο στους TSI.
Πέτυχα και έναν ειδήμονα υποτίθεται στα VW εδώ στην θεσσαλονίκη, το άκουσε να δουλεύει στο ρελαντί και αποφάνθηκε αμέσως ότι δουλεύει μια χαρά.Οπότε καταλαβαίνεις.... για ποιό λόγο θέλω να ασχοληθώ εγώ.
-
Θέλει κότσια για να το κάνεις αυτό
Επίσης θέλει πολλές ώρες και πιθανόν να μην το ολοκληρώσεις εντός μιας μέρας οπότε θα πρέπει να έχεις κάποιο κλειστό χώρο για να αφήσεις το αυτοκίνητο.Αν πάντως επιμένεις υπάρχουν μερικοί που το έχουν κάνει http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=140523 . Είναι για το GTI βέβαια και δεν ξέρω πόσες ομοιότητες έχουν με τον κινητήρα σου.
Αλλά είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι οι επικαθίσεις? Συνήθως όσα έχουν πρόβλημα με επικαθίσεις έχουν ασταθές ρελαντί, δυσκολεύονται να πάρουν μπροστά, κτλ
Πάρε και έναν ακόμη οδηγό που είχε ποσταριστεί παλιότερα http://www.golfmkv.com/forums/showthrea ... lve+carbon
-
Όλοι οι FSI έχουν πρόβλημα και οι τούρμπο απλά στους TSI το βελτίωσαν κάπως αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα τελείος. .
Οι βαλβίδες εισαγωγής πιάνουν μάκα διότι λόγω του άμεσου ψεκασμού δεν περνάει βενζίνη από τις βαλβίδες όπως κλασικά γνωρίζαμε τόσα χρόνια αλλά ψεκάζεται κατευθείαν στον θάλαμο καύσης εξού κ το όνομα ''άμεσως ψεκασμός'' έτσι οι αναθυμιάσεις λαδιού πέφτουν στην εισαγωγή κ μετά φτάνουν μέχρι τις βαλβίδες όπου κολλάει λόγω της θερμοκρασίας κ τις κάνει σκατά!!
Οι ιάπωνες γνώριζαν αυτό το πρόβλημα κ έκαναν την εξής μαγκιά: έχουν διπλό ψεκασμό δηλαδή κ άμεσο όπως στα vw αλλά κ κανονικό όπως τα παλιά για να περνάει λίγη βενζίνη από τις βαλβίδες για να τις καθαρίζει!!
Κ ρωτάω η VOLKWAGEN δεν το σκέφτηκε αυτό τόσο δύσκολο είναι??? Τουλάχιστον ας στέλνει τις αναθυμιάσεις αλλού όχι στην εισαγωγή!! Η cosmocar όλο αυτό το πρόβλημα δεν το αναγνωρίζει επίσημα να ξέρετε γιατί ρώτησα, λέει μόνο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κ ούτε πέφτει η απόδοση ούτε μετά από 200.000χλμ!!
Έλεος τι υπεύθυνες εταιρίες υπάρχουν!!! -
Και οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα με επικαθίσεις άνθρακα. Επίσης, δεν είναι η μόνη λύση ο άμεσος+έμμεσος ψεκασμός.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα με επικαθίσεις άνθρακα. Επίσης, δεν είναι η μόνη λύση ο άμεσος+έμμεσος ψεκασμός.Έχουν αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό! Το γράφω ότι δεν είναι η μόνη λύση να στείλουν αλλού τις αναθυμιάσεις
-
Oύτε το να στείλουν αλλού τις αναθυμιάσεις (πού; θα βάζεις τον ιδιοκτήτη να τις αδειάζει κάθε τόσο;).
Το σε μικρότερο βαθμό πόθεν προκύπτει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Oύτε το να στείλουν αλλού τις αναθυμιάσεις (πού; θα βάζεις τον ιδιοκτήτη να τις αδειάζει κάθε τόσο;).Το σε μικρότερο βαθμό πόθεν προκύπτει;
Με ειδικό φιλτράρισμα να τα στέλνουν στην ατμόσφαιρα.
Το σε μικρότερο βαθμό προκύπτει πολύ απλά επειδή περνάει βενζίνη κ καθαρίζει τις βαλβίδες όπως με τα χωρίς άμεσο ψεκασμό μοτέρ. -
Οι Ιάπωνες πώς περνάνε βενζίνη ακριβώς; Επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για το toyotabaru που έχει άμεσο+έμμεσο.
Επίσης, δεν είναι μόνο οι αναθυμιάσεις το πρόβλημα, αλλιώς όσοι βάζαν δοχείο αναθυμιάσεων δεν θα είχαν θέμα.
-
Κάποιο καθαριστικό για τον κινητήρα εξωτερικά που να μη χρειάζεται πολύ νερό ούτε τρίψιμο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι Ιάπωνες πώς περνάνε βενζίνη ακριβώς; Επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για το toyotabaru που έχει άμεσο+έμμεσο.Της τογιότα όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού είναι σαν το τογιομπαρού άμεσο+έμμεσο για τις άλλες εταιρίες πχ νισσάν μιτσου κτλ δεν είμαι σίγουρος πως το καταφέρνουν. Πάντως μόνο για τα vw ακούω να έχουν πρόβλημα δεν είδα για κανένα άλλο όπως πχ bmw mercedes ford opel mazda κτλ να έχουν ίδιο σοβαρό πρόβλημα άρα το έχουν καταλάβει υποθέτω.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........