-
g60 ριξε μια γνωμη σε παρακαλω,γιατι το εχεις και σε ευχαριστω για τις τεχνικες λυσης που δινεις,γιατι μαθαινουμε αρκετα για τα καρα μας.Εβαλα σημερα μπροστα το impreza του αδελφου μου μετα απο δεκα μερες περιπου να δουλεψει γιατι ειναι σε διακοπες και οταν εβαλα μπροστα το airc.απο την τροχαλια εκανε ενα θορυβο σαν δυνατο τσιριγμα.Οταν σταματαγε να γυρναει δεν εκανε τιποτα,και μολις ξαναλειτουργουσε ξανα μανα τα ιδια.Συνεργειο subaru δεν παει ασε που δεν εχει και πολλα αλλα οπου πηγε του κανανε τσαπατσοδουλειες .Αν εχεις μαγαζι Αθηνα στειλε με πμ διευθυνση να του πω να περασει οταν επιστρεψει.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Eδω και μερικες μερες ακουγα ενα ελαφρυ τριξιμο στο μπροστα μερος του αυτοκινητου και το εντοπισα στα σινεμπλοκ της αντριστεπτικης τα οποια ηταν και κπως ξεραμενα,εριξα λιγο λιπαντικο και σταματησε το τριξιμο αλλα εκτοτε νιωθω τ τιμονι ενα κλικ λιγοτερο αμεσο.Να ναι ιδεα μου η εκανα μαλακια με το λιπαντικο;Το τιμόνι δεν έχει σχέση με το σπρέι που έβαλες στην αντιστρεπτική.
Καλά έκανες εκτός αν σου άρεσε το αμάξι τριζάτο.
-
Ο χρήστης mixail62 έγραψε:
g60 ριξε μια γνωμη σε παρακαλω,γιατι το εχεις και σε ευχαριστω για τις τεχνικες λυσης που δινεις,γιατι μαθαινουμε αρκετα για τα καρα μας.Εβαλα σημερα μπροστα το impreza του αδελφου μου μετα απο δεκα μερες περιπου να δουλεψει γιατι ειναι σε διακοπες και οταν εβαλα μπροστα το airc.απο την τροχαλια εκανε ενα θορυβο σαν δυνατο τσιριγμα.Οταν σταματαγε να γυρναει δεν εκανε τιποτα,και μολις ξαναλειτουργουσε ξανα μανα τα ιδια.Συνεργειο subaru δεν παει ασε που δεν εχει και πολλα αλλα οπου πηγε του κανανε τσαπατσοδουλειες .Αν εχεις μαγαζι Αθηνα στειλε με πμ διευθυνση να του πω να περασει οταν επιστρεψει.Κατά πάσα πιθανότητα όπως το περιγράφεις θέλει το εξωτερικό λουρί άλλαγμα,δεν είναι κάτι τραγικό.
Αθήνα είμαι όποτε θέλεις στείλε pm να σου πω που είμαι.... -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γεια σας
θελω να σας ρωτησω,μετα το ρεκτιφιε το αυτοκινητο το δουλευω αυξομειώνοντας τις στροφες..
δηλαδη κανω αλλαγες στις 3000-3500σαλ(απο τη 2α και πανω),το αφηνω συχνα να ρολαρει κ.τ.λ.
αυτη τη στιγμη εχω κανει 400χλμ..
επισης μεχρι τωρα δεν εχω πατησει ποτε full γκαζι..
1.στα 200 χιλιομετρα εφτασα μια φορα 4000σαλ..δε ηταν αποτομη η επιταχυνση ομως...με 2α.λετε να δημιουργησει προβλημα?
2.καμια συμβουλη?
3.μεχρι τι στροφες μπορω να το πηγαινω σε αυτα τα χιλιομετρα?
4.πιστευετε οτι στα 1500χλμ ειναι καλα για αλλαξω λαδια ή θελει παραπανω χιλιομετρα για να στρωσει?Δε θέλει ούτε στρώσιμο ούτε τπτ.
Το κυκλοφορείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως το κυκλοφόραγες,απλά δε θέλει να το πας κόφτες σαν πίθηκος.
