-
Ναι αλλα εχει να κάνει με την απόδοση του αυτοκινήτου και την συμπεριφορά της ανάρτησης λόγω αναρτώμενης μάζας.
Κοινως , με μικρότερη ζάντα (και μεγαλύτερη πόσοτητα ..άερα) ο τροχός τείνει να γυρίσει ευκολότερα από έναν μεγαλύτερης διαμέτρου και άρα το μοτέρ 'αρπάζει ' ευκοότερα. Αντίστοιχα , η ανάρτηση σκληραινει τόσο εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους που τείνει να μετακινήσει όσο και εξαιτίας της στροφορμής λόγω της μεγαλύτερη μαζας σε μεγαλύτερη διάμετρο..... -
Μπορεί να επηρεάσει τις επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις αλλά όχι την ένδειξη του κοντέρ εφόσον η συνολική διάμετρος είναι ίδια.
-
-
15€ σε μαγαζι εκτος χιουνται.Φουσκα εξωτερικη μπιλιοφορου.Αλλα τοσα εργατικα;Ρωτησα εγω γιατι και η δικια μου η μια εχει κανει γραμμες αλλα δεν εχει σκιστει ακομα.Αλλαξε την οσο πιο γρηγορα μπορεις για να μην χαλασει ο μπιλιοφορος,παει 70€.
-
Σίγουρα και η φούσκα του άλλου τροχού αν δεν έχει κοπεί, είναι έτοιμη να κοπεί, γιατί έχουν τις ίδιες ακριβώς καταπονήσεις. Εγώ έκανα το λάθος να αλλάξω μόνο την κομμένη, και 2 μήνες μετά κόπηκε και η άλλη.
Για να αλλάξεις και τις δυο, αν θυμάμαι καλά κοστίζει κάτι της τάξεως των 150 ευρώ (ανταλλακτικά, γραφίτης, εργατικά και ευθυγράμμιση). -
Για να αλλάξεις και τις δυο, αν θυμάμαι καλά κοστίζει κάτι της τάξεως των 150 ευρώ (ανταλλακτικά, γραφίτης, εργατικά και ευθυγράμμιση).
Τώρα μάλιστα την που$@#σαμε...
-
Στο σιβίκ μου με χρέωσαν 20 ή 30 ευρώ για να αλλάξουν και τις 2 πλευρές (εξωτερικές - η μια σκίστηκε, η άλλη προληπτικά).
- γράσο, φούσκες (ακόμα 10-20 ευρώ)
Στο δικό μου ήταν εύκολη και γρήγορη δουλειά. Μόνο που στεναχωρέθηκα γιατί στην πλευρά που δεν σκίστηκε δεν μου άλλαξαν όλο το παλιό γράσο.
-
Αλλαξε την οσο πιο γρηγορα μπορεις για να μην χαλασει ο μπιλιοφορος,παει 70€.
Nα ρωτήσω κάτι χαζό; Πώς καταλαβαίνω άν έχει χαλάσει ο μπιλιοφόρος; Δηλ εμένα που μου κόπηκε τώρα η μια φούσκα πού ξέρω ότι δεν χάλασε ο μπιλιοφόρος; Ή όταν χαλάει είναι εμφανέστατο πχ θόρυβος και δεν παίζει να μην το χω καταλάβει;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Αλλαξε την οσο πιο γρηγορα μπορεις για να μην χαλασει ο μπιλιοφορος,παει 70€.
