-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
με κινεζικα no name τα συγκρινουν?Ναι.
Συγκρίνουν ανταλλακτικό αντιπροσωπείας αξίας 10 ευρώ με άθλιας μάρκας ανταλλακτικό αξίας 2 ευρώ.
Δεν εξετάζουν το να αγοράσει κάποιος ανταλλακτικό γνωστής μάρκας 8 ευρώ και καλύτερης ποιότητας από της αντιπροσωπείας.
-
με κινεζικα no name τα συγκρινουν?
http://www.hyundai.gr/App_Upload/files/ ... entypo.pdfΔιαφημιση ειναι. Τι περιμενεις να πει!
-
λοιπον,
εδω και καιρο εχω παρατηρησει οτι οταν ξεκιναω με κρυο το αυτοκινητο και κανω γυρω στα 10 χιλιομετρα,σαν να ζεστενεται ο συμπλεκτης και το αμαξι δε ανταποκρινεται τοσο αμεσα στο να ανεβασει στροφες,σε σχεση με οταν ηταν 'κρυος'..(πρεπει να δινω λιγο παραπανω γκαζι)
επισης το πενταλ του συμπλεκτη τριζει οταν ζεσταθει...
δε πατιναρει καθολου
130,000χλμ
τα φωτα σας... -
Η πίεση του λαδιού εξαρτάται από αντλία, αντιστάσεις αλλά και από το λάδι (που δημιουργεί την αντίσταση). Οι αντλίες λαδιού αυτοκινήτου έχουν σαν χαρακτηριστικό και την πίεση που μπορούν/αντέχουν να ανεβάσουν (άλλωστε κάπου θα επέμβεει και η βαλβίδα παράκαμψης). Στο ρελαντί στα παλιά αυτοκίνητα η πίεση έπεφτε ίσως κάτω του ελάχιστου επιτρεπτού (που δεν θυμάμαι πόσο είναι ίσως 0,5 bar) αλλά έλεγε το εγχειρίδιο ότι δεν πειράζει αφού μόλις πατήσεις γκάζι θα ανέβει. Αν και σε αυτό το αυτοκίνητο η πίεση πέφτει τόσο χαμηλά τότε καλό δεν είναι για πολλή ώρα αλλιώς, αν κρατάει επαρκή πίεση δεν πειράζει.
Μερικά αυτοκίνητα ανεβάζουν θερμοκρασία στο ρελαντί χωρίς ροή αέρα. Στα παλιά ήταν ο κανόνας μια και η ροή ανεπαρκούσε. Εφόσον όμως έχουν ηλεκτρικό βεντιλατέρ τότε εφόσον αυτό λειτουργεί καλά θα ενεργοποιηθεί και πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο κλιματισμός συνήθως έχει κι αυτός βεντιλατέρ και βοηθάει.
Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πάσχει σε παλιό αυτοκίνητο αλλά αφού μετά ο κινητήρας θα λειτουργήσει και σε πιο ψηλές στροφές έστω για 10-15 λεπτά δεν θα ανησυχούσα, θα καλύψει τυχόν χασούρα.
Στην πράξη σε σύγχρονο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση λειτουργίας δεν θα έλεγα ότι έχεις κάτι να φοβηθείς σε παλιό όμως ίσως ναι.Γενικά οι σπάνιες και μικρές διαδρομές χωρίς να προλάβει να ζεσταθεί είναι κακό για την καύση, τα λάδια (θα θέλουν πιο συχνά αλλαγή) την εξάτμιση (θα σκουριάζει πιο εύκολα) ενώ υπάρχει αυξημένο ρίσκο κάποια κινητά μέρη να σφηνώνουν (σκέφτομαι κυρίως στα φρένα).