Αυτά περί στρωσίματος ήταν τα κατάλοιπα των εμπειροτεχνών(και είναι γι αυτό και είναι ανίκανοι να φτιάχνουν μοτερ και σασμαν και πανε κολλητοί με τους παλιατζήδες,μόνο για λάδια,δισκόπλατα,μπαλάκια και τακάκια είναι) που φτιάχναν μηχανές και ήταν με την καρδιά στην κ@λοτσέπη μήν πάθει τπτ το μοτερ από καμιά καφρίλα,λες θα σώζαν την κατάσταση,απλά την παρατείναν.
Οσο ποιό σιγά και σαν κλώσα το πας τόσο τεμπέλικο θα το κάνεις.
Δώσε γκάζια ΚΑΝΟΝΙΚΑ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
γεια σας
θελω να σας ρωτησω,μετα το ρεκτιφιε το αυτοκινητο το δουλευω αυξομειώνοντας τις στροφες..
δηλαδη κανω αλλαγες στις 3000-3500σαλ(απο τη 2α και πανω),το αφηνω συχνα να ρολαρει κ.τ.λ.
αυτη τη στιγμη εχω κανει 400χλμ..
επισης μεχρι τωρα δεν εχω πατησει ποτε full γκαζι..
1.στα 200 χιλιομετρα εφτασα μια φορα 4000σαλ..δε ηταν αποτομη η επιταχυνση ομως...με 2α.λετε να δημιουργησει προβλημα?
2.καμια συμβουλη?
3.μεχρι τι στροφες μπορω να το πηγαινω σε αυτα τα χιλιομετρα?
4.πιστευετε οτι στα 1500χλμ ειναι καλα για αλλαξω λαδια ή θελει παραπανω χιλιομετρα για να στρωσει?Δε θέλει ούτε στρώσιμο ούτε τπτ.
Το κυκλοφορείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως το κυκλοφόραγες,απλά δε θέλει να το πας κόφτες σαν πίθηκος.
Αυτά περί στρωσίματος ήταν τα κατάλοιπα των εμπειροτεχνών(και είναι γι αυτό και είναι ανίκανοι να φτιάχνουν μοτερ και σασμαν και πανε κολλητοί με τους παλιατζήδες,μόνο για λάδια,δισκόπλατα,μπαλάκια και τακάκια είναι) που φτιάχναν μηχανές και ήταν με την καρδιά στην κ@λοτσέπη μήν πάθει τπτ το μοτερ από καμιά καφρίλα,λες θα σώζαν την κατάσταση,απλά την παρατείναν.
Οσο ποιό σιγά και σαν κλώσα το πας τόσο τεμπέλικο θα το κάνεις.
Δώσε γκάζια ΚΑΝΟΝΙΚΑ.σημερα εκανα αλλα 80 χλμ ακολουθωντας τη συμβουλη σου και το φτασα προοδευτικα με 4η και οχι φουλ γκαζι 5000σαλ και μετα αλλαγη σε 5η και για κανα λεπτο σταθερα στις 4000...
φοβαμαι να παω πανω απο 5000..
εχω 550 χιλιομετρα..
παντως το μοτερ ειναι καλυτερο και απο καινουριο..
το μονο κακο ειναι οτι τα ωστηρια ακουγονται ακομα(μαλλον ωφειλεται στο οτι ειχα βαλει 20w-50)('προταση ειδικου' για να μην καει)..
επισης τα πυρακια εχουν εξαφανιστει σε αντιθεση με πριν που ακουγοταν συνεχεια)
σμρ εντοπισα και κατι αλλο..
οτι ακομα και κρυος ο συμπλεκτης τριζει το πενταλ..ρωτησα και μου ειπαν ποσο ειχαν να αλλαχθουν τα υγρα φρενων και ειπα 3,5 χρονια...μου ειπαν οτι θελει αυστηρα καθε 2 γιατι εχει πλαστικες αντλιες συμπλεκτη και φθειρονται πιο γρηγορα..τωρα αν ισχυει??,,,,
αυριο παντως παω για αλλαγη υγρων..
ελεπιζω να μην 'αρπαξαν' οι αντλιες.. -
Ποιός σε είπε ρε μαλάκα να βέλεις 20/50?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ποιός σε είπε ρε μαλάκα να βέλεις 20/50?ενα μηχανικος..
και επειδη ειχε βαλει σε ενα golf 1.4 και σταματησε να καει ειπε να το δοκιμασουμε.. -
ενα μηχανικος..
