-
Ο χρήστης nikolakis713 έγραψε:
Μενεις ιταλια?
Perugia city!
κατ'εμέ συμφέρει αρκετά το clio 1.5DCi/86cv και peugeot 207 1.6HDi/90cv!
Καλύτερη ροπή από πολλά βενζινοκίνητα και χαμηλή κατανάλωση.Γύρω στα 20Km/L μ.ο.Δεν είναι και άσχημα ε;ψιλομαπέξ μοτέρ το dci πέρα από την χαμηλή κατανάλωση...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Πολυ αγαπη βλεπω στα ντιζελ...και για να ομολογησω δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν του ντιζελ!
Ετσι!
εχεις πολλά χρονια μπροστα σου για να αρχισεις να σκέφτεσαι τα ντίζελ
-
Εχεις ρωτησει για το κοστος χρησης (ασφαλεια κτλ);
Υπαρχει σοβαρη διαφορα στις τιμες καινουριων μεταξυ Ελλαδας και Ιταλιας;Οταν ο αδερφος μου ηταν Ιταλια, ενω τα μεταχειρισμενα εκει ηταν σημαντικα φτηνοτερα, το κοστος της ασφαλειας ηταν δυσαναλογα μεγαλο. Πηρε λοιπον την 33 που ειχα τοτε εγω εδω (εννοειται με ελληνικες πινακιδες και ασφαλεια) και την πηγε εκει, με ετησια (δωρεαν) πρασινη καρτα. Αγορα καινουριου δεν επαιζε, λογω κοστους.
Επισης πρεπει να συνυπολογισεις το τι θα γινει οταν το πουλησεις-φερεις πισω.
Σκεψου λοιπον μηπως θα επρεπε να αγορασεις κατι απο εδω και να το πας εκει.
-
Για την ασφαλεια ξερω και εγω οτι ειναι ακριβα εκει!
Απο εκει και περα το αυτοκινητο οταν φυγω θα το πουλησω δεν θα το φερω εδω!(αν και δεν βλεπω να μενω με ενα μονο αυτοκινητο) -
Κοίτα και σε leasing τι επιλογές έχεις εκεί. Είχα ακούσει από φοιτητή στην Ιταλία που το είχε κάνει αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πολυ αγαπη βλεπω στα ντιζελ...και για να ομολογησω δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν του ντιζελ!
Ετσι!
εχεις πολλά χρονια μπροστα σου για να αρχισεις να σκέφτεσαι τα ντίζελ
Να σημειώσω απλά ότι το C-Max tdci έχει καλύτερες ρεπρίζ από μία 911...
Απλά έχει διαφορετικό στυλ οδήγησης... Πάντως, δεν πιστεύω ότι ένα G.Punto 1.4 Tjet 120 (που αναφέρθηκε πιο πάνω) θα είναι πιο γρήγορο από το ίδιο αμάξι με τον 1.9JTD...
-
Συμφωνω και το ξερω απλα δεν μου αρεσουν...βασικα και να μεγαλωσω δεν θα κοιταξω κατι σε ντιζελ δεν ξερω γιατι μπορει να ειναι λαθος μου αλλα ειναι τροπος σκεψης!
-
Με τόσο φθηνά μεταχειρισμένα στη γειτονική χώρα, προσωπικά θα ένιωθα να εγκληματούσα αν επέλεγα καινούριο (και ειδικά ντίζελ). Όταν με λιγότερα από 10Κ βρίσκεις αξιοπρεπέστατες BMW 850 δεκαετίας και παλιότερες 911 ή νεότερες Μ3 Ε36 (όπως σωστά ανέφερε ο Krus), θα προτιμήσεις ένα ντίζελ σουπερμίνι; Ειδικά αν, όπως λες ο ίδιος, υπάρχει η οικονομική άνεση για να τα συντηρείς. Μέχρι κι Elise πρώτης γενιάς μπορείς να χτυπήσεις !
Αλλά αν θες να τα συνδυάσεις όλα (χαμηλή κατανάλωση, δεδομένη αξιοπιστία, νεότερη κατασκευή), θα σου πρότεινα ΜΧ-5 Μκ2.5 ή MR2. Και θα σου μείνουν και μπόλικα ρέστα για τις πιστούλες σου. Ή κάποια Spider 3.2 διετίας... Αλλά καλύτερα να πας εκεί και να δεις πώς είναι η κατάσταση, πριν σου πάρουν τα μυαλά σου αέρα από εδώ, με όσα σου παραθέτουμε... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να σημειώσω απλά ότι το C-Max tdci έχει καλύτερες ρεπρίζ από μία 911...
Κανεις δεν αμφισβητισε το πόσο 'γεματοι' ειναι οι τουρμποντιζελ Μαρκο,αλλα το πόσο ρηχο ευρος λειτουργείας εχουν.Μπορει να ξεσκιζουν στα ταξιδια,αλλα δεν μπορουν να σου προσφερουν λίγη συγκίνηση
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..BMW 850 δεκαετίας και παλιότερες 911..Και μετά μένει αποοοοοοοο... συμπλέκτη, ας πούμε=$$$$ (τετραψήφιο νούμερο στο νερό...).
