-
Τα μπουζί είναι κάτω από το DIS (τετράδα πολλαπλασιαστών), αποσυνδέεις την φίσα, το σωληνάκι αναθυμιάσεων,ξεβιδώνεις τις βίδες που συγρατεί το DIS στην κυλινδροκεφαλή αν θυμάμαι καλά δύο είναι, τραβάς με προσοχή το DIS, και ξεβιδώνεις με μακρύ μπουζόκλειδο ή πίπα τα μπουζί, στην τοποθέτηση θέλει προσοχή να μην στραβοπιάσουν χρησιμοποίησε σαν προέκταση ένα κομάτι σωλήνακι από αλφαδόνερο στην επαφή τους ή σωλήνα νερού στην προσελάνη και βιδωσέ τα με το χέρι, στο τέλος σφίξτα ελαφρώς και όπως λέει το κουτί τους (π.χ στροφή 1/16)με μπουζόκλειδο, συνδέεις ότι αφαίρεσες με την αντίθετη σειρά,πάντως σε TU η αλλαγή μπουζί δεν είναι και το ευκολότερο.
-
1/16 λίγο είναι, 90 μοίρες θέλουν συνήθως τα μπουζί με ροδέλα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
1/16 λίγο είναι, 90 μοίρες θέλουν συνήθως τα μπουζί με ροδέλαπαράδειγμα ανέφερα, ότι λέει το κουτί , ο κατασκευστής των μπουζί δηλαδή, εντάζει το σωστότερο θα ήταν με δυναμόκλειδο με τα μπουζί και την ροπή που ορίζει η peugeot
-
Παιζει ρολο στο σφιξιμο αν κανουμε την αλλαγη με κρυο ή ζεστο μοτερ?
-
Αν έχεις αλουμινένια κεφαλή μην κάνεις αλλαγή με ζεστό μοτέρ.
-
Παντα με ζεστη μηχανη τα αλλαζουμε γιατι οταν πας συνεργειο δεν γινεται να περιμενεις να κρυωσει για τα μπουζι..
Οταν τα αλλαζω μονος μου το κανω συνηθως το πρωι πριν βαλω μπρος... -
1/16 ειναι για μπουζι κωνικα, χωρις ροδελα. Τετοια δεν βαζουν πλεον σε κανενα αυτοκινητο. Για μπουζι με ροδελα θελει απο 1/4 εως 3/4 της στροφης.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Εδω και 1 χρονο εχω παρατηρησει μικρη ασταθεια στο ρελαντι (οι στροφες παιζουν απο 780 μεχρι 850 συνεχεια!) . Οταν πηγα για σερβις ρωτησα τους μηχανικους αλλα μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο, το οποιο ειναι ατοπο γιατι δεν το εκανε πριν. Το αμαξι ενα a3 1.6 του 2000. Παραθετω και ενα βιντεακι που παρουσιαζει το προβλημα
Εχει κανεις ιδεα σε τι μπορει να οφειλεται?
-
Αυτό το παίξιμο του ρελαντί δεν είναι τίποτα μπροστά στο ασταθές ρελαντί του 307 1.4 (μοντ. 2006) που μου έχει παραχωρήσει η εταιρεία μου..... στο δικό μου κάνει μεγαλύτερο βύθισμα .... έχω την εντύπωση πάντως οτι το παρουσίασε άμεσως μετά την αντικατάσταση της μπαταρίάς με νέα.....
Δεν ξέρω την αιτία ........ -
Ο χρήστης jannisM έγραψε:
Εδω και 1 χρονο εχω παρατηρησει μικρη ασταθεια στο ρελαντι (οι στροφες παιζουν απο 780 μεχρι 850 συνεχεια!) . Οταν πηγα για σερβις ρωτησα τους μηχανικους αλλα μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο, το οποιο ειναι ατοπο γιατι δεν το εκανε πριν. Το αμαξι ενα a3 1.6 του 2000. Παραθετω και ενα βιντεακι που παρουσιαζει το προβλημαΕχει κανεις ιδεα σε τι μπορει να οφειλεται?
Κανε καθαρισμο πεταλουδας, δες κατασταση μπουζι, ριξε καθαριστικο βενζινης. FSI ειναι?
-
Καθαρισμο πεταλούδας και καθαριστικό βενζίνης τα έχω δοκιμάσει. Αυτο το παρουσίασε μετά απο σέρβις που αλλάχτηκαν και τα μπουζί (πριν 10000 χλμ). Λες να οφείλεται εκεί? Να μου έχουν βάλει λάθος τύπο?
Επίσης να αναφέρω πως το αμάξι δεν είναι FSI. -
Καθαρισμο πεταλούδας και καθαριστικό βενζίνης τα έχω δοκιμάσει. Αυτο το παρουσίασε μετά απο σέρβις που αλλάχτηκαν και τα μπουζί (πριν 10000 χλμ). Λες να οφείλεται εκεί? Να μου έχουν βάλει λάθος τύπο?
Επίσης να αναφέρω πως το αμάξι δεν είναι FSI.Δεν αποκλειεται...ανοιξε τα να τα δεις..
-
Εδω και 1 χρονο εχω παρατηρησει μικρη ασταθεια στο ρελαντι (οι στροφες παιζουν απο 780 μεχρι 850 συνεχεια!) . Οταν πηγα για σερβις ρωτησα τους μηχανικους αλλα μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο, το οποιο ειναι ατοπο γιατι δεν το εκανε πριν. Το αμαξι ενα a3 1.6 του 2000. Παραθετω και ενα βιντεακι που παρουσιαζει το προβλημαΕχει κανεις ιδεα σε τι μπορει να οφειλεται?
