-
Antonis εισαι ωραιος
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και αφού αδειάσατε μάθετε!. Το 1962 που ορισμένοι δεν ξέρατε ούτε τι είναι η τηλεόραση, εγώ στο αυτοκίνητο μου καθώς και στο σκάφος είχα τηλέφωνο, (το νούμερο του μαγαζιού μου) μέσο ασυρμάτου αμφίπλευρα, (και στο μαγαζί και στο όχημα), μέσο μιας διάταξης που φτιάχναμε και ονομαζόταν ‘ΠΑΤΣ’.
Αντώνη δίκη σου εφεύρεση το ΠΑΤΣ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και αφού αδειάσατε μάθετε!. Το 1962 που ορισμένοι δεν ξέρατε ούτε τι είναι η τηλεόραση, εγώ στο αυτοκίνητο μου καθώς και στο σκάφος είχα τηλέφωνο, (το νούμερο του μαγαζιού μου) μέσο ασυρμάτου αμφίπλευρα, (και στο μαγαζί και στο όχημα), μέσο μιας διάταξης που φτιάχναμε και ονομαζόταν ‘ΠΑΤΣ’.
Αντώνη δίκη σου εφεύρεση το ΠΑΤΣ;
ΟΧΙ. Ερχόταν σε ένα σακουλάκι χίμα, και εμείς το μοντάραμε. Φτιάχναμε πλακέτα, κολλούσαμε, φτιάχναμε ερμάριο.
Σαφώς έγραψα το και όχι το εφεύραμε.
Στην πορεία το βελτιώσαμε σημαντικά, παίζαμε με τα ‘κολλητήρια’!.
Τώρα με τα κινητά, αυτά μπήκαν στο χρονοντούλαπο!.
Όπως και σίγουρα, τηλέφωνο κινητό δεν βάζω στο αυτί μου. Mε το Bluetooth, συσκευές εγκατεστημένες στα αυτοκίνητα της οικογένειας, καθώς και στο σκάφος μου, δεν ‘καίμε’ τους εγκεφάλους μας!. έτσι δεν χριζόμαστε επαναπρογραμματισμό, όπως έγραψε ένας φίλος μέσα στην ενότητα!.
Και για ενημέρωση, και επειδή και στο σπίτι υπάρχουν ‘σκοτεινά’ σημεία λήψης σήματος, υπάρχει το DSP Digital Signal Processor. Με το μοντέλο του Super Tooth, μέσο ενός ευαίσθητου μικροφώνου, και ενός high performance speaker, μπορείς να συνεννοείστε από μακριά!. Έτσι βάζεις
το τηλέφωνο εκεί που έχει καλό σήμα, και την συσκευή όπου θέλεις!. Την παίρνεις και μαζί σου στο γραφείο σου εάν είναι κάπου χωμένο!. Συγκρατείτε μαγνητικά, μα και κρεμαστή.
Wireless Hands Free Kit!.
Φιλικά
Α. -
Συγνώμη τώρα, αλλά με όλη αυτή την παραφιλολογία περί ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων εγώ κάτι παθαίνω.
Τώρα δηλαδή με το wireless hands free kit δεν υπάρχει ακτινοβολία γύρω σου και πάνω σου !!!
Άκου λοιπόν τι θα κάνεις. Θα πάρεις έναν παλμογράφο. Θα τον ρυθμίσεις στα 50 Hz. Πιάνοντας την ακίδα του ακροδέκτη με το χέρι, θα ανεβάσεις την ευαισθησία μέχρι να δεις σήμα στην οθόνη. Μετά θα αφήσεις την ακίδα. Μετά θα την ξαναπιάσεις και συνεχίζεις έτσι.
Περιμένω να μου πεις τι είδες.
Θα σε περιμένω στα ράφια που πουλάν ολόσωμο αλουμινόχαρτο
Εντάξει, το ξέρω
-
Απολύτως εύστοχος φίλε μου!.
Τα ασύρματα τηλέφωνα στο σπίτι.
Τα διαφορά κοντρόλ κλιματισμού τηλεόρασης.
Το router του ΟΤΕ.
Μα τελικά είναι ανάγκη πλέον της καθημερινότητας. Όσο μπορούμε να το αποφεύγουμε.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τα διαφορά κοντρόλ κλιματισμού τηλεόρασης.