-
λοιπον,
εδω και καιρο εχω παρατηρησει οτι οταν ξεκιναω με κρυο το αυτοκινητο και κανω γυρω στα 10 χιλιομετρα,σαν να ζεστενεται ο συμπλεκτης και το αμαξι δε ανταποκρινεται τοσο αμεσα στο να ανεβασει στροφες,σε σχεση με οταν ηταν 'κρυος'..(πρεπει να δινω λιγο παραπανω γκαζι)
δε πατιναρει καθολου
130,000χλμ
τα φωτα σας...Το οτι ειναι πιο ευστροφο οταν ειναι κρυο ωφείλεται στην αυτοματη απορρόφηση εκκίνησης η οποία λειτουργει εως την ανάκτηση μια ς συγκεκριμενης θερμοκρασίας του κθνητήρα. Απλα ειναι πιο αμεσο στο γκάζι στην αρχή. Δεν εχει να κανει με πρόβλημα.
Επίσης το οτι τρίζει ο συμπλέκτης δεν πρέπει να σε ανησυχεί αφού συνήθως στα παλιά μοντέλα και σε πολλές ωρες λειτουργίας του συμβαίνει .
ΠΧ στο κουπέ μου στην πολυ χρηση και σε υψηλές θερμοκρασίες κανει σαν αλάδωτη πόρτα όταν τον πατάς. -
Το οτι ειναι πιο ευστροφο οταν ειναι κρυο ωφείλεται στην αυτοματη απορρόφηση εκκίνησης η οποία λειτουργει εως την ανάκτηση μια ς συγκεκριμενης θερμοκρασίας του κθνητήρα.
Κάντο πιο λιανά γιατί με 40 βαθμούς μεσημεριάτικα νομίζω ότι μου κουνήθηκε το μυαλό, για εξήγησε το σε παρακαλώ καλύτερα.
-
Ok .Aς σου το επαναφέρω.
Το αυτόματο τσοκ (οπως το λέμε όλοι ) στην κρυα εκκινηση του κινητηρα αυξανει τις στροφες του στο ρελαντι και δινει απλά μια αμεσοτητα στο γκάζι κατα την εκκίνηση . Κατανοήτο φίλε μου? -
Πιο πλούσιο μείγμα βασικά δίνει ο εγκέφαλος για αυτό και η αυξημένη απόκριση και ρελαντί. Κάτι που τα καρμπυρατέρ δεν μπορούσαν να κάνουν για αυτό έκοβες χειροκίνητα την παροχή αέρα και έπνιγες (choke = πνίγω) το μοτέρ, αυξάνοντας την αναλογία καυσίμου/αέρα.
-
Δεν εννοω κατι διαφορετικό. Οσο πιο απλά γινεται να καταλάβει ο φιλος μας. Εκτος αν φωναξουμε τον ΙΚΕ να μας τα πει με την χρηση των μαθηματικών.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δεν εννοω κατι διαφορετικό. Οσο πιο απλά γινεται να καταλάβει ο φιλος μας. Εκτος αν φωναξουμε τον ΙΚΕ να μας τα πει με την χρηση των μαθηματικών.Αυτο που εγραψες στην αρχη μονο το πιο απλο δεν ηταν!!
-
Ναι δεν ήταν για τον φίλο μας.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ναι δεν ήταν για τον φίλο μας.Σίγουρα δεν ήταν του επιπέδου μου, ούτε τεχνικά, ούτε γλωσσικά ως προς τη διατύπωση. Μάλλον έμοιαζε για αττική σύνταξη
Τώρα μιας και ακόμα είσαι στα καρμπυρατέρ, αν σε ρωτήσω γιατί όλες οι πολλαπλές εισαγωγής είχαν κυκλοφορία νερού, θα μου εξηγήσεις γιατί το έχω μια απορία ?
-
Ελα παππού να σου δείξω 'που τό 'χει' η γιαγιά !
..... Αν είμαι κατανοητός και ΄γώ ! -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ναι δεν ήταν για τον φίλο μας.
Σίγουρα δεν ήταν του επιπέδου μου, ούτε τεχνικά, ούτε γλωσσικά ως προς τη διατύπωση. Μάλλον έμοιαζε για αττική σύνταξη
Τώρα μιας και ακόμα είσαι στα καρμπυρατέρ, αν σε ρωτήσω γιατί όλες οι πολλαπλές εισαγωγής είχαν κυκλοφορία νερού, θα μου εξηγήσεις γιατί το έχω μια απορία ?