Οι τιμές για μια μεγάλη επισκευή είναι πιο ακριβές εκεί από την Ελλάδα και συνήθως πιο ακριβές από το ίδιο το αυτοκίνητο. Φτηνό στην αγορά δε σημαίνει φτηνό και στη συντήρηση, Δημήτρη...
Άσε που αυτό είναι και το χειρότερο, να έχεις ένα σούπερ αυτοκίνητο και να μην μπορείς να το κυκλοφορήσεις επειδή φοβάσαι μη σου χαλάσει και το πάρεις στο χέρι. -
-
τα diesel παντως στο εξωτερικο ειναι εξαιρετικη λυση ειδικα οταν ειναι αναγκαιο να κανουμε και λιγη οικονομια στο φοιτητικο πορτοφολι μας.
τεραστια ροπη (που ειναι το πιο χρησιμο μεγεθος στα αυτοκινητα τελικα) και οταν γεμιζεις το ρεζερβουαρ θα βλεπεις μια αυτονομια της ταξης των 900-1000 χλμ..
diesel για οικονομια και αποδοση!
επιπλεον, τελευταια μεχρι και οι ιδιοι οι ιταλοι δεν προτιμουν τα ιταλικα
εγω θα παιρνα ενα Toyota Auris diesel. αξιοπιστια, ασφαλεια, ταχυτητα, οικονομια, χωροι.. τα παντα. εξυπνη λυση. -
Το κόστος συντήρησης στην Ιταλία (εργατοώρα κλπ) τι λέει; Γιατί βλέπω πως κάνετε προτάσεις τύπου porsche/bmw...Θα μπορέσει να το συντηρήσει ή θα πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του για μια απλή επίσκεψη στο συνεργείο;
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγω εχω ενα καημο (προσιτο καημο)
Αυτη τη κουκλα....
Και δεν ξερω ποσο θα πηγαινει εκει μεταχειρισμενη!Μακαρι να ειναι σε λογικα επιπεδα!
Εγω με την κουκλα που εχεις στην υπογραφη σου!
Για να μην ωαλεις καμια πανουκλα εννοω αυτη με τα μεγαλα @@
Γιατι δεν παιρνεις ενα ΑΤΟS μεταχειρο να μην επιβαρυνεις τους γονεις σου?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το κόστος συντήρησης στην Ιταλία (εργατοώρα κλπ) τι λέει; Γιατί βλέπω πως κάνετε προτάσεις τύπου porsche/bmw...Θα μπορέσει να το συντηρήσει ή θα πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του για μια απλή επίσκεψη στο συνεργείο;Χάρη, η 944 που πρότεινα είναι φθηνή και εύκολη στη συντήρησή της.... πολύ πιο φθηνή από ότι ένα γκολφ gt για παράδειγμα... η 911 και τα 12κύλινδρα BMW είναι άλλη ιστορία (δέκα ντουζίνες μοτεράκια έχουν αυτά στο εσωτερικό τους...δεν μπορεί, όλο και κάτι θα χαλάσει)!
-
Ναι να εστλενα τον γιο μου ιταλια για σπουδες να του ελεγα παρε και ενα αμαξακι να μην σε τρωνε οι βροχες τα κρυα κλπ και να εσκαγε με καμια 944.....νταξ θα του τα εκοβα απο την ριζα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι να εστλενα τον γιο μου ιταλια για σπουδες να του ελεγα παρε και ενα αμαξακι να μην σε τρωνε οι βροχες τα κρυα κλπ και να εσκαγε με καμια 944.....νταξ θα του τα εκοβα απο την ριζα! -
Λοιπόν επειδή πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα και είναι δύσκολο να τρεχεις σε συνεργεία και ανταλλακτικατζίδες , καλύτερο είναι να είσαι Σίγουρος παρα Μουράτος.Δεν λεω , είναι μια πολυ καλή ευκαιρία να πάρεις ενα ''καλο'' μεταχειρησμένο(το καλο αναφέρεται σε μαρκα-επιδόσεις αλλα και τιμή) αλλα όπως ειπα και πριν , αν ''σπασει'' τίποτα αντε να βρεις συνεργείο...
Οποτε παίρνεις ενα καινούργιο(500 ή Grande) και είσαι ήσυχος , για οτιδήποτε υπάρχει η αντιπροσωπεία.
-
Θάνο θα σου πρότεινα να πας Βενετία κ να πάρεις μια βάρκα. διαφορετικά πάρε μία GTV alfa κ θα είσαι σένιος...
επίσης πρέπει να ξέρεις καλά τα ιταλικά, ιδίως αν πάρεις μεταχειρισμένο... είναι πολύ πονηροί οι Ιταλοί... μπορεί να σου πουλήσουν ό,τι θέλουν χωρίς να το καταλάβεις... ή να σου αποκρύψουν βλάβες, παίζοντας με τη γλώσσα, αν σε δουν ξένο. θέλει προσοχή.
άσχετο... τί σκέφτεσαι να σπουδάσεις?
-
Κάτι σε Μοντεβέρντι; Επίσης DeTomaso μπορεί να βρεις καμιά Mangusta...
Αυτοκινητο για Ιταλια!!!