Α.μπύρα τις άγκυρες καπετάνιο
Α και να μην ξεχάσω έκανες αναμετάδοση το τηλέφωνο μέσω ασυρμάτου το 1960 ( = ισχυρός πομπός + δέκτης πολύ κοντά σου με κανέναν έλεγχο για ακτινοβολία ) και φοβάσε το κινητό;;
Δεν συνεχίζω άλλο
-
Τα τηλεκοντρόλ κλιματισμού τηλεόρασης με υπέρυθρες δεν είναι;;
Ή έχουμε προχωρήσει σε θεωρίες ενοποιημένες όλα συχνότητες είναι κλπ οπότε αφού εκπέμπονται τα βάζουμε στον ίδιο σάκο;;
Μάλλον κεκτημένη ταχύτητα... -
Oι αντιστάσεις του φούρνου εκπέμπουν κι αυτές??? Να τον πετάξω αν είναι και να πάρω με ξύλα...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Oι αντιστάσεις του φούρνου εκπέμπουν κι αυτές??? Να τον πετάξω αν είναι και να πάρω με ξύλα...Προφανώς και εκπέμπουν. Αν θέλεις να είσαι ασφαλής βέβαια, πρέπει να ξηλώσεις και όλα τα καλώδια από το σπίτι, γιατί κάθε αγωγός που διαρρέεται από ρεύμα, δημιουργεί γύρω του ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που καμία μόνωση δεν τα σταματά!
Άρα, την ώρα που μιλάμε, είσαι περικυκλωμένος από πεδία!
Επίσης, μην ξεχνάμε και την ακτινοβολία των σημάτων της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, που λόγω και των χαμηλότερων συχνοτήτων τους, είναι ακόμη πιο διαπεραστικά!Ο μόνος τρόπος να είσαι ασφαλής μέσα στο σπίτι σου είναι να φτιάξεις ένα κλωβό Faraday.
Θα πάρεις κοτετσόσυρμα και θα βάλεις σε ΟΛΟΥΣ τους τοίχους, ΠΑΝΤΟΥ! Και στο ταβάνι!
Δεν ξεχνάμε φυσικά και τα παράθυρα!Έτσι, θ' αποκλείσεις κάθε ακτινοβολία. Φυσικά, πιο πριν, θα έχεις ξηλώσει όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και θα μαγειρεύεις στο τζάκι, ενώ θα βλέπεις με λάμπες πετρελαίου ή υγραερίου!
-
Μήπως το έχετε παρακάνει με τον Αντώνη
-
γεια σας,σημερα κοιταξαμε τα λαδια(τα οποια ειχε αλλαξει πριν 5000χλμ) στο civic ενος φιλου με 220,000 χλμ και παρατηρησαμε οτι ηταν ακομα σαν καινουρια...ξερω αυτο δεν ειναι σωστο γιατι επρεπε να χουν μαυρισει...τι μπορει να φταει?
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Μήπως το έχετε παρακάνει με τον Αντώνη
Σίγουρα φίλε μου!. μα το θετικό είναι, ότι κανείς δεν ασχολιέται με έναν βλάκα…
Οι παραινέσεις μου, από τους γνωστούς - άγνωστους όσο και ανώνυμους, εκλαμβάνονται ποικιλοτρόπως!.
Φιλικά
Α. -
Αλλαξα σημερα βαλβολινες στο αυτοκνητο αλλα επειδη τα πασα της ταπας ειχαν κλοτσησει ο μηχανικος ηλεκτροκολησε ενα παξιμαδι για να την ανοιξει,ξεσυνδεσε φυσικα την μπαταρια.
Μετα που το εβαλα μπροστα το ρελαντι του ηταν στην 600 στροφες χωρις να σβηνει ομως,του εκανα μια γρηγορη βολτα και εστρωσε αλλα μου το ξαναεκανε παλι πριν απο λιγο.
Λετε να καηκε τιποτα με την ηλεκτροκοληση?η να ξερυθμιστηκε κατι? -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Αλλαξα σημερα βαλβολινες στο αυτοκνητο αλλα επειδη τα πασα της ταπας ειχαν κλοτσησει ο μηχανικος ηλεκτροκολησε ενα παξιμαδι για να την ανοιξει,ξεσυνδεσε φυσικα την μπαταρια.