Eνας τι?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ενα μηχανικος..
Eνας τι?
δε το ξερα οτι θα δημιουργησει προβλημα..μετα εμαθα οτι με αυτη τη κινηση προκληθηκε φθορα στα ωστηρια...
οσον αφορα το θεμα με το πενταλ του συμπλεκτη γνωριζεις κατι? -
δε το ξερα οτι θα δημιουργησει προβλημα..μετα εμαθα οτι με αυτη τη κινηση προκληθηκε φθορα στα ωστηρια...
Και τι σκατά διαβάζετε εδώ μέσα,τους teamηδες?
Αλλαξε λάδια ΑΜΕΣΑ,θα τη σκαπουλάρεις?οσον αφορα το θεμα με το πενταλ του συμπλεκτη γνωριζεις κατι?
Ποιό θέμα?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και τι σκατά διαβάζετε εδώ μέσα,τους teamηδες?
Αλλαξε λάδια ΑΜΕΣΑ,θα τη σκαπουλάρεις?οσον αφορα το θεμα με το πενταλ του συμπλεκτη γνωριζεις κατι?
Ποιό θέμα?
αν δεις λιγο παραπανω αναφερω οτι
ακομα και κρυος ο συμπλεκτης τριζει το πενταλ..ρωτησα και μου ειπαν ποσο ειχαν να αλλαχθουν τα υγρα φρενων και ειπα 3,5 χρονια...μου ειπαν οτι θελει αυστηρα καθε 2 γιατι εχει πλαστικες αντλιες συμπλεκτη και φθειρονται πιο γρηγορα..τωρα αν ισχυει??,,,,
αυριο παντως παω για αλλαγη υγρων..
ελπιζω να μην 'αρπαξαν' οι αντλιες..
μαλλον δε καταλαβες,20w-50 ειχε βαλει πριν 4 χρονια περιπου πριν το ρεκτιφιε,τωρα εχει 10w40 μεχρι τα 1500χλμ και μετα 5/40 motul ή 0/40 mobil.. -
Επρεπε να αλλάξεις και ωστήρια τότε.
Αλλος μαλάκας ο μηχανικός τσομπαναραίος,βάλε 20/50 μέσανα μπαλώσεις το πρόβλημα!!
ΡΕ ΠΑΡΣΙΜΟ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ οι τυχωδιόκτες εμπειροτέχνες που έμαθαν μια δουλειά μόνο και μόνο από αγγαρεία για τα προς το ζην.
Ο συμπλέκτης σου δεν τρίζει απ τις αντλίες άσχετα αν πρέπει να αλλαχτούν τα υγρά.
Αν τον ακούς απ το χώρο της καμπίνας θέλι λίπανση η πεταλιέρα,αν απ το χώρο του κινητήρα στα σημεία τριβής της αντλίας με το δίχαλο του ωθηστικού ρουλεμάν. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Επρεπε να αλλάξεις και ωστήρια τότε.
Αλλος μ@λ@κ@ς ο μηχανικός τσομπαναραίος,βάλε 20/50 μέσανα μπαλώσεις το πρόβλημα!!
ΡΕ ΠΑΡΣΙΜΟ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ οι τυχωδιόκτες εμπειροτέχνες που έμαθαν μια δουλειά μόνο και μόνο από αγγαρεία για τα προς το ζην.
Ο συμπλέκτης σου δεν τρίζει απ τις αντλίες άσχετα αν πρέπει να αλλαχτούν τα υγρά.
Αν τον ακούς απ το χώρο της καμπίνας θέλι λίπανση η πεταλιέρα,αν απ το χώρο του κινητήρα στα σημεία τριβής της αντλίας με το δίχαλο του ωθηστικού ρουλεμάν.εριξα wd40 στο πενταλ αλλα κανει το ιδιο αλλα παλι το ιδιο,οποτε λογικα ειναι το δευτερο που λες..ποσο κοστιζει κατι τετοιο..?
θα τα αλλαζα αλλα τα λεφτα θα βγαιναν πολυ παραπανω και δεν υπηρχαν...