O φιλος με την απορία του ίσως να εχει καρμπυρατερ.Οσον αφορά τις εισαγωγες δεν ειχαν ολες κυκλοφορία νερού. Κανεις λαθος λοιπόν αρα κοβεσαι.
Το γιατί τις ειχαν αυτό μάλλον ωφειλεται στο οτι περίμεναν οι κατασκευαστες να ρωτησεις εσύ.
Κοφτο λοιπόν γιατί δεν βοηθάς ετσι το συγκεκριμενο θέμα.
Αν θες να πεις κατι επι του θεματος πες το. Τα υπόλοιπα στον κηδεμονα σου. -
Αν έχεις καρμπιρατέρ ή ψεκασμό μονού σημείου έχεις θερμαινόμενη εισαγωγή (είτε με νερό ή από την εξάτμιση).
Χωρίς θερμαινόμενη εισαγωγή τον χειμώνα δουλεύει άθλια.
-
λοιπον,
δε πατιναρει καθολου
130,000χλμ
τα φωτα σας...ξεχασα να γραψω τι αυτοκινητο ειναι
seat cordoba 2003 1.4 -
το γιατί τις ειχαν αυτό μάλλον ωφειλεται στο οτι περίμεναν οι κατασκευαστες να ρωτησεις εσύ.
Κοφτο λοιπόν γιατί δεν βοηθάς ετσι το συγκεκριμενο θέμα.
Αν θες να πεις κατι επι του θεματος πες το. Τα υπόλοιπα στον κηδεμονα σου.Aυτή την απάντηση περίμενα γιατί δεν περίμενα πως θα απαντούσες διαφορετικά, και δεν έπεσα έξω, όχι δεν έχω να πω τίποτα επί του θέματος γιατί τα είπες όλα.
-
Φιλε μου με κοροιδεύεις? Μηπως περιμενες να κανουμε διαγωνισμο γνώσεων ή να μου κανεις τον παντογνώστη με την απάντησή μου? ... Παραδεχτηκα ότι δεν το εγραψα σωστά . Τι ζητας τωρα ! Σε πειραξε στο επίπεδό σου η γλώσσα μου? Συγνώμη δηλ.Πές μου μετρητα ή επιταγή?
Περιμενες οτι θα απαντησω στην ειρωνική ερώτησή σου? Σου απαντησε ο επόμενος.
Ξερεις κάτι? Κρίμα γιατί σε ειχα για αλλο ανθρωπο στα τεχνικά γιατί εχω ασχοληθεί με αυτά και σε παρακολουθώ.
Αιντε γιατί το ξεφτίλισες το θεμα του ανθρώπου!BTW...Αν σου απαντουσα θα σου εκανα και εγω αλλη ερωτηση που θα ετρωγες τα μούτρα σου απο την εποχή την δική μου .Των καρμπυρατερ.Να εισαι σιγουρος. Και μαλιστα σε πατεντες που ουτε που εχεις σκεφτεί!
Άστο και προχωρα παρακάτω με τα σωστα και ωραία που λες .
Αυτό φιλικά. -
-
Και επιτέλους επι του θέματος κάτι πιο συγκεκριμενο.
Έμφραξη
Όταν η μηχανή είναι κρύα, το καύσιμο ατμοποιείται δυσκολότερα και τείνει να συμπυκνωθεί στα τοιχώματα στην πολλαπλή εισαγωγής, μη τροφοδοτώντας επαρκώς τους κυλίνδρους του κινητήρα και καθιστώντας δύσκολη την εκκίνησή του, κατά συνέπεια, απαιτείται ένα πλουσιότερο μίγμα (περισσότερα καύσιμα αναλογικά με τον αέρα) για να εκκινήσει και να λειτουργήσει τον κινητήρα έως ότου αυτός θερμανθεί.