Μετα που το εβαλα μπροστα το ρελαντι του ηταν στην 600 στροφες χωρις να σβηνει ομως,του εκανα μια γρηγορη βολτα και εστρωσε αλλα μου το ξαναεκανε παλι πριν απο λιγο.
Λετε να καηκε τιποτα με την ηλεκτροκοληση?η να ξερυθμιστηκε κατι?βασικη ρυθμιση στη πεταλουδα λογικα...(αν ειναι ηλεκτρονικη)
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γεια σας,σημερα κοιταξαμε τα λαδια(τα οποια ειχε αλλαξει πριν 5000χλμ) στο civic ενος φιλου με 220,000 χλμ και παρατηρησαμε οτι ηταν ακομα σαν καινουρια...ξερω αυτο δεν ειναι σωστο γιατι επρεπε να χουν μαυρισει...τι μπορει να φταει?Προφανος επειδη εχει πεσει δραματικα το προσδοκιμο ζωης των αυτοκινητων εχει διαφοροποιηθει η εννοια στο τι ειναι σωστο και τι οχι στην μηχανολογικη συμπεριφορα των αυτοκινητων και εχει ταυτιστει με την εννοια οτι το σωστο ειναι αυτο που συμβαινει στα περισσοτερα αυτοκινητα.
Μια χαρα σωστη ειναι η συμπεριφορα του λαδιου. -
Αν έχει υγραέριο τα λάδια μπορεί να φθείρονται/παλιώνουν αλλά δεν μαυρίζουν.
Δεν είναι απαραίτητο να μαυρίσουν όμως. Εξαρτάται από πολλά πράματα. -
Η διαφορά είναι στο -0,4 % με την νέα διάσταση, διαφορά μέχρι 3% είναι αποδεκτή. Λαβαίνοντας υπόψιν ότι πολλά κοντέρ είναι υπεραισιόδοξα μπορεί να έχεις και λίγο πιο ακριβή ένδειξη.
-
τι διαφορα εχει να στεγανοποιησεις -ενωσεις με τσιμουχα ή με 'παστα-σπρευ' που δημιουργει 'τσιμουχα';;
αν το καταλαβα σωστα..
σε βολτα στην Φρατζη ειχε αυτο το υλικο που ο πωλητης μου το εξηγησε οτι το απλωνεις και μετα απο λιγο γινεται 'ελαστικο'...προφανως βγαζω γελιο, αλλα ελπιζω να περασα το νοημα...
και 2ο ποτε χρησιμοποιουμε τον σταθεροποιητη σκουριας και ποτε το αφαιρετικο;;
βασικα το προβλημα ειναι αυτο..
-
Όπου έχω δει πίσσα ή πισσόχαρτα μετά από πολλά χρόνια υπάρχει σκουριά.
Το πρόβλημα είναι ότι όσο καλά κι αν έχει μπει το υλικό (πίσσα ή πισσόχαρτα), κάποτε θα ξεραθεί και θα παγιδεύεται από κάτω νερό.
(αν το υλικό δεν τοποθετηθεί καλά τότε θα μαζεύει νερά από την πρώτη μέρα)Με ειδικά αστάρια και βαφές θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια χωρίς σκουριές.
Κάτω από το αμάξι ψεκάζω κάθε χρόνο (ή κάθε 2 χρόνια) κερί - ποτέ πίσσα θα το καταστρέψεις.
-
ο μαστορας ειχε οντως βαλει πισσοχαρτο..(εμαθα και τι ηταν αυτο που εβλεπα), αλλα το κορυφαιο ειχε κρατησει μια σπογγοειδη μονωση και ειχε βαλει αυτη τη πισσα απο ΠΑΝΩ!!!
ετσι το σφουγγαρι ηταν βρεγμενο..η μια πλευρα η πανω πισσωμενη, η κατω ακουμπουσε στο πατωμα....το οποιο πρεπει να ηταν και αυτο με μια στρωση 'πισσα'...πανω απο τον σπογγο ηταν το πισσοχαρτο, και ακολουθουσε η τσοχα του πατακιου..
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........