ισως αργοτερα,μιας και για να αλλαχθουν δε χρειαζεται να βγει ολο το μοτερ αλλα το καπακι εκκεντροφορων.. -
Aν το Χ αυτοκίνητο ευρισκόμενο σε στάση, παραμείνει με τον κινητήρα σε λειτουργία για 45-60 λεπτά, ...
τί χαμπάρια 'μάστορα' ???
Το θέμα δεν αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά την τυχόν φθορά κινητήρα, ψυκτικών υγρών κλπ .
Η ερώτηση απαιτεί 'τεχνική' και όχι 'θεωρητική ' απάντηση ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Aν το Χ αυτοκίνητο ευρισκόμενο σε στάση, παραμείνει με τον κινητήρα σε λειτουργία για 45-60 λεπτά, ...
Το θέμα δεν αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά την τυχόν φθορά κινητήρα, ψυκτικών υγρών κλπ .
Η ερώτηση απαιτεί 'τεχνική' και όχι 'θεωρητική ' απάντηση !Δεν κατάλαβα αν αυτό το μηνυμα ειναι χαβαλες η όχι, έχω όμως την ίδια απορια
Ξερω περιπτωση που για λόγους που δεν χρειάζεταινα αναφερθουν, το αυτοκινητο πρέπει να μενει αναμμενο για παραπανω απο μια ώρα, χωρις διαλλειματα, στο ρελαντι και με τον κλιματισμό σε λειτουργία. Αυτο συμβάινει περιπου 4 φορες το χρόνο, σε σχετικα ζεστους μήνες, μεσα σε φέρρυ. Επισης για αρκετο καιρο το ιδιο αυτοκινητο κανει διαδρομες των 3 χιλιομετρων πηγαινε έλα, δεν ζεσταινεται ποτε, και τον υπολοιπο καιρο κανει βολτα καθε 15 μερες. Δυστυχώς λόγω ιδιαζουσών συνθηκών, αυτου του είδους η χρήση δεν μπορει να αποφευχθεί.
Εμπειρες τεκμηριωμενες συμβουλες του τι πρεπει να προσεχτει σε τετοια χρήση θα ηταν ευπρόσδεκτες.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν κατάλαβα αν αυτό το μηνυμα ειναι χαβαλες η όχι, έχω όμως την ίδια απορια
Προφανώς και ρωτάω σοβαρά !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Η ερώτηση απαιτεί 'τεχνική' και όχι 'θεωρητική ' απάντηση !Καταρχας δεν λιπαινεται σωστα γιατι η αντλια λαδιου θελει στροφες για την σωστη πιεση λαδιου.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η ερώτηση απαιτεί 'τεχνική' και όχι 'θεωρητική ' απάντηση !Καταρχας δεν λιπαινεται σωστα γιατι η αντλια λαδιου θελει στροφες για την σωστη πιεση λαδιου.
μια χαρα λιπαινεται διοτι αφου δουλευει ρελαντι 800 rpm τα 2,5 bar που εχει στο ρελαντι πιεση στο λαδι ειναι μια χαρα...βεβαια αφου θα μενει αναμενο για ωρα το λαδι ζεστενεται και πεφτει και αλλο η πιεση αλλα παλι δεν θεωρω οτι υπαρχει προβλημα με τη λιπανση.
αν δουλευε στις 6000 rpm και η πιεση ηταν στα 2,5 bar οπως στο ρελαντι φυσικα και θα υπηρχε προβλημα εκει αλλα εδω αυτα τα δυο πραγματα ειναι αλληλενδετα.λιγες στροφες λιγα bar στο λαδι πολλες στροφες πιο πολλα bar στο λαδι.
επισης η αντλια λαδιου δεν ευθυνεται για την πιεση στο λαδι αλλα μονο για την παροχη του λαδιου...για την πιεση στο λαδι ευθυνεται ο περιορισμος της ροης του λαδιου στην εξοδο της αντλιας την οποιο δημιουργουν οι ανοχες που εχουν τα κουζινετα των μπιελων...
-
Κακομεταχείριση.
Αν το κάνεις συχνά θα έχεις φθορά στους κυλίνδρους, μπαταρία, σύστημα φόρτισης.Τουλάχιστον άνοιξε το καπό να μην υπερθερμαίνεται.
-
με κινεζικα no name τα συγκρινουν?
http://www.hyundai.gr/App_Upload/files/ ... entypo.pdf
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........