Μην το ψαχνεις, δεν ειναι τιποτα σοβαρο γιατι κι εγω μετα απο καθαρισμους πεταλουδας, αλλαγμα μπουζι κλπ κλπ ειδα οτι δε στρωνει αλλα και επισης δε χειροτερευει, εμενα ξεκινησε στα 60000 χλμ και μεχρι τα 288.000 παρεμεινε το ιδιο. Δεν ειναι δα και καμια τρελλη υποθεση να παιζει το ρελαντι τοσο λιγο, ισα ισα μετα απο συζητησεις εδω κατεληξα οτι ειναι και χαρακτηριστικο του κινητηρα που αρπαζει απο χαμηλα, σε αυτοκινητα με 'καρφι' ρελαντι χρειαζεται πιο πολυ γκαζι για ξεκινημα( Δε θυμαμαι το τοπικ να σε παραπεμψω).
Κλεινοντας να σου αναφερω οτι clio 1.2 με το που βγηκε απο την αντιπροσωπεια ειχε ασταθες ρελαντι αναλογα με την ποιοτητα της βενζινης, απο μερικα βενζιναδικα ησυχαζε και απο αλλα κοντευε να σβησει αλλα μεχρι τωρα κανενα προβλημα και με αυτο.edit: Παντα μιλαμε για τον 1.6 ADP η AHL που εμπαινε σε ολα τα α3,α4 της περιοδου.
-
Αυτο το παρουσίασε μετά απο σέρβις που αλλάχτηκαν και τα μπουζί (πριν 10000 χλμ). Λες να οφείλεται εκεί? Να μου έχουν βάλει λάθος τύπο?
Επίσης να αναφέρω πως το αμάξι δεν είναι FSI.Πήγαινε πίσω να βεβαιωθούν αν κάποιο μπουζοκαλώδιο δεν είναι καλό ή ράγισαν μπουζί κατά τη τοποθέτηση.
-
Σωστα, αν το αμαξι ειχε καρφι ρελαντι και τωρα παιζει, κατι συμβαινει, βεβαια αν το ψαχνεις ετσι λιγο που το κανει το πιθανοτερο ειναι να ζαλιστεις..αν ειναι κατι σοβαρο θα το βγαλει με τον καιρο..
-
1.6 AKL ειναι ο κινητηρας. ευχαριστω για τις συμβουλες! οταν εχω νεοτερα θα σας ενημερωσω.
-
Το αυτοκίνητο σου Α3.
Κινητήρας ΑΚL 1595cc 09.96 – 08.00
Εάν έχεις και αέριο τα μπουζί NGK LPG 1 αντικατάσταση κάθε 50000κμ.
Εάν μόνον βενζίνα NGK BKURET-10
Σίγουρα εάν δεν φοράς ακριβώς αυτά, θα έχεις πρόβλημα στο ρελαντί, και στο ‘ζωντανό’ ξεκίνημα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Φιλοι μου το γκολφακι τον τελευταιο καιρο εχει μαλλον ψυχολογικα προβληματα!!..............................
απο εδω viewtopic.php?f=6&t=26079&start=1785#p2082043
Λοιπον, τελικα -μαλλον- τη βρηκαμε τη λυση!!
Αφου αλλαξαμε κυκλωμα αναθυμιασεων, φουσκα ντιστριμπιτερ και τη βαλβιδα της εσωτερικης τρομπας βενζινης χωρις να βελτιωνεται η κατασταση, ενας ηλεκτρολογος που ειχε ορεξη (το σημαντικοτερο αυτο) βρηκε πως ειχε προβλημα ο ρυθμιστης πιεσης των μπεκ (ή 'λουφτ'). Ηταν βουλωμενος! 110€ το ανταλλακτικο απο την αντιπροσωπια αλλα τελικα το βρηκε με 10€ απο μαντρα τρακαρισμενων ο αδερφος μου!
το οδηγησα πριν λιγο και ηταν πραγματικα αλλο αυτοκινητο, ελπιζω να ηταν αυτο που μας ταλαιπωρησε τοσο καιρο!!
Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν, να'στε καλα!!
ΥΓ τελικα σε αυτο το μοντελο οι πολλαπλασιαστες απ'οτι μας ειπαν καιγονται ολοι μαζι κ σ'αφηνουν επι τοπου
-
Τελευταία η πόρτα του χώρου αποσκευών κλείνει χωρίς να δουλεύουν καλά τα αμορτισεράκια και μάλλον θα θέλουν αλλαγή ή επισκευή, δεν ξέρω. Μήπως γνωρίζετε πόσο μπορεί να κοστίζουν?Έχω πεντάθυρο Focus του 2006.
-
Ο χρήστης thejackson έγραψε:
Τελευταία η πόρτα του χώρου αποσκευών κλείνει χωρίς να δουλεύουν καλά τα αμορτισεράκια και μάλλον θα θέλουν αλλαγή ή επισκευή, δεν ξέρω. Μήπως γνωρίζετε πόσο μπορεί να κοστίζουν?Σε SEAT Ibiza που τα άλλαξα μόνος μου το 2009, τα αγόρασα 50€ το ζευγάρι (καινούρια αλλά όχι μαμίσια), σε κατάστημα ανταλλακτικών .
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........