-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είναι νούμερο συνήθως διψήφιο αλλά φτάνεικαι τριψήφιο για SUV κλπ. Δεν έχει γράμμα, το γράμμα που είναι μαζί του είναι ο δείκτης ταχύτητας (T, H, V, W, Z).
Εμενα γραφει 95Υ.Για ποσα κιλα να ειναι? 2,5 τονους περιπου?
http://www.goodyear.eu/gr_el/tire-advic ... -index.jsp
690κιλα λεει οποτε 2760 kg.
Και το Υ σημαίνει 300χλμ/ώρα.
Αλλά προσοχή, 300χλμ μεν αλλά με μέγιστη πίεση δε (που τη λέει το λάστιχο πόση είναι). (ίσως και με πλήρες φορτίο ίσως και όχι δεν είμαι σίγουρος για αυτό)Σε όσους το φορτίο τους φαίνεται υπερβολικό σκεφτείτε ότι με πλήρες φορτίο (παιδιά, σκυλιά, βαλίτσες, ποδήλατο, σχάρα, τρέιλερ) όταν κληθείς να φρενάρεις πολύ περισσότερο από το μισό βάρος θα πάει στα εμπρός ελαστικά. Αν μάλιστα είναι σε κατηφόρα μπορεί και σχεδόν όλο να πάει εμπρός. Για αυτό και το άθροισμα των δεικτών φορτίου πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος του οχήματος.
-
Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πείτε απόψεις σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα τελευταία με ένα VW Passat 1.6 L αριθμό κινητήρα AHL 1998 μοντέλο και 150000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι σε κλειστό γκαράζ όλη την εβδομάδα και μόνο Παρασκευή απόγευμα με Κυριακή μεσημέρι μετακινείται, πρόσφατα (πριν από ένα μήνα) έγινε το μεγάλο service με αλλαγή ιμάντων χρονισμού, δυναμώ, a/c αλλαγή τρόμπας νερού και θερμοστάτη, (τρόμπα και θερμοστάστης δεν είχαν πρόβλημα απλά αλλάχτηκαν επειδή λύθηκε το μισό αυτοκίνητο για να φτάσει ο μάστορας στους ιμάντες), αλλαγή λαδιών φίλτρου βενζίνης, φίλτρου λαδιών και μπουζί. (Φίλτρο αέρα KnN και μπουζί Ιριδίου).
Το πρόβλημα άρχισε πριν το service και είναι το εξής, κάθε φορά που το βάζω μπροστά στο γκαράζ (με κρύο μοτέρ) το αυτοκίνητο ρετάρει έντονα και δεν ακούει το γκάζι καθόλου, μετά από περίπου 10-15 δευτερόλεπτα επανέρχεται το γκάζι και με μια γκαζιά σταματάει το ρετάρισμα και το μοτέρ επανέρχεται και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ να σημειωθεί ότι ο κινητήρας δεν έχει πέσει σε απόδοση και δεν έχει κανένα πρόβλημα κάτω από οποιέσδήποτε συνθήκες. Το θέμα είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο μου λέει κάτι κουλά για φλάντζα που έχει αρπάξει και θέλει να με πήσει να βάλω ένα υγρό για να σταματήσει να δακρύζει η φλάντζα, εγώ νομίζω ότι φταίει η βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης γιατί όταν το μοτέρ ζεσταίνεται δεν έχει κανένα θέμα... Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα θα με βοηθούσε πολύ γιατί το αυτοκίνητο είναι πραγματικά σαν καινούριο και είχε πάντοτε εβλαβική μεταχείρηση και θα είναι μεγαλό θέμα να λύσουμε το μοτέρ για μια βλακεία...
-
Πολλαπλασιαστες;
Γιατι δεν το βαζει στο διαγνωστικο ; -
Όχι στο διαγνωστικό δεν βγάζει πρόβλημα... κανένα όμως...
-
Ο συμπλεκτης μου απο κει που ηταν πουπουλο βαρυνε σημαντικα,αυτο μετα απο ενα πολυ δυνατο 3ωρο σκησιματος σε βουνισια διαδρομη,το βαλα και λιγο στην πιστα(κανα μισαωρο γιατι βαρεθηκε η κοπελια και ηθελε να φυγουμε) .Δεν πατιναρει,δεν αλλαξε το σημειο που κανει την συμπλεξη,απλα βαρυνε.καμια ιδεα;(ειναι με ντιζα αν εχει σημασια)
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Ο συμπλεκτης μου απο κει που ηταν πουπουλο βαρυνε σημαντικα,αυτο μετα απο ενα πολυ δυνατο 3ωρο σκησιματος σε βουνισια διαδρομη,το βαλα και λιγο στην πιστα(κανα μισαωρο γιατι βαρεθηκε η κοπελια και ηθελε να φυγουμε) .Δεν πατιναρει,δεν αλλαξε το σημειο που κανει την συμπλεξη,απλα βαρυνε.καμια ιδεα;(ειναι με ντιζα αν εχει σημασια)Αν δεν είναι υδραυλικός, τότε έχει αρχίσει και τρώει τα χτένια από το πλατώ... και κολλάει το ρουλεμαν πάνω του, μάλλον πας για αλλαγή δίσκω πλατώ.
