-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θα ξαναρωτήσω μπας και γνωρίζει κανείς Σκασίματα της εξάτμισης (στο τελικό ακούγονται) στο πρωινό άναμα του κινητήρα από τι μπορεί να προέρχονται; Είναι σαν μικρά 'μπουπ' με αραιά και που ανεπαίσθητο ταρακούνημα. Όταν ζεσταθεί μετά από 5-10 λεπτά σταματάει να το κάνειΜήπως έχεις καμμιά τρύπα στην εξάτμηση ?
-
Στον κινητήρα δεν έχει πέσει ποτέ νερό, το μηχανοστάσιο το διατηρώ όσο γίνεται καθαρό με στεγνό πανί και γενικώς δεν φαίνεται να έχει προβλήματα απόδοσης ο κινητήρας
Η βενζίνη που έβαλα τις 2 τελευταίες φορές (και πάντα βασικά) όπου παρατήρησα και το θέμα είναι 100άρα οπότε δεν φαντάζομαι να φταίει αυτή, του φούστη άμα νοθεύουν την 100άρα με παράγωγα μπουγάδας Φυσικά θα δοκιμάσω άλλο πρατήριο τώρα να δω αν θα συνεχίσει. Το αμάξι έχει 18.000 χλμ, δεν φαντάζομαι να έχει να κάνει με μπουζί που δεν έχω αλλάξει;
Τρύπα στην εξάτμιση δεν μπορώ να φανταστώ από τι μπορεί να έχει ανοιχτεί Αλλά αφού σταματάει μόλις ζεσταθεί
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
άμα νοθεύουν την 100άρα με παράγωγα μπουγάδαςΜα αυτη κυριως νοθεουν. Η νοθεια στο ακριβο καυσιμο εχει νοημα...
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Στον κινητήρα δεν έχει πέσει ποτέ νερό, το μηχανοστάσιο το διατηρώ όσο γίνεται καθαρό με στεγνό πανί και γενικώς δεν φαίνεται να έχει προβλήματα απόδοσης ο κινητήραςΗ βενζίνη που έβαλα τις 2 τελευταίες φορές (και πάντα βασικά) όπου παρατήρησα και το θέμα είναι 100άρα οπότε δεν φαντάζομαι να φταίει αυτή, του φούστη άμα νοθεύουν την 100άρα με παράγωγα μπουγάδας Φυσικά θα δοκιμάσω άλλο πρατήριο τώρα να δω αν θα συνεχίσει. Το αμάξι έχει 18.000 χλμ, δεν φαντάζομαι να έχει να κάνει με μπουζί που δεν έχω αλλάξει;
Τρύπα στην εξάτμιση δεν μπορώ να φανταστώ από τι μπορεί να έχει ανοιχτεί Αλλά αφού σταματάει μόλις ζεσταθεί
Για βγάλε τα μπουζί από περιέργεια και μην ξαφνιαστείς αν τα δείς κόκκινα από το πάμφηνο κινέζικο πρόσθετο Ferrocene που βάζουν στα διυλιστήρια και που τα βραχυκυκλώνει αν υπάρχει ελάχιστη υγρασία στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή στη δεξαμενή του βενζινάδικου.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
άμα νοθεύουν την 100άρα με παράγωγα μπουγάδας
Μα αυτη κυριως νοθεουν. Η νοθεια στο ακριβο καυσιμο εχει νοημα...
Ναι αλλά ελπίζω τουλάχιστον για την 100άρα να κάνουν νοθεία με 95άρα βενζίνη κι όχι απόβλητα χημικής τουαλέτας
Για βγάλε τα μπουζί από περιέργεια και μην ξαφνιαστείς αν τα δείς κόκκινα από το πάμφηνο κινέζικο πρόσθετο Ferrocene που βάζουν στα διυλιστήρια και που τα βραχυκυκλώνει αν υπάρχει ελάχιστη υγρασία στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή στη δεξαμενή του βενζινάδικου.
