-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γειας σας,λοιπον παγωσε το νερο στο δοχειο για τα πιτσιλιστιρια και τωρα δεν πεταει...καμια ιδεα πως να το ξεπαγωσω?Να ριξεις ζεστο νερο;
Ασε το ετσι και θα ξεπαγωσει μονο του.Την επομενη φορα βαζε ειδικο σαπουνι για τον χειμωνα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γειας σας,λοιπον παγωσε το νερο στο δοχειο για τα πιτσιλιστιρια και τωρα δεν πεταει...καμια ιδεα πως να το ξεπαγωσω?
Να ριξεις ζεστο νερο;
Ασε το ετσι και θα ξεπαγωσει μονο του.Την επομενη φορα βαζε ειδικο σαπουνι για τον χειμωνα.
δε μπορει να προκαλεσει καμια βλαβη αν ριξω στο δοχειο ζεστο νερο ενω εχει παγωμενο μεσα..ενοοω να σπασει τπτ??
φωτιστικο οινοπνευμα θα κανει τπτ? -
Θα το ριξεις σιγα σιγα μεχρι να λιωσει το παγωμενο νερο.Τοτε θα ριξεις ενα σαπουνι για τον χειμωνα.Αλλα και παλι το σωληνακι μεχρι τα πιτσιλιστιρια δεν θα ξεπαγωσει γρηγορα .Οινοπνευμα δεν θα εριχνα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα το ριξεις σιγα σιγα μεχρι να λιωσει το παγωμενο νερο.Τοτε θα ριξεις ενα σαπουνι για τον χειμωνα.Αλλα και παλι το σωληνακι μεχρι τα πιτσιλιστιρια δεν θα ξεπαγωσει γρηγορα .Οινοπνευμα δεν θα εριχνα.οκ thanks
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
κατα εκει με βλεπω...ειπα πρωτα μηπως καποιος εχει καμια αποψη
Μου είναι εντελώς παράδοξο, και σίγουρα λάθος επαγγελματικό του ρεκτιφιέ, η ανοχή 0,08. Μόνον στα αγωνιστικά δίνουμε τέτοια, ενόσω γνωρίζουμε ότι θα καίει λάδια. Αυτά δεν τα στρώνουμε, και έτσι αποφεύγουμε ‘κολλήματα’.
10w40 και μόνον. Να περιμένεις σύντομα, να tσυμπάει μερικά λάδια. Δεν πειράζει.
Α. -
δεν ειναι μαμα το πιστονι για να εχω ανοχη 0,04...ο κατασκευαστεις του πιστονιου ελεγε 0,08...
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γειας σας,λοιπον παγωσε το νερο στο δοχειο για τα πιτσιλιστιρια και τωρα δεν πεταει...καμια ιδεα πως να το ξεπαγωσω?
Να ριξεις ζεστο νερο;
δε μπορει να προκαλεσει καμια βλαβη αν ριξω στο δοχειο ζεστο νερο ενω εχει παγωμενο μεσα..ενοοω να σπασει τπτ??
φωτιστικο οινοπνευμα θα κανει τπτ?Τα ζουμια που πουλάνε δεν περιέχουν οινοπνευμα έτσι και αλλιώς?
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
δεν ειναι μαμα το πιστονι για να εχω ανοχη 0,04...ο κατασκευαστεις του πιστονιου ελεγε 0,08...
Δεν υπάρχουν μάμα εμβολα, μαμά διαστάσεις υπάρχουν! . Ότι βάζουν τα εργοστάσια, βάζουμε και εμείς, και πολλές φορές καλύτερα .
Δεν επιμένω απλά….. μάρκα και τύπος πιστονιού, για να δω πινάκες .
Οι γενικώς και αορίστως παραθέσεις, μπορούν να βελτιωθούν, και να βοηθήσουν καλύτερα .
Φιλικά
Α. -
«Τα ζουμια που πουλάνε δεν περιέχουν οινοπνευμα έτσι και αλλιώς?»
Απορρυπαντικό και μη ελαιώδους μορφής αντιψυκτικό αραιωμένο. Επί πλέον και ένα ‘ζουμί’, που βοηθάει τα λάστιχα, να μην γίνονται ξύλινα!.
Α. -
Να κάνω δύο ερωτησούλες;;;
- Έχω ένα Vectra b.Κυρίως όταν είναι κρύο, αλλά κι αργότερα, δεν παίρνει την πρώτη ταχύτητα αν δεν κοκκαλώσει το αυτοκίνητο.Πλησιάζω stop π.χ. , κινούμαι με 5-6 χλμ. , προσπαθώ να βάλω 1η για να μην σταματάω τελείως και ζορίζεται πολύ να την κουμπώσει, εκτός αν αφήσω συμπλέκτη και ξαναπατήσω.Τότε την παίρνει κανονικά.Αν αλλάξω βαλβολίνες, θα δω προκοπή;;
2)Στο αμάξι τού άλλαξα και μηχανή.Αυτήν που έβγαλα την έχω σε μιά αποθήκη, όπου σίγουρα θα την επισκεφτεί ο Μίκυ Μάους.Τι να κάνω για να την προστατέψω γενικότερα;;Μέχρι στιγμής, εβαλα τα περιφερειακά της σε κούτες, βούλωσα τις τρύπες με εφημερίδες κι έριξα γύρω γύρω ναφθαλίνη.Καμιά άλλη συμβουλή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
-
Οι βαλβολίνες μάλλον δύσκολα θα σου φτιάξουν τα συγχρονιζέ... αλλά μπορεί να βοηθήσουν. Πιο εύκολο και απείρως πιο οικονομικό είναι αυτό που έκανες, το διπλό συμπλεκτάρισμα. Σε λίγο θα το κάνεις χωρίς καν να το σκέφτεσαι. Και αν το μάθεις και κάνεις γενικά δε θα σου ξαναχαλάσει άλλο κιβώτιο!