Nα ρωτήσω κάτι χαζό; Πώς καταλαβαίνω άν έχει χαλάσει ο μπιλιοφόρος; Δηλ εμένα που μου κόπηκε τώρα η μια φούσκα πού ξέρω ότι δεν χάλασε ο μπιλιοφόρος; Ή όταν χαλάει είναι εμφανέστατο πχ θόρυβος και δεν παίζει να μην το χω καταλάβει;
ενας φιλος το σε ibiza gti το καταλαβε επ
ειδη σε καθε στροφη εκανε ενα θορυβο σαν ειχε μποσικα...εκανε λες και θα φυγει ο τροχος..αν δε κανει ετσι δε ξερω... -
Πάντως ρώτησα σ ένα συνεργείο δίπλα απ το σπίτιμ κ μ είπαν 50 ευρώ μαζί με τα εργατικά(και για τις 2 αλλαγή όχι μόνο την σκισμένη). Ωστόσο ρωτάω για μπιλιοφόρο μήν πάω εκεί και μου πούν τπτ άκυρο χάλασε κ αυτό και πάθω κανα έμφραγμα.
-
Συνηθως οταν ξεκινας με στριμμενο τιμονι κανει εναν αρκετα εντονο θορυβο, κατι σαν τακ-τακ-τακ... συνεχομενα. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το καταλαβεις.
-
Δεν είναι απαραίτητο να αρχίσει τις κλακέτες ο μπιλιοφόρος μόλις κοπεί η φούσκα και αδειάσει.
Αν το προλάβεις στην αρχή τον σώνεις.Ο ήχος έρχεται από την αντίθετη πλευρά καθώς στρίβει το αυτοκίνητο (αριστερή στροφή, τραγουδάει ο δεξιός)
-
amazing,
Το ABS το κάνει. Φυσιολογικό είναι. Δεν έχει σχέση με το πόσο ομαλά θα αφήσεις το συμπλέκτη. Πάντα το κάνει στα πρώτα μέτρα, όταν βάζεις μπρος το αμάξι και ξεκινάς.
-
κολλαει το εμβολο του συμπλεκτη στο πατωμα οταν παω να κανω γρηγορη αλλαγη, δεν κανει επαναφορα δηλαδη...στις αργες αλλεγες ειναι οκ...εχω κανει εξαερωση ολα κομπλε αλλα τιποτα...valeo δισκο παλτω καινουριο εχει μπει...
-
Μυρίζει τρόμπα...μόλις άλλαξα στο δικό μου. Παρουσίαζε όμως το ανάποδο...για να απομονώσει ήθελε απότομο πάτημα του συμπλέκτη, με το μαλακό πάτημα κατέβαινε το πεντάλ.
-
και γω το σκεφτομαι να την αλλαξω...μπας και δουμε προκοπη, το θεμα ειναι οτι πριν την αλλαγη του δισκο πλατο ηταν μια χαρα τωρα στα ξαφνικα τι εγινε ?
-
Και εμένα απότομα έγινε. Το είχα ακινητοποιήσει για το καλοκαίρι και μόλις πήγα να το βάλω μπρος μετά απο 6 μήνες βρήκα το πεντάλ κάτω, το ανέβασα, του έκανα εξαέρωση και ενώ ήμουν σίγουρος ότι επανήλθε...έπεσε μόνιμα...
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Πάντως ρώτησα σ ένα συνεργείο δίπλα απ το σπίτιμ κ μ είπαν 50 ευρώ μαζί με τα εργατικά(και για τις 2 αλλαγή όχι μόνο την σκισμένη). Ωστόσο ρωτάω για μπιλιοφόρο μήν πάω εκεί και μου πούν τπτ άκυρο χάλασε κ αυτό και πάθω κανα έμφραγμα.οτι και να σου πουν εσυ πες τους να αλλαξουν μονο τη φουσκα αν χαλασει ο μπιλιοφορος θα το καταλαβεις απο το 'γκρρρρρρρρ' στης στροφες
-
Δεν έχει πρόβλημα , γρασάκι και εισαι κομπλέ. Εγώ 3 χρόνια δεν ειχα καθόλου φουσκα
-
Φίλος γέμισε το ψυγείο που είχε αδειάσει(μάλλον φλάντζα, το καπάκι του λαδιού ήταν τίγκα μαγιονέζα) με DOT 4. Έβαλε περίπου 150 ml. Τι να κάνουμε τώρα; Όπελ κόρσα 1.2 μοντ. 2000
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........