Έκανα μερικά ανοίγματα με 3η και 4η μέχρι τις 6000 το βράδυ να ανοίξει λίγο, μιας και το μοτέρ τα τελευταία 2-3.000χλμ έχει δουλέψει σε χαμηλές στροφές. Σήμερα το πρωί η εξάτμιση δεν έκανε σκασίματα όπως τις άλλες φορές. Υπάρχει περίπτωση να είχε μπουκώσει τίποτα επειδή δούλευε ήρεμα χαμηλά για καιρό;
-
Ερώτηση περί αεροδυναμικής:
το mx λένε ότι δεν έχει καθόλου καλή αεροδυναμική. Αυτό σε ποιο κομμάτι του σχεδιασμού του οφείλεται? Έχει κανένας ιδέα? Το ίδιο ισχύει και για παρόμοιου σχεδιασμού αυτοκίνητα (s2k, z4, klp)?
-
Ποιοί το λένε;
edit: ρωτάω για να δούμε σε ποιά βάση μιλάμε...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ποιοί το λένε;edit: ρωτάω για να δούμε σε ποιά βάση μιλάμε...
Από wiki η 1η γενιά είχε Cd 0.38 και η 2η 0.36. Για τα μετέπειτα μοντέλα δεν λέει κάτι.
Μαζί με το drag coefficient είναι αρκετά ψηλά και το lift coefficient.
Υπάρχει και ανάλογο θεματάκι στο miata forum που προέκυψε με ένα google search.Βέβαια έχει τόση μικρή επιφάνεια που δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.
-
Ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης δεν λέει όλη την αλήθεια αφού επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η συνολική μετωπική επιφάνεια. Υποθέτω ότι οι συντελεστές που αναφέρεις μετρήθηκαν με την σκεπή κλειστή. Όταν είναι ανοιχτή τότε χάνετε το αερ5οδυναμικό σχήμα και το κενό της καμπίνας δημιουργεί τεράστιους στροβιλισμούς που εκτοξεύουν στα ύψη την αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου. Όταν ακόμα και το πάχος των αρμών παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του συντελεστή αντίστασης φαντάσου τη κάνει μια ανοιχτή καμπίνα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης δεν λέει όλη την αλήθεια αφού επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η συνολική μετωπική επιφάνεια. Υποθέτω ότι οι συντελεστές που αναφέρεις μετρήθηκαν με την σκεπή κλειστή. Όταν είναι ανοιχτή τότε χάνετε το αερ5οδυναμικό σχήμα και το κενό της καμπίνας δημιουργεί τεράστιους στροβιλισμούς που εκτοξεύουν στα ύψη την αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου. Όταν ακόμα και το πάχος των αρμών παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του συντελεστή αντίστασης φαντάσου τη κάνει μια ανοιχτή καμπίνα.Και εγώ το υποθέτω, γιατί απλά παρέθεσα πηγές. Είδα βέβαια ότι μερικοί κατασκευαστές (κυρίως sport αυτοκινήτων) επιλέγουν να έχουν ένα σχετικά υψυλό drag coefficient, εις όφελος χαμηλού lift coefficient, ωστέ να βεντουζάρει σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Σε αυτό συμβάλουν spoilers, φαρδιά ελαστικά κλπ.
Αυτό δεν ξέρω αν συμβαίνει στην περίπτωση του mx5. -
Γενικά τα ανοιχτά αυτοκίνητα έχουν μέτριο συντελεστή. Ιδιαίτερα αυτά με μαλακή οροφή η επιφάνεια της οποίας δεν είναι καθόλου ομαλή ούτε σταθερού σχήματος σε κίνηση. Ακόμα και με σκληρή οροφή υπάρχουν εγκάρσιοι αρμοί και ίσως η σχεδίαση να περιορίζεται από την ανάγκη να χωράει η οροφή... Αλλά πάντα με ανοιχτή οροφή άστα να πάνε. Υποθέτω ότι το νέο συστηματάκι με την αεροτομή στο εμπρός παρμπρίζ στην Mercedes να βελτιώνει τον συντελεστή όταν ανοίγει η οροφή.
