-
160000κμ, είναι ένας σεβαστός αριθμός χιλιομέτρων.
Εδώ είναι σωστό να μετρηθεί με κυλινδρομέτρηση ο κινητήρας, όχι μόνον με συμπιεσόμετρο.
Δεν λύνουμε την μηχανή εάν tσυμπάει λάδια ντε και καλά. Πρέπει να εντοπίσουμε πρώτα από πού. Αυτό μας εντοπίζει το κυλινδρόμετρο.
Δεν είναι κακό να λύνετε ένα καπάκι σε αυτά τα χιλιόμετρα, όταν μάλιστα συντρέχει λόγος. Μα όταν ο Δίκτης φτάσει μετάξι max min σε 6000 χιλιόμετρα δεν είναι υπερβολή.
Σίγουρα τα υδραυλικά οστίρια, κατά την χρίση, μαζεύουν εσωτερικά ψήγματα μετάλλου, που τα κάνει ανελαστικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι βαλβίδες να καούν. Αυτά βγαίνουν και καθαρίζονται.
Σούμα οι εργασίες καπακιού, φρέζα πλάνισμα, φλάντζες ιμάντες βίδες τσimουχάκια και τα πράγματα του σέρβις, περίπου 700ε .
Με 160000κμ δεν βλέπω μοτέρ, εκτός εάν το ξεσκίζεις. ‘μούργα’ στο καρτερ δεν έχω βρει ποτέ, την μαζεύει το φίλτρο λαδιού, μα έχω βρει ολόκληρα μέταλλα μπιελών!!!!!....
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Εγω η πλακα ειναι οτι εχω 86.000χλμ και οχι 160.000...Απλα το αναφερω επειδη φτανω στον 8ο χρονο οπως αναφερει το μανουαλ.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εγω η πλακα ειναι οτι εχω 86.000χλμ και οχι 160.000...Απλα το αναφερω επειδη φτανω στον 8ο χρονο οπως αναφερει το μανουαλ.
Θα σου έλεγα να μην κανείς τίποτα. Θα το μάθαινες γρηγορότερα, αν μας ενημέρωνες.
Α. -
Μαλιστα.Κατι αλλο ακομα.Οταν ξαναβαλω βενζινη λεω να βαλω απο εκεινα τα καθαριστικα που μπαινουν στο τεποζιτο.Ποσο κανουν και ποσο βαζεις μεσα ανα λιτρα βενζινης?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μαλιστα.Κατι αλλο ακομα.Οταν ξαναβαλω βενζινη λεω να βαλω απο εκεινα τα καθαριστικα που μπαινουν στο τεποζιτο.Ποσο κανουν και ποσο βαζεις μεσα ανα λιτρα βενζινης?
Δεν θα σου πρότεινα.
Σε πελάτη που το έκανε, βγάλαμε ρεζερβουάρ και είχε πολλές σκουριές.
Για γενικά προστασία, χρησιμοποιώ ρεντεξ. Υπάρχουν στα βενζινάδικα. Εγώ βάζω την μισή δοσολογία που γράφει επάνω. -
Σκουριες στο ρεζερβουαρ??? Εμεις δε του εχουμε ξαναβαλει μεσα στα 86.000χλμ που εχει κανει το αμαξι οποτε δε θα ηταν καλο να χρησιμοποιησω ενα?Ποσο κανει το ρεντεξ?
-
Σκουριες σε πλαστικο ρεζερβουαρ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκουριες σε πλαστικο ρεζερβουαρ;Αυτό ακριβώς, τι αυτοκίνητα έχουν στις μέρες μας μεταλικά ρεζερβουάρ;
-
Ο χρήστης Sun έγραψε:
Σκουριες σε πλαστικο ρεζερβουαρ;
Αυτό ακριβώς, τι αυτοκίνητα έχουν στις μέρες μας μεταλικά ρεζερβουάρ;
Όχι σε πλαστικό ρεζερβουάρ ρε παιδιά, μην με δέρνετε!!!!.....
ROVER 820 Ti και άλλα πολλά….. μα έχω και πελάτες εδώ και 40 χρόνια+!!!!...
Φιλικά
Α. -
Προσφατα αλλαξα κεφαλη(ολοκαινουρια) στο αμαξι μου λογω καμμενης φλατζας και των πολλων ρεκτιφιε που ειχε φαει.
Η μηχανη τωρα εχει μια πιο ομαλη λειτουργια αλλα παρατηρω εμφανως πιο πεσμενη αποδοση σε σχεση με πριν. Να περιμενω να στρωσει οπως ειπε ο μηχανικος? Τι εχετε να πειτε? skoda favorit -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Προσφατα αλλαξα κεφαλη(ολοκαινουρια) στο αμαξι μου λογω καμμενης φλατζας και των πολλων ρεκτιφιε που ειχε φαει.