Αν είναι υδραυλικός τότε μπορεί να θέλει συμπλήρωμα τα λαδάκια του ή να έχει πρόβλημα η αντλία...
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Ο συμπλεκτης μου απο κει που ηταν πουπουλο βαρυνε σημαντικα,αυτο μετα απο ενα πολυ δυνατο 3ωρο σκησιματος σε βουνισια διαδρομη,το βαλα και λιγο στην πιστα(κανα μισαωρο γιατι βαρεθηκε η κοπελια και ηθελε να φυγουμε) .Δεν πατιναρει,δεν αλλαξε το σημειο που κανει την συμπλεξη,απλα βαρυνε.καμια ιδεα;(ειναι με ντιζα αν εχει σημασια)Eιχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα μεχρι που που κοπηκε εντελως η ντιζα.
-
Ο χρήστης karpaths έγραψε:
Ο συμπλεκτης μου απο κει που ηταν πουπουλο βαρυνε σημαντικα,αυτο μετα απο ενα πολυ δυνατο 3ωρο σκησιματος σε βουνισια διαδρομη,το βαλα και λιγο στην πιστα(κανα μισαωρο γιατι βαρεθηκε η κοπελια και ηθελε να φυγουμε) .Δεν πατιναρει,δεν αλλαξε το σημειο που κανει την συμπλεξη,απλα βαρυνε.καμια ιδεα;(ειναι με ντιζα αν εχει σημασια)
Αν δεν είναι υδραυλικός, τότε έχει αρχίσει και τρώει τα χτένια από το πλατώ... και κολλάει το ρουλεμαν πάνω του, μάλλον πας για αλλαγή δίσκω πλατώ.
Αν είναι υδραυλικός τότε μπορεί να θέλει συμπλήρωμα τα λαδάκια του ή να έχει πρόβλημα η αντλία...
Oxι δεν ειναι υδραυλικος,αν αλλαξω μονο το πλατω αραγε;αλλα να μου πεις αφου το λυνεις που το λυνεις.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Eιχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα μεχρι που που κοπηκε εντελως η ντιζα.
Ωραια θα παω να παρω μια ντιζα να την εχω ετοιμη.
Οποτε μαλλον απο τον ενθουθιασμο μου τον ξεκανα τον συμπλεκτη. -
Έχει κανένα νόημα να βάζω στο μηχανάκι 97άρα V-Power ;
Για την ιστορία, είναι 125άρι, με συμπίεση σχεδόν 11:1, ενώ η διαφορά στην τιμή στα 5-6 λίτρα που βάζω κάθε φορά είναι αμελητέα... -
εχεις δοκιμασει να δεις διαφορα?
-
Αν ένα αυτοκίνητο καίει 100 γρ λάδι στα 1000χλμ μπορεί να έχει πεσμένη συμπίεση;
-
Λάδι μπορεί να λιγοστεύει από πολλές αιτιολογίες. Δηλαδή δεν είναι αμφιμονοσήμαντο, καίει λάδια => πεσμένη συμπίεση.
Την κατανάλωση λαδιού πως την μέτρησες με τόση ακρίβεια; Ή είναι με αναγωγή, δηλαδή 1λτ στα 10000χλμ.
Πάντως 100 όχι γραμμάρια αλλά κυβικά εκατοστά στα 1000χλμ μια χαρά φυσιολογική είναι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές επιτρέπουν μέχρι και πάνω από το δεκαπλό σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες (σπορ οδήγηση).
Αυτή η μικρή κατανάλωση από πολλούς θεωρείται δείγμα καλής λειτουργίας (σε κάποιους κινητήρες), -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εχεις δοκιμασει να δεις διαφορα?Δυο-τρεις φορές... Την δε πρώτη νόμιζα πως ο κινητήρας δούλευε πιο στρωτά, αλλά μιας και είναι καρμπυρατεράτος περισσότερο έκανα την ερώτηση παραπάνω, διότι θεώρησα πως μπορεί να ήταν και ...ψυχολογικό το θέμα.
