-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αυτο τι υλικο ειναι, αγωγιμη κολλα?Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε, αλλα φανταζομαι πως ναι κατι τετοιο
Εδιτ: για ποιο οικονομικα και απο ελλαδα εδω: http://www.zorzosae.gr/index.php?target ... ory_id=178
-
ξέρετε πως το λένε στη πιάτσα αυτό?
τι τιμές περίπου παίζει Ελλάδα? θα βρω πουθενά με 20-30 ευρώ? -
Εξωλκέας ελατηρίων..;
-
εξωλκέας δεν νομίζω να λέγεται γιατί δεν είναι είναι εξωλκέας, περισσότερο κάτι σαν συμπιεστής μου έρχεται.
-
Kαλά 'αμα δεν λέγεται εξωλκέας ζήτα έναν αλβανό εσύ να στα κρατάει μαζεμένα.......τώρα τι δουλειά θα κάνεις ένας θεός ξέρει μόνο να μη σκοτωθείς πρόσεχε
-
καλά μη φωνάζεις. είπα, νομίζω οτι δεν λέγεται εξωλκέας.
αλλού το είδα 'σφιγκτήρας ελατηρίων' που μου φαίνεται πιο σωστό.ο εξωλκέας, βγάζει κάτι απο κάπου.
αλλά άμα έτσι το λένε στη πιάτσα έτσι θα το ζητήσω. -
Γνωριζει καποιος να μου γραψει τα χαρακτηριστηκα των τριων ειδων κινητηρων.α)Με μεγαλη διαμετρο εμβολου και μικρη διαδρομη.β)Με ιδια διαμετρο και διαδρομη και γ)μικρη διαμετρο μεγαλη διαδρομη.Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Eιναι λαθος του site να το ονομαζει εξωλκεα καθως αλλος ειναι ο ρολος( αλλα και ο τροπος λειτουργιας) των διαφορων ειδων εξωλκεων,η σωστη ονομασια ειναι συμπιεστης ελατηριων αναρτησης(καθως υπαρχει και ο συμπιεστης ελατηριων εμβολων,βαλβιδων κλπ)
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Γνωριζει καποιος να μου γραψει τα χαρακτηριστηκα των τριων ειδων κινητηρων.α)Με μεγαλη διαμετρο εμβολου και μικρη διαδρομη.β)Με ιδια διαμετρο και διαδρομη και γ)μικρη διαμετρο μεγαλη διαδρομη.Ευχαριστω προκαταβολικα.Είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον κινητήρα σαν υποτετράγωνο ή υπερτετράγωνο (που ποτέ δεν θυμάμαι ποιος είναι ποιος οπότε δεν θα σου πω!) και η βασική διαφορά που μπορείς να δεις είναι στην ικανότητα να ανεβάζει πολλές στροφές (με σχετικά μικρή διαδρομή) ή στην ικανότητα να βγάζει πιο πολλή ροπή σε όχι πολλές στροφές (με σχετικά μεγάλη διαδρομή)
-
Πιο σωστό θα ήταν
Αλλά να κάνω και γω μια ερώτηση.
Το τύλιγμα του downpipe με το μονωτικό υλικό, γίνεται για να προστατεύει γειτονικά εξαρτήματα από την θερμοκρασία; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γνωριζει καποιος να μου γραψει τα χαρακτηριστηκα των τριων ειδων κινητηρων.α)Με μεγαλη διαμετρο εμβολου και μικρη διαδρομη.β)Με ιδια διαμετρο και διαδρομη και γ)μικρη διαμετρο μεγαλη διαδρομη.Ευχαριστω προκαταβολικα.
Είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον κινητήρα σαν υποτετράγωνο ή υπερτετράγωνο (που ποτέ δεν θυμάμαι ποιος είναι ποιος οπότε δεν θα σου πω!) και η βασική διαφορά που μπορείς να δεις είναι στην ικανότητα να ανεβάζει πολλές στροφές (με σχετικά μικρή διαδρομή) ή στην ικανότητα να βγάζει πιο πολλή ροπή σε όχι πολλές στροφές (με σχετικά μεγάλη διαδρομή)
Η Χαιδω μου (κορσα Α 1,2ς του 86) που εχει διαμ. 77,8 και διαδρ. 62,9 εχει μεγιστη ροπη 90Νμ/2200στρ και δε θα λεγα οτι τα παει καλα με το στροφομετρο να δειχνει πανω απο 5000στρ
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πιο σωστό θα ήτανΑλλά να κάνω και γω μια ερώτηση.
Το τύλιγμα του downpipe με το μονωτικό υλικό, γίνεται για να προστατεύει γειτονικά εξαρτήματα από την θερμοκρασία;Για να μη χάνουν θερμοκρασία τα καυσαέρια πριν μπούνε στον καταλύτη.