-
εκτός από τα γύρω γύρα κοίτα να θωρακίσεις και το από μέσα του κινητήρα. Στάξε λίγο λάδι μηχανής στους κυλίνδρους και γύρισε τον κινητήρα 1-2 στροφές να πάει παντού. Έτσι δε θα πιάσει επιφανειακή σκουριά από μέσα.
-
-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Να κάνω δύο ερωτησούλες;;;- Έχω ένα Vectra b.Κυρίως όταν είναι κρύο, αλλά κι αργότερα, δεν παίρνει την πρώτη ταχύτητα αν δεν κοκκαλώσει το αυτοκίνητο.Πλησιάζω stop π.χ. , κινούμαι με 5-6 χλμ. , προσπαθώ να βάλω 1η για να μην σταματάω τελείως και ζορίζεται πολύ να την κουμπώσει, εκτός αν αφήσω συμπλέκτη και ξαναπατήσω.Τότε την παίρνει κανονικά.Αν αλλάξω βαλβολίνες, θα δω προκοπή;;
αιώνιο πρόβλημα των Vectra B
-
Thanks Onyx!Βασικά, το αμάξι το πήρα πριν δυό μήνες και τού άλλαξα μηχανή, γιατί ήταν, λεει, προβληματική.Δεν μπορώ να θυμηθώ ρε γμτ, αλλά έχω την αίσθηση ότι, πριν την αλλάξω, δεν μού εβγαζε αυτό το πρόβλημα.Ελπιζω να μην έγινε καμιά κακοτεχνία κατά την αλλαγή.Αφού δεν είναι σασμάν, οπως φοβόμουνα, πάλι καλά!
-
Και στο δικο μου το κανει αυτο (focus mk1) οταν ειναι κρυο.Μετα απο λιγο ομως καλυτερευει.Το εχεις δουλεψει ωρα το αυτοκινητο και παλι στο κανει?
-
Να κάνω δύο ερωτησούλες;;;- Έχω ένα Vectra b.Κυρίως όταν είναι κρύο, αλλά κι αργότερα, δεν παίρνει την πρώτη ταχύτητα αν δεν κοκκαλώσει το αυτοκίνητο.Πλησιάζω stop π.χ. , κινούμαι με 5-6 χλμ. , προσπαθώ να βάλω 1η για να μην σταματάω τελείως και ζορίζεται πολύ να την κουμπώσει, εκτός αν αφήσω συμπλέκτη και ξαναπατήσω.Τότε την παίρνει κανονικά.Αν αλλάξω βαλβολίνες, θα δω προκοπή;;
Αχ παλιες καλες μνημες Alfa Romeo... Η 1η ηταν μονο για ξεκινημα. Μετα δεν εμπαινε για κανεναν λογο.
-
Καλυτερεύει σχετικά όταν ζεσταθεί, όχι όμως τοσο, ώστε να πω δεν τρέχει τιποτα.Ήμουν και συνηθισμένος στο Vectra a που ειχα και τις κουμπωνα με το δάχτυλο, και με ενοχλεί οσο να ναι.Άσε που το αμάξι το δίνω και σε άλλους συχνά, οπότε καταλαβαίνεις τι βιασμό θα υφίσταται αν ξεχνάω να τους ενημερώσω!
@Orestis D
Απόλυτο δίκιο!Φίλος έχει μια Alfa 33.Οποτε την παίρνω, βάζω τα κλάματα!!Όχι μόνο η πρώτη, αλλά και το κατέβασμα σε δευτέρα σκέτο μαρτύριο!!!
-
@Orestis D
Απόλυτο δίκιο!Φίλος έχει μια Alfa 33.Οποτε την παίρνω, βάζω τα κλάματα!!Όχι μόνο η πρώτη, αλλά και το κατέβασμα σε δευτέρα σκέτο μαρτύριο!!!
Αντρικια πραματα!
-
Με την παγκοσμιοποίηση αποκτούν και τα γερμανικά cuore sportivo....
Κι εγώ σε Άλφα Ρομέο πάντως το γνώρισα αυτό το πρόβλημα... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ σε Άλφα Ρομέο πάντως το γνώρισα αυτό το πρόβλημα...Και το Focus τα ίδια κάνει... εκτός αν του τσαμπουκαλευτείς άγρια, οπότε θα την πάρει και θα κάνει τουμπεκί ψιλοκομένο!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εγώ σε Άλφα Ρομέο πάντως το γνώρισα αυτό το πρόβλημα...Και το Focus τα ίδια κάνει... εκτός αν του τσαμπουκαλευτείς άγρια, οπότε θα την πάρει και θα κάνει τουμπεκί ψιλοκομένο!
οπωσδήποτε υπάρχουν σασμάν που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, και είναι προίκα….
Όταν ξεκινάμε μια δευτέρα προ της πρώτης θα ήταν θετικό.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........