Ούτως ή άλλως πάντως θα ήθελα να γνωρίζω, αν μπορούν από μόνα τους τα παραπάνω οκτάνια, μαζί με την ενδεχόμενη υψηλότερη ποιότητα της V-Power, να έχουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα σ' έναν μονοκύλινδρο 10ετίας τόσο μικρού κυβισμού ... -
Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πείτε απόψεις σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα τελευταία με ένα VW Passat 1.6 L αριθμό κινητήρα AHL 1998 μοντέλο και 150000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι σε κλειστό γκαράζ όλη την εβδομάδα και μόνο Παρασκευή απόγευμα με Κυριακή μεσημέρι μετακινείται, πρόσφατα (πριν από ένα μήνα) έγινε το μεγάλο service με αλλαγή ιμάντων χρονισμού, δυναμώ, a/c αλλαγή τρόμπας νερού και θερμοστάτη, (τρόμπα και θερμοστάστης δεν είχαν πρόβλημα απλά αλλάχτηκαν επειδή λύθηκε το μισό αυτοκίνητο για να φτάσει ο μάστορας στους ιμάντες), αλλαγή λαδιών φίλτρου βενζίνης, φίλτρου λαδιών και μπουζί. (Φίλτρο αέρα KnN και μπουζί Ιριδίου).Το πρόβλημα άρχισε πριν το service και είναι το εξής, κάθε φορά που το βάζω μπροστά στο γκαράζ (με κρύο μοτέρ) το αυτοκίνητο ρετάρει έντονα και δεν ακούει το γκάζι καθόλου, μετά από περίπου 10-15 δευτερόλεπτα επανέρχεται το γκάζι και με μια γκαζιά σταματάει το ρετάρισμα και το μοτέρ επανέρχεται και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ να σημειωθεί ότι ο κινητήρας δεν έχει πέσει σε απόδοση και δεν έχει κανένα πρόβλημα κάτω από οποιέσδήποτε συνθήκες. Το θέμα είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο μου λέει κάτι κουλά για φλάντζα που έχει αρπάξει και θέλει να με πήσει να βάλω ένα υγρό για να σταματήσει να δακρύζει η φλάντζα, εγώ νομίζω ότι φταίει η βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης γιατί όταν το μοτέρ ζεσταίνεται δεν έχει κανένα θέμα... Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα θα με βοηθούσε πολύ γιατί το αυτοκίνητο είναι πραγματικά σαν καινούριο και είχε πάντοτε εβλαβική μεταχείρηση και θα είναι μεγαλό θέμα να λύσουμε το μοτέρ για μια βλακεία...
Πιθανόν να είναι ο μετρητής μάζας αέρα(maf=air flow meter), δε νομίζω να είναι λάμδα..Με τον εισερχόμενο αέρα σκονισμένο με τον καιρό έχεις θέμα... αν είναι αυτό μη τσιγκουνεφτείς και απλώς τον καθαρίσεις(υπάρχει πιθανότητα να γίνει χειρότερο..)
-
Το θέμα είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο μου λέει κάτι κουλά για φλάντζα που έχει αρπάξει και θέλει να με πήσει να βάλω ένα υγρό για να σταματήσει να δακρύζει η φλάντζαΧάνει ψυκτικό το αυτοκίνητο; Πέφτει η στάθμη στο δοχειάκι διαστολής;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Το θέμα είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο μου λέει κάτι κουλά για φλάντζα που έχει αρπάξει και θέλει να με πήσει να βάλω ένα υγρό για να σταματήσει να δακρύζει η φλάντζα
Χάνει ψυκτικό το αυτοκίνητο; Πέφτει η στάθμη στο δοχειάκι διαστολής;
Δυστυχώς συμπληρώνω νεράκια, και ναι η στάθμη πέφτει αλλά μην φανταστείς τίποτα τραγικό...και σπάνια, και συν τοις άλλοις δεν έχει διαροές... Οπότε μάλλον... τον έχει πάρει η φλάντζα...?
-
ΑΑΑΑ σήμερα που το πήρα δεν είχε κανένα πρόβλημα... πήρε κανονικά και γενικά κομπλέ... λέτε να βαρέθηκε να ρετάρει..?
-
ΑΑΑΑ σήμερα που το πήρα δεν είχε κανένα πρόβλημα... πήρε κανονικά και γενικά κομπλέ... λέτε να βαρέθηκε να ρετάρει..?Μάλλον σου έκανε νάζια για να σου κερδίσει πάλι την προσοχή
Λίγη σημασία ήθελε για να το δείς λίγο όπως την πρώτη φορά που το οδήγησες..
Δεν ήθελε εν τέλη να σε βάλει στα έξοδα..
Μια χαρά -
παιδια ηθελα να ρωτησω σχετικα με το ρελαντι σε Celica 1992 μοντελο...
τωρα οσο χειμωνιαζει ο καιρος οταν το αναβω δουλευει ρελαντι 2.000 στροφες για 2++ λεπτα και μετα πεφτει σιγα σιγα 1.500 στροφες και οταν ζεσταθει αρκετα(μετα απο αρκετα χιλιομετρα) θα πεσει στις 1.000 .
απο την αλλη το αμαξι αργει παρα πολυ για να ερθει στις normal θερμοκρασιες, σε σημειο να χρειαζεται να κανω και 5-6++ χιλιομετρα μεσα στην πολη .μπορω να κανω κατι γιαυτο? ή απλα ειναι θεμα τεχνολογιας του κινητηρα?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........