Σε μερικά αμάξια εκείνη η σωλήνα έχει διπλό τοίχωμα για τον ίδιο λόγο. -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον κινητήρα σαν υποτετράγωνο ή υπερτετράγωνο (που ποτέ δεν θυμάμαι ποιος είναι ποιος οπότε δεν θα σου πω!) και η βασική διαφορά που μπορείς να δεις είναι στην ικανότητα να ανεβάζει πολλές στροφές (με σχετικά μικρή διαδρομή) ή στην ικανότητα να βγάζει πιο πολλή ροπή σε όχι πολλές στροφές (με σχετικά μεγάλη διαδρομή)
Η Χαιδω μου (κορσα Α 1,2ς του 86) που εχει διαμ. 77,8 και διαδρ. 62,9 εχει μεγιστη ροπη 90Νμ/2200στρ και δε θα λεγα οτι τα παει καλα με το στροφομετρο να δειχνει πανω απο 5000στρ
Αφού σου αρέσει η θεωρία, αντί να κοιτάς χαζούς λόγους όπως η διάμετρος/διαδρομή, ψάξε να βρεις τις ταχύτητες εμβόλου (piston speed) σε κάθε κινητήρα.
-
Με πιανεις εντελως αδιαβαστο για δωσε κανα φως
-
Ευχαριστώ για την απάντηση, leonp.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Η Χαιδω μου (κορσα Α 1,2ς του 86) που εχει διαμ. 77,8 και διαδρ. 62,9 εχει μεγιστη ροπη 90Νμ/2200στρ και δε θα λεγα οτι τα παει καλα με το στροφομετρο να δειχνει πανω απο 5000στρΦυσικά και δεν είναι έτσι απλά. Πρώτον υπάρχουν κατασκευαστικά θέματα ανοχών, αντοχών και ζυγίσματος που θα καθορίζουν τα όρια κάθε κινητήρα. Και βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες από τους οποίους επηρεάζεται η συμπεριφορά και η καμπύλη απόδοσης ενός κινητήρα πέραν αυτού του πολύ απλοϊκού διάμετρος και διαδρομή. Οι εκκεντροφόροι και οι διαστάσεις στις σωληνώσεις εισαγωγής και εξαγωγής είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο νου.
-
Γνωριζει κανεις την μαρκα ERA? Ειναι καλη? Απο ποια χωρα καταγεται? Ψαχνω για κατι πολλαπλασιαστες και βρισκω σε αυτη την μαρκα αλλα δεν την εχω καθολου ακουστα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Γνωριζει κανεις την μαρκα ERA? Ειναι καλη? Απο ποια χωρα καταγεται? Ψαχνω για κατι πολλαπλασιαστες και βρισκω σε αυτη την μαρκα αλλα δεν την εχω καθολου ακουστα?Σύμφωνα με αυτό το site είναι καλή μάρκα: http://www.autospark.gr/information/123 ... -coil.html
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά και δεν είναι έτσι απλά. Πρώτον υπάρχουν κατασκευαστικά θέματα ανοχών, αντοχών και ζυγίσματος που θα καθορίζουν τα όρια κάθε κινητήρα. Και βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες από τους οποίους επηρεάζεται η συμπεριφορά και η καμπύλη απόδοσης ενός κινητήρα πέραν αυτού του πολύ απλοϊκού διάμετρος και διαδρομή. Οι εκκεντροφόροι και οι διαστάσεις στις σωληνώσεις εισαγωγής και εξαγωγής είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο νου.
Ο δίλιτρος κινητήρας του Honda S2000 είναι τετράγωνος (86χ86). Ο μεταγενέστερος 2.2 είναι υποτετράγωνος (87 διάμετρος, 90,7 διαδρομή). Και οι δύο κινητήρες βγάζουν μέγιστη ιπποδύναμη πάνω απο τις 8000 στροφές ενώ ο κόφτης είναι κάπου στις 9000.
Η επιλογή τύπου κινητήρα είναι πολλές φορές θέμα χωροταξικό, πχ στα μπροστοκίνητα με εγκάσρια τοποθετημένο κινητήρα δέν θέλουν τα έμβολα να είναι πολύ φαρδιά γιατι ο κινητήρας δέν θα χωράει οπότε προτιμούν να βάζουν υποτετράγωνους.
Επίσης ενα θεωρητικό μειονέκτημα του υπερτετράγωνου είναι οτι λόγω μεγάλης επιφάνειας του εμβόλου και της κεφαλής έχει μεγαλύτερες θερμικές απώλειες και συνεπώς μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με έναν υποτετράγωνο.
-
ο σωστοτερος ελεγχος της γειωσης του αυτοκινητου ποιος ειναι?ενω ειναι αναμενο το αμαξι με ενα βολτομετρο απο τον αρνητικο πολο σε διαφορα σημεια η βγαζουμε το εναν πολο και μετραμε με ωμομετρο απο τον αρνητικο πολο σε διαφορα σημεια στο σασι?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........