Η μηχανη τωρα εχει μια πιο ομαλη λειτουργια αλλα παρατηρω εμφανως πιο πεσμενη αποδοση σε σχεση με πριν. Να περιμενω να στρωσει οπως ειπε ο μηχανικος? Τι εχετε να πειτε? skoda favoritΈχεις τώρα τη μαμά συμπίεση και έχεις ξεχάσει πως ήταν καινούργιο, αφού με τα πλανίσματα που είχε φάει το παληό καπάκι είχε ανέβει ο λόγος συμπίεσης και είχε ζωηρέψει το μοτέρ. Άρα δικαίως αντιλαμβάνεσαι την πτώση και δεν θα στρώσει όπως λέει η εντζινιέρος σου. Αυτή είναι η κανονική του απόδοση.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η μηχανη τωρα εχει μια πιο ομαλη λειτουργια αλλα παρατηρω εμφανως πιο πεσμενη αποδοση σε σχεση με πριν. Να περιμενω να στρωσει οπως ειπε ο μηχανικος? Τι εχετε να πειτε? skoda favoritΈχεις τώρα τη μαμά συμπίεση και έχεις ξεχάσει πως ήταν καινούργιο, αφού με τα πλανίσματα που είχε φάει το παληό καπάκι είχε ανέβει ο λόγος συμπίεσης και είχε ζωηρέψει το μοτέρ. Άρα δικαίως αντιλαμβάνεσαι την πτώση και δεν θα στρώσει όπως λέει η εντζινιέρος σου. Αυτή είναι η κανονική του απόδοση.
Και σίγουρα και όπως πάντα καλέ μου 21 γράφεις σωστά, έχει ξεχάσει τι αγόρασε!!!....
Ο συνάδελφος αποφεύγοντας τον, παραμύθιασε με φρούδες ελπίδες!!!.... ελπίζω να του έκανε σωστή δουλειά……
Α. -
Μου πε να παω σε λιγοτερο απο 1000 κμ να ρυθμισει βαλβιδες γιατι πρεπει να πατησουν στις εδρες και οτι πιθανον θα εχω κομπιασματα και τρεμουλο μεχρι τοτε.
Σε ερωτηση μου αν θα ξαναχρειαστει σφιξιμο η κεφαλη μου ειπε οτι δεν τα ξανασφιγκουμε σε αυτα τα αλουμινενια μοτερ.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μου πε να παω σε λιγοτερο απο 1000 κμ να ρυθμισει βαλβιδες γιατι πρεπει να πατησουν στις εδρες και οτι πιθανον θα εχω κομπιασματα και τρεμουλο μεχρι τοτε.Σε ερωτηση μου αν θα ξαναχρειαστει σφιξιμο η κεφαλη μου ειπε οτι δεν τα ξανασφιγκουμε σε αυτα τα αλουμινενια μοτερ.
Για τις βαλβίδες ισχύει αυτό που είπε, για τα αλουμινένια μοτέρ ισχύει μόνο αν ο κατασκευαστής λέει σφίξιμο με ορισμένη διαδικασία με kg και μοίρες σε βήματα, λειτουργία ορισμένου χρόνου ( λεπτά της ώρας ) καινούργιες βίδες καπακιού, κλπ, αν δεν το λέει ο κατασκευαστής δεν ισχύει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μου πε να παω σε λιγοτερο απο 1000 κμ να ρυθμισει βαλβιδες γιατι πρεπει να πατησουν στις εδρες και οτι πιθανον θα εχω κομπιασματα και τρεμουλο μεχρι τοτε.
Σε ερωτηση μου αν θα ξαναχρειαστει σφιξιμο η κεφαλη μου ειπε οτι δεν τα ξανασφιγκουμε σε αυτα τα αλουμινενια μοτερ.
Για τις βαλβίδες ισχύει αυτό που είπε, για τα αλουμινένια μοτέρ ισχύει μόνο αν ο κατασκευαστής λέει σφίξιμο με ορισμένη διαδικασία με kg και μοίρες σε βήματα, λειτουργία ορισμένου χρόνου ( λεπτά της ώρας ) καινούργιες βίδες καπακιού, κλπ, αν δεν το λέει ο κατασκευαστής δεν ισχύει.
Εντωμεταξυ οι εργοστασιακες βιδες ειναι grade 8.8 και η μια οπου εχει ανοιχτει νεο σπερωμα παλιοτερα απο σπασιμο της παλιας βιδας, ειναι 10.8 και κοντυτερη. Δεν ξερω ποσο ρολο παιζει αυτο για την αντοχη στο μελλον.
-
λοιπον σε honda φιλου μου οι καθαριστηρες στο κατεβασμα χτυπανε στο λαστιχακι στη γωνια του παρπριζ και κανει θορυβο...μπορουμε να το ρυθμισουμε να σταματαει πιο νωρις??
επισης σφυριζει πολυ ο ιμαντας του...ειναι ενδειξη αλλαγης ή κατι αλλο?
και ενα τελευταιο,κανει ενα περιεργο θορυβο σαν να χανει συμπιεση...αλαξε φλατζα αλλα τιποτα...το μονο που σκεφτηκα ειναι τρυπια πολλαπλη εξαγ.,ή να θελει ρυθμισμα το vtec...
τα φωτα σας... -
Με ξεβίδωμα και βάλσιμο ένα δόντι πιο πάνω;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Με ξεβίδωμα και βάλσιμο ένα δόντι πιο πάνω;θα το δοκιμασουμε...ξερει τι μεγεθος χρειαζεται για τη βιδα?
-
Ο χρήστης dava έγραψε:
...ξερει τι μεγεθος χρειαζεται για τη βιδα?ΈΛΕΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης dava έγραψε:
Με ξεβίδωμα και βάλσιμο ένα δόντι πιο πάνω;
θα το δοκιμασουμε...ξερει τι μεγεθος χρειαζεται για τη βιδα?
12- 13 πολυγωνο ή καρυδακι .Μηπως θες και το εργαλειο ;
Μηπως εχει βαλει λαθος μεγεθος υαλοκαθαριστηρες;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........