Για να παρέχει πρόσθετο καύσιμο, χρησιμοποιείται συνήθως μια έμφραξη. Αυτή είναι μια συσκευή που περιορίζει τη ροή του αέρα στην είσοδο του εξαερωτήρα, πριν από τον σωλήνα venturi. Με αυτόν τον περιορισμό σε ισχύ, πρόσθετο κενό αναπτύσσεται στο βαρελάκι του εξαερωτήρα, το οποίο απορροφά πρόσθετο καύσιμο μέσω του κύριου μετρικού συστήματος για να συμπληρώσει το καύσιμο που απορροφάται από τα κυκλώματα ρελαντί και ανοιχτής βαλβίδας. Αυτό παρέχει το πλούσιο μίγμα που απαιτείται για να στηρίξει τη λειτουργία στις χαμηλές θερμοκρασίες των κινητήρων.
Επιπλέον, η έμφραξη συνδέεται με ένα «γρήγορο έκκεντρο ρελαντί» ή παρόμοια διάταξη που αποτρέπει το πλήρες κλείσιμο της ρυθμιστικής βαλβίδας, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει την τροφοδοσία του σωλήνα venturi και να προκαλέσει την κακή λειτουργία του κινητήρα. Αυτό χρησιμεύει επίσης ως ένας τρόπος να ενισχυθεί η προθέρμανση του κινητήρα γρήγορα, με το να δουλεύει σε μια υψηλότερη από την κανονική ταχύτητα. Επιπλέον, αυξάνει τη ροή αέρος σε όλο το σύστημα εισαγωγής που βοηθά να ψεκάσει καλύτερα το κρύο καύσιμο.
Σε παλαιότερα αυτοκίνητα με εξαερωτήρα, η έμφραξη ελεγχόταν από ένα καλώδιο που συνδεόταν με ένα μοχλό στο ταμπλό που χρησιμοποιούνταν από τον οδηγό. Στα περισσότερα αυτοκίνητα που παρήχθησαν από τα μέσα της δεκαετίας του '60 και μετά (μέσα της δεκαετίας του '50 στις Ηνωμένες Πολιτείες) αυτό συνήθως ελεγχόταν αυτόματα από ένα θερμοστάτη και με την βοήθεια ενός διμεταλλικού ελατηρίου, το οποίο ήταν εκτεθειμένο στη θερμότητα του κινητήρα. Αυτή η θερμότητα μπορούσε να μεταφερθεί στο θερμοστάτη έμφραξης μέσω της απλής μεταφοράς, ή μέσω του ψυκτικού μέσου του κινητήρα, ή μέσω του αέρα που θερμαινόταν από την εξάτμιση. Στα πιο σύγχρονα σχέδια χρησιμοποιείται η θερμότητα των κινητήρων μόνο έμμεσα: Ένας αισθητήρας ανιχνεύει τη θερμότητα του κινητήρα και τροφοδοτεί ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα μικρό στοιχείο θέρμανσης, το οποίο ενεργεί επάνω στο διμεταλλικό ελατήριο για να ελέγξει την έντασή του και με αυτόν τον τρόπο ελέγχοντας την έμφραξη. Η έμφραξη μη πλήρωσηςείναι μια ρύθμιση συνδέσμων που αναγκάζει την έμφραξη να μείνει ανοικτή ενάντια στο ελατήριό της όταν ο επιταχυντής του οχήματος είναι πλήρως πατημένος. Αυτή η παροχή επιτρέπει σε έναν υπερπληρωμένο με καύσιμο κινητήρα να καθαρίσει έτσι ώστε να εκκινήσει.
Μερικοί εξαερωτήρες δεν έχουν μια έμφραξη αλλά άντ’ αυτού χρησιμοποιούν ένα κύκλωμα εμπλουτισμού μιγμάτων, ή εμπλουτιστή. Κυρίως χρησιμοποιείται στις μικρές μηχανές, ειδικότερα μοτοσικλέτες. Οι εμπλουτιστές λειτουργούν με το άνοιγμα ενός δευτεροβάθμιου κυκλώματος καυσίμου κάτω από τις ρυθμιστικές βαλβίδες. Αυτό το κύκλωμα λειτουργεί ακριβώς όπως το κύκλωμα ρελαντί, και όταν ενεργοποιείται, παρέχει απλά τα πρόσθετο καύσιμο όταν κλείνει η ρυθμιστική βαλβίδα.
Πηγή. http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E.BE.CE.B7
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........