Όντως αρκετά αυτοκίνητα επιδιώκουν βελτίωση του πατήματος σε βάρος της αεροδυναμικής (σπόιλερ, αεροτομές κινούμενες και μη κ.ά.) αλλά δεν θα έλεγα ότι περιμένω να το δω αυτό σε αυτοκίνητο 160 ίππων... εκεί η προτεραιότητα είναι η μειωμένη κατανάλωση και η καλή τελική. Από τα 200-300 άλογα και πάνω θυσιάζεις λίγο.... -
Mπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πεί τί ακριβώς προβλήματα παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο που είναι σε ακινησία 2.5 χρόνια;Εννοώ τα στάνταρ όπως πχ μπαταρία κλπ.Στο μυαλό μου απο αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι λάστιχα-αναρτήσεις-μπαταρία.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Mπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πεί τί ακριβώς προβλήματα παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο που είναι σε ακινησία 2.5 χρόνια;Εννοώ τα στάνταρ όπως πχ μπαταρία κλπ.Στο μυαλό μου απο αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι λάστιχα-αναρτήσεις-μπαταρία.- λαδια ,παραφλου,υγρα φρενων,ισως και η βενζινη να αλλαχθει με φρεσκια;
-
Mπαταρία, όλα τα υγρά, λάστιχα/τσιμούχες/σωληνάκια.
-
- τα αλα που σου γράφουν οι φίλοι,
Βγάλε τα μπουζί και ρίξε λίγο penetrate - rost off μέσα
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Με αφορμη αυτο που γραφεις κυριε Αντωνη καπου ειχα διαβασει οτι πριν αποθηκευσεις αμαξι καλο ειναι να βγαλεις τα μπουζι και να ριξεις λιγο λαδι μεσα στον θαλαμο καυσης.Ειναι σωστο ;
-
Αυτό το έκαναν οι έισαγωγείς μετ/νων ανταλλακτικών απο Γερμανία...και όταν έπρεπε να βάλεις μπρός τον κινητήρα
1ον ντουμάνιαζε ο κόσμος και
2ον, έδειχνε λίγο πιο ανεβασμένη συμπίεση... -
Θυμάμαι ότι το κάνανε σε δίχρονες εξωλέμβιες που θα μείνουν σε ηρεμία το χειμώνα. Βάζεις το λαδάκι και του δίνεις και 1-2 περιστροφές να πάει παντού. Θέλεις να κάνει επίστρωση που θα προστατεύσει από επιφανειακή οξείδωση.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Από wiki η 1η γενιά είχε Cd 0.38 και η 2η 0.36. Για τα μετέπειτα μοντέλα δεν λέει κάτι.
Μαζί με το drag coefficient είναι αρκετά ψηλά και το lift coefficient.
Υπάρχει και ανάλογο θεματάκι στο miata forum που προέκυψε με ένα google search.Βέβαια έχει τόση μικρή επιφάνεια που δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.
Βρήκα αυτό:
The NC seems to have improved CD, though I only found .34 listed.
NA and NB have CD numbers from .37-.39. So definitely a factor on older Miatas. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Με αφορμη αυτο που γραφεις κυριε Αντωνη καπου ειχα διαβασει οτι πριν αποθηκευσεις αμαξι καλο ειναι να βγαλεις τα μπουζι και να ριξεις λιγο λαδι μεσα στον θαλαμο καυσης.Ειναι σωστο ;
Eπίσης φαινόμενο τις ακινησίας είναι κ η φθορά στα ρουλεμάν τροχού, η ακινησία τα κάνει να ''αρπάζουν'' σχετικά άμεσα μετά απο τα πρώτα χιλιόμετρα ακινησίας.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........